Pallontallaajat.net
Valikko
Venetsia

Buranon saaren upein auringonlasku

tammikuu 25, 2015

Moikka moi ja lokoisaa sunnuntaita kaikille!

Pahoittelen pientä blogihiljaisuutta, tämä viikko on vilahtanut niin nopeasti etten ole töiden 8 tunnin koneella istumisen jälkeen avannut kotona läppäriä kovinkaan paljoa. Oikea elämähän pitäisi olla tämän koneen ulkopuolella eikä sisällä, vai mitä? ;) Blogijuttuja olisi jemmassa kirjoitettavana vaikka kuinka paljon, mutta kun kerran olen täällä, niin haluan myös todella nauttia Venetsiasta – ja kirjotella kokemuksistani sitä tahtia, kun ehdin.

burano02

Viime viikonloppuna tein pienen päiväreissun Venetsiaan kuuluville Muranon ja Buranon saarille, jotka on reilun puolen tunnin vesibussimatkan päässä San Marcon (Pyhän Markuksen) aukiolta. Kertalippu kustantaa 7 euroa mihin tahansa julkisen liikenteen vesibussiin (törkeän kallis!) mutta Venezia Unica-kortin ostaessa 50 eurolla nuo matkat maksaa vain euron verran/suunta.

Venetsia

Olen käynyt Muranon “lasisaarella” viitisen vuotta sitten ja silloisella reissullamme muun muassa seurasimme kuuluisan Muranon lasin muotoiluprosessia aina lasinpuhalluksesta lähtien. Niinpä ajattelin jättää Muranon tällä kertaa kokonaan väliin, mutta koska San Marcolta lähtevä vesibussi nro 4.1 meni Muranolle, jossa piti vaihtaa Buranon saaren bussiin, niin tein pienen mutkan samalla Muranonkin pikkusievillä kaduilla:

Murano

Murano

Murano

Murano

Muranolta jatkoin vesibussilinjalla nro 12 Buranolle, ja ennätin sinne juuri hieman ennen kuin aurinko alkoi laskea Venetsian laguunin taa. Pikkuruisella Buranon saarella ei varsinaisesti ole mitään muuta nähtävää kuin toinen toistaan räiskyvämmän värikkäät, kanaaleja reunustavat rakennukset. Kuulemani mukaan alunperin taloja maalattiin mahdollisimman eri väriksi sen vuoksi, että erottuu paremmin naapurin mökistä. Näistä tuli ihan mieleen Nicaraguassa Granadan vastaavat väriläiskät ja parasta oli vielä se, jos sattui olemaan talo sekä sen edustalla kelluva vene sävy sävyyn!

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Ennätin sopivasti myös rantaan ihailemaan ensimmäistä auringonlaskuani Venetsiassa ikinä, seurana söpöäkin söpömpi karvapallero. Tämä kaveri kiipesi heti syliin, kun vähän kerkesin polvistua, joten siinä sitten ihailtiin kisulin kanssa upeaa auringonlaskua sylikkäin :)

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Muranon ja Buranon saaret ovat näkemisen arvoisia, muttei niissä riitä ihmettelyä sen pitempään kuin ehkä päivän tai puolenkin päivän verran. Tänään myös jatkuu Venetsian tutkiminen, kun suuntaan tällä kertaa Italian mannermaalle päin.

Ihanaa sunnuntain jatkoa teille, palaillaan täältä taas pian!

Burano

Kirjoittaessa soi Jovanotti – Serenata Rap

Eng: I visited the small islands of Murano and Burano in the Venice Lagoon and ended up admiring my very first Venetian sunset accompanied by the cutest little kitty ever!

Saatat myös pitää näistä

26 Kommenttia

 • Vastaa Maarit Johanna tammikuu 25, 2015 at 15:34

  Tuntuu niin hassulta kattoa kuvia Italiasta kun sulla on paksut talvivaatteet päällä kun ainoat muistot Venetsiasta on +40 astetta kuuma keli ja järkyttävästi turisteja. Nää on kuin eri maailmasta. :)

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2015 at 00:33

   Hehee Maarit, täytyy myöntää että kyllä täällä vähän lämpimämpiä kelejä pikku hiljaa ootellaan! Ja vaikka nyt on hiljainen kausi, niin silti täällä on musta yllättävän paljon turisteja – voin vaan kuvitella mikä kuhina sitten kesäkuukausien aikaan käy!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta tammikuu 25, 2015 at 15:36

  Siis tuolla on niin ihanan näköistä! Niin sympaattisia nuo talot, ja todellakin tulee Nicaragua mieleen :) On se Italia vaan värikäs maa!

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2015 at 00:37

   No suorastaan pyöristyttävän värikäs! :D Musta jo tämä pääsaari on aika värikyllästetty kaikille pastellipinkeillä rakennuksilla, mutta Burano veti kyllä kaikkien muiden tähänastisten reissupaikkojen värikkyysasteet ihan 6-0!

 • Vastaa Anssi tammikuu 25, 2015 at 18:08

  Ei tuollaista riemunkirjavuutta jaksaisi Suomessa katsella, mutta tuonne se sopii paremmin kuin hyvin! Näköjään pitää nyt näillä saarilla käydä, jos ja kun Venetsiaan joskus päädyn! :)

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2015 at 00:38

   Oon aika lailla samaa mieltä Anssi, ettei nuo väriläiskät oikein istuisi Suomeeen. Mutta ehdottomasti suosittelen noita saaria käyntikohteiksi Venetsian reissulla! :)

 • Vastaa Virpi/ Täynnä tie on tarinoita tammikuu 26, 2015 at 07:22

  Hienon näköisiä nuo talot! Olen aina halunnut Venetsiaan! No, kesäkuussa pääsen sinne sen verran että lento laskeutuu sinne, mutta matka jatkuu samantien kohti Vigo di Fassan kylää :)

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2015 at 21:20

   Venetsia on kyllä ihana paikka Virpi, mutta Vigo di Fassan kylä kuulostaa myös mielenkiintoiselta! Saanko udella tarkemmin miksi juuri sinne? :)

 • Vastaa Annika tammikuu 26, 2015 at 08:23

  Ihan huikeita noi auringonlaskut ja värikkäät talo myös, vaikka ennemminkin yhdistäisin ne jonnekin Karibialle :)

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2015 at 21:21

   Mulla tuli myös ihan Karibia-fiilis tuolla, ja oisin voinu ihastella noita taloja vaikka kuinka pitkään! :)

 • Vastaa Elina / Vaihda vapaalle tammikuu 26, 2015 at 12:37

  Voih, kissoja ja kauniita auringonlaskukuvia <3 Aivan ihana tuo kissasiluetti oranssia taivasta vasten.

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2015 at 21:23

   No elä muuta sano Elina, koko ajan pidin peukkuja että kisu pysyy sen aikaa paikallaan että saan “kissa auringonlaskussa”-kuvan! :D

 • Vastaa Inka tammikuu 26, 2015 at 19:02

  Nuo talojen värit on kyllä jotain niin upeata että en kestä. Ja en kyllä olis uskonut Venetsiasta löytyvän noin kirkkaita värejä, ekana tuli tosiaan mieleen ne sun Amerikan seikkailujen postaukset! :)

  • Vastaa Mari tammikuu 26, 2015 at 21:26

   Mustakin oli jotenkin uskomatonta löytää Italiasta tällaista, kun esim. ihmisten pukeutumisessa ei välity värien käyttö juuri millään lailla (aina tyylikäs musta jyrää). Ja kieltämättä itelläkin tuli sellanen Amerikka-Karibia-fiilis tuolla, rennon rytmikäs musiikki vaan puuttu! :)

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta tammikuu 27, 2015 at 07:25

  Ja nyt seuraavaksi suuntaat sitten sinne hemmetin pelottavalle saarelle Venetsian ulkopuolella :). Nimeä en muista, mutta siellä taitaa olla jokin vanha mielisairaala tai vankila yms. Sinne kai vietiin mustaan surmaan sairastuneet uhrit. Joskus näin jonkin ohjelman siitä ja hyi hitto se oli kaamea :P. Mutta bloggaajan on tehtävä, mikä bloggaajan on tehtävä, eikö niin? Joten mars saarelle ja paljon kuvia… yöaikaan ;).

  • Vastaa Mari tammikuu 27, 2015 at 21:12

   Hahaa, kiitos vinkistä ja hmm…inspiraatiosta Jerry! ;) Nyt alkoi ihan tosissaan kiinnostaa tuo, enpä ole ennen kuullutkaan moisen saaren olemassaolosta. Juuri luin että täällä lähistöllä on mahdollista MAJOITTUA matkailutarkoituksessa jossain vankilassa, mikä sekin kuulostaa aika…eksoottiselta? :D Hyviä blogijuttujahan noista saisi kaiken muun hyvän lisäksi.

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta tammikuu 28, 2015 at 08:35

    Eipä kestä ;). Taisipa olla muuten tämä Poveglia:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Poveglia

    Vankilassa majoittumiselle peukut pystyyn! Varsinkin, jos siellä kummittelee :P.
    Muista aina: jos on kaksi vaihtoehtoa etkä tiedä kumman valitsisit, valitse se, josta saa paremman tarinan :).

   • Vastaa Jenni / Globe Called Home tammikuu 28, 2015 at 18:26

    Mä olen muuten käynyt tuolla Povegliassa! Siitä on jo yli 10 vuotta, mutta mun muistikuvien mukaan ei ollut mitenkään erityisen pelottava, pikemminkin kaunis. Mutta mä kävinkin päivällä…

    • Vastaa Jerry / Pako Arjesta tammikuu 28, 2015 at 19:47

     Eiiiii, Jenni! Pilasit mielikuvani siitä pelottavasta saaresta, josta olen nähnyt juttua ainoastaan jossain haamujenmetsästysohjelmassa xD.

     • Mari tammikuu 29, 2015 at 20:18

      No niin, saitte Jenni ja Jerry minut ylipuhuttua noilla vastakkaisilla spekulaatioilla – nyt sinne saarelle on viimeistään pakko päästä katsomaan mikä on asian laita! :)

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset tammikuu 27, 2015 at 07:30

  Upean näköistä! Joskus kauan sitten Mondosta muistaakseni tuosta Muranosta lueskelin ja ihastelin värikkäitä taloja. Tuo yksi pinkki talo on niin sun näköinen ja sopis sävysävyyn rinkankin kanssa :) Ihana kun voit tehdä pieniä päiväretkiä moisiin maisemiin. Eipä silti, olen ihan sun perus työmatkastakin edelleen vähän kateellinen.

  • Vastaa Mari tammikuu 28, 2015 at 00:41

   Noh noh Milla ;) Onhan täällä ihania maisemia ja nättejä, pirtsakoita taloja ja upeita siltoja – kuten edellisessä asuntopostauksessa kävi ilmi, kaikella on hyvät ja huonot puolensa, joten koitan täällä keskittyä enemmän näihin kovin ihaniin ympärillä oleviin asioihin. Ja oon ihan samaa mieltä että se pinkki talo sopis mulle ku nenä päähän!

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home tammikuu 28, 2015 at 18:24

  Jos pitäisi valita Buranon ja Muranon välillä niin ehdottomasti valitsisin Buranon. Tosi hyvät muistot sieltä itsellä! Noista värikkäistä taloista ei voi olla tykkäämättä.

  • Vastaa Mari tammikuu 29, 2015 at 20:21

   Mulla myös Burano vei aika räiskyvästi voiton 6-0! Saarta on joskus muistaakseni tituleerattu “maailman onnellisimmaksi saareksi” – kuka voisi nuo värit nähtyään olla enää surullinen :)

 • Vastaa Anja tammikuu 30, 2015 at 12:38

  Aloin seurata blogiasi, kun keväällä käydään Pohjois-Italian matkalla noissakin maisemissa. Hienoja kuvia, joista tulikin mieleeni kysyä, millä kuvaat? Tuskin kaikki kuvat on kännykkäkuvia? Kiva paikka opiskella

  • Vastaa Mari helmikuu 1, 2015 at 12:04

   Kiitos kommentistasi Anja ja kiva että päädyit tänne blogiin! :) Aika harvoin laitan kännykkäkuvia blogiin, paitsi jos ei ole muuta ja jos on jokseenkin onnistunut otos. Nämä kuvat on räpsitty Canonin Ixus 125 HS-pokkarilla eivätkä noissa auringonlaskun luonnollisen upeissa väreissä kaivanneet lainkaan muokkausta.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.