Pallontallaajat.net
Valikko
Espanja Ruokamatkailu

Barcelonan reissun parhaat palat

toukokuu 19, 2015

Facebookin puolella ehdin jo vinkkaista, että toukokuusta tuli minulla nähtävästi reissujen kuukausi – Firenzen ja Suomen piipahdusten lisäksi suuntasimme viime perjantaina Barcelonan auringon alle miniviikonloppulomalle, jättäen taaksemme sateisen Venetsian. Meno-paluulennot Vuelingin ja Ryanairin yhdistelmällä maksoivat 150 euroa per nuppi ja lentomatka Venetsiasta Barcelonaan kesti parisen tuntia.

Barcelona
Sekä reissuseurani että minä olimme molemmat käyneet aiemmin Barcelonassa, minä vuonna 2007 osana kahden viikon mittaista opintoreissua kansainvälisellä opiskelijaporukalla. Tällöin Barcelonasta mieleen jäivät lähinnä La Ramblan kävelykadun edestakainen hiihtäminen, kuppainen 40 hengen hostellidormi, purkkisangria sekä perinteisten tapas-herkkupalojen täysi tiedostamattomuus.

Tämänkertaisen reissun pääteemana oli nimenomaan herkullisesta ruoasta nauttiminen hyvässä seurassa sekä lämpimissä keleissä. Täytyy todeta, että syöminen on vaan niin paljon kivempaa seurassa kuin yksin reissatessa ja näiden annosten tuhoamisen jälkeen voi miettiä rantakuntoa joskus vuonna 2018.

Tapas in Barcelona

Tapas Barcelona

Tapas Barcelona

Tapas in Barcelona

Tapas in Barcelona

Ja lauantai-illan saalis: kunnon argentiinalaiset pihvit!

Argentinian steakhouse in Barcelona

Argentinian steak in Barcelona

Barcelonetan ranta pullisteli auringonpalvojia, joten meille riitti vielä yllättävän vilpoisessa Välimeressä kahlaus sekä maukkaat cocktailit rantabaarista.

Barcelona

Barcelona

On the beach in Barcelona

Barcelona

Cocktails in Barcelona

Yösijana meillä oli kaverin kaverin kautta vuokrattu kämppä noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Barcelonetan rannalta, rauhallisessa Bornen kaupunginosassa. Simppelissä ja kätevänkokoisessa kaksiossa oli kaikki mitä lyhyehköön tai miksei pitempäänkin asumiseen tarvitsee keittiövälineistä pyykinpesukoneeseen, pyyhkeisiin ja hiustenkuivaajaan. Olohuoneesta avautui parvekenäkymä alas vehreään puistoon, jossa paikallisten asukkaiden lapset leikkivät ilta-auringon sarastaessa. Ja kirsikkana kakun päällä rakennuksen yhteydestä löytyi korkea kattoterassi, jossa kelpasi fiilistellä Barcelonan tummuvaa yötä sangrialasien kera!

Apartment in Barcelona

Apartment in Barcelona

Apartment in Barcelona

Apartment in Barcelona

Apartment in Barcelona

Apartment in Barcelona

Barcelona

Hinta tälle asunnolle on 45 euroa per yö sisältäen wifi-yhteyden, joka toimi toisen meistä puhelimessa erinomaisesti ja toisella ei ollenkaan. Jos joku teistä on kiinnostunut majoittumaan tässä tai vastaavanlaisessa kämpässä Barcelonan reissulla niin minulta päin voipi kysellä lisätietoja majoittajasta.

Nyt minua kiinnostaa, ootteko te käyneet Barcelonassa tai haluaisitteko käydä siellä?

Kirjoittaessa soi Farruko feat. Sean Paul – Passion Whine

Eng: Had a mini holiday in the vibrant city of Barcelona last weekend, mainly enjoying delicious tapas and great Argentinian steaks, the beach life in Barceloneta and renting an apartment from the laid-back and peaceful Borne district. But most of all, had an excellent travel companion along with awesome new local friends to feel like home in the spontaneous and bohemian city of Barcelona!

 

Saatat myös pitää näistä

18 Kommenttia

 • Vastaa Katja toukokuu 19, 2015 at 19:23

  Oi ihania kuvia ja noi ruuat <3
  Viime vuonna kävin ensimmäistä kertaa Barcelonassa juurikin näihin aikoihin ja voisin mennä uudelleenkin jos halvat lennot sattuisivat kohdalle, vaikkei se mun espanjan suosikiksi ihan noussutkaan. Siltikin on uskomatonta miten yhdestä kaupungista voi löytyä niin kaikki; rantaa, kaupunkia, kulttuuria, ruokaa, yöelämää…

  • Vastaa Mari toukokuu 21, 2015 at 22:09

   Kiitos Katja! <3
   Juuri tuo kaupungin monipuolisuus kiehtoo minuakin, ja varmasti lähtisin vielä kolmannenkin kerran Barcelonaan jos sattuu löytymään hyviä tarjouksia. Tosin kuten mainitsit, Espanjasta löytyy paljon muitakin ihania paikkoja tutkia!

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka toukokuu 20, 2015 at 10:09

  Barcelona on kyllä harvinainen kaupunkikohde sikäli, että siellä on jokaiselle jotakin, jopa tuo ranta.
  Olimme siellä yhden juhannuksen tienoon siskontytön (+ poikaystävänsä) kanssa ja vaikkakin enimmäkseen liikuimme yhdessä, niin jonain päivänä annoimme nuorison omatoimisesti lähteä rannalle ja me lähdimme Parc Guelliin. Jos enemmän on aikaa – tai käy kaupungissa toista tai kolmatta kertaa, myös retki Montserratin luostarivuorelle on helppo toteuttaa ja tekemisen arvoinen!

  • Vastaa Mari toukokuu 21, 2015 at 22:15

   Kiitos vinkistä Pirkko! Luostarivuori kuulostaa mielenkiintoiselta käyntikohteelta, ja ylipäätään Barcelona itsessään on jo hyvin monipuolinen. Ehdottomasti lähtisin kolmannenkin kerran!

 • Vastaa Annika - home & away toukokuu 20, 2015 at 10:49

  Oi, Parrilla Alfonsinan tunnistin noista ruokakuvista, ollaan istuttu ensimmäisellä kerralla samassa pöydässä! :) Meidän piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan istua siellä ensi viikolla..

  Näyttää niin uskomattomalta nämä toppi & shortsi -kelit kun täällä pohjoisessa saa vielä kiertää kaulaliinan tukevasti kaulan ympärille ja laittaa (Barcelonan) talvitakin päälle. En kestä.

  • Vastaa Mari toukokuu 21, 2015 at 22:20

   Sinun blogista Annika bongasinkin tuon Alfonsinan ravintolavinkin, joten kiitos kovasti! Meidän hollantilais-chileläis-elsalvadorilaisseurueelle maistui mehevät argentiinalaispihvit! :)

   Kelit onneksi suosi viime viikonloppuna Barcelonassa. Venetsiassa sen sijaan saatiin tänään vettä, tuulta, rakeita ja ukkosta ja viikonlopuksi on kai luvattu samanlaista, auts.

 • Vastaa Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi toukokuu 20, 2015 at 14:11

  Ah, Barcelona, lempikaupunkini! Useamman kerran on tullut käytyä ja en usko että voisin koskaan saada tarpeekseni! Joskus hamassa tulevaisuudessa tekis mieli viettää siellä vähän pidemmänkin aikaa, mutta siihen asti on tyydyttävä lyhyempiin pyrähdyksiin, jotka nekin on ihania. Meidän blogista löytyy useampi Barcelona-juttu ja lisää on tulossa ihan lähiaikoina, kun saadaan purettua huhtikuisen reissun ajatukset ja kuvat postauksiksi.

  • Vastaa Mari toukokuu 21, 2015 at 22:24

   Kiva kun kommentoit Arna ja kiitos linkkivinkistä, pitää käydä tutkimassa! Ja innolla odottelen myös lisäpostauksia Barcelonasta. Mulla jäi myös sellainen fiilis, että siellä olisi kiva joskus esimerkiksi asua hetkisen aikaa… :)

 • Vastaa Hanna / Ranskatar reissaa toukokuu 20, 2015 at 20:49

  Me löydettiin Barcelonasta sattumalta ihan mahtava tapas-paikka jostain sivukadulta, näin jälkikäteen harmittaa, etten laittanut paikan nimeä ylös, koska enää ei ole mitään hajua, missä se oli. En ole vielä koskaan ollut Barcelonassa sellaiseen vuodenaikaan, että rannalla olisi tarjennut, sekin olisi kiva kokea! :)

  • Vastaa Mari toukokuu 22, 2015 at 01:23

   Kiva kun kommentoit Hanna! :) Tuo on niin totta, että parhaimmat paikat löytyy vahingossa jostain sivukujalta eikä niiden nimiä tule painettua mieleen – samoin kävi myös minulla. Rannalle oli tosiaan eksynyt tähän aikaan vuodesta aurinkoisena päivänä muutama muukin…muistelen, että edellisellä reissullani vuosia sitten toukokuun alussa siellä ei tainnut olla juuri ketään.

 • Vastaa Marikaw toukokuu 24, 2015 at 14:09

  Ihania ruokia, tuli nälkä! :D Barcelona on mun mielestä tosi kiva paikka, siellä saa kivasti kaupunki ja rantalomailtua. Voisin ehdottomasti vierailla siellä uudestaan.

  • Vastaa Mari toukokuu 24, 2015 at 22:13

   Oon ihan samaa mieltä Marikaw, ranta- ja kaupunkiloman yhdistelmäksi Barcelona on tosi kätevä kohde! Eikä myöskään vähiten hyvien ruokiensa vuoksi.. :D

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 24, 2015 at 16:05

  Voi milloinkahan minä saan aikaiseksi käytyä tuolla! Barcelona näyttää kyllä aivan ihanalta kaupunkikohteelta. Heti kunhan selvitän tämä mun minimaaliset vuosilomat-ongelman niin suuntaan Espanjaan pariksi viikkoa tutkimaan :D

  • Vastaa Mari toukokuu 24, 2015 at 22:15

   Espanjan (tai myöskään Italian) suhteen ei voi kovin pahasti mennä reissusuunnitelmat pieleen! :) Oi meiän pitäis tehdä yhdessä joku Espanjan kiertomatka, vaikka viinitiloja pitkin pyöräillen..? ;) <3

 • Vastaa Susanna toukokuu 24, 2015 at 22:05

  Kattoterassit on kyllä ihania ja niistä on yleensä aina upeat maisemat! Sisiliassa oli merimaisema ja Roomassa näkyi kirkkoja ja taloja

  • Vastaa Mari toukokuu 24, 2015 at 22:17

   Täältä myös suuri sydän kattoterasseille ja niiden näkymille! <3 Jostain syystä olin onnistunut sössimään kaikki kaksi tuolta kyseiseltä kattoterassilta ottamani kuvaa, mutta aina ei voi voittaa.. ;)

 • Vastaa Jossus Travelpics kesäkuu 17, 2018 at 21:09

  Kävin Barcelonassa muutama vuotta sitten. Kävisin mielelläni toisenkin kerran.

  • Vastaa Mari kesäkuu 18, 2018 at 12:36

   Barcelona hurmaa varmasti kerta toisensa jälkeen, joten sinne lähtisi kovin mielellään uudelleenkin!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.