Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Siitä on jo kaksi vuotta…

tammikuu 13, 2015

keep-calm-and-celebrate-my-blogiversary

Aika nähtävästi teki taas pienet tepposet, kun viime viikolla yksi kaunis ilta blogini alkutaipaletta selaillesseni hoksasin, että Marimente-matkablogin perustamisesta on kulunut jo huikeat kaksi vuotta!

Itse asiassa tarkka päivämäärä, kun julkaisin ihan ensimmäinen blogipostaukseni oli 9.1.2013, hieman ennen kuin lähdin Meksikon, Kanadan ja USA:n viiden viikon reissulleni.

Jos ajatellaan mennyttä blogivuotta, paljon on ehtinyt tapahtua viimeisen vuoden aikana blogin kehityksen suhteen. Viime vuoden matkamessuilla matkabloggaajien verkostoituminen suorastaan räjähti käsiin ja oli aivan mahtavaa tutustua niin moneen samanhenkiseen reissaajaan, että itse messujen anti taisi jäädä silloin hieman toisarvoiseksi tekijäksi kaikkien uusien bloggaajakasvojen keskellä. Vuoden varrella on ollut myös monia muita matkabloggaajien tapahtumia ja kokoontumisia, joissa on ollut aivan huikeaa olla osallisena niin mahtavassa seurassa!

Matkamessut

Matkamessuilla 2014 All the Million Pieces-blogin Mari Lopen ja Miikkulaisen-blogin Miia Ezenin kanssa

Pallontallaajat

Pallontallaajat-bloggaajien eli Pallareiden ryhmäkuva: vas. Pingviinimatkalaisten hilpeä pariskunta Milla ja Juhana ja keskellä hymyilevät ihanat Archie gone Lebanon-blogin Inka sekä Tuntemattomaan ja takaisin-blogin Laura

US Embassy Finland

Matkabloggaajia ja rocktähtiä (ainakin yksi eli Jyrki69) USA:n suurlähetystössä Helsingissä 50 States Puzzle-blogin Ullan ja Kirsin järjestämässä hienossa illanvietossa

Vuosi sitten taisin lupailla, että blogin suhteen haluan panostaa etenkin sosiaalisen median kanavien luomiseen. Ennen viimevuotista Nicaraguan ja Costa Rican reissua sain kuin sainkin vihdoin ja viimein avattua Instagram-tilin blogilleni @maricomente-nimimerkillä ja muistaakseni hieman myöhemmin perustin Marimentelle myös Facebook-sivun, jolla on tällä hetkellä 130 tykkääjää – eli kaikesta päätellen minun pikku blogiani lukee muutama muukin kuin äiti ja isä :) Pinterestiä päivitin tässä jokin aikaa sitten mutta se ja Google+ on vielä hieman työn alla. Twitteristä en ole vielä innostunut – kertokaapa esimerkiksi te muut bloggaajakolleegat joilla tämä tili on, onko se hyödyllinen noiden muiden some-kanavien lisäksi?

Lisäksi lupasin vuosi sitten panostaa kuvien laatuun, vaikka aina edelleenkin otan kaikki kuvani Canonin Ixus 125 HS-digikameralla, jolla saa mielestäni kuitenkin kohtuullisen hyvää jälkeä. Suurin ongelma minulle järkkärikameran hankkimisen kanssa on se, etten esimerkiksi Lattareissa reissatessa halua pitää isoa ja huomiotaherättävää kameraa mukanani, koska se lisää huomattavasti esimerkiksi ryöstetyksi tulemisen riskiä. Minijärkkäri voisi edelleen olla pop, ehkäpä tämän vuoden aikana teen jonkun ratkaisun kuvauskaluston suhteen. Kuitenkin nykyään mietin enemmän valon suuntaa sekä erilaisia kuvakulmia ja -rajauksia tarkemmin kuin ennen, joten jotain kehitystä tälläkin osastolla on mahdollisesti tänä aikana tapahtunut.

vce22

Viimeisen vuoden aikana ehdin tehdä myös muutaman matkailualan toimijan kanssa blogiyhteistyötä, jonka mahdollisuuksista ja ylipäätään olemassaolosta en blogini perustamishetkellä ollut vielä koskaan kuullutkaan. Blogimaailma muuttuu mielettömän nopeasti, ja jatkuvasti on oltava ajan hermolla, jotta pysyy mukana kelkassa. Välillä on uskomatonta tiedostaa, kuinka suuri voima blogeilla ja sosiaalisella medialla, jota itsekin käytän blogin sivutuotteina tänä päivänä on. Matkablogit ovat edelleen etenkin Suomessa hyvin marginaalinen ja kohdistettu ryhmä, ja kirjoittamiamme postauksia luetaan hyvin eri tavalla kuin esimerkiksi lifestyle-blogeja – lähinnä silloin, kun ollaan lähdössä reissuun ja etsitään tietoa jostain tietystä kohteesta. Tällainen pienemmälle, tietylle ryhmälle kohdistettu markkinointi voi kuitenkin toimia tapauksesta riippuen yhtä tehokkaasti kuin blogi, jossa on jokapäiväisiä teemoja ruoanlaitosta muotiin.

Yhtä kaikki, olen edelleen tätä kirjoittaessa aivan valtavan kiitollinen, että tajusin silloin pari vuotta sitten pistää pystyyn matkablogin ja olen pitänyt sen elossa vielä tähänkin päivään asti. Yksi tärkeimmistä seikoista blogia kirjoittaessa on mielestäni se, että ruudun takana postauksia kynäilevän bloggaajan persoona näkyy ja kuuluu teksteissä, ettei blogista tule liian asiallinen. Tämän linjan haluan jatkossakin pitää ja Venetsia uutena raportointikaupunkina tuo varmasti lisää uutta virtaa postauksiin!

marimente01

Näin ollen siis kippis, cheers, salute ja cin cin 2-vuotiaalle Marimente-blogille! Ja kiitos aivan hurjasti niin kaikille vanhoille kuin uusillekin lukijoille, pysykäähän jatkossakin Marimaisessa menossa mukana! :)

Kirjoittaessa soi Rocco Hunt – Tutto resta

Eng: It’s been two years since I published my very first blog posting on Marimente travel blog and lots has changed and happened within these couple of years. One of the best aspects of blogging is networking with like-minded travelers who all share the same passion for wanderlust. Most importantly, I want to keep on providing you quality texts and pictures with my full personality included, as well as maintain and support the blog brand with my social media channels.

I humbly want to thank each and everyone of you who’s been there following my journey from the beginning or even from this posting on! Cheers, salute, cin cin for the 2-year-old Marimente!

 

Saatat myös pitää näistä

24 Kommenttia

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset tammikuu 13, 2015 at 21:29

  Paljon onnea kaksi vuotiaalle <3 Ja voi jösses tuota meikän ilmettä :D Onneksi olette niin söpöinä muut tytöt, että säilyy tasapaino. Taakse jäänyt vuosi on kyllä aika hurja. Eipä olisi vuosi sitten matkamessuilla uskonut mitä kaikkea se tuo tullessaan ja kuinka monesti päästiinkään kohtaamaan. Toivottavasti meno jatkuu tänäkin vuonna :) -Milla

  • Vastaa Mari tammikuu 14, 2015 at 20:53

   Kiitos hurjan paljon Milla! Minusta ollaan kaikki ihan yhtä söpöinä tuossa kuvassa :D Aika mieletön vuosi tosiaan on takana, ja onneksi päästiin näkemään useampaan kertaan! Jäähyväisgelatot nähtävästi jäi, mutta toivottavasti tämänkin vuoden varrella on kohtaamisia luvassa! <3

 • Vastaa Rosita tammikuu 13, 2015 at 21:41

  Onnea blogille!

  Tuo on just blogimaailman tärkeimpiä juttuja, että kirjoittajan persoona näkyy. Ei liian asiapirkkoa tai asiapenttiä tekstiä!

  • Vastaa Mari tammikuu 14, 2015 at 20:54

   Kiitos paljon Rosita!

   Joo, ehdottomasti pidän kiinni siitä ettei tule jatkossakaan liian asiapitoista tekstiä tältä näppikseltä! :D

 • Vastaa Inka tammikuu 13, 2015 at 21:53

  Ihanaa blogisynttäriä, on ollut ihan superkivaa tutustua suhun tämän viimeisen vuoden aikana! Kippis ja paljon tulevia vuosia Marimentelle!

  • Vastaa Mari tammikuu 14, 2015 at 20:56

   Kiitos paljon Inka! Kuin myös suhun on ollut aivan huippukivaa tutustua ja juuri tuossa kommentoinkin Millalle että harmi kun jäähyväisgelatot jäi…no pitää korjata tilanne kun seuraavan kerran nähhään, tai sitten tuutte moikkaa mua tänne Venetsiaan – miten ois? ;)

 • Vastaa Marikaw tammikuu 13, 2015 at 22:07

  Onnea kaks vuotiaalle! :) Nauti Venetsiasta ja mukana pysytään.

  • Vastaa Mari tammikuu 14, 2015 at 20:57

   Kiitos Marikaw, varmasti nautin ja raportoin täältä että kaikki muutkin saa nauttia! :)

 • Vastaa Arja tammikuu 13, 2015 at 22:11

  Onnea ja menestystä Marimentelle jatkossakin!

  • Vastaa Mari tammikuu 14, 2015 at 20:57

   Kiitos paljon Arja! :)

 • Vastaa Laura R. tammikuu 14, 2015 at 02:18

  Paljon onnea 2-veelle täältäkin! ^_^

  • Vastaa Mari tammikuu 14, 2015 at 20:58

   Kiitti hurjasti Laura! :)

 • Vastaa Jenna tammikuu 14, 2015 at 10:00

  Paljon onnea 2-vuotiaalle blogille :) Siitä se tarina vaan jatkuu!

  • Vastaa Mari tammikuu 14, 2015 at 20:59

   Paljon kiitoksia Jenna! Tästä on hyvä jatkaa :)

 • Vastaa Virpi tammikuu 14, 2015 at 11:52

  Onnea 2-vuotiaalle! :)
  Tuota kamera”ongelmaa” olen itsekin pohtinut, tällä hetkellä käytössä Canonin järkkäri, mutta osuit niin oikeaan siinä kuinka hankala se on välillä reissussa. Se vie tilaa, herättää huomiota ja esim.useamman päivän reissulla loppuajasta sen paino tuntuu moninkertaistuneen! :)
  No, näillä mennään kuitenkin ja mielenkiinnolla odottelen Venetsia postauksia! :)

  • Vastaa Mari tammikuu 15, 2015 at 00:52

   Kiitos paljon Virpi! :)
   Mulla on myös juurikin ongelmana tuo, etten tykkää kantaa mitään isoa ja painavaa kapistusta mukana, joka myös herättää pitkäkyntisten huomion. Digikamera menee niin kätevästi taskussa, laukussa tai vaikka kämmenen sisään kietaistuna, eikä paina paljoa – mutta se kuvalaatu sitten, hmm..
   Kiva kuulla että Venetsia-jutut kiinnostaa, niitä on tulossa piakoin lisää! :)

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka tammikuu 14, 2015 at 15:02

  Kohta 11 vuotta täyttävä “isosisko” onnittelee! :-)

  • Vastaa Mari tammikuu 15, 2015 at 00:45

   Hehee Pirkko, “pikkusisko” kiittelee kovasti! :)

 • Vastaa reissuesa tammikuu 14, 2015 at 20:51

  Onnea kaksivuotiaalle :).

  Kyllä, Twitteriin mukaan, ihmettelen kuinka siellä on niin vähän matkabloggaajia.

  Itse raahaan minijärkkärin joka maahan ja ostan matkavakuutusrahoilla uuden tilalle jos ja kun varastetaan. Varakamerana on mukana ns. premiumpokkari, jolla voi kuvata raw-kuvia.

  • Vastaa Mari tammikuu 15, 2015 at 00:56

   Kiitos kovasti reissuesa! :)

   Ja kiva kun kommentoit twitter-asiaa – juuri tuon takia en ole vielä innostunut twitteristä kun se ei ainakaan suomalaisilla matkabloggaajilla tunnu olevan niin kova juttu…mutta uskon että tulen ottamaan härkää sarvista tämän vuoden sisällä.

   Tuo minijärkkäri kiinnostaa kovasti – minkälainen masiina sinulta löytyy?

   • Vastaa reissuesa tammikuu 15, 2015 at 07:19

    Minulla on nykyisin Sony A5000 16-50 mm objektiivilla varustettuna. Ja rungon väri on valkoinen :).

    Sonyn lisäksi kannattaa tutustua Olympuksen mikrojärkkäreihin, niillä kuvaavat matkabloggareista ainakin Rimma (Fiilistelijän pilvilinnoja) ja Laura (Laura Let’s Go).

    • Vastaa Mari tammikuu 15, 2015 at 23:35

     Ok, kiitos paljon näistä vinkeistä! Pitää perehtyä asiaan. Ja valkoinen rungon väri on ehdottomasti plussaa! :)

 • Vastaa Teea / Curious Feet tammikuu 20, 2015 at 00:34

  Ihanaa, paljon onnea kaksivuotiaalle :).

  • Vastaa Mari tammikuu 21, 2015 at 21:10

   Kiitos hurjan paljon Teea! :)

  Vastaa