Pallontallaajat.net
Valikko
Ulkosuomalaisuus

Asuminen Venetsiassa: muutto uuteen asuntoon

toukokuu 14, 2015

Viime postauksessani ehdin ohimennen mainita, että pääsin vappua edeltävänä parina päivänä muuttamaan uuteen asuntoon Venetsiassa – neljän ensimmäisen kuukauden kärvistelyn jälkeen tässä jo parhaat päivänsä nähneessä kämpässä.

Muutto kävi lopulta yllättävän ripeällä aikataululla ja parin matkalaukun sekä rinkan kera suuntasimme vesibussilla Rialtolta kohti uutta kotiamme Venetsian pääsaaren eteläpäässä, Sant’Elenan alueelle Biennale Giardinin lähellä.

Sant'Elena, Venice

Sant’Elena on rauhallinen ja puistomaisen vehreä alue Venetsian laguunin rannikkoa hipoen, siellä on hiljaista eivätkä suuret turistilaumat vyöry sinne San Marcon alueen tavoin. Raportoin blogissani viime kesänä Helsingin kämpästäni myöskin puistomaisessa Etelä-Haagassa, ja näin luontomatkailun mekan eli Kainuun kasvattina täytyy todeta, että ehdin jo jonkin verran kaivata luontoa ja linnunlaulua vanhojen, rapistuneiden rakennusten keskellä.

Sant'Elena, Venice

Sant'Elena, Venice

Tässä alueessa mielenkiintoista on myös sen sijainti juuri viime viikonloppuna alkaneen Art Biennalen eli kansainvälisen, aina marraskuulle jatkuvan taidetapahtuman kupeessa. Viime viikolla pääsimme työn ohella piipahtamaan Biennalen oheiskulisseihin Venetsiassa järjestetyn InstaMeet-tapahtuman merkeissä, joka kokosi yhteen kansainvälisiä instaajia aina Istanbulia myöten.

Niin ja se itse asunto!

Ensimmäisessä kerroksessa katutasolla sijaisevaan, vastavalmistuneeseen asuntoon astutaan sisään suoraan omasta ulko-ovesta eikä välissä ei ole rappukäytävää. Asunnossa on kolme makuuhuonetta, yhdistetty olohuone sekä keittiö ja kylpyhuone. Takapiha on vielä työn alla ja sinne ollaan laittamassa laatoitusta sekä mahdollisesti jonkin sortin viherpuutarhaa (itse en ole viherpeukalo, joten joku muu varmastikin järkkää tämän osan…).

Apartment in Venice

Apartment in Venice

Apartment in Venice

Bathroom in our apartment

Minun huone:

Apartment in Venice

Apartment in Venice

Apartment in Venice

Asunto on järjestetty työni puolesta ja jaan sen kolmen kolleegani kanssa, jotka ovat Espanjasta, Ranskasta sekä Latviasta. Vuokra vähennetään suoraan palkastani ja tämän lisäksi päälle tulevat vesi- sähkö- kaasu sekä internet-kulut, sitten kun joskus saamme kämppään sellaisen. Tällä hetkellä langattoman Internet-yhteyden asennus on viivähtänyt odotettua kauemmaksi ja osoittautunut suunnilleen ylitsepääsemättömän vaikeaksi seikaksi Venetsiassa.

Sant'Elena, Venice

Mutta toivossa on hyvä elää – yhä edelleen! Tilapäinen netittömyys oikeastaan auttaa oivaltamaan, kuinka riippuvainen ihminen (ja etenkin bloggaaja – toki olemmehan mekin vain ihmisiä ;) ) voikaan olla toimivasta netistä ja sen ohella kaiken maailman somettamisesta.

Sen sijaan voi esimerkiksi nauttia alkuillan laskevasta auringosta näissä maisemissa:

Sunet over the Venetian Lagoon

Eng: Got to move to a new apartment in Sant’Elena in the southern side of the main island of Venice a couple of days before May Day. Here are some pictures of the beautiful flat we are sharing with my lovely colleagues from Spain, France and Latvia!

 

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta toukokuu 14, 2015 at 19:40

  Näyttää mahtavalta tuo uusi asunto :)! Hienoa, että pääsitte ihan upouuteen! Suuret onnittelut :D!

  Ja tiedän kyllä, miltä tuntuu, kun nettiä ei laiteta toimimaan. Suomessa on aika häpeällistä, jos netin saamisessa menee kokonainen viikko. Kyllä tuntui pahalta x). Toivottavasti saat omasi toimimaan pian!

  • Vastaa Mari toukokuu 15, 2015 at 11:33

   Kiitos paljon Jerry! Upouusi asunto tuli meillekin aivan puun takaa ja suurena, positiivisena yllätyksenä! :)

   Ja tuo netin saaminen kehittää taas jälleen kräsivällisyyttä Italian kulttuurin kanssa… Viime tiistaina “unohtivat” mitään ilmoittamatta tulla asentamaan sen ja nyt on uusi aika ensi maanantaille…peukut siis pystyssä tällä kertaa! :P

 • Vastaa lena / london and beyond toukokuu 14, 2015 at 19:56

  Hieno juttu, onnea uudesta asunnosta! :) uusi on aina uusi, mukavannököinen asunto! Toivottavasti saatte netin toimimaan piakkoin.

  • Vastaa Mari toukokuu 15, 2015 at 11:34

   Kiitos kovasti lena! Itsekin tykkään tuosta asunnosta todella paljon, ja vielä enemmän sitten kun on nettikin! ;)

 • Vastaa Maarit Johanna toukokuu 14, 2015 at 20:27

  Vautsi vau! Todella komea lukaali. En tiennyt että Venetsiassa on vielä sellaisiakin asioita olemassa kuin “uusia asuntoja” :D Mutta melkoinen ero edelliseen.

  • Vastaa Mari toukokuu 15, 2015 at 11:40

   Kiitos Maarit Johanna! Ero tämän ja edellisen kämpän välillä on tosiaan kuin päivä ja yö :D

 • Vastaa Virpi /Täynnä tie on tarinoita toukokuu 14, 2015 at 21:20

  Waude, hieno asunto! Eikä noissa maisemissakaan valittamista näyttäisi olevan! :)

  • Vastaa Mari toukokuu 15, 2015 at 11:41

   Kiitos Virpi! Minäkin tykkään sekä asunnosta että ympäristöstä todella paljon! :)

 • Vastaa Jari / Hit the road -matkablogi toukokuu 15, 2015 at 12:47

  Kivan oloinen kämppä, eikä maisemassakaan varsinaisesti mitään vikaa :) Onnea uuteen tupaan!

  • Vastaa Mari toukokuu 18, 2015 at 12:55

   Kiitos paljon Jari! Ei noissa oloissa löydy kyllä valittamisen aihetta! :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 18, 2015 at 15:24

  Voi kivan näköinen paikka! Eikä ollenkaan italialaisen kaoottisen näköinen, ainakaan sisältä :D Kyllä tuolla vaan viihtyisi ja enpä muuten edes ajatellut, että Venetsiassa olisi tuollainen alue missä olisi noinkin paljon vihreyttä. Ja nuo sun vesitaksikyydit kyllä aina herättää hilpeyttä :)

  • Vastaa Mari toukokuu 19, 2015 at 19:10

   Niinpä Annika, nimenomaan tuo kaikki vihreys tuli ihan yllätyksenä, en ollut koskaan ennen tuolle alueelle muuttoa nähnyt moista puistoaluetta Venetsiassa! Ja vesibussit on alkaneet tulla tutummaksi kauemmas muuttaessa, mutta edelleen niissä on se tietty oma viehätyksensä :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.