Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

Vuorotyöläisten viikonloppu Solo Sokos Hotel Tornissa

joulukuu 28, 2014

Näin alkuun pieni ilmoitusluontoinen asia, eli olen hieman muokannut blogin ulkoasua ja nyt Marimente-bannerin alareunasta löytyy vihdoin kauan suunnittelemani valikot. Niissä on lisää tietoa blogin takana hääräilevästä neitistä, blogin nimen alkuperästä, blogiyhteistyöstä sekä reissaamani maat listattuna. Käykäähän tutustumassa kun ehditte! Muutos on edelleen osittain työn alla ja tästä johtuen edellisten postausten kuvat saattavat pomppia tekstissä miten sattuu, mutta korjailen näitä pikku hiljaa manuaalisesti postaus kerrallaan. 

Heti vuoden 2015 alun Venetsian suunnitelmieni konkretisoiduttua otin tämän kuun tavoitteeksi nykyisen kotikaupunkini Helsingin tutkimisen.

Kaupunki, jossa olen asunut lähestulkoon viimeiset neljä vuotta tarjoaa edelleen lähes joka päivä uusia mahdollisuuksia, jos niihin osaa tarttua. Vaikka Helsinki ei olekaan maailman mittapuulla kovin suuri kaupunki, on se minun Kainuun mittapuullani aivan tarpeeksi iso ja edelleen täällä on paljon alueita ja paikkoja, jotka ovat minulla täysin näkemättä.

torni02

Yksi näistä paikoista oli Solo Sokos Hotel Torni, joka piirtyy korkean ylväänä rakennuksena kaupungin taivaanrantaan. Ylipäätään helsinkiläisessä hotellissa yöpyminen oli minulle melkoisen uusi kokemus, sillä omassa asuinkaupungissaan sitä yleensä majailee ihan omassa kotonaan, vai mitä? Rantapallon bloggaajakortilla saamani edun myötä päädyimme ystäväni Riikan kanssa parisen viikkoa sitten kokeilemaan, millaista rentoutumista ja vuorotyöläisen viikonlopun eli maanantai-illan luksusta Helsingin keskustassa sijaitseva 152-huoneinen hotelli tarjoaa.

torni01

torni04

torni07

torni03

torni06

torni05

torni11

“Torni on perushotelli ilman ylenpalttisia ohjelmapalveluvirityksiä. Valtaosa Tornin asiakkaista ei sellaisia edes odota. He ovat valinneet matkakohteensa ja hotellinsa saavutettavuuden, maineen, hyvän ilmapiirin ja laadukkaan palvelun vuoksi.”

torni08

torni09

torni10

Joulunaika oli selkeästi huomioitu hotellissa

torni12

“Paitsi kansallinen instituutio ja osa helsinkiläistä identiteettiä, Torni on ollut kansainvälisyyden airut Suomessa. Se on tuonut ennakkoluulottomasti suuren maailman trendejä suomalaiseen hotelli- ja ravintolatoimintaan.”

torni13

torni15

torni16

torni17

torni18

torni19

torni14

Tyylikkään tunnelmallisia ja voimakkaita sisustusväriyhdistelmiä

“Torni on nähnyt myös Suomen historian kohtalonhetket. Sotien aikana sitä “miehittivät” natsi-Saksan upseerit ja sotien jälkeen sen valtasi Neuvostoliiton valvontakomissio.”

torni20

Ja mitä olisi Torni ilman hulppeita näköaloja yli Helsingin kattojen? Huoneestamme ei valitettavasti sellaisia tarjoutunut, enkä toisaalta ollut huomannut toivoa asiaa varaustilanteen yhteydessä näistä Tarinoita Maailmalta-blogin takuuvarmoista majoitusvarausvinkeistä huolimatta. Siispä Riikan ottaessa pienet aamiaisen jälkeiset lepopäikkärit kiipesin laskujeni mukaan ainakin 13 kerrosta ylöspäin nähdäkseni nämä joulukuun harvinaislaatuisen aurinkoiset maisemat Tornin näköalatasanteella:

torni21

torni22

torni23

Yhteenvetona Tornin parasta antia on sen keskeinen sijainti Helsingin kaupungin sydämessä sekä viihtyisän huoneen hienosti vierailijaa huomioivat, kekseliäät yksityiskohdat. Ja löytyipä huoneesta myös yllätyksenä vieraskirja, johon olivat kirjoittaneet terveisiään matkailijat aina Brasiliaa ja Espanjaa myöten!

20141216_105053

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Solo Sokos Hotel Tornin kanssa ja lainaukset on otettu hotellihuoneessa olleesta Torni-kirjasta*

Kirjoittaessa soi Mikael Gabriel – Älä herätä mua unesta

Eng: I had a very pleasant and relaxing opportunity to spend a night at Solo Sokos Hotel Torni in Helsinki with my friend. We loved especially the excellent location of the hotel right in the city center as well as small, clever details in the beautiful art decor room.

 

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Maarit Johanna joulukuu 28, 2014 at 18:08

  Torni on aina ollut sellainen haaveiden kohde mulla Helsingissä muutaman muun hotellin kanssa. Näitä on aina niin mukava lukea! Varsinkin nyt kun oma Sokos-postaus Leviltä on työn alla ^^

  • Vastaa Mari joulukuu 29, 2014 at 12:25

   Mäkin olen pitänyt Tornia sellaisena paikkana, jossa on käytävä Helsingissä edes kerran elämässä :) Kiva kun tykkäsit lukea, pitää käydä tutustumassa sinun Levi-hotellin kokemukseen myös!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta joulukuu 28, 2014 at 18:31

  Oi kun kivan kuuloinen miniloma :)

  • Vastaa Mari joulukuu 29, 2014 at 12:26

   Oli ja juuri sopivaan saumaan sattui! :)

 • Vastaa Arja/ Haavematkoja joulukuu 28, 2014 at 20:51

  Hei, hyvältä kuulostaa ja näyttää! Itsekin pääsen huomenna nauttimaan samaisen hotellin tunnelmasta (vähän viimetippaan jäi tämä lahjakortin käyttö, mutta parempi myöhään…;) )

  • Vastaa Mari joulukuu 29, 2014 at 12:28

   Hei, ihan huippua että sinäkin oot menossa samaan hotelliin! Mulla meinasi myös jäädä aika lailla viimeisille viikoille kortin käyttö, mutta onneksi tuli käytyä vähän myöhään kuin ei ollenkaan :) Ihanaa hemmottelulomaa sulle!

 • Vastaa Marikaw joulukuu 29, 2014 at 11:29

  Torni on ollut munkin to do listalla vaikka kuinka pitkään. :) Viimeistään kesällä menen kattoterassille, piste! Hyvältä näyttää.

  • Vastaa Mari joulukuu 29, 2014 at 12:30

   Joo, se kattoterassin Ateljee Bar on aivan upea, etenkin kesäaikaan. Käytiin siellä loppukesästä, ja oli mahtavat näkymät öisen Helsingin kattojen ylle! :)

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka joulukuu 29, 2014 at 18:45

  Olipa perusteellinen hotelliesittely – mutta tietysti yhteistyöpostauksen pitääkin sellainen ollakin.
  Itse on tarkoitus kevyesti tutustua Tampereen Torniin tammikuussa – ihan vaan päivällä pidettävän kokouksen tiimoilta, yöpyminen tapahtunee sukulaisissa :-(

  • Vastaa Mari joulukuu 29, 2014 at 23:44

   Kiva kun kommentoit Pirkko! Tykkäsin sen verran paljon noista Torni-kirjan lainauksista, koska ne vastasivat hyvin omia ajatuksiani hotellista pienellä historialisällä hyöstettynä, joten annoin niiden ja kuvien enimmäkseen puhua puolestaan :) Minua myös kiinnostaa Tampereen Torni – toivottavasti pääset näkemään sisätiloja vierailun aikana!

 • Vastaa Meri tammikuu 16, 2015 at 23:42

  Siis onpa hauska toi vieraskirja, en oo nähnyt tollaisia ennen missään hotellissa tai hostellissa! Tollasia ois just kiva lukea aina niinä hetkinä ku makoilee hostellin sängyllä ja odottaa toista suihkusta tai muuten vaan on hetki aikaa olla tekemättä mitään…

  ps. Löysin sun blogin jotenki vasta nyt, tykkään kovasti! :)

  • Vastaa Mari tammikuu 18, 2015 at 19:47

   Kiitos kommentista Meri ja kiva että löysit minun blogin! :)

   Minusta kans oli nerokas idea tuo vieraskirja, ja sinänsä ihan looginen hotellihuoneeseen laitettavaksi – ja etenkin oli mielenkiintoista lukea kaikkien kansainvälisten vierailijoiden kommentteja.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.