Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Marimenten matkavuosi 2014

joulukuu 21, 2014

Vuodenvaihteen kovasti lähestyessä halusin koota tähän postaukseen kaikki vuoden 2014 reissuni. Tätä kootessani sain todeta, että kuluva vuosi piti nähtävästi sisällään enemmän reissaamista kuin yksikään vuosi ennen tätä!

Helmikuu: rentoa elämää Väli-Amerikan Nicaraguassa ja Costa Ricassa

Vuosi lähti aika vauhdikkaasti käyntiin, kun matkasimme Annikan kanssa keskellä Suomen kylminta talvea halki vehreän Costa Rican kohti Nicaraguan Ometepe-tulivuorisaarta, Granadan koloniaalista kaupunkia sekä San Juan del Surin surffirantahippikylää.

Nicaragua

Nicaraguan Ometepe-saaren toimiva tulivuori Concepción

nicaragua01

Granadan tipunkeltaisen katedraalin edessä

San Juan del Sur

San Juan del Surin rauhallista rantaa

Toukokuu: Ihmeellinen Istanbul

Täysin uusi kohde minulle, niin kaupunkina kuin Turkki myös maana. Istanbul oli jo pitkään kiehtonut minua ja Turkish Airlinesin hyvän lentotarjouksen eteen tullessa ei tarvinnut kovin pitkään miettiä, minne lähtisin tutkimaan moskeijoita ja maustebasaareja. Pitkästä aikaa lähdin myös taittamaan reissua yksin, ja totesin Istanbulin olevan täysin mahdollinen kohde myös vaalealle nuorelle naiselle, kun pitää maalaisjärjestään kiinni. Aiheesta lisää voi lukea täältä.

Istanbul

Istanbulin ikoni Sininen moskeija

Istanbul

Maaginen hetki kattoterassilla

Kesä: Kotimaan matkailua Suomi-retkien hengessä

Kesä meni minulla lähinnä murtunutta olkapäätä parannellessa, ja onnettomuuden hetkellä muistankin suunnilleen ensimmäisen mieleen pälkähtäneen ajatukseni olleen, että onneksi ei ole ihan heti ulkomaan reissuja tiedossa! Käsi paketissakin pystyin kuitenkin harrastaa monenlaista Suomi-retkeilyä Oulun road tripin, Pudasjärven visiitin sekä rakkaassa Kainuussa jopa pariinkin kertaan oleilun verran. Unohtamatta tietysti Helsingin ja muun Etelä-Suomen tutkimista – lähimatkailua parhaimmillaan!

Oulu

Oulun Kauppatorilla on tunnelmaa!

Kainuu

Kainuussa Manamansalon veneregattaa ihailemassa, ja murtunut olkapääkin pysyi mukana kivusta huolimatta

Nurmijärvi

Nurmijärven Myllykosken rauhoittavia luonnonmaisemia

Helsinki

Helsingin merellisen kaunis kaupunkisiluetti

Helsinki

Maisemaa hallitsevat Uspenskin katedraali sekä viime kesän uutuus Finnair Sky Wheel

Elokuu: Tallinnan hemmotteluloma

Kuun viimeisenä viikonloppuna nautimme ystäväni kanssa Tallinnan pienestä viikonloppupyrähdyksestä tyttöjen illan merkeissä – onneksi olkapääni kesti jo siinä vaiheessa risteilymatkan ja yhden yön verran reissaamista.

tallinn_0

Tallinn

Tallinnan vanhankaupungin taivaanrantaa

Syyskuu: Pittoreski Porvoo

Rakas ystäväni tuli pohjoisesta päin morjestamaan meitä etelän tyttöjä, joten suuntasimme reunionin merkeissä Porvooseen, lähinnä lakut ja Brunbergin suklaat mielessämme. No suklaat jäi sillä reissulla kauppaan, mutta jokainen meistä taisi vähän ihastua Vanhan Porvoon mainioihin mukulakivikatuihin ja punaisiin puutaloihin.

Porvoo

Porvoo

Lokakuu: Brasilia, Rion syke ja Iguassun putoukset

Heti kuun alkuun ajoittui vuoden toinen suuri kaukoreissu Brasilian Rio de Janeiroon sekä etelämmäs Iguassun putouksille niin Brasilian kuin Argentiinan puolellekin. Iberia-lentoyhtiön hinnoitteluvirheiset 220 euron hintaiset meno-paluulennot Malagasta Rioon mahdollistivat tämän vuoden toisen kaukoreissun, jolle on tulossa pian jatkoa ensi helmikuussa.

Rio de Janeiro

Iguacu

Henkeäsalpaavan upeat Iguassun putoukset Brasilian puolelta ihailtuna

Marraskuu: Rooman ja Napolin kulinaristiset elämykset

Vaikka kuinka koitin urheasti sinnitellä, kuun loppupuolella Suomen pimeys ja kylmyys alkoivat ahdistaa vähän liikaa, joten muutaman ylimääräisen vapaapäivän suosiessa allekirjoittanutta varasin parin päivän varoitusajalla lennot Roomaan piipahtaen samalla reissulla myös hiukkasen kaoottisemmassa Napolissa. Italia lomakohteena ei vaan koskaan petä!

Naples

Pizza margherita napoletana

Rome

Rooman ykköskaturuoka supplí eli uppopaistettu riisi- ja mozzarellatäytteinen herkkupala

Joulukuu: Blogireissu Tukholmaan

Tässä kuussa oli jälleen vuorossa täysin uusi kohde meikäläiselle – nimittäin niinkin eksoottinen kuin Tukholman kaupunki Tallink Siljan risteilyn tiimoilta muutaman muun huipun Pallontallaajien bloggaajan kera. Kaikenlaiselta typerehtimiseltä ei vältytty näinkään kokeneella reissaajaporukalla, mutta sekös matkasta tekikin niin ikimuistoisen – mahtavan seuran lisäksi!

Stockholm

Jopa joulukuisen harmaana päivänä Tukholma teki vaikutuksen

Stockholm

Salutorgetin värikkäät piparkakkutalot ja joulumarkkinahulinaa

Pallontallaajat

Kamerat ja poseeraus käynnissä bloggaajaporukan reissulla!

Tälle vuodelle ei olekaan enää muuta matkantekoa tiedossa kuin Rantsila – Oulu – Pudasjärvi – Kajaani -kierros joulupyhien aikaan, ja onhan siinäkin ihan tarpeeksi loppuhuipennusta tälle mielettömälle reissuvuodelle!

Näistä vuoden aikaisista matkusteluistani saattaa jollain herätä mieleen, millä rahalla se tuokin matkustaa? Aihe ja matkabloggaajien rahankäyttö yleensä on etenkin viime aikoina puhuttanut paljon muun muassa blogosfäärissäkin, ja tulen kynäilemään tästä varmaan jossain vaiheessa oman postauksensa. Sitä ennen esimerkiksi Journey Diary-matkablogista löytyy loistava postaus aiheesta, jonka monet esiin tuodut seikat voisin itsekin allekirjoittaa. Loppuunsa kyse on jokaisen omista valinnoista ja siitä, mihin rahansa haluaa käyttää.

Ensi vuoden suunnitelmiani paljastinkin jo aiemmassa postauksessani, eli näyttäisi kovastikin siltä, ettei vauhti tule ainakaan hiljenemään alkuvuoden Venetsiaan muuton ja Brasilian karnevaalireissun myötä!

Jos haluat jatkossakin pysyä Marimenten menossa mukana, niin käypä tykkäilemässä blogin Facebook-sivusta sekä seurailemassa Instagramissa @maricomente-nimimerkillä!

Kirjoittaessa soi Nelson Freitas feat. Kaysha – Deeper

Eng: My travel year 2014 in a nutshell:

February – Central America: Nicaragua and Costa Rica

May – Istanbul, Turkey

June-July – Domestic trips in Finland (Oulu, Pudasjärvi, Kajaani, Nurmijärvi, Helsinki)

August – Tallinn, Estonia

September – Porvoo, Finland

October – Rio de Janeiro and the Iguacu Falls, Brazil

November – Rome and Naples, Italy

December – Stockholm, Sweden

Saatat myös pitää näistä

12 Kommenttia

 • Vastaa Jenna joulukuu 21, 2014 at 16:09

  Mahtava matkustusvuosi sulla! (: Ite en oo vielä yhtäkään kaukomatkaa päässyt tekemään, jospa ens vuonna sais senkin toteutettua vihdoin!

  • Vastaa Mari joulukuu 23, 2014 at 11:11

   Kiva kun kommentoit Jenna! :) Toivotaan että ensi vuonna kaukomatkatoive vihdoin toteutuu!

 • Vastaa Annika | travelloverblogi joulukuu 21, 2014 at 17:16

  Ihania paikkoja olet nähnyt! Hieno vuosi.

  Samoin minulla on kuluva vuosi ollut matkailumielessä ehdottomasti paras tai ainakin runsain tähän mennessä. Näyttää, että tuleva voisi olla samanlainen.

  Ihania reissuja vuodelle 2015!

  • Vastaa Mari joulukuu 23, 2014 at 11:14

   Kiitos paljon Annika! Sulla oli kyllä vastaavaa postaustasi lukiessani aivan mieletön reissuvuosi! :)

   Toivon myös huikeita matkoja sinulle vuonna 2015!

 • Vastaa Jenna joulukuu 22, 2014 at 09:36

  Onpa sullakin ollut hieno matkailuvuosi! :) Melkoinen ensi vuosi sulle myös tulossa. Huisia tulevaa reissuvuotta!

  • Vastaa Mari joulukuu 23, 2014 at 11:17

   Kiitos kovasti Jenna, ja huikeita seikkailuja myös sinulle vuoteen 2015! :)

 • Vastaa Milla - Pingiviinimatkat joulukuu 22, 2014 at 15:48

  Ihana ja monipuolinen reissuvuosi on sinulla ollut! Povailisin vähintään yhtä hyvää vuodesta 2015. Ainakin kaikki ennusmerkit puoltavat sen puolesta :)

  • Vastaa Mari joulukuu 23, 2014 at 11:45

   Ennusmerkit tosiaan näyttävät varsin positiivisilta tässä vaiheessa! Ihanaa ja reissuntäyteistä vuotta 2015 myös teille! :)

 • Vastaa Inka joulukuu 22, 2014 at 22:58

  Sulla on ollu kyllä ihan huikea vuosi, ja eipä tosiaan ens vuosikaan vaikuta suunnitelmien perusteella mitenkään kehnolta! Iso jee suunnitelmille!

  Ja ps, terkkuja pohjolaan, täältä tullaan perässä!

  • Vastaa Mari joulukuu 23, 2014 at 11:47

   Kiitos Inka, todellakin tosi iso jee! :)

   Ps. Terkkuja takas – Pohjola jyrää, mukavasti on lunta ja pakkasta!

 • Vastaa Laura tammikuu 5, 2015 at 01:53

  Olen yrittänyt nyt ehtiä lukemaan muiden bloggaajien vuosipostauksia, ne on aina jotenkin tosi hauskaa luettavaa vuoden päätteeksi. Melkoinen vuosi sullakin takana ja pari samaakin kohdetta on näemmä ollut meillä, Istanbul, Tukholma (tietty…) ja Roomassa ja Napolissakin juuri kävin, jälkimmäisessä ihan vain tuon pizzan takia – taivaallista! Ihanaa uutta vuotta ja tsemppiä Venetsiaan!

  • Vastaa Mari tammikuu 8, 2015 at 23:24

   Kiitos paljon Laura! Hauskaa että on tosiaan sattunut molemmille samoja kohteita viime vuoden reissujen varrelle. Ja voi se Napolin pizza…lähtisin sinne takasinkin ihan jo pelkästään sen takia ;) Mahtavaa ja reissujentäyteistä Uutta Vuotta myös sinulle!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.