Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Kuinka kauan kestää Brasiliasta toipuminen?

helmikuu 24, 2015

Carnival in Lapa, Rio de Janeiro 2015

Oi, óla, bom dia…ciao, buongiorno..!

Kielet, maat, valuutat ja etenkin koko reissuneiti on ihan sekaisin Rio-New York-Helsinki-Amsterdam-Venetsia-lentopätkien jäljiltä! En muista koskaan aiemmin lentäneeni tuollaista lentorupeamaa ja en voi muuta kuin todeta, että ehkä ei ihan hetkeen tarvi miettiä seuraavia lentoja jonnekin… (eipä vissiin, aivan kuin uskoisin tuota väitettä itekään) :P

Väsymyksestä huolimatta olen aivan mielettömän iloinen ja onnellinen jokaikisestä upeasta ja vähemmän upeastakin hetkestä, jonka sain kokea Brasilian reissun aikana! Vaikka karnevaaliriennot aamusta iltaan paahtavan trooppisen kosteassa helteessä alkoikin jossain välissä ottaa hieman voimille, oli tämä reissu ainutlaatuinen ja kerrassaan unohtumaton kaksiviikkoinen taipale.

Ja jos minulta kysytään, olisi se voinut kestää vaikka kaksi KUUKAUTTA!

Carnival in Olinda 2015

Olindan karnevaaleilla riitti värejä niin rakennuksissa kuin juhlakansan vaatteissakin!

Carnival in Recife 2015

Recifen afro-brasilialaiset yökarnevaalit

Ei ole kovin vaikeaa sanoa, mikä tämän reissun aikana oli parasta. Rion lämminhenkisen Vidigal-favelakommuunin, Recifen ja Olindan kaupunkien riehakkaiden karnevaalirytmien sekä herkullisten brasilialaisten ruokakokeilujen ohella parasta olivat kuitenkin kaikki ne lukuisat, monista eri maista tulevat sekä paikalliset ihmiset, joihin sain tutustua vaikka ihan lyhyenkin hetken tai useampien päivien ajan.

Recife01

Recifen hostellin ennalta toisiamme tuntemattomista ihmisistä kehkeytyi tiivis kaveriporukka, jonka kanssa olimme aina menossa karnevaaleille päivin öin. En tiedä, tulenko enää koskaan näkemään ketään näistä mahtavista tyypeistä, mutta sellaista reissaaminen on – pitää osata tarttua hetkeen, koska sama tilanne ei välttämättä tule enää toistumaan sellaisenaan myöhemmin.

Carnival in Olinda

Marimenten toimitus Chilen “Maradonan ja Messin” kera Olindassa

Boa Viagem

Ekana iltana ehdittiin Recifen Boa Viagemin rannalle ihanien brassikämppisten kanssa

Palataan tarkemmin Recifen, Olindan sekä ripauksella Rionkin karnevaalikoosteeseen, kunhan olen koonnut itseni ja nukkunut edes yhden yön kunnolla putkeen! :)

Menossa mukana pysyt tykkäilemällä Marimente-blogista Facebookissa täällä!

Vidigal

Kirjoittaessa soi Paco de Lucia – Entre dos aguas

Eng: I’m back in Venice and trying to recover here from the tiredness and jetlag after the the crazy Brazilian carnival journey. The best thing during the trip, besides the cosy favela of Vidigal, carnival celebrations through day and night and delicious Brazilian culinary experiences were without a doubt all the amazing people, both travelers and locals I met on the way!

 

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Annika/home & away helmikuu 25, 2015 at 09:10

  Oi, mäkin haluan Brasseihin. Jään odottelemaan sun reissupostauksia :)

  • Vastaa Mari helmikuu 25, 2015 at 23:55

   Mäkin olisin voinut jäädä vielä pitemmäksi aikaa sinne. Lisätunnelmia on tulossa aivan pian! :)

 • Vastaa Merja helmikuu 25, 2015 at 14:36

  Huh, lentoreittisi kuulostaa aikamoiselta. En yhtään ihmettele, että on “mikä maa, mikä valuutta” -fiilis. Reissupostauksia odotellaan täälläkin :)

  • Vastaa Mari helmikuu 25, 2015 at 23:57

   Joo, ensi kerralla pitää koittaa junailla lennot jotenkin viksummin jos vaan mahdollista, tai ainakin jakaa useammalle päivälle. Ja Brassifiilistelyitä on tulossa pian lisää! :)

 • Vastaa Inka helmikuu 25, 2015 at 17:29

  Vau, reissu vaikuttaa onnistuneen hyvinkin yli odotusten. Ootan kyllä mielenkiinnolla lisää reissutarinoita. Terkkuja Italiaan!

  • Vastaa Mari helmikuu 25, 2015 at 23:58

   Kiitti Inka! Tämä oli yhtään liioittelematta varmasti yksi parhaimmista tähänastisista reissuistani – ellei jopa parhain. Terkkuja myös Helsinkiin!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta helmikuu 26, 2015 at 02:44

  Ihanan iloisen kuuloinen ja näköinen reissu! Ja ennen kaikkea, ihanan lämpimän näköistä :D

  • Vastaa Mari helmikuu 28, 2015 at 14:10

   Iloa ja lämpöä kyllä riitti tuolla reissulla ja koitin kovasti varastoida Brasilian kuumuutta tänne Venetsian vilpoisuuteenkin :)

 • Vastaa Arja helmikuu 26, 2015 at 07:39

  Kuulostaapa ihanalta ja energiseltä reissulta! Innolla odottelen lisää tunnelmia karnevaaleilta :)

  • Vastaa Mari helmikuu 28, 2015 at 14:11

   Reissu oli todellakin aivan ihana kokemus ja lisätunnelmia on täällä juurikin työn alla! :)

  Vastaa