Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Marimenten matkamessuvinkit 2015

tammikuu 16, 2015

 Psst – vaivaako teitäkin vähän väliä jatkuva, kutkuttava matkakuume?

Matkamessut

Matka 2015 -messutapahtuma Helsingin Messukeskuksessa on koko Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma ja parhaimmillaan messutunnelma on kuin maailmanympärimatka päivässä!

Tänä vuonna en valitettavasti pääse itse fyysisesti paikan päälle osallistumaan jo melkeinpä perinteeksi käyneeseen, tammikuuta valaisevaan matkamessuhumuun. Tästä huolimatta halusin silti reippaana reissuneitinä kantaa korteni kekoon ja päästää matkakärpäseni valloilleen valottaen teille muutamia omia suositeltavia tärppejäni messuille 16.-18.1.2015.

OHJELMA:

Tätä et tiennyt Turkista! / pe klo 12.00, Mondo-lava
Kiinnostavatko hauskat tarinat Turkista ja asiantuntevat matkavinkit suosikkikohteiseen? Lavalla ovat antamassa vinkkejään Kotona Istanbulissa -kirjan kirjoittaja Reeta Paakkinen, Matkaoppaiden pomo Terhi Alanya sekä vuodesta 1995 Turkissa lomaillut Radio Novan juontaja Annika Metsäketo.

10 vinkkiä täydellisen matkakuvan ottamiseen / la klo 13.00, Sun&Sea-lava
Mietitkö matkan aikana kuvatessa valotuksia, varjoja tai erilaisia kuvakulmia? Paikalla matkainstagrammaajat ja valokuvaajaveljekset Samuel ja Daniel Taipale, Turkin valtion matkailu- ja kulttuuritoimisto.

Nepalin vaellusmatkat / la ja su klo 13.30, Sun&Sea-lava
Kaukainen ja ehkäpä vielä toistaiseksi vähemmän tunnettu luontomatkailijoiden mekka Nepal on tänä vuonna ensimmäistä kertaa esillä uutena messumaana. Päivän tietoisku: Mount Everest, maailman korkein 8848m vuori sijaitsee Nepalissa, ja lisäksi Buddha on syntynyt Nepalin Lumbinissa. Nepalilaisten matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien näytteilleasetuskojujen lisäksi vuorikiipeilijä ja matkanjohtaja Samuli Mansikka on paikan päällä kertomassa upean maan vaellusmatkoista.

6477880613_f0495c4af8_z

Rion karnevaalit / la klo 15.00 ja su klo 12.30 Sibelius150-lava
No niin, sanomattakin taitaa olla selvää, että jos olisin messujen aikaan Suomessa, hakisin ehdottomasti vauhtia, lämpöä ja kuumia rytmejä täältä tammikuun kirpsakoihin pakkaskeleihin! Rytmimatkalle kohti Brasilian karnevaaleja vie Stadin sambakoulu Império do Papagaio ja järjestämisestä vastaa Brasilian suurlähetystö.

Matkabloggaaminen uudelle tasolle kansainvälisten matkailutapahtumien avulla  / la klo 15.00, Meeting Point -lava
Onko sinulla matkablogi tai oletko joskus miettinyt perustavasi sellaisen? Touhukas, iloinen ja innostava puuhanainen, matkakirjailija ja -bloggaaja Inna-Pirjetta Lahti Kohtaamistoimisto Innastus Oy:stä on mukana monessa kansainvälisessä matkailutapahtumaprojektissa ja levittää hyvää (reissu)mieltä ympärilleen!

LENTOMATKAILU:

Useamman vuoden messupoissaolollaan loistanut Finnair palaa tänä vuonna keskelle matkamessuhulinaa kuulemani mukaan hyvin näyttävin elkein!

Toinen mielenkiintoinen alan yritys on uusi suomalainen lomakohteisiin suuntautunut lentoyhtiö Snowbird Airlines, joka puhkuu uutta yrittäjähenkeä mutta on viimeisen vuoden kamppaillut lentojensa operoinnin aloituksessa. Joulukuun alussa julkistetun uutisen mukaan Lumilintu joutui valitettavasti perumaan 400 lentovaraustansa, ja yritystoiminta on toistaiseksi aikalisällä. Jos olisin itse paikan päällä messuilla, poikkeaisin mielelläni kyselemässä mikä on tilanne tällä hetkellä, ja toivon uudelle lentoyhtiölle kovasti onnea toimintansa aloitukseen!

ta08

RISTEILYT:

Risteilyosasto esittäytyy tänä vuonna ehkäpä laajempana kuin koskaan, ja merimatkailun uusista tuulista voi nauttia vaikkapa Viking Linen, Eckerö Linen tai Royal Caribbean Cruise Linen osastoilla.

KOTIMAAN KOHTEET:

Tässä vaiheessa saa varmaan vetää vähän kotia päin? Kainuun Hyrynsalmella toimiva laskettelukeskus Ukkohalla osallistuu messuille kojulla 6n99. Miksi juuri Ukkohalla? Vaikka siksi, koska siellä järjestetään tammikuun lopussa 31.1. umpihankifutiksen MM-kisat, vastapainona kesäisille suofutiksen MM-kisoille. Kainuulaisen kansainvälistä eksotiikkaa parhaimmillaan! ;)

Lisäksi ainakin meikäläistä kutkuttaisi myös Suomalaiset viinitilat-osasto, joka on tämän vuoden uutuus messuilla.

Ja sokerina pohjalla – tämä ei ole varsinainen kohde, mutta jos harrastatte kotimaan matkailua ja välillä on päästävä esimerkiksi Helsingistä pohjosseen ja takaisin, suosittelen kurkkaamaan mitä OnniBus-halpabussiyhtiön kojulta 6k69 löytyy!

KILPAILUT:

Matkamessut ovat jälleen perinteisesti pullollaan monensorttisia kilpailuja – voittaa voi vaikkapa unelmaloman kahdelle Egyptiin, junalipun Moskovasta Pekingiin tai huikean matkapaketin Rio de Janeiroon! Kaikki matkamessujen kilpailut on kätevästi koottuna täällä, kannattaa käydä tutustumassa ja osallistumassa!

Rio de Janeiro

Bonuksena: Jos messuille valmistautuminen jäi minimiin, täältä voi ladata kätevän mobiilioppaan ja suunnistaa sen avulla paikan päällä messuhulinassa!

Omasta puolestani toivotan kaikille messuvierailijoille ja paikan päällä pyöriville bloggaajille antoisia messuhetkiä, -kohtaamisia ja muistoja! Täällä ollaan myös hengessä mukana Italiasta käsin!

Matka

Kuva Nepalista: Flickr Creative Commons ;Göran Höglund

Kirjoittaessa soi yksi minun reissufiilisvakionostatusbiiseistä Gyptian -Hold You

Eng: Nordic Travel Fair (Matka 2015) will take over Helsinki Fair Center on 16th-18th Jan. If you feel like travelling around the world in a day, go and have a look what’s there to inspire you for your next travel destinations!

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Sofia / Liikkeellä tammikuu 16, 2015 at 11:34

  Harmikseni en itsekään pääse fyysisesti paikalle tänä vuonna, olisi ollut niin mielenkiintoisia tutustuttavia jälleen! Kiva että huomioit myös kotimaan ja totta kai Ukkohallan… ;)

  • Vastaa Mari tammikuu 16, 2015 at 23:53

   No elä muuta sano Sofia, vähäsen harmittaa kun jää tämän vuoden messut kokonaan välistä..ehkäpä sit ensi vuonna taas. Ja toki aina pitää muistaa juurensa ja tukea Kainuuta sopivan tilaisuuden tullen! :)

 • Vastaa Merja tammikuu 16, 2015 at 14:34

  Matkamessuilla tulee vietettyä koko viikonloppu, koska yrityksemme on siellä ensimmäistä kertaa mukana. Yritän työvuorojen välissä ehtiä kierrellä osastoja ja ottaa mukaan edes pienen palan Brasilian sambarytmejä ja aurinkoa. Kivaa, että Nepal on mukana. Siellä kerran käyneenä ei voi unohtaa upeita lumihuippuja ja ystävällisiä ihmisiä.

  • Vastaa Mari tammikuu 17, 2015 at 21:47

   Kiva että olette Merja mukana matkamessuilla, ja toivottavasti ehdit kierrellä ja inspiroitua töiden lomassa uusista matkakohteista! Ja todellakin on positiivista, että Nepal on tänä vuonna esillä messuilla – sen lisäksi toinen minua kiinnostava uutuusmaa olisi Bhutan.

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka tammikuu 16, 2015 at 16:49

  Hyvät suunnitelmat Sinullakin! Joltain osin osuvat samoihin kohtiin kuin meidänkin :-)

  • Vastaa Mari tammikuu 17, 2015 at 21:48

   Jes, kiva huomata että ollaan jokseenkin samoilla linjoilla Pirkko! :)

  Vastaa