Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Tulevaisuuden suunnitelmia

huhtikuu 4, 2015

Huomenta ja leppoisaa lankalauantaita!

Hetkelliseen blogihiljaisuuteeni on harvinaisen hyvä syy, sillä sain viime sunnuntaina aivan erityisiä vieraita aina Pohjois-Suomesta Pudasjärveltä asti. Rakkaat ystäväni saapuivat koko perheen voimin katsomaan Venetsiassa asuvaa Mari-kummitätiä, ja olipa aika mieleenpainuva hetki istua pian esikouluun suuntaavan kummityttöni viekussa gondoliajelulla!

Gondola ride in Venice

Tätä kirjoittaessani näyttäisi myös hyvinkin siltä, että lähitulevaisuuden ja harjoittelun jälkeiset jatkosuunnitelmani ovat vihdoin selvillä.

Mitä siis seuraavaksi on luvassa? *rumpujen pärinää tähän*

Tein niinkin radikaalin päätöksen, että…

veneza03

Jään tänne. Venetsiaan.

Tämä mielettömän mahtava ja eriskummallinen kaupunki on hurmannut minut aivan korviani myöten enkä tällä hetkellä näe mitään syytä, miksi vaihtaisin taas tukikohtaa näiden kolmen kuukauden jälkeen. Täällä on hyvä nyt, edelleen ja toistaiseksi. Tarkemmin luettelin hyviä syitä asua Venetsiassa jokin aika sitten tässä postauksessa.

Sain lisäksi harjoittelupaikastani vakkarisopimuksen online matkailumarkkinoinnin sisällöntuottajana, joka on juuri sitä työtä, mitä haluan tehdä. Tällä hetkellä tuntuu sopivalta tilaisuudelta jatkaa täällä niin kauan kuin se tuntuu oikealta.

Venice, Italy

Kävin keskiviikkona tekemässä codice fiscalen, joka on Italian vastine henkilöturvatunnukselle. Tähän sai varata yllättäinkin aikaa tuntitolkulla, sillä Venetsian asianomainen toimisto on auki vain tiettyinä päivinä ja tiettyyn aikaan päivästä, mikä tarkoittaa sitä, että silloin harvoin kun se ylipäätään on auki, siellä on puoli kaupunkia jonossa. Passin olin sentään viksuna likkana varautunut ottamaan mukaan, mutta siitähän tarvittiin myös kopio, eikä kyseisessä toimistossa kaikista olettamuksista huolimatta ole olemassa kopiokonetta. Jos siis ette halua, että pomonne saa juosta pinkkikantisen passinne kanssa puoli päivää ympäri kyliä, niin kannattaa ehkä ottaa se kopio ihan suosiolla etukäteen..!

Marimente passportready

Pääsen myös näillä näkymin pääsiäisen jälkeen muuttamaan tästä karmeasta kämpästä pois viihtyisämpään majapaikkaan, jotka on Venetsian pääsaarella valitettavasti enemmän kuin kiven alla.

Kevään aikana minulla on tarkoitus tutkia Italiaa lisää ja ainakin Firenzen ja Sisilian matkat sekä toivottavasti myös eräs ulkomaan reissu on tällä hetkellä konkreettisen suunnittelun alla. Pääsiäinen sen sijaan kuluu täällä Venetsiassa kavereiden ja piknikin parissa ja toivon mukaan myös aurinkoisissa keleissä.

Ja auringosta puheen ollen – odotan kovasti, että saan vihdoin nähdä myös Venetsian kesän. Hyisen ja kylmänkostean, tulvaisen talven jälkeen kaipaan kovasti lämpöä, joka tuntuu lisääntyvän täällä päivä päivältä. Päivisin on parhaimmillaan +15 ja auringonsäteet lämmittävät jo selvästi. Taitaa olla aika ostaa uusi kevättakki ja lähettää untuva- ja villakangastakit Suomeen jemmaan!

Ihanaa, maukasta ja aurinkoista pääsiäistä teille kaikille!

Kirjoittaessa soi Vicentino – Los caminos de la vida

Eng: Last Sunday I got very special guests, my dear friends along with my sweet goddaughter to visit me all the way from Northern Finland! And I guess it’s finally time to reveal my future plans: I will be staying in Venice for a bit longer than expected, since I got a permanent contract as online tourism marketing content provider. Hopefully soon I will also get to move to a better apartment from the current flat where I’m staying now. Spring is definitely in the air, days are getting warmer in Venice and I can say I’m overall pretty happy with my life here.

 

Saatat myös pitää näistä

45 Kommenttia

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta huhtikuu 4, 2015 at 10:15

  Olipas mahtava päätös :)! Suuret onnittelut tästä uudesta suunnasta! Et varmasti tule katumaan sitä :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:36

   Kiitos paljon Jerry! Minustakin tuntuu, että tämä suunta on oikea päätös :)

 • Vastaa Arja huhtikuu 4, 2015 at 10:16

  Kuulstaa hienoilta suunnitelmilta! Onnea työpaikasta :) Täällä odotellaan tunnelmia Venetsian kesästä, ihanaa että pääset kokemaan sen.

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:38

   Kiitos Arja! Minäkin odottelen innoissani Venetsian kesää ja lämpöä, ja varmasti tulee raporttia blogiin niistä kesätunnelmista :)

 • Vastaa lena / london and beyond huhtikuu 4, 2015 at 11:52

  Vau, jee, upeaa! Ihan superhyvä päätös varmasti ja kannattaa todellakin höydyntää tuo mahdollisuus. Ei varmasti noin mielenkiintoisia hommia löydy mistään helposti, saati sitten Venetsiasta! :)

  Oon jopa vähän kade täällä. Lontoo on kylmä ja sateinen ja tekisin mitä vaan että pääsisin muuttamaan Italiaan. Mutta meille ei oikein ole töitä, äh! Joten nauti oikeasti tuosta mahdollisuudesta:)) Tullaan sinnepäin ensi viikolla, pakoon Englannin sateita, edes vähän apua mun Italia-innostukseen.

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:44

   Niinpä lena, tämä vaikuttaa niin ainutlaatuiselta mahdollisuudelta etten millään olisi voinut jättää tilaisuutta käyttämättä! :)

   Italian yleisessä työtilanteessa ei tosiaan ole juuri hurraamista, joten siltäkin kannalta mietin, että pitää osata nauttia tästä ja arvostaa tällaista mahdollisuutta. Säästä puheen ollen, lähdin tänään innoissani ilman takkia ulos kun vaikutti niin aurinkoiselta, mutta mitä vielä – yhtään varjoisemmassa oli tuulen kanssa vielä ihan talvitakkikelit! Lämpöä siis edelleen odotellessa… Minne päin Italiaa suuntaatte ensi viikolla, jos saa udella? :)

   • Vastaa lena / london and beyond huhtikuu 8, 2015 at 14:33

    Eilen tultiin tänne ja jee, sää on kohdillaan. Ainakin Englantiin verrattuna:D

    Ollaan nyt Firenzen lähellä Matteon kotona :) Varmaaankin täällä pysytään, tai ainakin lähimaisemissa. Jos sulla on sattumoisin täälläpäin liikkumista niin ilmottele ihmeessa:)

    • Vastaa Mari huhtikuu 9, 2015 at 22:05

     Jes, hyvä että sielläkin on kivat kelit! :)

     Mulla ois jossain vaiheessa ehdottomasti tarkoitus käydä Firenzessä, mutta en ole vielä saanut järkättyä milloin. Onko sulla erityisiä vinkkejä sinne? Tai taidanpa käydä kurkkimassa sinun blogia.. :)

 • Vastaa Laura/My post-University life huhtikuu 4, 2015 at 11:54

  Paljon onnea vakkarisopimuksesta! Todella hieno mahdollisuus että pystyt jäämään sinne ja vielä että löytyi kivempi asuntokin!

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:46

   Kiitos paljon Laura! Tämä on kyllä kieltämättä aika mieletön mahdollisuus, josta pitää osata ottaa kaikki ilo irti ja jakaa se myös muillekin tämän blogin välityksellä!

 • Vastaa Teea / Curious Feet huhtikuu 4, 2015 at 12:15

  Onnea sopimuksesta! Ja mukavaa pääsiäistä :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:47

   Kiitos Teea, ja ihanaa pääsiäistä myös sinulle! :)

 • Vastaa Milla - Pingviinimatkat huhtikuu 4, 2015 at 12:29

  Mahtavaaa! Olen todella iloinen puolestasi, että saat jäädä sinne. Isot onnittelut myös vakkaripaikasta :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:48

   Kiitos paljon Milla! Minäkin olen iloinen ja innoissani Italiaan jäämisestä ja tulevista haasteista ja seikkailuista :)

 • Vastaa Meri huhtikuu 4, 2015 at 12:55

  Onnea työstä ja hyvästä päätöksestä! :) Kyllä sun nyt kelpaa.

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:49

   Kiitos Meri! Minustakin tämä tuntuu hyvältä ja oikealta päätökseltä :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta huhtikuu 4, 2015 at 15:12

  Aivan ihanaa Mari!! Onnittelut :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:50

   Kiitti hurjasti Annika!! :)

 • Vastaa Sunna huhtikuu 4, 2015 at 22:00

  Jee onnea! Kesällä pääset sitten nauttimaan lämmön lisäksi uskomattomasta turistitulvasta, tosin matkailualallahan se on hyvä – rahaa tulee! :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:54

   Kiitos Sunna ja kiva kun kommentoit! Minusta tuntuu, että jo nyt etenkin pääsiäisen aikaan täällä on uskomaton turistitulva, saati sitten lämpimimmillä keleillä kesän myötä. Mutta Venetsia toisaalta elää matkailulla, joten kai se on osittain hyväkin asia :)

 • Vastaa Eve huhtikuu 4, 2015 at 22:03

  Heippa! Löysin juuri blogisi googletellessani jotakin Rioon liittyvää :)
  Taidanpa jäädä seurailemaan, tykkään tosi paljon tyylistäsi kirjoittaa ja erityisesti myös siitä, että uskallat matkustella YKSIN! Etkä millään perinteisimmillä pakettimatkoilla ;) Hattua täytyy nostaa… Vaikka itekin olen matkustellut paljon yksin ja asunut pari vuotta Meksikossakin, niin huomaan selvästi että mitä vanhemmaksi sitä on tulossa (olen siis 30v, en nyt sentään niiiiiin vanha vielä) niin sitä tietoisemmaksi tulee kaikista riskeistä ja miettii ehkä vähän liikaakin turvallisuusasioita. Kun pitäisi vaan MENNÄ eikä lojua keskustelupalstoilla selailemassa “is Rio safe”- otsikon vastauksia :D

  Katselin tuossa joku aika sitten lentoja Rioon, mutta hylkäsin sen nimenomaan tuon vuoksi etten halua kuluttaa koko lomaa “aistit täysillä”-fiiliksessä, vaan olisi kiva ihan vaan relatakin välillä ilman pelkoa että joku on heti rosvoamassa omaisuutta… Näin ollen viahdoin kohteen Aasian suuntaan. Lippuja en kerinnyt vielä varaamaan, ja nyt kun löysin tämän sun blogin niin tuo Rio alkoi houkuttamaan uudelleen! Olisimme miehen kanssa siis lähdössä toukokuussa.
  Voiko Riossa viettää ns. rentouttavan rantaloman? Haluamme lomalta nimenomaan rantalöhöilyä, rusketusta :D, joitakin nähtävyyksiä (museoihmisiä emme ole), jonkin verran shoppailua ja yleistä ihmettelyä vaan. Sopiiko Rio mielestäsi tähän?

  • Vastaa Mari huhtikuu 6, 2015 at 13:39

   Moikka Eve, kiitos kun kommentoit ja kiva että löysit minun blogin – tervetuloa mukaan seuraamaan! :)

   Yksinreissaaminen on todella vapauttavaa, kun saa itse miettiä omat suunnitelmat ja aikataulut (jos sellaisia on) ja tutustuu helpommin paikallisiin ja muihin reissaajiin. Mutta tykkään kyllä myös reissata kaverin kanssa, jos hyvää matkaseuraa on tarjolla :) Usein kuitenkin erilaisten elämäntilanteiden yhteensovittaminen menee välillä sen verran haasteelliseksi, että olen viime vuosina tehnyt useimmat reissuni omiin nimiini. Ja vau, Meksikossa asuminen kuulostaa ihan unelmalta! Saanko kysellä missä päin siellä asuit?

   En oikein osaa vertailla Rioa Aasian kohteisiin, kun en ole koskaan vielä käynyt Aasiassa. Ensimmäisellä Rion reissullani olin etenkin alkuun silmät selässä ja kaikki tutkat päällä, varsinkin yksin liikkuessa, mutta mielestäni siellä voi myös viettää rentouttavan rantaloman. Ipanema ja Copacabana sekä pienemmät Leblonin ja Lemen rannat ovat aivan upea kokemus, joissa löhöily ja rusketus on taattuja. Rantojen lisäksi Riosta löytyy myös upeita luontokohteita, kuten kasvitieteellinen puutarha sekä luonnonvarainen “apinametsä”. Turvallisuuden tunne riippuu aika paljon ihmisestä ja siitä, minkä kukin kokee turvalliseksi.
   Lisää hyviä Brasilia-postauksia ja pohdintaa löytyy minun blogin lisäksi myös esimerkiksi Vaihda vapaalle-blogista. Inspiroivaa reissusuunnittelua teille! :)

   • Vastaa NiinaH huhtikuu 23, 2015 at 23:58

    Riosta piti kommentoida, ettö kannattaa kyllä Eve mennä! Jos tämä kerta reissusuunta kääntyi Aasiaan, niin joku toinen kerta. Olin juuri pari viikkoa puolisoni kanssa Riossa ja ennakkotunteeni olivat aika samanlaiset, kuin mitä kirjoituksestasi sai irti. Ja googletteluissa päädyin kans Marin blogiin ja sain mukavaa vahvistusta täältä, kiitos Mari! :) Ja siis Rio oli aivan ihana! Ja minulle jäi kyllä turvallinen tunne kaikkineen. Ei ollut mitään turvatonta lähelläkään olevaa tilannetta. Tehtiin juuri tuollaista mitä kirjoitit, nautittiin rannoista ja auringosta, kierrettiin joitakin nähtävyyksiä (Sugar Loaf aivan upea!), käytiin Maracanalla jalkapalloa katsomassa, käytiin ostoksilla ym. Ja liikkumiseen käytettiin metroa ja paikallisbusseja täysin ilman ongelmia. Hotelli oli Copacabananlla. Ja tykkäsin todella paljon ja ehdottomasti haluan uudelleenkin! Ymmärrän Marin kirjoituksia nyt todellakin paremmin, Brasilia on ihana! :)

 • Vastaa Virpi /Täynnä tie on tarinoita huhtikuu 4, 2015 at 23:20

  Wautsi wau! Onnea ja varmasti hyvä päätös! :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:55

   Kiitos paljon Virpi! Minustakin tämä tuntuu oikealta päätökseltä! :)

 • Vastaa säppä huhtikuu 5, 2015 at 03:14

  Oo mitä uutisia! Onnea kovasti! :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:57

   Kiitos hurjasti säppä! :)

 • Vastaa hennamaria.j huhtikuu 5, 2015 at 15:10

  Huoh… olin jo hetken ihan että voi kääk et kai ole tulossa Suomeen :/ Mutta jee, hieno päätös, lisää Venetoa siis tulossa :D Hieno juttu!

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 22:59

   Kiitos ja kiva kun kommentoit hennamaria.j! Minusta tuntuu myös hienolta ajatukselta jäädä Italiaan ja katsoa, mitä tulevaisuus tuo täällä tullessaan :)

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta huhtikuu 5, 2015 at 17:12

  Laitoin blogihaasteen. Käy katsomassa sopisiko se sinulle :).

  http://www.rantapallo.fi/pakoarjesta/brandiuskollisuus/

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 23:01

   Kiitos Jerry haasteesta, kuulostaa mielenkiintoiselta ja tartun tähän varmasti pian! (:

 • Vastaa Anna K. huhtikuu 5, 2015 at 20:37

  Ei hitsi, menin ihan kylmille väreille tätä lukiessa. Aivan mahtavaa! Asioilla on taipumusta järjestyä – parhain päin! Onnittelut supermakeesta työpaikasta!

  • Vastaa Mari huhtikuu 5, 2015 at 23:22

   Kiitos hurjan paljon Anna! Mullakin meinaa välillä vieläkin mennä kylmät väreet kun koitan tajuta sitä kaikkea, miten paljon oma elämä on muuttunut viimeisen 3kk aikana – onneksi hyvään suuntaan!

 • Vastaa Merja huhtikuu 6, 2015 at 20:38

  Wau, onnea vakkaripaikasta ja toivottavasti myös kivempi asunto löytyy pian. Venetsia postaukset siis jatkuvat, jee :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 8, 2015 at 00:16

   Kiitos paljon Merja! Yksi kämppä oli jo lähes varmassa kiikarissa mutta nähtävästi asunnonetsintä jatkuu vielä, kuten myös Venetsia-postaukset :)

 • Vastaa Annika - home & away huhtikuu 6, 2015 at 21:51

  Huikeeta, että saat jäädä sinne vielä kesästäkin nauttimaan ja mielekkäässä työssä. Onneksi olkoon, kuulostaa tosi hienolta! Tänä päivänä kun noi vakkarisopimukset taitaa olla enemmän poikkeuksia kun normimenettely :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 8, 2015 at 00:19

   Kiitos hurjan paljon Annika! Oot ihan oikeassa, että vakkarisopimukset on aika kiven alla ja Italian työtilanne ei muutenkaan ole kovin vakaa, joten täytyy osata arvostaa tällaista tilaisuutta ja ottaa siitä kaikki hyvä irti – kuin myös Venetsian tulevasta kesästä :)

 • Vastaa Inka huhtikuu 7, 2015 at 17:17

  Jee, ihan mahtavaa!! Hurjasti onnea töistä ja jatkuvasta Venetsia-elämästä, kuulostaa niin upealta! :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 8, 2015 at 00:20

   Kiitos hurjasti Inka! On tämä kieltämättä aika mieletöntä menoa! :)

 • Vastaa Sofia / Liikkeellä huhtikuu 8, 2015 at 12:33

  Onnea onnea, mahtava homma! :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 8, 2015 at 22:20

   Kiitos hurjan paljon Sofia! :)

 • Vastaa Susanna huhtikuu 8, 2015 at 22:15

  Onnea, nyt ehdit sitten nähdä vielä paljon Italiaa kun asut siellä!

  • Vastaa Mari huhtikuu 8, 2015 at 22:26

   Kiitos Susanna! Todellakin täytyy hyödyntää tämä tilaisuus :)

 • Vastaa Liz toukokuu 8, 2015 at 01:54

  So glad u’r happy with ur life here in Venice. Ah btw congratulations for ur permanent contract… Collegue! :)

  • Vastaa Mari toukokuu 14, 2015 at 12:34

   Thank you so much for your comment Liz – I’m so glad to be living and working here in Venice with all the awesome people, such as you! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.