Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

10 matkakuvaa reissujen varrelta

huhtikuu 23, 2015

Sain jo helmikuun puolella Archie gone Lebanon-blogin ihanalta Inkalta haasteen koota 10 reissukuvaa erilaisilla teemoilla – kiitti kovasti Inka! Alunperin tämä blogihaaste on lähtöisin Journey Diary-matkablogista. Nyt kun haasteen vastaanottamisesta alkaa olla jo miltei nolostuttavan kauan, päätin vihdoin koota korteni kekoon. Mitä muut edellä, sitä minä hilpeänä reilusti reellä perässä! :) Olkaatte täten hyvät:

1. Kuva lentokoneen siivestä

Flying above Rio de Janeiro

Ekan kerran laskeutuessani Rio de Janeiroon lokakuussa 2014 maisema hurmasi kumpuilevine, vihreän sademetsän peitossa olevine vuorine ja kukkuloineen. Matka Brasiliaan taittui tuolloin oli espanjalaisen Iberia-lentoyhtiön siivin ja lentoreittinä oli Malaga-Madrid-Rio.

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Granada, Nicaragua

Hedelmämyyjien juttutuokio Nicaraguan siirtomaanaikaisessa Granadan kaupungissa. Sen kummemmin kuvauskohdetta suunnittelematta tähän otokseen tallentui elävästi paikallisten ihmisten ilmeet sekä eleet aamupäivän asiakkaita odotellessa.

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Pudasjärvi, Finland

Kotimaan matkailu, #suomiretki ja Pudasjärvi kunniaan! Kuva on viime kesältä, jolloin kokoonnuimme rakkaiden ystävieni kanssa viettämään kummityttöni synttäreiden lisäksi tyttöjen reunionia pitkästä aikaa. Nähtävästi jokainen meistä oli viettänyt hetken jos toisenkin Pohjois-Suomen paahtavan auringon alla! :)

4. Luontokuva

iguacu03

On vaikea edes yrittää kuvailla sanoin, millaiset luonnonvoimat jylläävät Iguassun putouksilla, jotka kuohuvat loputonta vesimassaa Brasilian, Argentiinan sekä Paraguayn rajoilla. Tämä kuva on otettu Brasilian puolelta Foz do Iguacusta lokakuussa 2014. Vieläkin menee positiiviset kylmänväreet tätä näkymää muistellessa!

5. Kuva yläilmoista

The Empire State Building, NYC

Varsinaista jenkkifania minusta ei tullut New Yorkin reissun jälkeen vuonna 2013, mutta tämä Top of the Rocksin huipulta näpsäisty kuva Empire State Buildingista sekä New York Cityn taivaanrannasta auringonlaskun aikaan ei todellakaan jättänyt kylmäksi! Kameran akun loppuminen tämän kuvan ottamisen jälkeen sen sijaan ketutti!

6. Postikorttimaisema

Venice, Italy

Venetsia, nykyinen asuinkaupunkini, San Marcon satama-alue helmikuussa 2015. Tässä pienessä ja hiljaisessa kanaalikaupungissa on jotain sanoinkuvaamattoman kaunista, herkkää ja sielukasta. On ihan sama vaikka Venetsia olisikin tupaten täynnä turisteja – täältä löytyy myös rauhallisia paikkoja ja hetkiä, joita en vaihtaisi mihinkään.

7. Kuva matkaseurasta

Liberia, Costa Rica

Voisko olla parempaa matkaseuraa kuin ihana Annika? Tämän uskollisen ystävän ja Tarinoita Maailmalta -blogin ‘organisoituneen kauriin’ kanssa on taittunut kaukoreissu jos toinenkin, ja toivottavasti myös tulevaisuudessa saadaan tallata palloa yhtä matkaa! Tämä sädehtivä kuva on otettu Costa Ricassa aamulla kukonlaulun aikaan, Rincon de la Viejan kansallispuiston alueella helmikuussa 2014.

8. Fiilistelykuva palmun alla

Xcaret, Mexico

Meksikon Riviera Mayan Xcaret-teemapuistosta löytyi palmujen alta myös mukavia riippumattoja. Kuva on helmikuulta 2013 ja Meksikon reissu Pohjois-Amerikan reissuni muiden kohteiden (USA ja Kanada) lisäksi suurin syy, miksi alunperin aloitin Marimente-blogin kirjoittamisen. Edelleen näihin päiviin asti se on ollut yksi elämäni parhaimmista ja antoisimmista päätöksistä!

9. Hyvää huomenta -kuva

Breakfast with a kitty in Morro da Babilonia, Rio de Janeiro

Rio de Janeiron favelakodin kattoterassilla nautiskeltu aamiainen, seurana kisuli joka hellyydenkipeänä koitti koko ajan hivuttautua yhä lähemmäs sekä tilaisuuden tullen kopaista papaijan palasta tassullaan! Seuraavana aamuna aamiaispöytään liittyi myös pikkiriikkinen apina… :D

10. Lempikaupunkini

Istanbul, Turkey

Vaikka rakastankin niin Venetsiaa, Rio de Janeiroa kuin Helsinkiäkin (ja tietty Kajjjaania!) kaikkia omalla tavallaan, on mielessäni tämä maaginen ja jokseenkin salaperäisen mystinen kaupunki. Vielä kun siihen lisätään merellinen sijainti Bosporinsalmella sekä yhtä aikaa eläväisen spontaani yhdistelmä itämaista ja länsimaista kulttuuria, on siinä koossa mielenkiintoinen ja monipuolinen kaupunkikohde: Istanbul!

Täten haastan tähän kuvakatselmukseen mukaan seuraavaksi Tarinoita Maailmalta-blogin Annikan sekä Curious Feet-blogin Teean, jos teillä ei vielä ole kiertänyt tämä haaste! :) Mainitsettehan postauksessa myös haasteen alkuperäisen lähteen, Journey Diary-blogin.

Kirjoittaessa soi Haloo Helsinki – Toiset lähtee, toiset jää

Eng: Got a blogger’s challenge from the blog Archie gone Lebanon to select 10 travel photos with different themes describing my past journeys of all time – including Brazil, Mexico, Costa Rica, Nicaragua, New York, Finland, Venice and Istanbul.

Saatat myös pitää näistä

20 Kommenttia

 • Vastaa Jenni huhtikuu 23, 2015 at 05:36

  voi tuo Istanbul ois kyllä mahtava kohde! Ihania kuvia :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 23, 2015 at 13:18

   Kiitti Jenni! :) Istanbul on tosissaan ihan mahtava kaupunki!

 • Vastaa Jenna / Journey Diary huhtikuu 23, 2015 at 08:25

  Heips:) haaste on lähtöisin mun blogista, olisi kiva haasteen ohjeen mukaisesti lisäisit linkin alkup. lähteeseen eli: http://www.rantapallo.fi/journeydiary/2015/02/10/blogihaaste-10-matkakuvaa/ (: sori huomautus!

  • Vastaa Mari huhtikuu 23, 2015 at 13:20

   Moikka Jenna! :) Hyvä kun huomasit vinkata, lisään linkin sinun blogiin alkuperäisenä lähteenä. Pahoittelut tästä!

 • Vastaa Teea / Curious Feet huhtikuu 23, 2015 at 09:51

  Kauniita kuvia! Odotin mielenkiinnolla minkä valitset lempikaupungiksesi, koska olet viettänyt aikaa ja asunut niin monessa paikassa :). Kiitos haasteesta! Sain tämän jo joltakulta, mutta on jäänyt minullakin unholaan, ups.. :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 23, 2015 at 13:28

   Kiitos paljon Teea! Ja hehe, haaste tuli sulle tuplasti hyvänä muistutuksena :) Vähän aikaa sain itekin pohtia mistä kaupungista tällä hetkellä tykkään eniten ja vaikeaksi meinasi mennä!

 • Vastaa Ansku Bcn huhtikuu 23, 2015 at 11:08

  Kivoja kuvia aamun piristykseksi!

  • Vastaa Mari huhtikuu 23, 2015 at 13:29

   Kiitos kovasti Ansku!

 • Vastaa aNNa huhtikuu 23, 2015 at 17:51

  Nro 2 oli mun lemppari. Tuli heti Kuuba mieleen :) <3 Ja olet niin oikeassa Istanbulin suhteen! Tykkään.

  • Vastaa Mari huhtikuu 24, 2015 at 22:40

   Kiitos aNNa! Nicaraguassa on kieltämättä kuubamainen vivahde :) Ja täältä myös iso sydän Istanbulille! <3

 • Vastaa hennamaria.j huhtikuu 24, 2015 at 08:13

  Olen seuraillut muutamien blogien kuvakokoelmia ja tämä oli kyllä ihan parasta tähän mennessä :) Varmaan siksi kun luonto ja eksotiikka vetoaa minuun. Siipikuva oli ihan huippu! Samoin kissa. Ja New York (iltarusko on plussaa). Ja postikortti-Venetsia..

  • Vastaa Mari huhtikuu 25, 2015 at 15:30

   Kiitos kovasti kommentistasi hennamaria.j! Halusin valikoida mahdollisimman monipuolista kuvamateriaalia suosikkikohteistani tähän postaukseen, ja valinnanvaikeus meinasi iskeä kesken kuva-albumien selailun!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta huhtikuu 25, 2015 at 04:50

  Organisoitunut kauris kiittää ja kuittaa :D Laitetaanpa haastepostaus alulle. Niin huippuja kuvia kyllä, oli kunnia olla matkaseurakuvana! <3 Tuo hyvää huomenta kissakuva on kyllä kans aika symppis!!

  • Vastaa Mari huhtikuu 25, 2015 at 15:32

   Jes, kiitos Annika ja kiva että lähdet mukaan haasteeseen! :) Postausta odotellen!

 • Vastaa Saana · Live Now - Dream Later huhtikuu 30, 2015 at 18:04

  Oi ja vau, vaikuttavia kuvia sullakin. Varsinkin tuo luontokuva, oot saanut ihanasti ikuistettua putoukset. Ja näin kissaihmisenä on pakko myöntää, että hyvää huomenta -kuva sulattaa sydämen! :)

  • Vastaa Mari toukokuu 4, 2015 at 18:30

   Kiva kun kommentoit Saana ja ihanaa että sieltä ruudun takaa löytyy muitakin kissaihmisiä! :) Ja nuo Iguassun putoukset on jotain aivan henkeäsalpaavaa, luonnossa vielä enemmän kuin kuvassa.

 • Vastaa Inka toukokuu 1, 2015 at 09:26

  Huh, viimein ehdin kommentoida! Ihanaa että lähit mukaan haasteeseen ja voi moro mitä seikkailuja sulla on ollut. Ihan supermahtavia paikkoja, joista monet on kyllä omallakin listalla. :) Ehkä sitten vielä joskus!

  • Vastaa Mari toukokuu 4, 2015 at 18:35

   Kiva kun kommentoit Inka ja kiitti vielä mielenkiintosesta haasteesta! Mustakin on kiva lukea muiden matkakuvapostauksia ja inspiroitua lisää uusista kohteista :)

 • Vastaa Susanna toukokuu 1, 2015 at 20:37

  Hyvät kuvat ja ihana kissa :)
  Venetsia ja Iguassu, kyllä kelpais

  • Vastaa Mari toukokuu 4, 2015 at 18:36

   Kiitos kovasti Susanna! Ei muuta kun vaan matkoja varailemaan :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.