Pallontallaajat.net
Valikko
Majoitusvinkit

Viimeinen ilta Brasiliassa: Rio Hostel Santa Teresa

helmikuu 3, 2015

Venetsiassa asumista on kohta kuukausi takana, ja aivan kuin tässä verkkaisessa kanaalien kaupungissakin ei olisi tarpeeksi ihmettelemistä, niin viikon päästä koittaa jälleen uudet seikkailut!

Ensi maanantaina minulla on päämääränä Brasilia ja Rio de Janeiron paahteinen helle, josta matka jatkuu parin yön jälkeen kohti Recifen karnevaaleja Koillis-Brasiliassa.

Aivan – ihan hulluahan tämä meno on (toim. huom. mulla oli Rion lennot varattuna jo kauan ennen kuin tiesin Venetsiaan muutostani), mutta silloin on mentävä kun jaksaa, voi, pystyy, on terve, tuntuu siltä jne jne *koputtaa puuta*! Uutisia seuratessa osassa Brasiliaa on juuri meneillään hyvin kuiva kausi ja paikoittain on kuulemma pulaa puhtaasta vedestä – ja ilmeisesti osa etenkin Kaakkois-Brasilian kohteista on pistänyt pillit pussiin ja peruuttanut koko karnevaalit. Recifessä kuulemani mukaan tilanne ei ole niinkään paha, juomavettä riittää – kuin myös tosin kuumuuttakin, ja karnevaaleista odotetaan mitä mahtavimpia kekkereitä!

Brasilian tunnelmaan virittäytyessä halusin palata viime lokakuiseen reissuuni ja viimeisen yöni hostelliin, Rio Hostel Santa Teresaan, jossa minulla oli oma huone jaetulla kylpyhuoneella. Hostelli sijaitsee nimensä mukaisesti Santa Teresan kaupunginosassa, joka on vanhaa Rioa ja josta löytyy muun muassa Selaronin kuuluisan värikkäät portaat. Santa Teresa on viehättävää, hieman taiteellisen boheemia ja aitoa paikallisten asuinaluetta, mutta sijaintinsa puolesta myös hieman ongelmainen, koska sinne ei mene lentokentältä busseja vaan ainoa keino päästä paikan päälle on taksikyyti. Sokkeloisilla ja osittain huonokuntoisilla mukulakivikaduilla saa seikkailla hetken autollakin ja kuski saattaa raapia päätään useampaankin kerran, kun majapaikkaa ei meinaa harhaillessa löytyä, ei sitten millään.

hostel07

Itse hostelli sijaitsee korkealla hissirakennuksessa, jonka rautakalterein varustettu ulko-ovi pidetään aina lukossa turvallisuussyistä. Vaikka saavuin aamulla jo klo 9 aikoihin hostelliin enkä ollut ilmoittanut aikaisesta sisäänkirjautumisesta, pääsin silti onnekseni huoneeseeni jo heti aamusta. Huone oli kohtuullisen iso, hyvin siisti ja sieltä löytyi suuri sänky, vaatekaappi, sekä ikkunat, joissa oli puiset, ulospäin avautuvat luukut sekä upea näkymä yli Santa Teresan ja Lapan kattojen. Heti minun huoneen vieressä oli parin muun yksityisen huoneen kanssa jaettava kylppäri, jossa tuli riemukseni lämmintä vettä. Hostellivieraiden käytössä oli myös keittiö sekä yläkerran uima-allas, joka tosin silloin oli jokseenkin sen näköisessä kunnossa, ettei sitä kovin moni taida käyttää ainakaan uimatarkoitukseen.

hostel01

hostel02

hostel05

hostel06

hostel04

hostel03

hostel09

hostel08

Hostellin nuorehko henkilökunta oli mitä ystävällisintä, avuliainta ja rennointa, ja tämä on ehkä syy, miksi voisin palata samaan hostelliin toisenkin kerran. Hostellin oma, taitava baarimikko osasi myös loihtia ehkä elämäni herkullisimman caipirinhan (3e), Brasilian tunnetuimman cocktailin, jota kelpasi siemailla tuijotellessa sambamusiikin täytteiseen, lämpimän tunnelmalliseen Rion yöhön.

hostel10

hostel11

Tästä omasta huoneesta ja aamiaisesta maksoin 30e, mikä oli minusta ihan kelpo hinta, huomioon ottaen, ettei Brasilia ole loppuunsa kovinkaan edullinen maa verrattuna moniin muihin Lattarimaihin. Vähän vielä riemukkaammasta sekadormikokemuksestani Riossa lähellä Ipaneman rantaa voi myös lueskella täältä.

Kirjoittaessa soi Marlon Roudette – When The Beat Drops Out

Eng: One week to go until I’ll reach the hot and sunny Brazil again! In the meantime, wanted to get into the mood by reviewing Rio Hostel Santa Teresa where I spent my last night in Rio last October. Loved especially the view from my own room, super friendly and relaxed staff at the hostel as well as the delicious caipirinha (3e) made by the bartender of the hostel fresh right there on the spot!

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta helmikuu 3, 2015 at 09:31

  Tuli jotenkin niin vahvasti tuo parvekkeella hengailun fiilis, kun alla avautuu noin upea näkymä Brasilian yöhön ja suuta kostuttaa herkullinen drinkki :). Kyllä sinä osaat!

  • Vastaa Mari helmikuu 3, 2015 at 21:24

   Mullakin on tuosta illasta hyvin vahvana elävänä muistot, juuri tuosta hetkestä kun ekan kerran maistelin drinkkiäni tuijotellen Rion yöhön – täyttä elämää tunteella! :)

 • Vastaa säppä helmikuu 3, 2015 at 09:34

  Mukavia karnevaaleja sulle! :) Nauti!

  • Vastaa Mari helmikuu 3, 2015 at 21:25

   Kiitos hurjan paljon säppä! :)

 • Vastaa Heli helmikuu 3, 2015 at 10:38

  Kyllä mäkin voisin täältä kylmästä ja sateisesta Italiasta lähteä vähäksi aikaa johonkin lämpimään! Ainakin Roomassa on niin jäätävä tuuli ja kalseaa, että on toppatakit joutunut kaivamaan käyttöön. Buon viaggio!

  • Vastaa Mari helmikuu 3, 2015 at 21:29

   Kiitos paljon Heli! Minua tavallaan harmittaa, kun Venetsian karnevaalit jää tällä kertaa väliin, mutta kaikkea hyvää ei vaan voi saada samalla kertaa. Täällä on saanut koko ajan olla untuvatakki päällä ja talvisaappaat jalassa ja viimeiset 5 aamua on ollut tulvia.. Kaveri kävi juuri viime viikonloppuna Roomassa ja sanoi ettei sielläkään tosiaan vielä aivan kesä ole!

  Vastaa