Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Kuukausi Venetsiassa – huomioita ja ajatuksenvirtaa

helmikuu 6, 2015

venezia01

Olen useampaan kertaan elämäni aikana todennut, että uuteen asuinpaikkaan sopeutuminen, olipa kyseessä sitten kaupunki Suomessa tai kokonaan uusi maa, kestää suunnilleenkin kuukauden päivät. Tämä toki riippuu täysin kohteesta, ihmisestä ja olosuhteista; ei ole suinkaan tähtiinkirjoitettua, että kuukausi olisi vuorenvarma rajapyykki, mutta itselläni olen havainnut sen aika ratkaisevaksi ajaksi. Voisin myös melko varmalla, kokemuksen syvällä rintaäänellä todeta, että ympärillä olevat ihmiset vaikuttavat ehkäpä suurimmilta osin tähän sopeutumisprosessiin.

Kokosin tähän enimmäkseen tajunnanvirtana muutaman terävän ja ei niin terävän huomion arjestani Venetsiassa tämän kuukauden aikana:

* Luonnon puute: ei kuulu linnunlaulua, korkeintaan pulujen vaitonaista ujellusta, ja muutkin eläimet loistavat poissaolollaan (paitsi kerran näin rotan juoksevan kujan yli lampunvalossa..). Vihreää, elävää kasvustoa ei näy missään ja epäilen ettei kesäaikaankaan ole juuri tämän vehreämpää (täällä on kuulemma jokin pieni puistomainen kaistale, mutten ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt tietäni sinne..ainakaan tietääkseni).

venezia08

* Öisin on rauhallista ja aivan hiirenhiljaista, mikä tuntuu suorastaan luksukselta näin neljä vuotta Helsingin Hämeenlinnanväylän motarin varrella asuneelle!

* Tosin viikonloppuöisin on ehkä liiankin rauhallista, kun monet kuppilat sulkevat ovensa jo yhden-kahden maissa. Ehkä kesällä täällä on vilkkaampaa yölläkin, ja toisaalta myös Venetsian mannermaalla sijaitseva, lukemani mukaan Pohjois-Italian suurin yökerho on vielä tätä kirjoittaessani täysin testaamatta!

* Paikalliset jaksavat ihmetellä, että tulen karaistuneen kylmästä Suomesta, mutta palelen täällä jatkuvasti sisätiloissa (niin mikä keskuslämmitys ja toimivat lämpöpatterit?!) Vastaan yleensä, että Suomessa voi tosiaan olla ulkona se -30 astetta, mistä johtuen sisällä on aina oltava lämmintä. Capisce?

* Rakastan leipomoita, joista voi aamuisin työmatkan varrella hakea uunituoretta leipää, focacciaa tai vaikka pikku pizzettan aamiaiseksi tai lounaaksi.

* Tykkään kovasti työstäni, sillä tällä hetkellä saan tehdä juuri sitä mitä olen halunnut jo pitkään toteuttaa – matkailuaiheisen sisällöntuottamista niin yrityksen internet-sivustolle kuin sosiaalisen median kanaviin. Jos jota kuta kiinnostaa kuulla lisää, niin minulle voi laittaa vaikka s-postia [email protected] ja kysyä lisätietoja asiasta – vastailen oikein mielelläni!

Caffe macchiato

* Rakastan myös keskellä työpäivää pidettävää, tunnin mittaista lounastaukoa, jolloin koko toimisto hiljenee ja jonka toisella puolikkaalla suuntaamme työkavereiden kanssa euron caffe macchiatoille vastapäiseen, omaperäisen tunnelmallisesti sisustettuun, lämminhenkiseen kahvila-ravintola Pane e Vinoon (’Leipää ja viiniä’). Italiassa minikokoiset, tujut kahvisumpit hörppäistään yleensä nopsaan tiskillä seisten (edullisempaa kuin pöytään tilattuna) mutta koska pienen toimiston väki on kantapaikassa tuttua, istahdamme usein hetkiseksi nurkkapöytään juttelemaan. Ja sokerina pohjalla – kahvilan omistaja on hyvin tietoinen niinkin tuikitärkeästä seikasta, että joulupukki tulee nimenomaan Suomesta!

* Viimeisen viikon ajan olen saanut ihmetellä etenkin aamuaikaan nousevia tulvia ja eilen koettiin täällä jopa sakea räntä- ja lumisade! Ensimmäiset kolme viikkoa olikin yllättävän poutaiset kelit vilpoisuudesta huolimatta.

Venice

* Ehdin nähdä vilauksen Venetsian karnevaalien ensimmäisestä viikonlopusta, sekä herkutella “virallisilla” karnevaalileivoksilla, frittelleilla, jotka on munapohjaisia, uppopaistettuja, makeita leivonnaisia, joita saa niin kerma- kuin vaikkapa Nutella-täytteisinäkin – ihan superhyviä! Jaa mikä rantakunto…

Frittelle Venezia

Carnival in Venice

Mikä se kuukauden ajan sopeutumisen lopputulos tässä tapauksessa minun kohdallani on?

Tällä hetkellä Venetsia tuntuu seesteisen hyvältä. Pitkästä aikaa on sellainen olo, että voin hengittää rauhassa ja syvään ja nauttia elämästä tässä hetkessä. En vaihtaisi päivääkään pois ja innolla odotan, mitä jatko tuo tullessaan!

venezia06

Mutta lauantaina lähden kaikesta tästä viihtyvyydestäni huolimatta lyhyen Helsingin mutkan kautta pariksi seuraavaksi viikoksi kohti Brasilian kuumuutta ja villejä karnevaalirytmejä, ÄÄKS!!

Tuttuun tapaan läppäri jää reissun ajaksi kotia, mutta ajastin yhden pienen postauksen ensi viikon loppupuolelle ja @maricomente -nimimerkillä päivittelen Instagramiin Rion ja Recifen karnevaalitunnelmia tuoreiltaan. Menossa mukana pysymisen nimissä tästä reissuneitin blogista saapi myös mieluusti tykkäillä Facebookissa!

Rentouttavaa perjantaita ja viikonloppua teille – palaillaan ruudun ääreen Venetsiasta taas  24.2. jälkeen!

Kirjoittaessa soi MC Guime – Relaxa

Eng: It’s been a month of living in Venice for me so I started to reflect back some thoughts regarding this amazing city. In general, it usually takes about a month for me to settle down to a new place and especially to a new country and city. I’m honestly happy to realise I’m feeling good here, right here and right now. Even if everything’s not perfect (and it doesn’t have to be!) I can truly say life is good here.

However, on Sunday I’m leaving for Brazil for the next two weeks to experience the carnival of a lifetime – I hope! Feel free to join me and follow my journey on Instagram @maricomente as well as on my Facebook page.

Wishing you guys a great weekend – say cheers, or salute!

Saatat myös pitää näistä

24 Kommenttia

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta helmikuu 6, 2015 at 08:26

  Mahtavaa, että siellä menee noin hyvin :). On niin kivaa lukea tällaisista mukavista kokemuksista. Ja nuo leivokset kuulostavat taivaallisilta :O….. *Homerin kuolaamisääni*

  Venetsian karnevaalit ovat varmasti mieletön kokemus, mutta niin on varmasti myös Brasilian reissusi :)! Mahtavaa matkaa ja pidä hauskaa!

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 17:34

   Kiitos hurjan paljon Jerry! Mustakin on kiva kirjoittaa mukavista kokemuksista ja ylipaataan tykkaan ajatella jokaista elamanmuutosta kasvattavana kokemuksena, vaikka kaikki ei menisikaan kuten on alunperin olettanut.

   Ja tama Brasilian reissu on ollut tahan mennessa aivan sanoinkuvaamaton! Pahoittelen áákkósten puuttumistaja vahan myohaista vastausta, mutta terkut tuoreiltaan taalta Recifen karnevaalihumusta! =)

 • Vastaa Sukellus Asiaan helmikuu 6, 2015 at 10:03

  Hiemanko aika menee nopeesti. Vastahan lähdit. Se on kyl kumma juttu, että Suomalaisten ajatellaan edelleen juoksentelevan alasti talvipakkasessa ilman vilunvärettäkään. Aika kauas on siitä kuitenkin tultu. ;)

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 17:37

   No ala muuta sano, eka kuukausi Venetsiassa tosiaan vilahti aika hurjan nopeaa vauhtia! Ja suomalaisista on tullut taalla vastaan kaikenlaisia stereotypioita aina jaakarhulemmikeista viikinkeihin.. =)

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä helmikuu 6, 2015 at 13:42

  Noi Venetsian karnevaalit on varmaan huikeat! Kerran kaupungissa käyneenä se kyllä lumosi minut täysin… Ihanaa varmaan asua ja elellä siellä leppoisaan tahtiin *kade*
  Ja mitä, Brasiliaan? Huikeaa matkaa sinne lämpöön! :)

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 17:40

   Kiitos paljon Sanna! Makin tykkaan Venetsian hiljaiseloisesta rauhallisuudesta kaiken Helsingin sykkeen jalkeen, vaikkei siinakaan mitaan vikaa ole – aikansa kutakin =) Brasilia karnevaaleineen on sittenihan taysi vastakohta hiljaisuudelle!

 • Vastaa Merja helmikuu 6, 2015 at 14:11

  Kiva kuulla, että siellä kaikki hyvin. Työstäsi olisi mukava kuulla enemmänkin. Tekisitkö siitä kenties oman postauksen, jos mahdollista? Ja vieläkin ihmettelen miten siellä voi yöllä olla noin hiljaista. Täytyy varmasti mennä itse paikan päälle joskus ihmettelemään. Mahtavaa Brasilian matkaa, nauti karnevaaleista! Tico tico :)

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 17:43

   Kiitos paljon Merja, Brasilian karnevaaleista otetaan taalla kaikki ilo irti paivin ja oin! =) Kunhan palaan Venetsiaan voisin jossain vaiheessa kehitella erillisen postauksen tyostani, koska kiinnostusta tuntuu loytyvan. Ja ehdottomasti suosittelen Venetsiaa matkakohteena ainakin kerran elamassa!

 • Vastaa Katja helmikuu 6, 2015 at 17:45

  Olipas mukava lukea sun kuulumisia ja ajatuksia ekan kuukauden ajalta!
  Voin jotenkin kuvitella tuon Venetsian hiljaisuuden. Päivän hulina rauhoittuu illaksi sellaiseksi uskomattomaksi hiljaisuudeksi. Ja nuo leivokset! Ei onnistus multa mikään rantakunnon tavoittelu tai ylläpitäminen :D

  Ota Brasilian karnevaaleissa kaikki irti! Täällä seuraillaan instassa! : )

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 17:51

   Kiitos hurjasti Katja! Brasilian karnevaaleista on nautittu taalla monta paivaa ja yota putkeen ja tahan mennessa on ollut aivan mieletonta! =)

   Ja tuo Venetsian paivan ja yon kontrasti on aika uskomatonta…ja toivon etta noita leivoksia ois viela saatavilla kun palaan takas Brasiliasta!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta helmikuu 7, 2015 at 05:17

  Kuulostaa niin ihanalta! Tulee ihan ikävä tuota muuttamisen meininkiä :) Ihanaa, että Venetsia tuntuu hyvältä ja tuo hiljaisuus kuulostaa aika taivaalliselta. Ajoin muuten sun entisen kämpän ohi Riikan kanssa, uskon hyvin että Venetsian hiljaiset ja tunnelmalliset kadut voittaa Helsingin seudun! Mäkin haluaisin asua jossain jonnin verran hiljaisemmassa paikassa. Nauti Venetsiasta ja etekin Brasilian sykkestä!

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 17:56

   Kiitos paljon Annika, ihan varmasti nautin molemmista taysin sieluin ja sydamin! =) Tosiaan kiva kontrasti Venetsian hiljaisuus verrattuna Brasiliaan karnevaalien aikaan – molemmat mukavasti tasapainottaa toisiaan! Mutta motarin varrelle en kylla enaa halua asumaan ;)

 • Vastaa Jenna |Journey Diary helmikuu 7, 2015 at 08:37

  Aivan ihania kuvia ihanasta paikasta!

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 17:57

   Kiitos Jenna, mustakin Venetsia on aivan upea paikka!

 • Vastaa Marikaw helmikuu 7, 2015 at 15:28

  Hyvä että tuntuu hyvältä olla siellä! :) Leipomot on ihania, onneksi mulla ei työmatkan varrella ole mitään paikkaa mistä hakea, muuten joutuisi varmaan kieriä töihin. Ihanaa Brasiliaa, innolla odotan instakuvia.

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 18:01

   Kiitos Marikaw! Mulla oli edellinen tyopaikka Vantaalla sellaisessa paikassa, ettei matkan varrelle varmasti sattunut yhden yhta leimpomoa tai kahvilaa, joten nyt ansaitsen kylla nauttia Venetsian pullakaupoista! ;)

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset helmikuu 7, 2015 at 21:07

  Hyvä, että on asiat mallillaan ja elämä hymyilee. Odotoan mielenkiinnolla raporttia siitä tottuuko siihen sisätiloissa vallitsevaan kosteaan kylmyyteen kevääseen mennessä. Tosin kevääseen ei siellä ole enää pitkä aika sen jälkeen kun saavut Brasseista takaisin. Joten ei muuta kuin ihanaa ja lämpöenergian täyttämää reissua <3 -Milla

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 18:04

   Kiitos hurjan paljon Milla! <3 Makin elattelen toivoa, etta Venetsiaan palatessa siella olisi jo aavistuksen lampimampaa… Paluu Brasilian helteesta ehka tulee joka tapauksessa olemaan melkoinen lampotilamuutosshokki! =)

 • Vastaa Annika helmikuu 7, 2015 at 21:52

  Oi, ihanaa Brasiliaa ja karnevaaleja!

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 18:05

   Kiitos paljon Annika, ja terkut tuoreiltaan Brasilian helteesta!

 • Vastaa Annika / Britannika helmikuu 7, 2015 at 22:37

  Venetsia on sellanen paikka että moni on siellä varmasti käynyt, mutta erittäin harvoin kuulee että kukaan olisi siellä koskaan asunut, eli tosi mielenkiintoista kerrankin kuulla siellä pidempään pysymisestä! :)

  Pohdin myös tota sun huomiota kuukauden sopeutumisajasta…se on kyllä varmasti totta että ihmiset vaikuttaa paljon nimittäin mietin just että sopeuduin Englantiin aikoinaan viikossa ja muissa paikoissa on kestänyt huomattavasti kauemmin…!

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 18:10

   Kiitos kommentista Annika! Mustakin on mielenkiintoista nimenomaan asua Venetsiassa ja nahda, kuinka siella sujuu paivittainen arki kaikkien kaupungin valtaavien matkailijajoukkojen keskella =)

   On totta, etta tuo uuteen paikkaan sopeutuminen varmasti vaihtelee niin ihmisten kuin kohteidenkin suhteen, ja joihinkin paikkoihin on helpompi sopeutua nopeammin kuin toisiin. Mulla tuli viikossa sopeutumisesta mieleen Hollanti, joka oli aika helppo kohde opiskeluvaihdon aikana – ekan viikon jalkeen oltiin jo ihan taysilla mukana paikallisessa opiskelijaelamassa!

 • Vastaa Susanna89 helmikuu 7, 2015 at 23:30

  Hyvät kuvat ja hyvä kooste myöskin!
  minä en ole vielä Venetsiassa käynyt mutta paljon muualla Italiassa kyllä.
  Kauan olet siellä? minullakin on kokemusta Italian jäisistä asunnoista, tuntuu että niihin tulee se jäinen merituuli sisään ja lattiat on usein marmoria ja siten kylmiä kuin luistinradat. Ikkunoissa taitaa olla vain yksi lasi eikä kahta joka selittää myös sen kylmyyden, pitäisi olla kaksi lasia ja vahvat lasit. Sisällä pitäisi siis olla kengät ja villasukat. Pohjois-Italiassa saattaa tulla myös jääkylmä alppituulet sisätiloihin talosta riippuen. Onko siellä lämmin vesi riittänyt muistan kun Sisiliassa loppui usein kuuma vesi parissa minuutissa. Jos kaipaat jotain reissuideaa siellä ollessa niin luultavasti esimerkiksi Veronaan pääsisi Venetsiasta aika helposti ja nopeastikin päiväreissulle

  • Vastaa Mari helmikuu 17, 2015 at 18:15

   Kiitos paljon Susanna89! Olen Venetsiassa ainakin huhtikuun alkuun asti ja toivon etta siihen mennessa vahan ainakin lampiaa kelit! =) Ikkunoissa on meidan kampassa yksi lasi ja sekããn ei meinaa pysya kiinni kovan tuulen aikana… Ja lattiat on tosiaan kylmat kuin luistinradat eli villasukilla on tosiaankin kayttoa! Lamminta vetta on onneksi riittanyt ainakin toistaiseksi, mita sinansa pidan suorastaan ihmeena. Ja kiitti paljon reissuvinkista – Veronassa mulla ois tarkoitus kayda paivaseltaan kunhan palailen taalta Brasiliasta =)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.