Pallontallaajat.net
Valikko
Lentomatkailu

Brasilian TAM Airlinesin punaisten sateenvarjojen alla

helmikuu 15, 2015

TAM Airlines

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teen harvemmin lyhyehköjä postauksia, mutta tämä kerta olkoon poikkeus niiden harvojen ja valittujen joukossa: halusin kertoa ja kuvailla teille pienen makupalan verran, mitä Brasilian suurimman, vuonna 1976 perustetun TAM Airlines-lentoyhtiön lennolla tapahtuu.

tam01

Lensin Brasilian maansisäisen lennon Rio de Janeirosta Foz do Iguacuun (Iguassun putouksia lähinnä oleva kaupunki Brassien puolella) TAM:illa viime lokakuussa. Lähtöselvityksen sai kätevästi tehtyä automaatilla Rion Galeao-kansainvälisellä lentoasemalla ja lentoaika oli parisen tuntia. Kone oli kohtuullisen täynnä ja jostain syystä suurin osa asiakkaista oli japanilaisia matkailijoita.

TAM Airlines

Okei, tässä se ei vielä ole täynnä koska pääsin ensimmäisten joukossa koneeseen…

Ennen nousua meille tarjoiltiin maukkaat toffeekarkit – heti suut makiaksi että kaikilla on hyvä mieli ja ollaan hiljaa! ;) Lennon aikana saimme myös tuoremehua ja cokista, sekä pientä suolaista ja makeaa purtavaa. Koneen brasilialainen henkilökunta oli mielestäni aivan erityisen ystävällistä ja palvelu hoitui sulavasti hymy huulilla ja iloinen pilke silmäkulmassa – tästä ehdottomasti lisäpisteitä!

TAM Airlines snack service

Laskeuduimme hieman etuajassa pienen piskuiselle Foz do Iguacun lentokentälle, joka muistuttaa etäisesti esimerkiksi erästä rakasta Kajjaanin lentoasemaa, koska koneesta kävellään pelkkää kenttää pitkin sisärakennukseen. Sinä päivänä oli ehkä koko Brasilian vetisin päivä ja vettä tuli taivaalta sen verran kovaa kyytiä, että koneesta poistuessamme meille ojennettiin lyhyen kävelymatkan ajaksi ihanan isot, punaiset TAM:in sateenvarjot – ihan loistavaa palvelua alusta loppuun!

TAM Airlines

Sateenvarjojen jako meneillään

Onko teillä positiivisia kokemuksia lentoyhtiöistä, joilta ette ole osanneet odottaa mitään sen kummempaa, kuin että päästään perille mahdollisimman nätisti?

Kirjoittaessa soi  kuuntelin italiankielistä Italiano Automatico-luentoa

Eng: My flight experience with the Brazilian TAM Airlines from Rio de Janeiro to Foz do Iguacu last October was a positive surprise – due to a happy and smiley service on board and big, red umbrellas that were handed over as we landed since it was raining cats and dogs outside while walking from the plane to the airport building. Well done, TAM!

 

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Hanna / Rêves & Voyages helmikuu 15, 2015 at 20:19

  Mä liputan Turkish Airlinesin puolesta! :) Lennettiin luokkaretkellä yhtiön koneella Istanbuliin ja mietittiin etukäteen, pysyyköhän kone edes ilmassa (16-vuotiaan viisaudella totta kai:D). Lento meni kuitenkin hyvin ja varsinkin ruoka oli hyvää! Lennettiin myös Singaporeen Turkish Airlinesin koneella ja ruoka oli vieläkin yhtä hyvää :) Muutenkin palvelu sujui ja koneen viihdelaitteet piti kyllä huolen, ettei lennolla tullut tylsää :D Ainut miinus tosin, että Istanbulin kenttä ei oo mikään maailman mukavin ja selkein vaihtokenttä…

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 18:24

   Kiitos Hanna kommentista! Makin ehdottomasti liputan Turkish Airlinesin puolesta, josta mulla on ehka paras lentokokemus ikina Hki-Istanbul valilla – suurimmaksi osaksi aivan taivaallisen ruoan seka ystavallisen palvelun vuoksi. Olin tosian etukateen kuullut, etta talla lentoyhtiolla on hyvat puitteet, mutta silti oli kiva todeta asia itse myos oman kokemuksen kautta =)

 • Vastaa lena / london and beyond helmikuu 16, 2015 at 09:59

  Mä niin tykkään näistä lentoyhtiö-jutuista! :) ihan mahtava idea tuo sateenvarjojen jakaminen, ehdottomasti saisivat Euroopassakin ottaa tuon käyttöön.

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 18:29

   Kiitos lena! Mustakin oli yllattavan hyva ja positiivinen ele lentoyhtiolta tarjota sateenvarjot – sateiseen kohteeseen saapuminen kun on itsessaan vahan blaah-fiilis, vaikkei saatila olekaan lentoyhtiçn hallinnoitavissa =)

 • Vastaa Inka helmikuu 16, 2015 at 16:49

  Tää oli tosi mielenkiintoinen, lyhyet postauksetki on kivoja! :) Tosi kiva ajatus lentoyhtiöltä huolehtia matkustajista tuolla tavalla, veikkaan että valtaosa yhtiöistä laittais vaan juoksemaan vesisateessa ja huolehtimaan asiasta itse.

  Ja kunhan palaat sieltä reissusta takaisin arkeen (vai voiko Venetsiassa asumista ees kutsua arjeksi?), odottaa mun blogissa sua kuvahaaste: http://archiegonelebanon.pallontallaajat.net/2015/02/14/kymmenen-matkakuvaa-reissu-uran-varrelta/

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 18:34

   Kiitos Inka, kiva kuulla etta tama postaus kiinnosti! Mulle tuli myos sellainen olo, etta asiakkaista oikeasti válitetaan eika vaan viskata koneesta suoraan sateeseen – brasilialaista huomaavaisuutta ehkapa? =)

   Ja kiitti paljon tuosta kuvahaasteesta, Venetsian arkeen palatessa perehdyn asiaan mielellani! =)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta helmikuu 16, 2015 at 20:15

  Ah ihanat nuo sateenvarjot! Enpä ole törmäänyt vastaaviin, oon vaan sateessa talsinut :D Erittäin hyvä idea laittaa suut makeaksi nimenomaan matkan alussa..! Toki ei esim Finnairin tavassa antaa Fazerin suklaita lennon lopuksi mitään vikaa ole, jos multa kysyy niin karkkitarjoilu sais olla jatkuva juttu :D

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 18:38

   Joo Annika, ehottomasti kannatan ideaa jatkuvasta karkkitarjoilusta niin voi olla koko lennon hymyssa suin! =) Myos Turkish Airlinesilla tarjoiltiin Hki-Istanbul -valilla jo ennen nousua turkkilaiset lokum-makeiset ja heti tuli hyva mieli – pienet asiat vaikuttaa lentokokemukseen heti alkutekijoissaan.

 • Vastaa Susanna89 helmikuu 20, 2015 at 21:45

  Olipa harvinaisen hyvä palvelu! :)

  • Vastaa Mari helmikuu 24, 2015 at 18:54

   Niin oli Susanna, ja aivan täysin odottamatta! :)

 • Vastaa Kea / Deep Red Blues helmikuu 23, 2015 at 19:10

  Mä muistan myös Brasilian sisäiset lennot erittäin positiivisena kokemuksena! Siellä tuli lenneltyä muutaman kerran edes takas työn puolesta… :)

  Tsekkaapa muuten mun blogin LINKS-osio… ;)

  • Vastaa Mari helmikuu 24, 2015 at 18:57

   Mulla on myös muutaman Brasilian maansisäinen suhaus takana ja ihan yllättävän mallikkaasti ne on sujuneet, olleet ajallaan, laukut saapuneet eikä mitään valitettavaa toistaiseksi :)

   Hei ja kiitos linkkauksesta, sieltähän löytyi vaikka ja ketä tuttuja! ;)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.