Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Eka viikko Venetsiassa

tammikuu 11, 2015

Ciao a tutti! Terve vaan kaikille ja hyvää sunnuntaita!

Täällä alkaa olla kohta viikko Venetsiassa asumista takana, enkä voi tätä kirjoittaessani millään lailla vähätellä tämän veden päällä kelluvan kaupungin ihmeellisyyttä!

Venice

Venice

Venice

Koska paljon kanaaleja, myös niitä ylittäviä pittoreskejä siltoja löytyy runsaasti…kuin myös veneitä

Olen fiilistellyt sitä tunnetta, kun laskeuduin lentokoneella kirkkaan kuulaalla kelillä, täysikuun loisteessa veden päällä tasapainottelevaan italialaiseen kaupunkiin, ja livuin vesibussin (15e) ainoana asiakkaana tunnin ajan lentokentältä meren (Venetsianlaguunin) yli ja pitkin hämyisää Canal Granden kiemurtelevaa pääkanaalia kohti San Marcon aukiota. Aivan sanoinkuvaamatonta.

Venice

Julkisen vesibussin ohjaustasanteella, kun kuski viittoi kipuamaan ylös parempia kuvia varten

vce20

vce15

Canal Granden varrella killuvat rakennukset täysikuun loisteessa

Olen iloinnut työmatkasta, joka taittuu kymmenessä minuutissa kävellen yli Rialton sillan sekä ohi lukuisten tunnelmallisten pikkukanaalien, leipomoiden sekä kahviloiden, joista voi tarvittaessa ostaa tuorettakin tuoreempaa evästä vaikkapa aamiaiseksi tai töiden lounastunnilla. Venetsian pääsaarella ei kuljeta lainkaan autoilla, vaan julkinen liikenne hoituu vesibusseilla ja -takseilla. Tai vaikka gondolilla jos mieli tekee, mutta kaikki on oikeastaan kävelymatkan päässä, paitsi jos on juuri jostain syystä muuttanut Venetsiaan ja saapuu kaupunkiin liian suuren matkatavaramäärän kanssa…

Venice

Vaikka aamulla töihin kävellessä väsyttäisikin niin tätä näkyä Rialton sillalta katsoessa herää kauniisti uuteen päivään

Venice

Ja tämä näkymä on kuin jostain ikivanhasta lasten satukirjasta! Oikealla on meidän työpaikan toimistorakennus

Olen kuullut gondolieerin voimakkaan lauluäänen kaikuvan muuten hiirenhiljaisen, kapean kanaalin varrella.

vce05

Olen syönyt ihanaa ja edullista pizzaa ja focacciaa; ihan turhaan sanotaan, että Venetsiassa olisi Italian huonoimmat pizzat, koska jonkin lähteen mukaan pääsaarella ei turvallisuussyistä saisi olla puu-uuneja lainkaan. Olen koittanut selvittää tämän lähteen totuudenmukaisuutta, mutta vielä ei ole arvoitus ratkennut! Raportoin toki teille mitä pikimmiten, kun saan asiasta valaisevaa lisätietoa.  EDIT:// Kuulemani mukaan pääsaarella olisi kolme pizzeriaa, joissa saa käyttää puu-uunia.

vce16

Focaccia sen sijaan on kovin erilaista kuin genovalainen focaccia, johon yksi jos toinenkin kaveri taisi koukuttautua siellä asuessamme viitisen vuotta sitten. Täällä focaccia on paksua ja ilmavaa, kun taas Genovassa hienoa ja ohuenohutta. Mutta yhtä kaikki – tosi maukkaita ne on silti molemmat versiot! Venetsian ruokajuttuihin palataan perusteellisemmin omassa postauksessaan, koska voisin kohta pitää vaikka kuinka pitkän esitelmän aiheesta Italia ja ruoka…

Ja tähän väliin päivän tietoisku: Venetsiassa, toisin kuin monissa muissa italialaisissa kaupungeissa, on tasan ja ainoastaan yksi piazza eli suuri aukio: San Marco. Muut aukiot ovat pikku piazzoja, jotka tunnetaan termillä campo, ja näitä sitten löytyykin ihan joka korttelin välistä.

San Marco, Venice

Piazza San Marco kirkkaassa tammikuun auringonvalossa

Venice

Campo dei Frari eli vapaasti käännettynä Frarin pikkuaukio

Perjantaina töiden jälkeen hilpeät työkaverini veivät minut pienelle baarikierrokselle heidän lempipaikkoihinsa, ja eihän siitä reissusta ilman pientä palanpainikettakaan selvitty :) Varsinaista aperitiivikulttuuria (juoman mukaan tulee automaattisesti pientä suolaista syötävää) ei Venetsiassa Genovan tavoin ole, mutta toki ruokaa saa juoman kyytipojaksi erikseen tilaamalla. Kovin parjatusta Venetsian yöelämästä kirjoittelen varmasti tulevissa postauksissa lisää, kunhan olen ensin tehnyt vähän lisää tutkivaa taustatyötä asian tiimoilta.

Spritz

Punainen litku on Venetsian tyypillinen drinkki Spritz, johon tulee valkoviiniä sekä valinnan mukaan joko makeaa tai kitkerää Camparia sekä kivennäisvettä. Ja hinta oli 2,50e.

Venetsia

Liha- ja riisitäytteisiä suupaloja sekä mozzarellaleipää viinin kera

Venice

“We love Venice!”

Venice

Rialton silta yövalaistuksessaan

Ainoa asia, mikä tähän mennessä on nostattanut niskavilloja pystyyn on asunto, johon pääsin muuttamaan parin ekan hotelliyön jälkeen, koska en heti tänne saapuessani saanut kämpän avaimia. Yritys, jossa teen harjoittelua tarjoaa majoituksen venetsialaisessa asunnossa, joka on varsin mielenkiintoinen viritelmä. Onneksi Italian asumistaso ja etenkään Venetsian ränsistyneisyys eivät tulleet mitenkään liian suurena yllätyksenä, kuten viime postauksessani totesinkin matkalaukku villasukkia pullollaan! Palataan tähän asumisasiaan kuitenkin pian myös omassa postauksessaan, koska uskon, että monia siellä ruudun takana kiinnostaa, kuinka Venetsiassa ylipäätään asutaan.

Venice

Tässä ollaankin jo melkein kotiovella…

Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin jollain lailla hitaasti, mutta aika pelottavan varmasti ihastumassa koko Venetsian kaupungin olemukseen – kaikkeen siihen pelkistämättömään ja häpeilemättömään rosoisuuteen, joka tuo kaupungille oman luonteensa, hiljaisiin ja kapeisiin mukulakivikatuihin ja lukuisiin kanaalien ylitse rakennettuihin siltoihin. Onhan tämä edelleenkin aivan absurdi ajatus, että oikeasti asun nyt täällä ainakin huhtikuun alkuun asti ja saan nähdä Venetsian paikallisten silmin. Siihen tavoitteeseen on tarkoitus perehtyä täällä oleskelun aikana kuin myös italian kielen oppimiseen.

Venice

Marimenten punanenäinen toimitus Rialton sillalla uutta asuinkaupunkiaan ihmettelemässä

vce13

Näin täällä päin Saapasmaata, mites teillä siellä? Onko matkakuumetta havaittavissa? :)

Kirjoittaessa soi Gue Pequeno – Bravo ragazzo

Eng: It’s been almost a week of living in Venice for me but I already find this amazing and incredible city somewhat like home! In addition to the several silent canals and picturesque bridges I  love especially the old, very rustic architecture which isn’t even trying to be anything posh but standing there proudly just as it is.

Saatat myös pitää näistä

22 Kommenttia

 • Vastaa Laura/My post-University life tammikuu 11, 2015 at 18:22

  On kyllä ihan mieletön tilaisuus että pääset asumaan Venetsiasssa muutaman kuukauden, varmasti kiva saada parempi ja syvällisempi käsitys kaupungista jolla on niin suuri ns. Turistileima (vaikka mä tykkäsin Venetsiasta hirmuisesti!). Innolla odottelen sun jatkokertomuksia sieltä!

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2015 at 20:36

   Kiitos Laura kommentista! On tämä vielä jotenkin itsellekin uskomatonta koittaa ymmärtää asuvansa täällä. Vaikka kaupungilla onkin otsassaan turistileima, ovat monituiset matkaajat ehkäpä yksi osa tätä kohdetta – muuten täällä saattaisi olla aika hiljaista. Jatkoketomuksia tulossa pian lisää!

 • Vastaa Emmi H tammikuu 11, 2015 at 18:23

  Oi että! Näyttää niin ihanalta siellä! Nauti nyt tästä ajasta kaikin rinnoin! (Oon ihan pikkasen kade ;D)

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2015 at 20:37

   Kiitos Emmi, nautin varmasti tästä aivan utopistisen ihanasta kaupungista täysin siemauksin! :)

 • Vastaa Elina / Vaihda vapaalle tammikuu 11, 2015 at 18:28

  Täytyy myöntää, että viime aikojen kiireissä multa on mennyt aivan ohi tämä sun Venetsiaan muutto. Piti käydä kahlailemassa monta postausta taaksepäin, kun olin ihan WTF?! Mutta aivan mahtavaa! Tuollaisiin tilaisuuksiin on todellakin tartuttava ja se nyt on ennenkin todettu, että sulta ei uskallusta puutu.

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2015 at 20:40

   Kiitoksia Elina, kiva jos ehdit pysyä kärryillä siellä! Ja tosiaan tämä elämänmuutos tuli minulle itsellekin aika nopeasti, mutta en missään nimessä voinut olla tarttumatta tällaiseen tilaisuuteen. Rohkeasti kohti uusia seikkailuja!

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset tammikuu 11, 2015 at 18:55

  Hyvältä näyttää ja vaikuttaa siltä, että seuraavista kuukausista on tulossa ihan sun elämän parasta aikaa :) Ja niin mukavaa, että sitä pääsee seurailemaan virtuaalisesti mukana! Innolla seuraavia “arkea Italiassa” postauksia odotellessa. -Milla

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2015 at 20:42

   Aika mukavalta vaikuttaa elämä täällä näin alkuunsa, en tosiaankaan valita! :) Ja arjesta Italiassa ja etenkin Venetsiassa seuraa varmasti postaus jos toinenkin pian!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta tammikuu 11, 2015 at 18:55

  Siis niin mahtavia kuvia ja maisemia. Tuo sun saapuminen yöllä kuunvalossa kuulostaa niin satumaiselta! Aika hauska sattuma oli, että sain just tänään etukäteissynttärilahjaksi siskolta sellaisen nomination-rannekorun ja valitsin siihen ekaksi laataksi Rialton sillan :) Nyt tulet sinäkin sitten mieleen, kun kattelen ranneketta <3

  Enpä tiennytkään tuosta Piazza vs Campo jutusta, joten tietoisku oli ihan tarpeen! Ja mitä ihmettä, ei puu-uuneja! Tässähän oppii yhtä sun toista lisää.

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2015 at 20:47

   Heh Annika, kiva jos onnistuin tässä samassa lykyssä vielä opettamaankin jotain oleellista :D Ja oii, oon aika otettu tuosta sun nomination-laattavalinnasta, ei ollenkaan huono! ;) Pakko oli tänään taas töistä tullessa pysähtyä Rialtolle ihailemaan näkymiä kanaalille pimeällä katuvalojen himmeässä loisteessa.

 • Vastaa Annika tammikuu 11, 2015 at 19:41

  Ihanan tunnelmallisia kuvia. Täysi kuu ja Venetsiaan muutto jää varmaan muistoksi mieleesi loppuelämäksi. Kärsivällisyyttä kämpän kanssa ja tsemppiä työviikkoihin!

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2015 at 20:49

   Kiitos paljon Annika! Venetsiaan saapuminen meni kertaheitolla varmaan koko elämäni top 5 mieleenpainuvimpiin kokemuksiin. Ja kärsivällisyyden lisäksi Italiassa asuminen vaatii nähtävästi myös rutkasti huumoria!

 • Vastaa Arja tammikuu 11, 2015 at 23:51

  Oi, aivan ihanalta näytti sinun saapuminen Venetsiaan. On se vaan niin kaunis kaupunki. Muistan miten hämmästyin kun tajusin, että tietysti poliisit ja ambulanssitkin on siellä veneitä, kun sellaiset nähtiin (ihan liian) kauan sitten. Varmasti sulle on tulossa upeat kuukaudet siellä vajoavassa kaupungissa :) Lisää mielenkiintoisia juttuja odotellessa!

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2015 at 20:53

   Oon ihan samaa mieltä Arja, että tämä kaupunki on vaan niin uskomattoman kaunis kaikessa karuudessaankin. Juuri yksi päivä tässä mietin, millä tänne pääsee tarvittaessa esimerkiksi poliisi, kunnes näin Carabinierin ajavan, milläs muullakaan kuin moottoriveneellä sireenit soiden :) Lisää Venetsia-juttuja on tulossa aivan varmasti pian!

 • Vastaa Virpi Närkki tammikuu 12, 2015 at 11:52

  Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta ja hyvistä kuvista. Ollen vain kerran ollut Venetsiassa, mutta taas matkakuume yltyi. Kiitos myös studio55:lle. Sieltä sain vinkin sivuillesi.

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2015 at 21:08

   Kiitos kovasti kommentistasi Virpi ja kiva että löysit blogiini! Venetsia on mielestäni kaupunkina sen verran ihmeellinen, että tänne voisi lähteä vaikka toisenkin kerran.

 • Vastaa Inka tammikuu 12, 2015 at 20:43

  Elämä Venetsiassa kuulostaa vallan ihanalta, ja nää tulevat kuukaudet tuut kyllä varmasti muistamaan aina. Nauti joka hetkestä, vaikka se kymmenen villasukkakerroksen alla ei aina tuntuisikaan siltä. Terkkuja pakkasesta!

  • Vastaa Mari tammikuu 12, 2015 at 21:11

   Kiitos hurjan paljon Inka! Muutto Venetsiaan on jo ekan viikon jälkeen tullut niin ikimuistoiseksi, että ei sitä villasukkakerroksetkaan enää voi paljoa vesittää :) Tsemppiä Suomen talveen!

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home tammikuu 13, 2015 at 16:31

  Aivan mieletöntä! Olen niin kade!

  • Vastaa Mari tammikuu 13, 2015 at 21:12

   No sanos muuta Jenni, tämä on minulle itellekin aika uskomaton juttu!

 • Vastaa reissuesa tammikuu 14, 2015 at 08:55

  Olen käväissyt ohimennen Venetsiassa vuoden 2005 kesällä ja mieleen jäi mielettömän pitkät jonot ja älyttömänhintainen gondoliajelu. Uskaltaisikohan siellä käydä vielä uudestaan ;).

  • Vastaa Mari tammikuu 15, 2015 at 00:47

   Ehdottomasti kannattaa uskaltaa reissuesa! :) Kesä on varmaan melko ruuhkaista aikaa täällä, kun matkaajia näyttää riittävän talven kylmimmillekin kuukausille – tosin nyt vielä ennen karnevaaleja täällä on suht rauhallista :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.