Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Venetsia vesiltä käsin

toukokuu 29, 2015

Veneen omistaminen Venetsiassa on jokseenkin sama asia kuin auton omistaminen muualla normaalissa maailmassa.

Veneellä en tässä tapauksessa tarkoita gondolia tai suurta ökyjahtia, vaan pientä moottorilla käyvää, kelluvaa kulkuneuvoa, johon mahtuu kyytiin suunnilleenkin neljä henkeä.

Venice, Italy

Minulla ei luonnollisestikaan ole täällä omaa venettä, tehdään se nyt tässä vaiheessa sangen selväksi!

Kätevämpää sen sijaan on, jos joku kaveripiiristä sattuu omistamaan paatin, ja ystävällisesti kutsuu pienelle after work-veneajelulle.

Venice, Italy

Parisen viikkoa sitten huristelimme alkuillan auringossa läpi Grande Canalen sekä pienempiä kanaaleita ja lopulta Venetsian laguunia halkoen aina Muranon lasisaarelle asti lyhyen kioskivisiitin verran.

Venice Lagoon

Venice, Italy

boat02

Venice, Italy

Muranolta matka jatkui jollekin toiselle pienelle saarelle, jonka nimeä en muista tai en varmaan koskaan onnistunut kuulemaankaan. Väliäkös tuolla – pääasia että kuskin navigaatio pelasi ja suurin osa seurueesta varmaan tiesi suunnilleenkin missä oltiin. Jätimme veneen laituriin ja suuntasimme puistomaiselle piknik-alueelle nauttimaan pari kylmää olutta (toim. huom. muut paitsi kuski – ketään ei tässä postauksessa kannusteta ruorijuoppouteen, etenkään näin lähestyvän Suomen juhannuksen kynnyksellä!).

Venice Italy

Venice, Italy

Venice, Italy

Venice, Italy

Ja toki lapsen piti päästä tilaisuuden tullen leikkimään!

Marimente in Venice

Marimente in Venice

Auringon painuttua mailleen ja alkuillan sinisen hetken hämärtyessä ajelimme takaisin kohti pääsaarta, jonka hiljaiset kanaalit alkoivat heijastella niitä reunustavien katujen valoja.

Venice, Italy

Venice, Italy

Venice, Italy

Venice, Italy

Venice, Italy

Venice, Italy

Venice, Italy

Näiden kuvien ja tunnelmien myötä toivotan teille ihanaa perjantaita ja rentouttavaa viikonloppua!

Eng: Escaped the crowds of Venice and took a refreshing and relaxing motorboat ride after work to admire the Venetian waterways and the setting sun with friends. Wishing you all an awesome weekend ahead!

 

Saatat myös pitää näistä

24 Kommenttia

 • Vastaa Ansku Bcn toukokuu 29, 2015 at 12:25

  Tosi kiva nähdä näin blogin välityksellä Venetsiaa vähän turistimassojen ulkopuolelta! Kiitos :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2015 at 11:41

   Kiitos Ansku, kiva kuulla että Venetsian “arkisemmat” tunnelmat kiinnostaa! :)

 • Vastaa Laura/My post-University life toukokuu 29, 2015 at 13:38

  Oih, näyttääpä aivan ihanalta illalta! Ihan täydellisen näköistä!

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2015 at 11:42

   Kiitos Laura, tuo oli aika ihanan tunnelmallinen iltaveneilykierros! :)

 • Vastaa Jari / Hit the road -matkablogi toukokuu 29, 2015 at 13:39

  Aijjjjettä!

  Mulla on yhä meidän Italian reissun osalta Venetsian postaus kirjoittamatta. Mutta nää sun postaukset palauttaa aika kivasti reissun tunnelmiin. :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2015 at 11:49

   Jes Jari, hyvä jos onnistuin välittämään hyviä tunnelmia tämän postauksen kautta! Ja innolla odottelen myös teidän reissutunnelmia Venetsiasta! :)

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka toukokuu 29, 2015 at 16:44

  Olemme joskus käyneet ihan kaupallisilla retkillä Muranolla ja oliko se toinen Burano.
  Kivoja värikkäitä kanavia pienillä saarilla!

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2015 at 11:51

   Muranon ja Buranon saaret on todellakin pittoreskin värikkäitä ja ehdottomasti käymisen arvoisia! Näiden lisäksi on myös pikkuruinen Torcellon saari, jonne voi myös tehdä päiväretken pääsaarelta käsin.

 • Vastaa Lotta toukokuu 29, 2015 at 17:58

  Olenkin kavereille vitsaillut etta pitas loytaa taalta joku paikallinen kaveri jolla ois vene ni paasis vesille! :D Mistahan pitas alkaa ettimaan, hahaa…

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2015 at 12:02

   Hehee Lotta, laiturin nokkaan perjantai-iltana kytikseen.. :D ja Venetsian pääsaaren eteläkärjestä löytyy myös jonkinmoinen merimiesopisto komeine uniformuineen, vink vink! ;)

   • Vastaa Lotta kesäkuu 1, 2015 at 18:13

    Joo, eikun peukku pystyyn ja liftaamaan :D Niimpa muuten, oon siita kavellyki ohi. Pitaa siella liikuskella useemminkin, hahaa!

    • Vastaa Mari kesäkuu 2, 2015 at 11:02

     Mä löysin sen paikan vasta parisen viikkoa sitten – on todella nättiä (ja komeaa?) aluetta! :)

 • Vastaa Palmuaseman Sanna toukokuu 29, 2015 at 20:08

  Siellä on kyllä uskomattoman näköistä, ymmärrän hyvin, että välillä tuntuu kuin olisi toisessa maailmassa. Näitä sun Venetsia-juttuja on ihana lukea!

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2015 at 12:05

   Kiitos kovasti Sanna, on tämä kaupunki välillä niin oma maailmansa. Ihana kuulla että Venetsia-fiilistelyt kiinnostaa!

 • Vastaa Susanna toukokuu 29, 2015 at 20:54

  Kivalta kuulostaa! siellä on kyllä monipuolista ja useita hienoja alueita

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2015 at 12:06

   Kiitos Susanna, Venetsia on kokonaisuudessaan aivan upea kohde ja kaupunki!

 • Vastaa sarrrri toukokuu 29, 2015 at 23:01

  Hitsi että mua harmittaa kun ei ehditä tämän kesän reissulla poikkeamaan Venetsiassa. Hyvä että kuitenikin blogien välityksellä pääsee virtuaalisesti paikan päälle. :D Tuollainen ilta-ajelu veneellä varmaan uppoaisi muhun ihan täysin. Pelkkä ajatuskin on ihana!

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2015 at 12:42

   Harmi että teillä jää Venetsia väliin sarrri, mutta onneksi blogien kautta voi aina virtuaalisesti tunnelmoida ja nojatuolimatkailla ;). Ja olin itse myös aivan myyty tuosta veneajelusta ja ympäröivistä maisemista!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 30, 2015 at 16:59

  Oo, eipäs pöllömmän näköistä menoa! Mä oon ollut vaan niiden isompien vesitaksien kyydissä, mutta pienemmällä veneellä saa varmasti paljon lähemmän kuvan Venetsiasta. Voi mikä ihana kaupunki!

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2015 at 12:46

   Joo Annika, pienemmällä paatilla saa myös hyvän tuntuman Venetsian laguunin aaltoihin kun isompi vesitaksi pyyhkäisee vierestä ohi! ;D Ja todellakin on ihana kaupunki!

 • Vastaa Sunna toukokuu 31, 2015 at 18:26

  Oih, tuosta tulee mieleen koti-Inari, jossa ihmisiltä löytyy auton lisäksi veneet, kelkat, mönkkärit ja maasturit. Kaikki toki vähän vanhoja ja kämäisiä, eihän tuollaista arsenaalia ole varaa pitää ihan up to date… varmaan maistuu bisse tai pari noissa maisemissa! Missä muuten käytte uimassa Venetsiassa? Kun se meri/kanaalivesi on todella saastaista. Tai siis onko siinä merellä jotain uimakelpoista kohtaa Venetsian lähellä? :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 2, 2015 at 10:45

   Kiva kun kommentoit Sunna! Inari kuulostaa kaukaisen pohjoisen eksoottiselta täältä päin ajateltuna.
   Venetsiassa voi käydä uimassa esimerkiksi Lidon hiekkarannalla, vesi on siellä uimakelpoista ja riittävän puhdasta. Kanaaliin ei tosiaan kannata heittäytyä vaikka olisi kuinka kuuma, tosin sitäkin kuulemma tapahtuu täällä joka kesä.. :D

 • Vastaa Inka toukokuu 31, 2015 at 20:44

  Vitsi tuo on varmasti semmoinen kokemus, että ekalla kerralla jää kyllä mieleen pitkäksi aikaa. Rupes vaan mietityttämään, että vaaditaanko Venetsiassa veneen ajamiseen jonkinlaista ajokorttia ja pitääkö siinä huomioida jotain erityisiä liikennesääntöjä? :D

  • Vastaa Mari kesäkuu 2, 2015 at 10:57

   Yksityisen pienen veneen ajamiseen ei tarvi korttia, mutta hevosvoimien mukaan menee raja, muistaakseni 20 (?) että pitää olla veneenajokortti. Ja noita liikennesääntöjä vesille on ihan tuhottomasti: on yhdensuuntaisia kanaaleja, Grand Canalella ei saa ajaa ruuhkatunteina (yksityiset veneet), on nopeusrajoituksia, pysäköintirajoituksia (jos pysäköit väärään paikkaan, voidaan vene takavarikoida, jos sidot sen kiinni toiseen veneeseen jonka omistajaa et tunne voi oma vene seuraavaksi löytyä ajelehtimasta keskeltä Venetsian laguunia!). Ja sitten on vielä päälaguuniväylä jossa on yöaikaan erikoisvalaistus ja omat liikennesääntönsä, huh! :) Hyvä että kysyit Inka, valkeni itellenikin tässä samalla monta mielenkiintoista faktaa.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.