Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Juhannustervehdys Venetsiasta!

kesäkuu 19, 2015

Keskikesä, juhannus ja yötön yö.

Peilityyni järvenselkä ja laavunuotio, jossa paistuu makkaran lisäksi kanavartaat, possupihvit sekä vaahtokarkit. Äidin tekemä kermainen ja ruokaisa kana-riisi-vihannessalaatti sekä isän hakemat, tuoreen vehreät juhannuskoivut punaisen mökin edustalla.

Kainuu, Finland

Juhannus Kainuussa

Tätä kaikkea ikävöin tähän aikaan vuodesta elämäni toisena juhannuksena, jonka vietän ulkomailla, poissa Suomesta. Vuonna 2008 “juhannuksen” vietto sujui Hollannissa kaveriporukalla kuin mikä tahansa tavallinen Erasmus-vaihtariajan viikonloppu.

Italiassa ei niinkään tietääkseni noteerata juhannusta. Venetsiassa on tänä lauantaina vapaasti suomennettu “Vapaiden taiteiden yö”, jolloin muutamiin museoihin ja muihin taidepainotteisiin käyntikohteisiin on vapaa tai alennettu sisäänpääsy.

Suomalaista juhannustunnelmaa lähempänä olivat hyvän työkaverini ja ystäväni läksiäiset, joita vietimme parisen viikkoa sitten Lidon saaren maaseudun rauhassa puutarhassa grillaten ja nauttien lämpimästä kesäpäivästä.

Summer garden in Venice Lido

Summer garden in Venice Lido

Grili

Grilli

Barbecue food

Summer garden in Venice Lido

Ja kun kerran ollaan Italiassa, ei voi olla puutarhajuhlia ilman ehkäpä maailman suussasulavinta lasagnea (a la Marcelli!).

Lasagna italiana

Lasagna

Pääruokaherkuttelujen jälkeen ruokahurmio jatkui kotitekoisen, paikan päällä valmistetun tiramisun merkeissä.

Tiramisu

Ja tiramisun ohella jälkkäridrinkkinä maistui itsekyhäilty mojito!

Homemade mojito

Hyvää ja rauhallista juhannusta teille kaikille, nauttikaa toistenne seurasta ja pitäkää huolta kavereistanne!

Barbeque

Parin vuoden takaisen juhannuspostaukseni aidoissa Kainuun järvimaisemissa voi käydä lukemassa täällä.

Kirjoittaessa soi Tehosekoitin – Maailma on sun

Eng: It’s my second ever Midsummer away from Finland this year. I am truly missing the white nights, the pure, still lake, the bonfire and the barbecue with my dear ones on a summer cottage in the middle of the most beautiful nature of the Kainuu region in the North of Finland. However, a couple of weeks back we had a farewell party of my dear friend and colleague in her summer garden in Venice Lido, enjoying the sunny weather, tasty barbeque food (and lasagna!) as well as refreshing homemade mojito in a good company. This all resembled a little bit of the Midsummer spirit.

Have a happy Midsummer!

 

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa säppä kesäkuu 22, 2015 at 18:34

  Oih, puutarhajuhlat Italiassa lasagnen ja tiramisun parissa kuulostaa ehkä liian hyvältä! Kateellisena täällä Suomessa seurailen sun elämää siellä. :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 25, 2015 at 21:31

   Kyllähän tällainen vaihtoehtoinen “juhannus” on kiva kokea ainakin kerran elämässä! Ja hyvällä ruoalla ja seuralla voi vähän lievittää kotimaan kaipuuta :)

 • Vastaa Inka kesäkuu 25, 2015 at 18:26

  Ah, miten herkulliselta tuo lasagne näyttää, en kestä! Ja tosi mielenkiintoista kuulla miten nää siellä vietit juhannusta. :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 25, 2015 at 21:34

   Vähän haikailin pohjoseen kun lueskelin sinun juhannuspostausta, mutta mukavasti se meni onneksi myös täällä päin Eurooppaa. Ja tuo neiti Marcellin lasagne on jotain ihan taivaallista! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.