Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Kuulumisia ja Firenzen paras näköalapaikka

toukokuu 7, 2015

Heissan ihanaiset ja hyvää torstaita!

Facebookin puolella ehdin jo aiemmin päivitellä blogihiljaisuuteni koottuja syitä ja selityksiä, joita on suurimmaksi osin viime viikkoisesta, äkillisestä muutosta johtuva netittömyys. Italiassa hommat ei aina toimi yhtä sukkelaan ja tehokkaasti kuin esimerkiksi Suomessa, mutta näillä näkymin tekniikkatyypit tulee ensi tiistaina asentamaan meidän uuteen kämppään sellaisen nykyaikaisen välttämättömyyden jota langattomaksi netiksikin kutsutaan. Venetsia ei ole varsinaisesti myöskään nettikahviloiden luvattu kaupunki, eikä täällä ole sellaista kulttuuria, että mentäisiin läppärin kanssa istumaan kahvilaan tai baariin – vaan sen sijaan oikeiden ihmisten.

Sunset towards the Venetian Lagoon

Muuton ja netittömyyden lisäksi olin kaksi viikkoa putkeen flunssakuumeessa ja pahemmanpuoleisessa röhässä, ja vapun aattona oloni kävi sen verran tukalaksi, että katsoin parhaakseni käydä vilauttamassa kurkunpäätäni paikalliselle tohtorisedälle. Tämä lääkärissäkäyntiepisodi venähti lopulta kahdeksan tunnin mittaiseksi ensiapupäivystyksen jonossa odotteluksi, josta teen myöhemmin kokonaan oman postauksensa, koska lääkärissäkin käynti voi Italiassa osoittautua yllättävän suurella viihdearvolla varustetuksi tapahtumaksi.

Ospedale Giovanni e Paolo a Venezia

Ja itse lekuripaikka voi näyttää ulkoapäin palatsilta kukoistavan ruusupuutarhan kera!

Vapunpäivänä suuntasin jo kauan suunnittelemalleni Firenzen reissulle pariksi päiväksi. Kaupunki oli pilvisen lämpöisellä kelilläkin hyvin kaunis, ja reissun kohokohdaksi osoittautui Piazzale Michelangelon korkealla kukkulalla järjestetty Gelato Festival eli jätskifestarit. Piazzale Michelangelolle pääsee kävellen keskustasta noin 15 minuutissa tai ottamalla bussin numero 13 esimerksi Santa Maria Novellan rautatieasemalta (2e). Reippaana tyttönä lähdin illan hämärtäessä kävelemään Firenzen turvallisessa kaupungissa kohti Arno-joen ylittävää siltaa sekä vehreää ylämäkeä, jonka huipulla patsasteli itsensä Davidin patsas (yksi niistä monista) sekä kaupungin huikein näköalapaikka.

Firenze Italia

Firenze Italia

Florence by night

Viw from Piazzale Michelangelo in Florence, Italy

Firenze, Italia

Piazzale Michelangelo, Firenze Italia

Niin ja sitä gelatoa löytyi niin valmiina tavarana tiskiltä kuin asiantuntijoiden yleisönäytösten muodossa suoraan paikan päällä valmistettuna. Mielestäni on hienoa, että italialaiset jaksavat intoilla laadukkaan ruoan puolesta niin paljon, että jopa pelkälle jäätelölle löytyy oma erikoistapahtumansa!

Gelato Festival in Firenze

Gelato Festival in Firenze

Gelato Festival in Firenze

Gelato Festival in Firenze

Gelato Festival, Firenze

Gelato Festival, Firenze

Ja tässä se on, illan päätähti: Giovanni Ballerinin kehittelemä, käsinvalmistettu Ballerino-maku, joka sisältää maitoa, kaakaota, tummaa muscovado-sokeria sekä johanneksenleipäpuujauhoja (niin mitä??). Eli tällanen simppeli mutta pikkasen hienostunut makuelämys suussa. Onneksi flunssa oli jo tähän mennessä vähän helpottanut, jottei mennyt johanneksenleipäpuuaromit ihan hukkaan!

Gelato Festival, Firenze

Tänä viikonloppuna suuntaan pitkästä aikaa Suomeen parin päivän pikavisiitille, mutta ohjelmassa on matkata suoraan Kajjaaniin juhlistamaan äitienpäiväviikonloppua vanhempien ja ystävien merkeissä. Helsinkiä en valitettavasti ehdi nähdä tällä kertaa lentokenttää enempää – jos joku haluaa reffata siellä esimerkiksi Starbucks-kahvien merkeissä niin ilmotelkaa! :)

Mukavaa loppuviikkoa ja rentouttavaa viikonloppua teille ja muistakaa hemmotella äitejä! <3

Eng: Been having trouble posting on the blog since moving to a new flat without Internet connection – hopefully we’ll have it soon next week. Last weekend I was off to explore Florence and headed up to Piazzale Michelangelo for the best view of the city and luckily for my sweet tooth also got a chance to taste some of the most delicious gelato artigianale, hand made ice cream at the Gelato Festival held in Firenze.

Saatat myös pitää näistä

24 Kommenttia

 • Vastaa lena / london and beyond toukokuu 7, 2015 at 13:48

  Apua miks me ei oltu nyt Firenzessä, missattiin nuo festarit :) Gelatofestarit on kyllä jo niin näkemisen arvoinen juttu että olisi pitänyt pitkittää edellista reissua. Mahtavalta näyttää. Tuo Piazzale Michaleangelo on kyllä upea paikka, monet kerrat ollaan ajettu sinne auringonlaskua katsomaan ja nautittu eväitä auringonlaskussa.

  Hauskaa Suomen reissua. :)

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:25

   Kiitos paljon lena!

   Mullakin tuli ihan vahingossa tietoon nuo gelatofestarit, kun näin edellisenä iltana telkkarissa niistä mainoksen – ja totta kai piti hyödyntää tilaisuus :) Ja Piazzale Michelagelo on ehkä yksi hienoimmista näköalapaikoista ikinä!

 • Vastaa aNNa toukokuu 7, 2015 at 15:57

  Eeeh, gelato festarit kuulostaa täydelliseltä <3 :D En malta odottaa, et pääseen syömään muutamat nocciola-jäätelöpallot lauantaina :)

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:26

   Täydellisyyttä nuo festarit hipoikin aNNa! :) Ja voi nocciolajätski on niiiiin hyvää! <3

 • Vastaa Katja toukokuu 7, 2015 at 20:52

  Nää festarit menee heti sinne mun pakko päästä listan kärkipäähän! Noi maisemat ja tollanen kuppi gelatoa, ei vois kyllä ihminen oikeasti paremmasta haaveilla :D

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:28

   Oon ihan ehdottomasti samaa mieltä Katja ja tulitkin mieleen siellä jätskiannoksia maistellessa, että ois ihan sinun paikka! :) #jäätelöämaailmalla

 • Vastaa Palmuaseman Sanna toukokuu 7, 2015 at 21:28

  En kestä! Tuo paikka on niin ihana ja siihen vielä päälle maailman parhaimmalta kuulostavat festarit! :D Ihan mahtavaa, tuonnehan olisi päästävä!

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:31

   No niinpä Sanna, voisko olla parempaa kuin festarit täynnä suussasulavaa gelatoa! Tuo oli käsittääkseni jokin kiertävä festari, joten ehkä seuraavia kohteita kannattaa pitää silmällä ;)

 • Vastaa Maarit Johanna toukokuu 7, 2015 at 21:34

  Aika järkyttävän kaunis kaupunki ja melko hirviän hyvän näköistä gelatoa!

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:32

   Tuo yhdistelmä on kerrassaan aika huumaava Maarit Johanna!

 • Vastaa Mia / Elämää ja matkoja toukokuu 7, 2015 at 22:39

  Italia on tullut kierrettyä muutamaa maakuntaa lukuunottamatta ja juuri Firenzessä olemme syöneet parhaat gelatot! Nuo festarit ovat aivan huippulisä muutenkin niin viihtyisään Firenzeen!

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:37

   Kiva kun kommentoit Mia, ja huippua että olet päässyt kiertelemään ihanaa Italiaa! Ja nuo festarit tosiaankin sopi upeaan Firenzeen kuin nenä päähän!

 • Vastaa Jepa Unelmatripillä toukokuu 8, 2015 at 07:18

  Italialaista jädeä, nami! Lekurireissu oli varmasti kokemus! Itse olen kunnostautunut ulkomailla lääkäriin -hommissa (lomamatkoilla) elämäni aikana ihan tarpeeksi, jotta yhtään tarttisi tulla enää lisää kokemuksia niistä. :)

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:39

   Hehe Jepa, ‘ulkomailla lääkärissä’ on ollut mulla aina jonkinlainen kauhuskenaario, etenkin jos olen sellaisessa maassa jonka kieltä en puhu, ainakaan sujuvasti. Nyt oli ensimmäinen kerta ja olihan kaikenkaikkiaan melko mielenkiintoinen tapa viettää vapunaattoa! :P

 • Vastaa Inka toukokuu 8, 2015 at 17:05

  Mää en Mari kestä tuota gelato-tapahtumaa, se on jotain niin siistiä!! Mahtavaa, että raportoit siitä tänne meille jäätelöfaneille. :)

  Ja onnea uudesta kämpästä, nettitauko tekee varmana vaan hyvää.

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:42

   Hih Inka, gelato ja Italia on melko lyömätön yhtälö! Kiva että jätskiraportti kiinnosti :)

   Ja kiitos onnitteluista, valotan vähän uutta kämppää postauksen merkeissä sitten kun pääsen netin ääreen pitemmäksi aikaa. Pieni tauko tekee kyllä näillä kesäkeleillä varmasti ihan hyvää :)

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset toukokuu 10, 2015 at 10:13

  Mahtavaa, että on löytynyt uusi kämppä. Onnea siitä! Ja Gelato-tapahtuma olis meikäläiselle varmaan ihan liikaa, saattaisin pyörtyä onnesta :D Täällä on myös eletty äkillistä tahatonta blogihiljaisuutta niin oman blogin kuin muidenkin kommentoinnin suhteen vaikka seikkailuja aina ratikkamatkoilla seurailenkin. Täytyy ottaa ryhtiliike! Maanantaina olen aamulla Helsingin kentällä, mutta jotenkin veikkailen, että et siellä pyöri sentään vielä kuuden aikaan?

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:48

   Kiitos kovasti Pingviinimatkalaiset! Uusi kämppä tuli todellakin tarpeeseen ja gelatofestarit sai suupielet aika reippaasti korviin myös :)

   Harmi kun pääsin lukemaan sinun kommentin vasta nyt, sillä olin tosiaan viime maanantaiaamuna Helsingissä 6.30 jälkeen Kajaanin koneesta tulossa. Tosin mulla oli silloin vain puolen tunnin vaihtoaika, joka meni lähinnä kiirehtiessä seuraavalle lennolle. Ens kerralla koitetaan nähellä! ;)

 • Vastaa Sofia / Liikkeellä toukokuu 13, 2015 at 14:39

  Nami, gelato-festarit kuulostaa kieltämättä herkulliselta :) Toivottavasti nettiasia selviää, totta kai on mukavaa välillä vähän vieroittua liiasta sometuksesta ja muusta, mutta onhan se myös tärkeä kommunikointi/työväline. Nimesin sun blogille Liebster Awardin ja 11 kysymystä :) http://www.liikkeella.com/blog/2015/5/6/liebster-award

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:53

   Kiitos kovasti Sofia Liebster Awardista ja kysymyksistä, vastailen mielelläni kunhan pääsen pitemmäksi aikaa netin ääreen! Tässä tauon aikana olen huomannut kuinka koukussa sitä onkaan kaikkeen sometukseen yms. :)

 • Vastaa Susanna toukokuu 14, 2015 at 15:17

  Jäätelöt näyttää kyllä tosi hyviltä! varmasti vaikeaa valita suosikkia noista

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 19:50

   No niinpä Susanna, ihan jouduin miettimään kaikkien herkullisten makujen välillä!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.