Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Pääsiäinen Venetsiassa

huhtikuu 9, 2015

Heissan kamut, toivottavasti teilläkin meni pääsiäispyhät rentouttavan maukkaissa merkeissä!

Venetsiassa vietimme pääsiäistä aurinkoisissa keleissä, joskin täällä ei ole kyseisten juhlapyhien aikaan mitään sen kummempaa ohjelmaa. Koko kaupunki taitaa edelleen toipua helmikuisesta karnevaaliriehasta, joten pääsiäisenä täällä otetaan hieman rauhallisemmin, hyvästä ruoasta ja perheen ja ystävien seurasta nauttien.

Canal Grande, Venice Italy

Italiassa on sanonta “Natale con noi, pasqua con chi vuoi”, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna, että joulu vietetään perheen kesken, mutta pääsiäisenä on lupa viilettää kavereiden kanssa. Etenkin tämä koskee 2. pääsiäispäivää eli pääsiäismaanantaita eli pasquettaa, joka on myös täällä vapaapäivä, toisin kuin pitkäperjantai, jolloin napotimme ihan normaalisti sorvin ääressä kuin minä tahansa tavallisena perjantaina tahansa. No okei, saimme lounastunnin jälkeen perinteistä italialaista pääsiäiskakkua colombaa, joka muistuttaa hieman joulukakku panettonea. Makoisia on molemmat, ja minun puolesta on ihan ok syödä kaikenmaailman kakkuja vuodenajasta ja juhlapyhästä toiseen!

Colomba, traditional Easter cake in Italy

Koko viikonlopun ajan Venetsian pääsaari oli vallan pullollaan matkailijoita ja totesin pääsiäissunnuntaina olevan turha toivo käydä vihdoin ja viimein San Marcon katedraalissa sisällä, sillä jonoahan sinne oli triplasti enemmän kuin normaalisti.

Piazza San Marco, Venice Italy

Basilica di San Marco, Venice

Tämän sijaan piipahdin San Salvadorin kirkossa, jonka hulppea ulkokuori kätki sisäänsä Marimenten värejä rakastavan toimituksen riemuksi kirkkaan pinkin sisustuksen!

San Salvador church, Venice Italy San Salvador church, Venice Italy

Väenpaljoutta karkuun suuntasimme maanantaina kohti kaverini takapihalla sijaitsevaa pittoreskia puutarhaa, joka oli mitä passelein paikka kokoontua nauttimaan pääsiäismaanantai-illan auringonsäteistä sekä Venetsian laguunin taa painuvasta oranssinpunaisesta auringonlaskusta.

Pasquette in Venice Lido

Pasquetta in Venice Lido

Pasquetta a Venezia Lido

Sunset in Venice, Italy from Lido island

Mites teillä päin sujui pääsiäispyhien vietto?

Kirjoittaessa soi Lorenzo Jovanotti Cherubini – Sabato

Eng: I spent Easter here in Venice this year, escaping the tremendous loads of tourists to the island of Lido where we celebrated pasquetta (Easter Monday) with friends while eating, drinking and enjoying the lovely Venetian sunset.

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Veera Bianca huhtikuu 9, 2015 at 23:51

  Ai että tykkään näistä sun Venetsia-jutuista <3

  • Vastaa Mari huhtikuu 10, 2015 at 01:07

   Kiitos Veera, huippua että Venetsia-jutut kiinnostaa! <3

 • Vastaa Merja huhtikuu 10, 2015 at 14:15

  Pääsiäinen meni pohjoisessa ystävien luona ja aurinko paistoi sielläkin. Teidän pääsiäiskakku näyttää herkulliselta, njam! Olin palmusunnuntaina Barcelonassa enkä osannut edes odottaa, että siellä olisi mitään pääsiäisjuttuja, mutta niinpä vaan ihmiset kävelivät koristellut palmunlehvät (tai varret oikeastaan) käsissään ja Ramblalla näimme myös pääsiäiskulkueen. Sitä en tiedä minkälaista menoa itse pääsiäisenä siellä olisi ollut ja onko Espanjassa pitkäperjantai vapaa niinkuin Suomessa vai työpäivä niinkuin teillä.

  • Vastaa Mari huhtikuu 12, 2015 at 21:45

   Ihanaa että pohjosessakin oli aurinkoinen pääsiäiänen! Minulla oli tänä vuonna elämäni ensimmäinen pääsiäinen ulkomailla, yleensä olen aina suunnannut pääsiäispyhien ajaksi Helsingistä Kajaanin kotiin ja yhden pääsiäisen viettänyt myös Helsingissä pitkäperjantain Via Crucis-pääsiäiskulkuetta seuraten. Ja noista mainitsemistasi Barcelonan palmusunnuntaimenoista tuli mieleen, kun heräsin täällä palmusunnuntaina pääsiäiskulkueen lauluun aamukymmeneltä, kun vaelsivat palmunlehvineen suoraan tuosta ikkunan alta – melko ainutlaatuinen tapa herätä! :)

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka huhtikuu 10, 2015 at 20:52

  Olet niin hienosti solahtanut tuonne ihan paikalliseksi!
  Me oleiltiin pitkän matkailuputken jälkeen ihan kotona, mikä taisi olla hyvä veto sikäli, että kovin monella suunnalla pääsiäinen taisi olla kelien puolesta vähän heikompi – kotona se haittaa vähemmän kuin reissussa :-)

  • Vastaa Mari huhtikuu 12, 2015 at 21:50

   Kiva kun kommentoit Pirkko! Paikalliset kaverit auttaa täällä huomattavasti paikalliseen elämänmenoon sopeutumista :) Ja juuri mietin, että en ole ennen tätä viettänyt pääsiäistä missään muualla kuin Suomessa, ja silloinkin harvemmin kotikaupunkini Kajaanin ulkopuolella. Joku pääsiäinen haluaisin seistä Vatikaanivaltion Pyhän Pietarin aukiolla kuulemma paavin pääsiäistervehdystä.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.