Pallontallaajat.net
Valikko
Ruokamatkailu Venetsia

3 vinkkiä: Venetsian parhaat cicchettit

huhtikuu 28, 2015

Ai mikä ihmeen cicchetti?

Aiemmassa Venetsia-postauksessani mainitsin nämä venetsialaisten vastineet espanjalaisten tapaksille, jotka maistuvat mainioina suolaisina kyytipoikina viinilasillisen, oluen tai Spritz-aperitiividrinkin kera.

Cicchetti voi olla yksinkertaisimmillaan esimerkiksi salamilla tai kinkulla höystettyjä pieniä sämpylöitä, maistuvia lihapullia tomaattikastikkeessa tai tyypillisimmillään monenlaisia uppopaistettuja herkkuja, kuten lihatäytteisiä arancinipalloja, mozzarellajuustoa taikka jopa mustekalaa!

Ciccheti a Venezia

Tavallisesti cicchetteja maistellaan mielellään useassa eri paikassa illan myötä – aloitetaan jostain, napostellaan tarjolla olevia purtavia sekä juomalasin tyhjennyttyä siirrytään seuraavaan paikkaan. Toisin kuin esimerkiksi Genovan aperitiivikulttuurissa, näistä makupaloista maksetaan juoman lisäksi erikseen. Paikasta ja suupalan koosta riippuen cicchettit maksavat yleensä noin 1,50-4 euroa/kipale.

Venetsiassa viimeiset seitsemän vuotta asunut ja kaupunkiin täysin hurahtanut kaverini vei minut ystävällisesti pienelle parhaiden cicchettien metsästyskierrokselle.

Tässä seuraa tutkivan journalistisen herkkukierroksen TOP 3 tulokset:

1. Osteria Al Portego (edullinen)

Osteria Al Portego, Venezia

Tänne saapuessamme illan hämyssä on tungosta oven ulkopuolelle asti – tämä merkki jo itsessään kielii, että kyseessä on varteenotettava (ja/tai edullinen) paikka (toim. huom. ylläoleva kuva sen sijaan on takaovelta, josta mahtui jopa kävelemään ulos!) Sisällä Al Portegossa meitä odottaa vaikuttava valikoima erilaisia suolaisia herkkuja – jopa ruokavampia vaihtoehtoja kuten lasagnea on tarjolla. Kaverini tilaa lautaselle valikoiman tyypillisiä, hyvin pitkälti kalapitoisia cicchettejä, joita maistelemme Spritzin (2,50e) ja oluen (4e) kera. Suuntaamme täpötäydestä sisätilasta saaliinemme ulos sisäpihalle, jossa on äänekäs seurue nuoria aikuisia juhlimassa valmistujaisia ja kajauttaen ilmoille kaikki mahdolliset italialaisten tuntemat juomalaulut. Hilpeän riehakkaasta tunnelmasta huolimatta melu alkaa tietyssä pisteessä käydä Marimenten rauhallisen toimituksen korviin ja viimeiset kalapalat nautittuamme jatkamme matkaa kohti seuraavaa edustusta.

Osoite: Castello 6014, Venetsia, Italia

Ciccheti Venezia

2. Osteria I Rusteghi (hieno ja hintavampi)

Osteria I Rusteghi in Venice

Osteria I Rusteghi, Venezia

Rauhallisen tunnelmallisella ja kynttilöin valaistulla, nätiksi laitetulla sisäpihalla sijaitseva I Rusteghi nousi ehdottomaksi kierroksen suosikikseni! Myös sisältä täysin viinipulloilla ja jättimäisellä, tiskillä komeilevalla viinilasilla sisustettu paikka tarjoaa hyvän palvelun lisäksi laatuproseccot (5e/lasi) sekä pieniä lohella ja munakoisolla täytettyjä sämpylöitä kyytipojaksi. Valikoimasta löytyy myös erilaisia juustoja.

Osoite: San Marco, 5513, Venetsia, Italia

Osteria I Rusteghi, Venezia

Ciccheti a Venezia

3. Cantina do Spade (hyvä hinta-laatusuhde)

ciccheti in Venice

Do Spadessa olen käynyt aiemmin useampaan kertaan cicchetteilla sekä ombralla eli pienellä, jalattomalla lasillisella valko- tai punaviiniä (ombra=’varjo’). Myöhäisilta-aikaan cicchettit saa kätevästi kerättyä lautasen sijasta pahvitötteröön, josta niitä on helppo maistella ulkosalla, paikan edustalla kavereiden kanssa seisten ja kuulumisia vaihtaen. Ja bonusvinkki: tämä pytinki toimii cicchetti-paikan lisäksi myös näppäränä lounaspaikkana, josta saa muun muassa perinteistä fegato alla venezianaa eli maksaa venetsialaiseen tapaan polentan kera (reilu annos 13e). Annoksen ehtii syödä kaikessa rauhassa tunnin lounastauolla ja sen jälkeen kerkeää muitta mutkitta hörppäistä vielä päälle euron caffé macchiatot!

Osoite: San Polo, 859, 30125 Venetsia, Italia

Eng: Discovered some recommended venues to try Venetian cicchetti which somewhat equal to Spanish tapas: Osteria Al Portego (cheap) in Castello area, Osteria I Rusteghi (fine and a bit more expensive) in San Marco area and Cantina do Spade (good price/quality ratio) in San Polo area.

 

Saatat myös pitää näistä

11 Kommenttia

 • Vastaa Ida - idaloveslife huhtikuu 28, 2015 at 13:19

  Olipa veden kielelle nostattavia kuvia! Meillä jäi treffit pari vuotta sitten Venetsian kanssa kesken ja nyt vaadin revanssia; toivottavasti kesällä ois aikaa. Ollaan autolla liikkeellä ja jos on jotain vinkkejä, minne sen voisi hyljätä kauemmaksi päiväksi tai pariksi, niin otetaan vastaan :)

  • Vastaa Mari toukokuu 4, 2015 at 18:26

   Kiitos paljon kommentistasi Ida! Tänä kesänä on ehdottomasti hyvä jatkaa Venetsian kanssa treffailua osan kaksi merkeissä :) Ensimmäisenä mulla tulee mieleen, että auton voi jättää Piazzale Romalle jos haluatte majoittua ihan Venetsian pääsaarella. Tai jos esimerkiksi Veronan romanttinen kaupunki kiinnostaa niin auton voi jättää myös sinne ja suunnata sieltä käsin junalla Venetsiaan, kestää noin tunteroisen. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta huhtikuu 30, 2015 at 03:57

  No nyt alkoi kyllä tehdä viiniä, eikä hiukopalakaan olisi pahitteeksi!! Ihanan oloisia paikkoja ja tosiaan sopivan kokoinen viinilasikin olisi tuossa #2 paikassa. Saisko tilata vastaavaa postausta gelatopaikoista? :D

  • Vastaa Mari toukokuu 4, 2015 at 18:28

   Tuo viinilasi oli varsin näyttävä, meinasin kysyä saisko tuommosen kotipakettiin.. ;) Ja gelatopaikkojen metsästys on käynnissä nyt kun kelitkin on lämmenneet, joten tämän empiirisen tutkimuksen tulokset tulee myös julki pian! :)

 • Vastaa Lotta toukokuu 6, 2015 at 13:13

  Kiitos vinkeistä! Olen tullut kesäksi töihin Venetsiaan niin pitää kyllä käydä noita kokeilemassa! Olisko sulla vinkkejä ravintoloista? Tuntuu että kaikki ravintolat mitä oon nähny on semmosia turistipaikkoja niin ois kiva löytää semmmosia rafloja missä paikalliset käy syömässä.

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:11

   Kiva kun kommentoit Lotta ja pahoittelen vastaukseni viivästymistä nettiyhteyden puutteen vuoksi. Ihan huippua kuulla että olet tullut kesäksi töihin Venetsiaan! Teen varmasti jossain vaiheessa oman postauksen Venetsian varteenotettavista ravintoloista, mutta tähän hätään suosittelisin esimerkiksi Rossopomodoroa San Marcon alueella tai Jazz Club Novecentoa San Polon alueella (hyvät ja edulliset pizzat) sekä Al Timon-ravintolabaaria Cannaregiossa (aivan mahtava fiorentino-T-luupihviannos, jos tykkäät lihasta). Saanko udella, missä päin Venetsiaa majailet?

 • Vastaa Lotta toukokuu 15, 2015 at 17:43

  Eipa mitaan, ei taalla nalkaa olla kuitenkaan nahty, hahaa :D Rossopomodorossa olenkin jo ehtinyt kaymaan, oli hyvat ruoat vaikka olikin ihan “turistialueella”. Asun S. Angelo vaporettopysakin lahella, hiljasella kadulla mika on ihan jees, 10 min paasee Piazza San Marcolle tai Rialtolle.

  • Vastaa Mari toukokuu 18, 2015 at 13:10

   Hehee, Italiassa harvemmin tosiaan joutuu olemaan nälissään, päin vastoin :D Kuulostaa kivalta alueelta missä asut, oon pari kertaa mennyt siitä ohi vaporetolla. Miten pitkään majailet täällä Venetsiassa?

 • Vastaa Lotta toukokuu 21, 2015 at 17:19

  No se on kylla totta! :D Oon taalla elokuun loppuun asti.

 • Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.