Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Marimenten 10 suosituinta postausta kautta aikojen

kesäkuu 25, 2015

Alunperin sain idean tähän postaukseen Syö Matkusta Rakasta -blogin Merin vastaavasta artikkelista ja koska aihe tuntui kiinnostavalta, päätin itsekin tutkia tarkemmin blogini tilastoja ja raportoida myös teidän iloksenne, mitä Marimente-blogista oikein luetaan.

Siitä lähtien, kun kesällä 2013 siirsin Marimenten bloggerista Pallontallaajien hellään huomaan, ovat luetuimpia postauksia olleet Google Analyticsin mukaan nämä kymmenen:

1. Lentokokemukseni Turkish Airlinesilla

Lensin menopaluulennot turkkilaisella Helsingistä Istanbuliin viime vuoden toukokuussa ja lentoyhtiö nousikin positiivisena yllätyksenä kertaheitolla suosikkieni joukkoon niin edullisuutensa kuin palvelun tasonkin vuoksi. Tätä postausta luetaan blogissani edelleen lähes päivittäin.

2. Työ 10 kilometrin korkeudessa – haastattelussa lentoemäntä

Sunset above the clouds

Haastattelin yhtä parhaimmista ystävistäni, joka on toiminut matkustamohenkilökunnan ammatissa useamman vuoden muutamalla eri lentoyhtiöllä. Nähtävästi tämä usean leidin unelma-ammatti kiehtoo, kiinnostaa ja kummastuttaa edelleen monia!

3. Mikä Venetsiassa mättää?

Venetsiassa majailevan Marimenten toimituksen avautumispostaus siitä, mikä kaikki täällä ja ylipäätään Italiassa asumisessa ketuttaa. Puhtaan yksipuolisen nillityksen sijaan koitin pitää aiheessa pienen positiivisen vireen näitä ensimmäisen maailman ongelmia ruotiessa.

4. Onko yksinmatkustava nainen turvassa Turkissa?

istanbul

Yksinmatkustava + nainen + Turkki -yhtälö on herättänyt paljon huomiota ja keskustelua. Kannattaako Turkkiin suunnata omin päin vaaleana pohjoismaisena naisena?

5. 8 vinkkiä ihmeelliseen Istanbuliin

Ihastuin Istanbulin monipuoliseen, mystiseen ja merelliseen kaupunkiin ihan täysillä siellä vieraillessani. Postauksessa valotetaan käytännön matkailuvinkkejä Istanbulin reissua suunnitteleville tai siitä haaveileville.

6. Maya-intiaanien jalanjäljillä

Chichen Itza, Mexico

Yksi vanhimmista postauksistani Marimente-blogin alkuajoilta Meksikon reissulta vuonna 2013 kerää edelleen lukijoita. Chichen Itzan muinainen kaupunki pyramideineen ja muinaisine maya-temppeleineen oli yksi reissun kohokohdista – ja selvisipä silloin, mitä käytännön hyötyä riippumatossa nukkumisesta on! Toim. huom. postaus on peräisin bloggerin ajoilta, kotikutoisella olemuksella ja lievästi sekavalla ulkoasulla. Koittakaa kestää.

7. 9 outoa faktaa Venetsiasta

Venetsian kummallisuus kiinnostaa. Onhan tämä edelleen jokseenkin absurdia asua muinaisella, hiljalleen vajoavalla saarella, jossa julkinen paikallisliikenne toimii vesiteitse ja internetin asentaminen voi kestää kuukauden päivät. Ja mikä olikaan gondolieeriksi halajavan kurssimaksun hinta?

8. Rantaetiketti Rio de Janeiroon

Rio de Janeiro, Brazil

Myös Brasilia löytyi edustettuna kärkikympistä! Mitä kannattaa ottaa huomioon Rion rannoilla aurinkoa palvoessa? Varsinaisesti en ole itse turhan paljoa etikettien perään, mutta kun kerran ollaan vieraassa kaukokohteessa, on joitain seikkoja hyvä ottaa huomioon, jotta reissu soljuu sujuvammin.

9. Istanbulin täystyrmäys

Miten niin täystyrmäys? Sattuiko Turkin reissulla jotain odottamatonta…? Postauksessa fiilistelin uunituoreita reissun jälkeisiä ajatuksia kaoottisen rosoisen kauniista kaupungista.

10. Lentokokemukseni American Airlinesilla

American Airlines

Ja sokerina pohjalla top kympissä lisää lentomatkailuaiheita! Pariin kertaan olen lennellyt amerikkalaisella rapakon yli sekä Meksikoon. Tämä lentoyhtiö varmasti jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin.

Eli pähkinänkuoressa blogini luetuimmat postaukset pitävät sisällään lentomatkailua, Istanbulia, vähän Venetsiaa sekä Lattareita ja yksinmatkustamista – nämä aiheet kuvaavat Marimenteä aivan mainiosti!

Oletteko te kanssabloggaajat perehtyneet omiin tilastoihinne, mitkä ovat olleet teidän luetuimpia postauksia?

Kirjoittaessa soi Shawn Mendes – Never Be Alone

Eng: Listed my most popular blog articles according to Google Analytics, discussing my air travel experiences, Istanbul, Venice, Latin America and a hint of solo travelling. These topics describe pretty well what my blog is all about!

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Anna Koskela kesäkuu 26, 2015 at 10:13

  Mä tein muutama viikko sitten blogiin ihan kiinteän 10 luetuinta postausta. Sijoitin sen sinne sivun alareunaan, ja hyvin ovat ihmiset sen löytäneet. Ensin se oli enemmänkin oikuttelevan Instagran feedin korvike, mutta taidan antaa sen jäädä. Niin hyvin siitä tulee liikennettä.

  • Vastaa Mari kesäkuu 29, 2015 at 11:50

   Hyvä idea Anna, varmaan toteutan itsellekin vastaavan pysyvän listan blogiin. Kiitos vinkistä!

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta kesäkuu 26, 2015 at 10:39

  Sama juttu ollut mielessä itselläkin, mutta vielä ei ole tullut toteutettua tätä listausta :). Mutta näitä on kyllä kiva lukea! Tällaiset kertovat hyvin blogista ja sen lukijoista.

  • Vastaa Mari kesäkuu 29, 2015 at 11:52

   Kiitti Jerry, ja ehdottomasti suosittelen vastaavan listan toteutusta, kivasti selkeyttää idea mitä blogista enimmäkseen luetaan :)

 • Vastaa Katja kesäkuu 26, 2015 at 10:50

  Sun top 10 kuvaa niin hyvin tätä blogia!
  Mää oon aina sillon tällön katellu noita omia luetuimpia ja samana näyttää pysyttelevän; Vinkkipostaukset Alicanten ja Kuala Lumpurin ostosmahdollisuuksiin ja jotkut postaukset Barcelonasta on olleet niitä suosituimpia. Näistähän voisi joskus koota vaikkapa oman postauksen itsekin. : )

  • Vastaa Mari kesäkuu 29, 2015 at 11:55

   Kiitos Katja! Kohteiden vinkkipostaukset näyttää tosiaaankin kiinnostavan ja keräävän lukijoita ja blogissa mielelläni tykkäänkin jakaa omia hyväksi havaittuja reissuvinkkejä. Ja teehän ihmeessä oma vastaava postaus, näitä oon huomannut nyt useammassakin blogissa lyhyen ajan sisällä :)

 • Vastaa Panu / Panun matkat kesäkuu 26, 2015 at 18:38

  Mä olen tehnyt aiemmin näitä postauksia, mutta nyt olen tehnyt ylälaitaan Top 10 -valikon, jota päivitin aika ajoin. Tietysti saatan joskus tulevaisuudessa tehdä taas tämmöisen, koska uusia kestosuosikkeja ja hetkellisiä hittejä syntyy aika paljon, eli lista elää. Toisaalta vanhat suosikit pitävät pintansa vähän liiankin hyvin, jolloin sitten taas ei toisaalta jaksaisi toistaa sanomaa jälleen uudessa postauksessa.

  • Vastaa Mari kesäkuu 29, 2015 at 12:04

   Kiinteän listan tekeminen osaksi blogin valikkoja kuulostaa hyvältä idealta Panu, varmaan lisään omaan blogiin myös vastaavan ja seuraan, lähteekö lista jossain vaiheessa muuttumaan. Kiitos paljon vinkistä! :)

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka kesäkuu 26, 2015 at 23:08

  Olen tehnyt näitä nyt pari kuukautta tyyliin suosituimmat kyseisenä kuukautena kirjoitetuista ja ikisuosikit. Ihan hyvää palautetta itselleen, että mikä on ollut suosittua ja jonkin verran sain palautetta lukijoiltakin, että hyvä juttu, tuo (joku listatuista jutuista) onkin mennyt minulta aikaisemmin ohi.

  • Vastaa Mari kesäkuu 30, 2015 at 22:19

   Ihan totta Pirkko, on mielenkiintoista seurata millaiset postaukset kiinnostavat lukijoita eniten. Ja näistä listoista on tosiaan helppo bongata, jos on mennyt mielenkiintoinen artikkeli aiemmin ohi.

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta kesäkuu 27, 2015 at 00:31

  Kiitti linkkauksesta! Arvasin et Istanbul on kiinnostanut ihmisiä, se tuntuu nousseen ihan parissa vuodessa todella suosituksi. Mäkin voisin Annan tavoin harkita ihan kiinteöö top 10 – postausten sarjan sijoittamista johonkin…

  • Vastaa Mari kesäkuu 30, 2015 at 22:23

   Ole hyvä Meri, ja kiitti kivasta postausideasta! Istanbul tuntuu viimeisen vuoden ajan olleen hyvin monen huulilla, eikä kyllä mitenkään suotta, ihana kaupunki kun on! Mulla on myös työn alla tuo Annan alunperin mainitsema kiinteä top kymppi-lista.

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta kesäkuu 30, 2015 at 15:20

  Hahaaa, kuuntelit Shawn Mendesiä :) Mä täällä soitin sitä jo aamusta alkaen tänään! Hauska lista, tästä saa itsellekin hyviä ideoita siitä mistä blogissa on oikein kyse. Siis jos haluaa sitä jotenkin brändätä kun siitä nyt oli puhetta ;) Tokihan se olis itse hyvä tietää, mistä kirjoittaa… :D

  • Vastaa Mari kesäkuu 30, 2015 at 22:48

   Kyllä vaan Annika, sen verran oli hyvä vinkki että päätyi ihan blogosfääriin asti! :) Ja brändäys olkoon päivän sana! Ihan varmasti hyvä itelleenkin tiedostaa mistä on oikein kirjoittanut, ja jos ei muuten niin GA:n avulla ;)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.