Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Tämä on Sisilian maukkain kahviherkku

maaliskuu 20, 2015

The sunny Sicily, Italy

Buongiorno vaan kaikille ja ihanaa perrrjantaita!

Viime viikkoiseen Sisilia-kuumeeseeni viitaten ja näin herkkusuuna sekä ikuisena kahvihifistelijänä halusin jakaa teillekin vinkin, jolla Sisiliasta kotoisin oleva työkaverini valisti minua tämän eteläitalialaisen saaren kutkuttavasta kahvikulttuurista.

Vaikka tietolähteeni mukaan venetsialaiset olivat ensimmäisiä, jotka osasivat arvostaa kahvin syvällisintä olemusta jo 1600-luvulla, löytyy Sisilian saarelta nykyään lukuisia pieniä ja piskuisia kahvipaahtimoita ja useina vuosina palermolainen, kunnioitettavan 155 vuoden ikäinen kahvila Spinnato on valittu Italian parasta kahvia tarjoavaksi kuppilaksi.

Caffe macchiato with heart-shaped milk foam

Macchiato pienellä suurella maitosydämellä Venetsian Pane e Vino-ravintolassa

Italiassa kahvi tarjoillaan yleensä pieninä, tujuina espressoshotteina, jotka voi halutessaan tilata esimerkiksi tilkan vaahdotetun maidon kera, jolloin siitä tulee macchiato (oma suosikkini ja jokaisen lounastauon kohokohta tuoreeltaan vakkarikahvilassa valmistettuna!).

Niin, lyhyen Italian kahvibriiffauksen jälkeen palataan takaisin Sisilian omaan, tarkemmin kohdennettuna Messinan perinteiseen erikoiskahviin, granita al caffe con panna eli viilentävän kylmään, sorbettimaiseksi jäähdytettyyn kahviin kermavaahdon kera – voisiko näin upeasti suomennettuna kuulostaa enää yhtään herkullisemmalta!

Granita al caffe con pannaTekeekö jollain muullakin minun lisäkseni mieli viimeistään näiden herkkujen jälkeen Sisilian auringon alle nauttimaan virkistävän viilentäviä (kahvi)granitoja?

Aurinkomatkoilla on edelleen käynnissä 1000 euron matkalahjakortin arvonta Sisiliaan – jos ette ole vielä osallistuneet niin nyt on tilaisuus voittaa melkosen huikea unelmareissu! Arvontaan voi osallistua täällä.

Ja minua kiinnostaa, onko joku teistä saanut jo tilaisuuden maistella tätä kahvigraniittaa tai muita Sisilian herkkuja?

Maukasta perjantaita ja aurinkoista viikonloppua halien kera teille Venetsiasta!

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Rantapallon kanssa.

Maisemakuva Flickr Creative Commons/ gnuckx sekä granitakahvi täältä; Victoria J.

Kirjoittaessa soi Izio Sklero – Tu vo’ fari u Siciliano

Eng: Still having a travel bug to go and visit Sicily and wanted to present you guys a lovely, local Sicilian specialty, granita al caffe con panna, which means cold and refreshing, sorbet-like coffee with whipped cream on top. Anybody else drooling for one?

Have a great Friday and enjoy your weekend! Hugs from Marimente!

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Heli maaliskuu 20, 2015 at 13:05

  Ah, kahvigranita, ihana kesäjuoma, joka sekä virkistää että viilentää! Roomassakin saa kahvigranitaa lähes joka baarista – tosin ilman tuota kermavaahtoa – joten en ole sitä sisilialaisena herkkuna osannut pitää, vaikka siellä granitat ovatkin kuulemma ihan toista luokkaa. Roomalaisbaareissa myydään kesäisin myös ihan vaan caffè freddoa, joka on kirjaimellisesti kylmää kahvia, mustaa ja sokeroitua, joka joko sheikataan jäiden läpi tai tarjoillaan suoraan jääkaapista. Kesällä tulee kaunistuttua näiden juomien parissa, edes se pikkuinen espresso ei maistu, kun mittarissa on 35 astetta.

  • Vastaa Mari maaliskuu 21, 2015 at 18:44

   Oi tuo caffé freddo kuulostaa myös hyvältä vaihtoehdolta etenkin kesäkuumalla! Mulle oli ihan täysin uusi konsepti granitat, en ole ainakaan tietääkseni törmännyt niihin täällä Venetsiassa, tai sitten en ole edes huomannut etsiä kylmiä juomia viileillä keleillä – ehkä niitä myydään vain kesällä?

 • Vastaa Satu VW I Destination Unknown maaliskuu 20, 2015 at 21:36

  Vaikka kahvi ei täällä maistu, tuo granita al caffe con panna näytti niin herkulliselta että sille voisi antaa mahdollisuuden… Ah!

  • Vastaa Mari maaliskuu 21, 2015 at 18:46

   Kiva kun kommentoit Satu! Tuota “annosta” syön jo silmilläni kun näyttää niin hyvältä – ja maku on toivottavasti vielä näkyäkin parempi kokemus :)

 • Vastaa Palmuaseman Sanna maaliskuu 21, 2015 at 21:59

  Olen jo pitkään halunnut mennä Sisiliaan ja kuume kasvoi tämän myötä! :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 22, 2015 at 20:52

   Kiva kun kommentoit Sanna! Nyt vaan lisää Sisilian matkakuumetta ruokkimaan! :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta maaliskuu 21, 2015 at 22:53

  Oi joi joi! Johan on sumpit. Ainoa ongelmani on se, etten juurikaan tykkää kylmistä kahveista, mutta pitänee opetella :D Italiassa saadaan kyllä kahvistakin taideteos.

  • Vastaa Mari maaliskuu 22, 2015 at 20:59

   Nimenomaan Annika, jos jotain tehdään niin tehdään sitten tunteella ja potenssiin kymmenen! :) Mullekin on kylmät kahvit aika tuntematon juttu, pitää alkaa harjoitella…

 • Vastaa Susanna maaliskuu 22, 2015 at 01:19

  Sisiliassa on paljon esim. hyviä leivoksia ja marsipaanista tehtyjä hedelmiä. Ne ovat todella värikkäitä ja hienoja. Jäätelöt myös todella hyviä, kuten muuallakin Italiassa. Sisiliassa on myös sellaisia laskiaspullan näköisiä pullia joiden väliin tulee kumminkin jäätelöä. Lipari saaret olisi varmasti upea kevät/kesä nähtävyys :) siellä en minäkään ole vielä käynyt mutta ohi mennyt junalla

  • Vastaa Mari maaliskuu 22, 2015 at 23:24

   Oii, kuulostaa hyvältä Susanna! Oon tainnut nähdä kuvan noista mainitsemistasi “pullista” joihin tulee jäätelöä, niitä pitää myös ehdottomasti päästä joku kaunis päivä maistelemaan. Ja marsipaanihedelmät, mmm..mulla tuli ehkä vähän makeannälkä näitä miettiessä! :)

 • Vastaa Arja maaliskuu 23, 2015 at 08:03

  Näyttää just sellaiselta juomalta, jota haluaisi juoda hellepäivänä kesällä Sisiliassa! Minä opin kahvinjuonnin Vietnamissa, ja vaikken edelleenkään edes katso juhlamokkaan päin, tummat italialaiset kahvit maistuisivat varmasti. Ainakin kermavaahdon kanssa :)

  • Vastaa Mari maaliskuu 23, 2015 at 23:11

   Nimenomaan Arja, tuollasella kermavaahtokerroksella voisi pelastaa vaikka vähän pohjaanpalaneenkin sumpin ;) Ja nyt minua jäi kiinnostamaan, millaista kahvia Vietnamista saa?

   • Vastaa Arja / Haavematkoja maaliskuu 28, 2015 at 23:21

    No sieltä saa tummapaahtoista, monista erimakuisista kahvilajikkeista sekoitettua, vahvaa ja todella maukasta kahvia yleensä pienenä kupillisena. Parasta se tosin on jääkahvina! Vietnamilainen kahvi tuoksuu kaakaolle ja vaniljalle, on vaikea uskoa että se on pelkkää kahvia mutta niin se vaan on :) suosittelen testaamaan!

    • Vastaa Mari huhtikuu 2, 2015 at 00:56

     Aijai, nyt alkoi tehdä entistä enemmän mieli tuota kahvia, sen verran hyvä oli markkinointipuhe! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.