Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

8 hyvää syytä asua Venetsiassa

maaliskuu 23, 2015

Tätä kirjoitellessa minulla on Venetsiassa asumista takanani reilut kaksi ja puoli kuukautta. Työharjoittelua on jäljellä enää parisen viikkoa – aika järisyttävää, että aika voi livetä näin nopeasti! Tältä istumalta en vielä paljasta, mitä minulla on suunnitelmissa harjoittelun jälkeen – kutkutetaan sitä ajatusta vielä hetkisen verran.

Näiden Venetsiassa vietettyjen viikkojen aikana olen rakastunut tähän hiljaiseloiseen kaupunkiin aivan käsittämättömän paljon. Vaikka helmikuun parin viikon Brasilian reissu vähän katkaisi tätä hyvinkehittynyttä rakkaussuhdetta, paluu Venetsiaan Rion ja Recifen päällekäyvän hiostavasta karnevaalien kuumuudesta tuntui hyvältä.

Venice, Italy

Venetsiassa asuminen ei missään nimessä ole minulle vieläkään itsestäänselvyys, ja edelleen joka päivä tunnen itseni aivan äärettömän onnekkaaksi saadessani nähdä ja kokea myös kaupungin arkisen puolen – uskokaa pois, sellainenkin löytyy, eikä elämä täällä ole kaikista hohdokkaista mielikuvista huolimatta mitenkään täydellistä. Kuten ei missään muuallakaan.

Jos kuitenkin keskitytään, niin kuin useimmiten Marimenten pienessä mielessä ja suurissa unelmissa positiivisiin asioihin, halusin listata tähän 8 hyvää syytä asua tässä muinaiseloisen maagisessa kaupungissa:

Venetsia, Italia

1. Elämä täällä on hyvin mutkatonta ja simppeliä. Useat täällä asuvat ihmiset ovat lämminhenkisiä, seisovat jalat tukevasti maassa (vaikka asutaankin hitaasti uppoavalla suolla!) ja täällä on pienestä kaupungista huolimatta kansainvälinen ilmapiiri. Tällä en niinkään tarkoita vuodenajasta riippumatta sankoin joukoin vyöryviä turistilaumoja San Marcon (Pyhän Markuksen) aukiolla vaan enemmänkin esimerkiksi monesta eri kansallisuudesta koostuvaa, Venetsiassa asuvaa kaveripiiriämme. Ja löytyypä täältä myös suomalaisiakin! ;)

Nightlife in Venice

2. Liittyen edelliseen, Venetsian pääsaarella on ns. pienet piirit – tämä on kuin pieni suuri kommuuni, jossa monet ihmiset tulevat nopeasti tutuiksi. Vakiokahvilan baristoja on kiva moikata joka päivä ja lähipizzerian ja -kaupan myyjät heilauttavat iloisina kättään ohikulkiessasi, vaikket olisikaan aikeissa piipahtaa pizzalle tai ostoksille.

3. Kuten yleensäkin Italiassa – ruoan kanssa ei voi mennä kovinkaan pahasti pieleen! Venetsiastakin toki löytyy hyvin monentasoista murkinaa, mutta täällä pitempään asuneiden suositusten perusteella olen löytänyt useita kaupungin kulinaristisia helmiä. Etenkin osteriat, joissa tarjoillaan Venetsian vastinetta cichetti Espanjan tapaksille ovat ihan loistavia vaihtoehtoja silloin, kun on sopiva pikkunälkä. Eikä pizzakaan täällä ole millään lailla pahaa, kun tietää mistä etsiä! Gelatosta puhumattakaan…

Cichetti a Venezia

4. Ja kahvi on täydellistä, laadukkaan täyteläistä ja ryhdikästä  – aihe mikä on tullut esille jo useampaan kertaan Italia-aiheisissa postauksissani. Säästän teidät tällä kertaa sen suuremmalta intoilulta.

5. Tiedättekö ne käsittämättömän törpöt tallaajat, jotka eksyvät suorallakin tiellä? Minä olen yksi niistä. Mutta Venetsiassa eksyminen on ihan normaalia ja tavallista sekä mielestäni jopa suotavaa! Yksi sunnuntaipäivän parhaista aktiviteeteista on verkkaisen päämäärätön kuljeskelu ympäri saarta, ilman varsinaista suuntaa tai kiirettä minnekään.

Venice, Italy

6. Autottomuus – tätä ei voi liikaa hehkuttaa! Ei liikenteen melua tai saasteita, joka paikkaan pääsee joko kävellen tai vesibussilla ja perjantaiyöllä kantakuppilasta kotiin suunnatessa ei tarvi odotella bussia tai seisoskella taksijonossa. I’m in!

7. Venetsian pääsaari itsessään on jo nähtävyys, epätodellisen oloinen ja suoraan kuin jostain sadusta; minne tahansa kuljetkin, joka puolella on henkeäsalpaavan kauniita kanaaleja sekä niitä ylittäviä siltanäkymiä, joihin en ole vielä yhtenäkään päivänä kyllästynyt. Rialton sillan ylittäminen joka päivä töihin kulkiessa ei ole italialaisillekaan mitenkään jokapäiväinen, itsestään selvä etuoikeus. Ja se mielettömän absurdi idea alkaa rakentaa palatseja uppoavan suon päälle kuvaa ehkä italialaista yltiöpositiivista ajattelutapaa parhaimmillaan – vailla turhaan mielikuvitusta rajoittavaa todellisuudentajua?

Gondolas in Venice, Italy

8. Urheilumahdollisuudet: Venetsian saari ei varsinaisen ylenpalttisesti kannusta kuntoilemaan, ja niistä harvoista kaduilla lenkkeilijöistä olen nähnyt turistien lähinnä ottavan kuvia huvitteneina… Eli urheilun takia ei nyt varsinaisesti kannata aivan rynnätä tänne, mutta mutta: täältä löytyy kuin löytyykin pari kuntosalia sekä uimahalli!

Vastaavasti kirjoittelen pian myös avautumisen niistä (harvoista) asioista, mitkä tässä kaupungissa on enemmän tai vähemmän pielessä. Ja täsmävinkkejä paikannimineen päivineen mitä täällä kannattaa tehdä ja missä on myös tulossa jossain vaiheessa pienen suuren projektiluontoisen, tekeillä olevan Venetsian mobiilimatkaoppaani myötä.

Venice, Italy

Minua on pyydetty myös kovasti kertomaan tarkemmin, mitä oikein teen työharjoittelupaikassani ja vaikka tykkään yleensä jättää henkilökohtaiset työjuttuni blogin ulkopuolelle, liippaa hommani niin lähelle matkailua ja bloggaamista että harjoittelun päätyttyä kirjoittelen pientä valotusta tästäkin jossain muodossa.

Venetsia-juttujen lisäksi takataskussa on myös tarinoita Brasiliasta muun muassa elämäni parhaimmasta hostellikokemuksestani sekä Rio de Janeiron ja Recifen yleisistä turvallisuusasioista.

Tilasin juuri myös vihdoin ja viimein uuden kameran, koska eräs nimeltämainitsematon ihana työkaverini onnistui pudottamaan kamerani eräänä iltana käsistään kivilattialle sillä seurauksella, ettei uskollinen pokkariparkani enää inahdakaan. Onneksi on olemassa matkavakuutus, joka ehkä korvaa tuon, ja olin muutenkin jo suunnitellut pitemmän aikaa hommaavani uuden, hitusen kehittyneemmän kuvauskalustoversion. Postia siis odotellessa!

Tämmöstä tänne tällä kertaa – mitäs teidän alkukevääseen kuuluu? Onko jollain suunnitteilla Venetsian tai muun Italian reissuja?

Ja psst…Marimenten menossa parhaiten pysyy mukana tykkäämällä Facebookissa ja seuraamalla Instagramissa @maricomente!

Kirjoittaessa soi J-Ax – I love my bike

Eng: It’s been two and a half months since I moved from Finland to Venice, Italy and got only two weeks of my intership left – time does pass by impeccably fast! On this posting I listed a few good reasons to live in Venice, including the awesome local people, excellent food (surprise surprise..), life without cars and everyday feeling from a fairytale, among a few other reasons. Not going to reveal quite yet what I have planned after my training…for that, stay tuned for later! ;)

 

 

Saatat myös pitää näistä

30 Kommenttia

 • Vastaa säppä maaliskuu 23, 2015 at 21:51

  Aaaaah, ikuinen Italia-kuume.. Ehkä syksymmällä! Seuraavalla kerralla ois tarkotus tosin suunnata jonnekin etelämmäs, Napoliin tai Sisiliaan! :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 25, 2015 at 22:03

   Italia on aina hyvä valinta matkakohteeksi, täältä löytyy joka kerta uutta tutkittavaa! Ja täällä myös kiinnostaa kovasti Etelä-Italian kohteet :)

 • Vastaa Inka maaliskuu 23, 2015 at 22:03

  Huh, ei nää syyt ainakaan helpota reissukuumetta saatika nää kuvat! Vaikka Venetsia ei oo ihan sitä parasta puoltaan mulle näyttänyt, niin saa nää sun hehkutuspostaukset kyllä kieltämättä leikittelemään ajatuksella, että suuntaisin tuonne kulissikaupunkiin jälleen.

  Ja siis mitä, miten tää aika voi mennä näin nopeasti! Tuntuu että vastahan nää sinne läksit. Ja nyt kyllä alkoi kiinnostaa ja kovasti, että mitäs suunnitelmia sulla on seuraavana mielessä, sillä sun kohalla ne ei voi muuta olla kuin vähintään eeppiset!

  • Vastaa Mari maaliskuu 25, 2015 at 22:08

   Itekin ihmettelen aina välillä, etten oo onnistunut vielä kyllästymään tähän pikku saareen vaan päivä päivältä tuntuu entistä kotosemmalta! Kulissiltahan se koko touhu näyttää päälle päin, mutta onneksi se ei ole koko totuus.

   Ja tosiaan ihan käsittämätöntä miten kolme kuukautta on hurahtanut tällä lailla! Palataan jatkosuunnitelmiin ihan tuota pikaa… :)

 • Vastaa Elina | Vaihda vapaalle maaliskuu 23, 2015 at 22:13

  Samaa kuin Inka, niin myös minä täällä hämmästelen, ettetkö juuri vasta lähtenyt sinne?! On kyllä aivan uskomatonta, että ylität päivittäin työmatkallasi Rialton sillan :O ja tuota autottomuuden luksusta ei varmaan oikein osaa edes hahmottaa ennen kuin sen pääsee kokemaan konkreettisesti. Aivan varmasti on ollut antoisat kuukaudet siellä :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 25, 2015 at 22:12

   Minusta myös tuntuu ettei täällä vielä kolmea kuukautta olisi pällistelty, tuntuu paljon lyhyemmältä ajalta. Mutta varmasti on ollut yksi elämäni parhaimmista, erikoisimmista ja opettavaisimmista kokemuksista. Ja autottomuus todellakin kunniaan! :)

 • Vastaa Meri maaliskuu 24, 2015 at 00:02

  Mullekaan Venetsian ihanuus ei jo useampi vuosi sitten tehdyllä matkalla aivan avautunut, mutta siihen vaikutti varmasti oma huono valmistautuminen, kesäkuiset turistilaumat ja paahtava helle. Mutta näitä sun kuvia katsellessa paluu Venetsiaan ei enää kuulosta ollenkaan hassummalta idealta. Ja sä oot kyllä todella etuoikeutettu, kun saat siellä asua ja oppia kaikki oikeat paikat! :)

  Jään odottelemaan Brasilia-postauksia, erityisesti noita turvallisuuteen liittyviä.

  • Vastaa Mari maaliskuu 25, 2015 at 22:17

   Musta taas on hassua kuvitella Venetsiaa kesäaikaan, kun molempina kertoina ollessani täällä on ollut vielä talvi ja hyvinkin saanut pitää talvitakkeja. Varmasti Venetsia on kesäaikaan melko erilainen kokemus ja voin vaan kuvitella turistilaumoja, kun niitä tuntuu näin talvenkin aikana riittäneen reippaasti jokaiselle päivälle. Mutta pikku vikoja muuten niin upeassa kaupungissa! :)

   Kiva kuulla että Brassi-postaukset kiinnostaa, niitä on tulossa pian kunhan ehdin naputella.

 • Vastaa hennamaria.j maaliskuu 24, 2015 at 09:16

  Kiitos ihanista kuvista, postauksesta ja blogista :) Vastoin ihan kaikkia odotuksiamme, Venetsia valloitti minut ja perheeni, vaikka olimme siellä vain yhden päivän ja ihan pahimpaan turistiaikaan. Silti <3 Parasta oli autottomuus ja se, että poikkemalla sivukujille löytyi kaikkea mielenkiintoista, ihan kuin olisi ollut patikkapoluilla kaupungissa. Ehkä joskus taas uudestaan.

  • Vastaa Mari maaliskuu 25, 2015 at 22:21

   Kiitos paljon ja kiva kun kommentoit hennamaria.j! Ihana kuulla että teidän perheellä oli positiivinen Venetsia-kokemus – tässä kaupungissa kelpaisi todellakin patikoida kerran jos toisenkin! :)

 • Vastaa lena / london and beyond maaliskuu 24, 2015 at 11:41

  Näitä juttuja on mielenkiintoista lukea ja Venetsia asuinpaikkana….. ai oonko kade? ;)

  Mielenkiinnolla odotan työpostaustasi jos sellaista olet tekemässä. :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 25, 2015 at 22:24

   Kiitos lena, kiva kuulla että nämä postaukset kiinnostaa! :) Venetsia asuinpaikkana on kyllä kieltämättä jotain melko ainutlaatuista.

   Työpostausta tulee näillä näkymin eetteriin jossain vaiheessa jossain muodossa, kun sitä on niin kovasti toivottu. :)

 • Vastaa Merja maaliskuu 24, 2015 at 13:57

  Kylläpä aika rientää, vastahan sinä sinne menit :) Venetsiaan olisi ihana päästä joskus käymään. Täytyy myöntää, että minun on vaikea hahmottaa minkälainen kaupunki on kyseessä. Johtuu varmaankin niistä kanaaleista… Mutta jos tuolla eksyminen on “sallittua” niin sitten se on just mun paikkani. Olen siinä lajissa tosi hyvä :) Kevät on edennyt vihdoin siihen vaiheeseen, että ensimmäinen kunnon matka on nurkilla. Miniloma suuntautuu Barcelonaan ja odotan sitä kovasti. Olen käynyt siellä kerran aikaisemmin, mutta siitä on jo vuosia aikaa ja kyseessä oli silloin pikapyrähdys, joten nyt on kiva tutustua kaupunkiin paremmalla ajalla. Italia ei näillä näkymin ole omassa matkaohjelmistossa tänä vuonna, ellei ex tempore astu kuvioihin. Italia ei kuitenkaan ole huono vaihtoehto – päinvastoin. Mitähän jännää sinulla on mielessä harjoittelusi jälkeen? :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 26, 2015 at 00:13

   Aika on tosiaan rientänyt suorastaan luvattoman nopeaa vauhtia täällä ollessa! Ihan totta että Venetsiaa voi olla jokseenkin hankala hahmottaa, sen verran epätavanomainen kaupunki tämä on. Ja hienoa että löytyy muitakin joilla ei suuntavaisto ole se vahvin laji :D Miniloma keväisessä Barcelonassa kuulostaa upealta! Minä olen myös käynyt siellä parin yön pikapyrähdyksen verran mutta tästä on myös jo vuosia… Molemmat sekä Espanja että Italia on matkakohteina hienoja ja monipuolisia. Ja piakoin selviää millaista jatkoa tämä tarina saa harjoittelun jälkeen :)

 • Vastaa aNNa maaliskuu 24, 2015 at 17:37

  Kiva postaus! Mä oon ollut useita kertoja Venetsiassa, enkä ole koskaan oikein ihastunut siihen. Makee kaupunki, mutta ikinä ei ole tullut fiilistä, että sinne pitäisi päästä uudestaan. Oikeastaan olen matkustanut sinne aina uudestaan ihan vaan sattumalta. Tulen olemaan kesällä jälleen Italiassa, ja reissu Venetsiaan tulee taas ajankohtaiseksi. Olisi kiva lukea enemmän noista cichetti-paikoista! En oo Venetsiasta oikein ikinä löytänyt mitään hyvää ruokapaikkaa. Kaikki ollut tosi ylihintaisia ja aika huonoja turrepaikkoja, mutta en ole niitä ikinä kunnolla ettinytkään.. Eli ensi kesänä voisi kokeilla jotain uutta! :D ;)

  • Vastaa Mari maaliskuu 26, 2015 at 00:22

   Kiitos aNNa! Venetsia vaikuttaa jakavan mielipiteitä, toisille se ei vaan aukea ja toiset taas rakastuu kaupunkiin palavasti. Tulen varmasti poimimaan blogiin parhaita paloja Venetsian suositeltavista ja kohtuuhintaisista ruokapaikoista, koska niitä ei löydy kovin monen nurkan takaa – ylihinnoiteltuja turrepaikkoja taas valitettavasti sitäkin enemmän. Ja kesäinen Venetsia kuulostaa hyvältä reissusuunnitelmalta, kuten myös Italia yleensäkin! :)

   • Vastaa aNNa maaliskuu 26, 2015 at 10:56

    Jes, jään odottelemaan :)

    • Vastaa Mari maaliskuu 27, 2015 at 01:29

     Odotus palkitaan! :)

 • Vastaa Jone maaliskuu 24, 2015 at 21:00

  Kiitos Venetsian vinkeistä ja alueen kuvauksista! Mukavaa on ollut lukea erilaisia matkablogeja , myös muita kuin tätä ‘Marimenten’ blogia.
  Yleisestiottaen matkablogeissa voisi olla enemmän hyviä vinkkejä majoituksista, ruokapaikoista, mitä ei suositella, mitä kannattaa varoa tms. juttuja. .vähän niinkuin suomenkielinen “tripadvisor”. Eli sellaisia vinkkejä ‘ulkosuomalaisilta’ jotka ovat olleet pitempään kaupungissa/seudulla ja jotka voisivat kokemuksellaan auttaa esim. tyyliin “once in a lifetime” samaan paikkaan tulevia suomalaisia.
  Ollaan par’aikaa kymmenen päivän Italian “interrail”- kierroksella. Bergamo oli tyylikäs pikkukaupunki , vanhoine kaupunkineen. Milanon läheinen sijainti lienee vaikuttanut tyyliin (?). Venetsia oli oma ainutlaatuinen maailmansa, josta tosiaan oli vaikea löytää edullista ja hyvää ruokapaikkaa – tai se oli sattumankauppaa. Majapaikkamme oli Venetsian Lidossa, josta on helpompi löytää edellisempia majoituksia. Firenze on “ihmisenkokoinen” kaupunki , välimatkat lyhyitä kävellenkin. Pisan kaupunki tunnin junamatkan päässä Firenzestä; sopiva päivämatkakohde.
  Tätä kirjoittaessa edessäpäin on vielä Napoli ja Rooma.
  Kirjoitin nämä nyt tähän, kun muutakaan paikkaa en keksinyt.
  Hyviä reissuja lukijoille ja aurinkoisia kevätpäiviä !

  • Vastaa Mari maaliskuu 26, 2015 at 00:36

   Kiitos paljon Jone ja kiva kun jätit perusteellisen ja rakentavan kommentin!

   Matkablogeista haetaan usein juuri asiantuntevia “sisäpiirin” vinkkejä, sellaisia joita ei välttämättä opaskirjoista löydy, ja blogien etu on postausten tuoreus sekä kommentointimahdollisuus j lisäkeskustelun herättäminen. Minulla on parasta aikaa tekeillä puhelimeen ladattava Venetsian vinkkiopas nimenomaan paikallisen näkökulmasta, ja toivon että se tulee vielä hyödyttämään matkailijoita löytämään ravintoloiden, kuppiloiden, majoitusten, yms. helmet. Ilmineeraan varmasti blogissa, kun se tulee julki ja ladattavaksi. Ja itse asiassa tuo mainitsemasi suomenkielinen TripAdvisor olisi ideana aivan loistava!

   Kiva kun jaoit Italian kierroksen kokemuksenne, kuulostaa mielenkiintoiselta reissulta. Saanko udella tarkemmin, missä majoituspaikassa olitte Venetsian Lidossa yötä? Hyvät ja kohtuuhintaiset majoitukset Venetsiassa on tosiaan aika kiven alla. Firenze kiinnostaa kovasti, en ole itse vielä päässyt käymään siellä mutta tarkoitus on. Nauttikaa Napolista ja Roomasta täysillä ja toivotaan aurinkoisia reissupäiviä!

   • Vastaa Jone toukokuu 22, 2015 at 11:34

    “Taas” täällä :<)
    Tuo puhelimeen ladattava vinkkiopas vaikuttaa hyvältä idealta. Jos oppaan saisi kytkettyä vielä saarenkattavaan ilmaiseen wlan-verkkoon, niin käyttäjä näkisi sijaintinsa kartalla ja onko etsittävä kohde jo nurkan takana. (vrt. sähköinen kompassi) . En nyt tiedä onko noin laajoja ilmaisia wlaneja vielä olemassa.

    Lidon –saarella olimme yötä Hotel Rigelissä. Hotellissa oli sellaista ’vanhanajan loistoa’ , hieman jo kuluneessa moodissa. (Remontti ehkä tulossa lähivuosina?) Hotelli oli puhdas , sijainti rauhallinen, aamiainen (huom. ei aamupala ;) erinomainen ja yhteydet hyvät. Hiljaisen kadun varrella olevalta hotellilta oli lyhyt kävelymatka satamaan, josta pääsi helposti muille Venetsian saarille. Meillä oli pienen pieni kahden hengen huone kadun puolella . Huoneessa oli ranskalainen parveke. Varauksen tein booking.com –sivustolta jo hyvissä ajoin ennen matkaa.

    Italian reissu meni kaikenkaikkiaan hyvin, huolimatta yhdestä taskuvarkausyrityksestä Napolin päärautatieaseman liepeillä. Onneksi vain yritys. Ehkä tiedättekin…linnunlöysää oli muka tipahtanut olkapäälle ja sitä sitten voro alkoi pyyhkimään takin päältä ”ystävällisesti” kädessään olleella nenäliinalla. Onneksi taskut oli kiinni , eikä jääty siihen ruuhkaan takinpuhdistus hommiin vaan nopeasti vaan eteenpäin.
    Aurinkoisin terveisin!

    • Vastaa Mari kesäkuu 14, 2015 at 22:37

     Kiva kun kommentoit Jone ja mielenkiintoista lukea pitempiä kokemuksia reissun päältä!
     Tuli tuosta wlanista mieleen, että kuulemani mukaan Venetsian saarella on ilmainen langaton nettiyhteys, mutta sitä voivat käyttää vain täällä kirjoilla olevat venetsialaiset (täällä ei liiemmin tykätä turisteista? :P) Kaupungintalolta saa salasanan ilmeisesti sosiaaliturvatunnusta vastaan, mutta tämä kyseinen yhteys ei ole mitenkään erityisen toimivaa sorttia, vaikka siihen pääsisikin käsiksi.

     Teidän hotellikokemus Lidossa kuulostaa mukavalta, ja itse suosin myös Lidoa näin etenkin kesäaikaan. Hiekkaranta on mielestäni suorastaan parempi kuin vaikkapa Barcelonan ranta, ja aallot niin pieniä että uimaankin pääsee. Lido on kuin pieni paikallinen lomaparatiisi kesällä, ja saarelta löytyy läheltä rantaa Conadin ruokakauppa jossa on hyvät valikoimat (voi ostaa biitsieväät ja -juomat edullisesti!).

     Napolin päärautatieasema oli minusta ehkä kaupungin levottomin alue ja itekin liikuin siellä aika varuillani silmät selässä. Hyvä ettei ryöstö jäi vain yritykseksi!
     Helteiset terkut Venetsiasta!

 • Vastaa Venla maaliskuu 24, 2015 at 22:49

  Haha, eikä! Mulla on myös käynyt kameran kanssa niin että kaveri tiputti sen kivilattialle ulkomailla asuessani. Huono mäihä. Mutta hyvä että uusi kamera on jo matkalla! :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 25, 2015 at 22:26

   Voi ei, ollaan kohtalotovereita Venla! Turkasen huono tuuri, ei voi muuta sanoa. Mutta tulipa syy hankkia uusi lelu :)

 • Vastaa NiinaH maaliskuu 25, 2015 at 23:47

  Voi joo, Brasilian turvallisuusjutun jos saisi viikon sisään, niin olisin oikein todella innoissani! :) Oon silloin suuntaamassa Rioon lomalle ja nyt on jo muut reissujutut luettuna moneen kertaan ja hyvät tärpit kirjoitettuna ylös. Matkakuume alkaa kohita! Niin ja kiitos kivasta blogista! Tykkään lukea muutenkin kirjoituksesi ja elämänmeno Venetsiassa vaikuttaa niin mukavalta! :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 26, 2015 at 00:42

   Kiitos paljon NiinaH ja kiva kun kommentoit! Ja että mitä, Rioon loma edessä, ihan huikeaa!! :) Sait minutkin innostumaan asiasta niin paljon, että katsotaan jos saisin viikon sisään Brasilian turvallisuudesta asiaa ulos. Ja jos on jotain erityisiä polttelevia kysymyksiä aiheesta niin mulle voi myös laittaa suoraan mailia [email protected], vastailen mielelläni. Ja Venetsian elämänmeno on tosiaan aika mukavaa :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta maaliskuu 28, 2015 at 20:35

  Ai jai, kuulostaa aika loistavalta paikalta asua! Mäkin tykästyin kauheasti tuohon autottomuuteen Venetsiassa! Ja tietenkin se nyt on muutenkin hurmaava paikka :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 2, 2015 at 00:58

   Ihan totta Annika, niin hurmaava ettei täällä asumisesta vaan meinaa millään saada tarpeekseen! Varsin koukuttava paikka :)

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka huhtikuu 4, 2015 at 13:10

  Tuo eksyminen on kyllä niin Venetsiaa! Ja haastavuus löytää sama paikka uudelleen, jonka eilen sattumalta löysit – teimme kerran sen virheen, että jäin miettimään yhden lasilautasen ostamista yön yli ja kyllä sitten seuraavana päivänä teimmekin töitä samaisen liikkeen löytämiseksi! Ei ollut GPSiä vielä tuohon aikaan käytössä eikä City maps 2 go:ta eikä muita vastaavia apuneuvoja, joten sitten vaan pyörittiin niissä kortteleissa, joissa muisteltiin edellisenä päivänä olleemme :-) Opetus, jos matkalla näet jotain mikä tuntuu oikealta ostokselta, osta se, äläkä aikaile :-)

  • Vastaa Mari huhtikuu 6, 2015 at 16:22

   Juuri näin Pirkko! Eksyminen taitaa olla yksi Venetsin yleisimmistä “aktiviteeteista” :) Löysin kerran ohimennen äältä kirjakaupan ja jäin arpomaan, ostanko sieltä Lonely Planetin Italian oppaan. Päätin, että jos löydän kaupan vielä seuraavana päivänä niin kyseinen kirja lähtee mukaan, ja pienen harhailun jälkeen se ihme kyllä löytyi! Google maps ei myöskään toimi Venetsiassa kunnolla, mutta Venetsian kaupunki on kuulemma kehittänyt oman karttasovelluksen, jonka avulla täällä suunnistaminen käy helpommin. Mulla ei tuota sovellusta tosin ole, kun seuraan vaan aina seinäkylttejä jotka opastaa joko San Marcolle, Rialtolle tai päinvastaiseen suuntaan juna-asemalle/Piazzale Romalle. Parhaaksi havaittu taktiikka tähän mennessä! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.