Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Pienten nautintojen Verona

huhtikuu 17, 2015

Moi vaan ja mukavata perjantaita!

Tällä viikolla Venetsiaa on hellinyt auringonsäteiden tuoma lämpö siihen malliin, että talvitakkini jouti vihdoin ja viimein virallisesti ö-mappiin ja saappaiden sijaan kevyemmille ballerinoille tuli käyttöä. Toimistolla istuminen ei tunnu näillä keleillä niinkään houkuttelevalta kuin ei myöskään läppärin takana napottaminen iltaisin, joten pahoittelen hieman hidastunutta postaustahtia.

Elämän kuuluu olla tässä ja nyt, ja täällä ollessani haluan nauttia joka hetkestä täysin siemauksin – kuitenkaan unohtamatta myös Marimentea sekä teitä rakkaita lukijoita!

Venetian Lagoon during sunset from train

Keskiviikolle siunaantunut vapaapäivä pätkäisi tätä kesäistä viikkoa juuri sopivasti ja tiistai-iltana suuntasimme töiden jälkeen kohti Veronan keskiaikaista kaupunkia, jonka Shakespeare teki tunnetuksi Romeon ja Julian hengessä. Olin tätä ennen käynyt Veronassa ainoastaan paikallisen yöelämän merkeissä vuonna 2009 Genovasta käsin enkä näin ollen ollut nähnyt itse kaupungista vilaustakaan päivänvalossa. Ei sillä, etteikö kaupunki yöaikaankin olisi varsin valloittava näky.

Piazza Brà in Verona, Italy

Junamatka Venetsian Santa Lucia-asemalta Veronaan kestää junasta riippuen tunnin tai pari ja maksaa 8,60-20 euroa. Veronan Porta Nuova-asema sijaitsee kätevästi noin 10 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja Piazza Brà-aukiosta, jossa majoituksemme sijaitsi. Tästä ehkä elämäni hienoimmasta hotellista seuraa juttua myöhemmin erillisessä postauksessa.

Mitä Veronassa kannattaa tehdä

Noin 265 000 asukkaan Verona UNESCOn maailmanperintölistaan kuuluvine historiallisine keskustoineen sopii loistavasti päiväreissukohteeksi Venetsiasta käsin. Kovasti Colosseumia muistuttava, roomalaisajan amfiteatteri La Arena löytyy heti Piazza Bràn yhteydestä ja näyttää ehkäpä vaikuttavimmalta ilta-aikaan.

La Arena in Verona, Italy

Veronan varsinainen matkailuvetovoima painottuu hyvin vahvasti Romeon ja Julian traagiseen tarinaan liittyviin nähtävyyksiin, kuten Julian taloon (Casa di Giulietta) kuuluisine parvekkeineen. Julian talon edustalla patsastelee myös kyseistä neitokaista esittävä teos, jonka rintojen koskettaminen kuulemma tuo onnea. Tuumasta siis toimeen!

Casa di Giulietta in Verona, Italy

Juliet's balcony in Verona, Italy

Love notes on the wall in Verona, Italy

Itse Julian taloon sisäänpääsy maksaa 6 euroa, mutta parveketta, rakkauslukkoseinää sekä muita rakkaudentunnustusviestejä pääsee ihailemaan ilmaiseksi. Lisäksi etäämmällä sijaitsee Julian “hauta”, jossa Shakespearen mukaan epätoivoinen nuori rakastunut neitonen kulautti myrkkyjuoman kurkkuunsa. Tässä vaiheessa Marimenten realistinen jalat-maassa-pää-pilvissä-periaatteella käyvä toimitus tykkää muistuttaa, että kaikesta Romeo ja Julia-hehkutuksesta huolimatta kyseiset henkilöt ovat fiktiota ja täysin Shakespearen upean mielikuvityksen luomia tarinan hahmoja – näin kenenkään päiväunia pilaamatta! ;)

Love locks in Verona, Italy

Kun pakolliset Julian patsaskopeloinnit on suoritettu ja selvitty lukuisista väenpaljoutta tulvivista Shakespearen tarinaa henkivistä matkamuistomyymälöistä, kannattaa loppupäivä ottaa rennosti ja vaellella verkkaisesti pitkin Veronan rauhallisia kujia sekä Adige-joen vehreän rauhoittavia maisemia.

Verona, Italy

Verona, Italy

Verona, Italy

Verona, Italy

Verona, Italy

Verona, Italy

Kun aurinko lämmittää ja lämpötila kohoaa, on paikallaan istahtaa joen lähistöllä sijaitsevalle Cappa Cafèn ulkoterassille maistelemaan Veronan erikoisuutta valpolicellaa, kevyttä ja perinteikästä punaviinia. Tai jos et erityisemmin välitä punaviineistä kuten allekirjoittanut niin tätä voi maistella kaverin lasista ja tilata itselle sen sijaan 2,50 euron proseccon tai vaihtoehtoisesti ihan vaan oluen.

Beer in Cappa Cafè, Verona

Ja jos pikkunälkä (tai isompikin!) yllättää ja pizza alkaa jo pikku hiljaa tulla korvista niin loistava vaihtoehto on tilata valikoima erilaisia juustoja sekä leikkeleitä, joita voi yhdistellä oman mielen mukaan focaccian ja patongin kera tai ilman. La Tradisiòn-nimisen, tunnelmallisen viinibaarin raikkaan rauhallisessa sisäpihapuutarhassa tämän makuelämyksen täyttäminen on taattua hyvällä palvelulla höystettynä. Reilu juusto-leikkelelautanen leipineen ja viineineen maksaa kahdelta 17,90 euroa.

La Tradision Wine Bar in Verona, Italy

Cheese and ham plate at La Tradision Wine Bar in Verona, Italy

Illan tullen Veronasta löytyy jopa keskellä viikkoa elämää Piazza delle Erben aukiolta, ja cocktail-listalta kelpaa maistella mojitoa, piña coladaa tai caipirissimaa 6 euron hintaan.

verona05

Piazza delle Erbe in Verona, Italy

Kirjoittaessa soi Juno – Sinä päivänä lopetan

Eng: Went to visit the historical UNESCO World Heritage city of Verona for an overnight stay this week. Besides all the Shakespearean Romeo & Juliet hustle and bustle enjoyed the warm summer day by walking on the riverside and stopping for a glass of beer, prosecco (or the local specialty valpolicella if you prefer red wine) and a plate with a delicious selection of cheese and ham!

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Inka huhtikuu 18, 2015 at 10:15

  Ai ja nam miten lämpimältä siellä näyttää, uskomatonta että tarkenet jo melkein shortseissa! Ja Verona näyttää kyllä superkauniilta kaupungilta, ihana!

  • Vastaa Mari huhtikuu 18, 2015 at 14:08

   Joo, sattu sopivasti lämmin kesäpäivä keskiviikolle ja myöhemmin iltapäivällä sai nyppästä sukkahousutkin shortsien alta pois! Minäkin tykkäsin kovasti Veronasta, ihana kaupunki!

 • Vastaa Heidi / Auringon alla huhtikuu 18, 2015 at 18:48

  Ei hitsi, mä en viime kesänä edes huomannut tuota Julia-patsasta siellä pihalla, kun koko paikka oli niin tupaten täynnä porukkaa! Muuten Verona oli kyllä minulle positiivinen yllätys, oikein kaunis kaupunki! Ja ihanan näköiset noi teidän herkuttelut :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 19, 2015 at 18:35

   En yhtään ihmettele jos ei tuo patsas ole sattunut näkökenttään väenpaljouden keskellä! En olisi itekään ollut tietoinen siitä ellei juuri viime viikonloppuna Veronassa käynyt kaveri olisi vinkannut patsaan olemassaolosta. Ja mulla ei myöskään ollut sen suurempia ennakko-odotuksia Veronasta, joten oli kiva yllättyä positiivisesti, eikä mitenkään vähiten noiden herkkujen vuoksi! :)

 • Vastaa Annika - home & away huhtikuu 18, 2015 at 21:06

  Mä tykkäsin hurjasti Veronasta kans, vaikka käytiin vain parin tunnin pyrähdyksellä. Julian patsaan ympärys oli kyllä niin täynnä väkeä, kuten koko piha noin muutenkin toukokuussa jo, että hyvä jos hengittämään pystyi :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 19, 2015 at 18:37

   Joo Annika, musta tuntui että jo tähän aikaan vuodesta oli melkein ahdistavan paljon populaa siellä sisäpihalla, kaikki koululaisryhmät jne joten ei siellä kauaa voinut kärvistellä :) Voin vaan kuvitella miten sit myöhemmin kesällä!

 • Vastaa Miila huhtikuu 20, 2015 at 16:55

  Mä ihastuin viime kesänä myös Veronaan. Pysähdyttiin siellä ohikulkumatkalla, mutta mielelläni olisin jäänyt sinne myös yöksi. Olisin halunnut tutkia kaupungin katua myös pimeällä ja ainakin sun kuvista päätellen siellä on tosi kaunista pimeällä :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 20, 2015 at 23:51

   Kiva kun kommentoit Miila ja mukava kuulla että sinäkin ihastuit Veronaan! Myös pimeän aikaan kaupunki on todella tunnelmallisen kaunis ja rauhallinen pienelle ilta/yökävelylle ja kuvaushetkelle :)

 • Vastaa Marjukka maaliskuu 18, 2016 at 17:44

  Kivasti kuvailit kotikaupunkiani ja iloinen yllätys valokuviisi oli eksynyt Ponte Pietralta otettu kuva lasteni keltaisesta koulurakennuksesta (Scuole Aportiane) ja sen taustalla ehkä näkyy Veronan Duomon torni. Tulin sivullesi katsastamaan alun perin sun Venetsia-ravintolavinkkejä. Pitää palata asiaan kun tullaan sinne suunnalle päiväretkelle. Saluti da Verona ❤️

  • Vastaa Mari maaliskuu 20, 2016 at 11:10

   Kiitos paljon Marjukka ja kiva kun kommentoit! Minulla ei ollutkaan tietoa, mikä se keltainen rakennus Veronassa oli, joten hyvä että selvisi :) Venetsiaan mulla löytyy tällä hetkellä enimmäkseen pizza- ja kahvilavinkkejä, ja varsinainen ravintolapostaus on vielä työn ja tutkinnan alla. Saluti anche da Venezia! <3

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.