Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Venetsian valmisteluja

tammikuu 6, 2015

No niin, buongiorno vaan täältä Venetsian päästä ja pahoittelut pienestä blogihiljaisuudesta!

Eka kokonainen päivä on täällä nyt menossa, joka sopivasti taktikoiden sattui Italiassakin vapaapäiväksi. Ennen kuin päästään tämän suorastaan epätodellisen upean kaupungin tunnelmiin, mulla oli tarkoitus ennen lähtöä julkaista postaus Italiaan muuttoon valmistautumisesta, mutta kaiken kiireen keskellä se jäi vähäsen taka-alalle. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, joten pistän sen nyt eetteriin näin jälkikäteen luettavaksi.

Joulukuu suoraan sanottuna vilahti ohi nopeammin kuin Meksikon pikajuna ja koko kuukausi meni lähinnä muuttojärjestelyjä ynnä muita hommia hoidellessa. Joulupyhät ja Uusi Vuosikin vissiin vilahti jossain vaiheessa ja täällä meni kyllä niihin valmistautuminen aika huti, vaikka sainkin viettää joulun perheeni kanssa Kajaanissa ja Uusi Vuosi puolestaan otettiin vastaan rennosti kaverin kanssa Helsingin Senaatintorin ilotulitusta ihaillen.

nye

Miten sitten olen valmistautunut ainakin seuraavien kolmen kuukauden Italiassa asumista varten? Jos jätetään kaikki tylsät kohdat kuten kämpän, työn, sähkö- nettisopimuksen yms. irtisanomiset ja suurimpien huonekalujen myymiset olen muun muassa:

1. Pessyt villasukkani ja saanut joulupukilta vielä kolmannen tuliterän parin lahjaksi. Kiltteys siispä kannattaa! Ja Siperia opettaa, tai tässä tapauksessa Pohjois-Italia, jossa ei muistikuvieni mukaan alkuvuodesta ole tosiaankaan lämmintä. Ei ulkona eikä myöskään sisällä. Vaikka lämpötila ei juurikaan laske nollan alapuolelle, on meri-ilman tuoma kosteus ja kylmyys niin luihin ja ytimiin pureva, että se vastaa välillä ihan Suomen talvikelejä! Minusta on hauskaa, kun monet ovat kommentoineet, että ihanaa kun pääset sinne lämpimään…jaa-a! Myös kuvitelmat vanhan Venetsian eli pääsaaren asumisen tasosta eivät ole kovin ruusuiset tällä hetkellä, mutta enhän minä lähdekään sinne asuakseni samalla lailla kuin Suomessa. Eli villasukat matkaan, ja myöskin joulupukin tuomat uudet villalapaset ja tupsupipo! Kylmyys on vaatetuskysymys, vai mitä?

20150106_141338

Not kidding! Uunituore kuva, kun tänään istuin tällä varustuksella San Marcon aukiolla.

2. Muistellut ihanaa italian kielen sanastoa muun muassa kuuntelemalla näitä keskitason osaajille tarkoitettuja Italiano Automatico-kielivideoita, joissa tykkään puhujan selkeästä artikuloinnista ja tyypillisten ilmaisujen toistamisesta, jotta ne jäävät mieleen. Työkielinä Venetsiassa mulla tulee olemaan lähinnä englanti ja suomi, mutta when in Rome…toki maassa maan tavalla, eli ehdottomasti haluan herätellä henkiin edes jonkin tasoista italian kielitaitoa, dopo a dopo eli vähitellen, pikku hiljaa!

3. Pakannut karkeasti sanottuna koko elämäni yhteen vetolaukkuun ja yhteen rinkkaan, läppärilaukun lisäksi. Tuntuu samalla sekä hurjalta että hienolta! Raskaan matkavarustuksen kanssa reissaaminen taas ei tunnu innostavalta, mutta onneksi lentoni menee Helsingistä vain yhden mutkan eli Saksan kautta suoraan Venetsian Marco Polo-lentokentälle, josta on vesibussiyhteys pääsaarelle. EDIT// Toim. jälk. huom. ekan lennon aikana kärsittiin ehkä elämäni pahimmasta turbulenssista myrskyn vuoksi ja toka lentopätkä oli tunnin myöhässä…

4. Mainitsinko jo, että joulupukki muisti minua pehmeiden pakettien lisäksi myös perinteisellä taskukalenterilla, jollaista mulla ei ole ollut hmm…vuosiin?? Minulla on yleensä kaikki muistissa läppärin elektronisella “muistilapulla”, johon listaan tehtävät asiat tai tärkeät tapahtumat ranskalaisin viivoin, päivämääräjärjestyksessä. Nyt nähtävästi pukki oli tuumaillut, että Mari voisi olla vaikka vähän organisoituneempi ja laittaa kaiken ylös ihan fyysiseen kalenteriin, joka saa tästä lähin aina kulkea mukana. Läppärihän voi joku kaunis päivä kosahtaa täysin ja sen sisuksissa on lähestulkoon ainakin puolet minun elämästä (ei tosin hätää, sillä esimerkiksi reissukuvat on tallessa myös ulkoisella kovalevyllä ja itse asiassa hankin tähän Asukseeni juuri uuden akun, joka on toistaiseksi toiminut vallan mainiosti). Mutta yhtä kaikki, kiitokset vielä pukille tästäkin hyvästä huomiosta! :)

5. Nyt ennen kuin tästä tulee “mitä Mari sai pukilta lahjaksi”-lista, niin olen myös tehnyt jotain niinkin kliseistä kuin ostanut jemmaan salmiakkia. Sitä ei saa Italiasta, joskin lakritsia saattaa ehkä löytyä jossain muodossa hyvällä tuurilla, kuin myös Haribon viinikumeja, jotka menee ehkä pahimpaan karkinhimoepätoivoon. Mutta onneksi karkinpuutteesta huolimatta Italiasta löytyy paljon muuta hyvää…(syötävää!) ;)

20150106_152001

Tämmöisillä eväillä siis suuntasin kohti Venetsiaa ja huomenna minulla on eka työharjoittelupäivä – sanomattakin selvää on, että tulevat haasteet jänskättää! Kirjoittelen varmasti lisää Venetsian kuulumisia, kunhan saan elämäni jotenkin täällä edes italialaisittain vähän järjestykseen.

Sitä ennen vähän tuoreempia päivityksiä ja kuvia voi seurata Marimenten Facebook-sivuilta ja Instagramissa @maricomente-nimimerkillä.

Ihanaa loppiaisen jatkoa teille, palaillaan pian täältä hiljalleen uppoavalta saarelta! :)

Kirjoittaessa soi Vangelis – Rachel’s Song

Eng: 5 things to do before moving to Northern Italy in January: 1. Get your woolly socks ready. 2. Practise your Italian language skills 3. Pack your whole life in two suitcases 4. Have a pocket calendar to remember all the important events, dates etc. 5. If you happen to love salmiakki, and as a Finn I hell-yeah do, buy and stock some with you. And with this we’re talking about the candy, not the drink… :)

 

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Teea / Curious Feet tammikuu 6, 2015 at 18:55

  Nyt jo siellä! No mutta mahtavaa, lisää kuulumisia odotellessa :)

  • Vastaa Mari tammikuu 8, 2015 at 23:25

   Jee, täällähän minä! Lisää Venetsia-juttuja tulossa pian! :)

 • Vastaa Annika- Tarinoita Maailmalta tammikuu 6, 2015 at 18:56

  Oi ihanan nakoista ja kuuloista :) Oot kylla oikein lampiman nakoinen siella. Ja mahtava tuo kanaalikuva, missa tuo vesi on niin tyynta..Ah. Ihanaa seikkailun jatkoa ja onnea toihin!

  • Vastaa Mari tammikuu 8, 2015 at 23:26

   Kiitos paljon Annika! Nuo kanaalit ja niitten määrä on jotain ihan uskomatonta, ja koko kaupunkikin on edelleen aivan epätodellisen oloinen :)

 • Vastaa Sofia / Liikkeellä tammikuu 6, 2015 at 21:53

  Kuulostaa siltä että hyvin on valmistauduttu ja ei muuta kun onnea matkaan uusiin seikkailuihin! :)

  • Vastaa Mari tammikuu 8, 2015 at 23:28

   Kiitoksia Sofia! Kaikki olennainen valmistautuminen jäi itse asiassa tosi vähälle, mutta tuollaset pienet seikat kuten villasukat muistu kyllä :)

 • Vastaa Inka tammikuu 7, 2015 at 17:43

  Terkkuja Italiaan! Sun valmistelut kuulostaa just hyviltä, ja matkaan pääsit joten lopputulos oli just se mitä pitikin. Nautihan gelatoa munki edestä!! :)

  • Vastaa Mari tammikuu 8, 2015 at 23:29

   Kiitos hurjasti Inka! Tavoite oli tosiaan saada kämppä tyhjäksi ennen lennon lähtöä ja vaikka aika hilkullehan se meni niin tavoite kuitenkin saavutettu :D Ja varmasti nautin gelatoa!!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.