Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Blogihaaste: Mitä meikkilaukussa matkalla?

joulukuu 14, 2014

Sain Tämä matka-blogin Annalta jokin aika sitten blogihaasteen raottaa tämän reissuneitin kosmetiikka-arsenaalia reissun päältä – kiitos Anna haasteesta! Nyt olisi vihdoin aika kurkata, mitä purkkeja ja purnukoita kuljetan mukana rinkassani.

Yleisesti ottaen tykkään hieman panostaa siihen, miltä näytän reissussa. Kohteesta, vuodenajasta ja ilmastosta riippuu, kuinka paljon sinne lähtee mukaan ehosteita. Jos kyseessä on esimerkiksi rantakohde ja oletettavissa on, että paikan päällä killottaa aurinko suurimman osan ajasta ja lämpötila lähentelee hellelukemia, mahdolliset meikit todennäköisesti vain sulavat kuumuudessa. Toisaalta taas kaupunkikohteessa viileämmällä kelillä minulla saattaa olla kaikennäköistä purtiloa joukossa mukana.

Minulla on aika tyypillinen sekaiho, eli kasvojen T-alue (otsa, nenä ja leuka) alkavat helposti kiiltelemään mutta toisaalta posket saattavat välillä kärsiä kuivuudesta. Ihoni kuvittelee lisäksi aika ajoin olevansa vieläkin teini-ikäinen, koska näille rasvoittuville alueille voi ilmestyä silloin tällöin näppy jos toinenkin.

Aloitetaan tässä välttämättömimmistä kosmetiikkatarpeista ensin, jotka kulkee aina laukussa:

cosmetics01

Nivean puhdistusmaidolla lähtee kätevästi niin puuterit kuin silmämeikitkin ja silmänympärysvoidetta taputtelen aamuin illoin. Minihammastahna ja kotelollinen hamppiharja on myös must.

cosmetics02

Hmm, nähtävästi suosin Niveaa sitten oikein urakalla! Antiperspirantin lisäksi löysin jokin aikaa sitten kätevän yhdistelmävoiteen, joka toimii niin kasvoille, käsille kuin vartalollekin. Tämä säästää huomattavasti tilaa eikä paina paljoa – tosin pitemmälle reissulle kannattaa olla vaikkapa vartalovoide erikseen. Kicksiltä saa matkakokoisia kosmetiikkapakkauksia ja mulla kulkee aina mukana minihiuslakan lisäksi myös kuivashampoo, joka kohottaa hiusten juurta pöyhkeämmäksi ja halutessa freesaa juuren mattapintaiseksi poistaen hiusten rasvaisuutta.

Tuoksuna mulla on tällä hetkellä Victoria’s Secretin Pure Seduction, pienikokoinen pullo ja aika herkullinen tuoksu! Aurinkokohteissa tosin koitan vältellä tuoksujen käyttöä, ettei auringon vaikutuksesta iholle ala muodostua epätasaisia pigmenttiläiskiä. Tällöin mulla on tästä samasta tuoksusta vastaava kevyempi body spray-versio, jota käytän hillitysti, mutta tykkään kuitenkin tuoksua hyvältä :)

cosmetics03Minikokoiset shampoo ja hoitoaine myöskin Kicksiltä – ja nämä tuoksuu myös ihan taivaallisen hyviltä!

cosmetics04

Ja voilà – tässä minun koko meikkiarsenaali reissun päällä parhaimmillaan ja pahimmillaan! Tämä on siinä viileässä kaupunkikohdetapauksessa, eli tällaisella varustuksella lähdin esimerkiksi marraskuiselle Rooman reissulleni. Kasasta löytyy muun muassa Lorealin Blur Cream-meikinpohjustusvoide, joka tasoittaa ihon väriä ja antaa sille samettisen pinnan, mineraalimeikkivoide sekä puuteri, jota taputtelen lähinnä vaan nenänpäähän silloin, kun se kiiltelee.

Too Faced Shadow Insurance-silmämeikinpohjustusvoide pitää luomivärit paikallaan ja Garnierin Roll-on peittää reissuleidin mahdolliset tummat silmänaluset, jos on tullut valvottua öitä. Lorealin Volume Million Lashes So Couture-ripsiväri ja Superliner blackbuster-rajaustussi (vitsi mitä nimiä, jouduin lunttaamaan molemmat pakkausten kyljestä!) kestää pienen sateen sekä muutaman jäähyväiskyyneleenkin :’)

Jos iholla ei ole lainkaan päivetystä, tykkään sipaista vähän Elizabeth Ardenin aurinkopuuteria ja freesata ilmettä MSCHICin poskipunalla. Minulla on luonnostaan aika tummat kulmakarvat, mutta jos haluan entisestään korostaa niitä vaikka iltameikkiä varten niin harjaan niihin vähän Kicksin mattaruskeaa kulmakarvaväriä.

cosmetics05

Huulikiilto jäi pois tuosta kuvasta, mutta tämä on myös Kicksiltä ja on sopivan läpikuultavana heleän tyttömäinen!

Jokohan ne olennaisimmat oli siinä? Ai niin, aurinkokohteisiin lähtiessä mulla on viimeisen vuoden ajan ollut ripsipidennykset, jotka helpottaa elämää aivan huomattavasti! Tykkään siitä, että heti herätessä näyttää huolitellulta eikä kuumassa auringonpaahtessakaan tarvi miettiä, onko ripsivärit poskilla. Nyt olen juuri kasvattanut nuo pidennykset pois ja en suoraan sanottuna tiedä, kauanko pystyn olemaan ilman niitä – ovat ne sen verran koukuttavat kun niihin tottuu. Ehkä helmikuista Brasilian reissua varten käyn jälleen helpottamassa elämääni karnevaalihumujen keskellä!

cosmetics06

cosmetics07

Vertailun vuoksi: minun reissumeikit rantakohteessa silloin, kun on räpsypidennykset – puuteri sekä silmänalus -roll-on

EDIT// Nyt muistin aikana tästähän jäi tietenkin pois niinkin olennainen asia kuin Labellon Soft Rose-huulirasva, johon olen addiktoitunut niin kauan kuin muistan. Lisäksi hiustuotteista mainittakoon vielä lämpö- ja uv-suojasuihke TRESemméltä, joka kulkee uudelleentäytettävässä minisuihkepullossa.

En lähde erikseen haastamaan ketään bloggaajaa tähän mukaan, mutta haluaisin mielelläni kuulla, miten te paljon te kuljetatte kosmetiikkaa mukana reissussa tai oletteko keksineet jotain niksejä, joilla niiden määrää tai painoa saisi pois?

Kirjoittaessa soi Haloo Helsinki – Kiitos ei ole kirosana

Eng: Listed some of my most essential cosmetics while on the road.

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta joulukuu 15, 2014 at 01:37

  Hmm, mukana kulkee ripsiväri ja huulikiilto – Molemmat jäi käyttämättä esim Nicaraguan reissulla :D Niin ja tietty huulirasva ja muita ihonhoitotuotteita, mutta meikkejä harvemmin kuljetan mukana. Tosin esimerkiksi vaikka New Yorkin citylomalle ottaisin mukaan enemmänkin tavaraa. Eilen huomasin kun pitkästä aikaa koetin etsiä meikkejä pikkujouluun, että mun meikkivoide oli kuivahtanut ihan käyttökelvottomaksi…En ole sitä käyttänyt varmaan sitten viime kevään, joten ei ihmekään :D

  • Vastaa Mari joulukuu 15, 2014 at 09:44

   Musta on ihailtavaa miten vähällä kosmetiikalla sää selviät Annika! Nicaraguassa ei kyllä tosiaan pahemmin tarvinnut ehostella, mikä oli aika ihanan rentouttavaa :D En oo muuten koskaan oppinut käyttämään voidemaista meikkivoidetta, mutta tuo mineraaliversio jonka mainitsin on mukavan kevyt eikä jätä esimerkiksi rajoja leukapieleen. Ihan vaan vinkkinä jos joskus satut tarvimaan uuden meikkivoiteen sen kuivahtaneen tilalle :)

 • Vastaa Hanna / Rêves & Voyages joulukuu 15, 2014 at 15:02

  Mä oon ylipäätään hirveen laiska meikkaaja ja reissuilla pyrin pitämään kosmetiikan ihan minimissä. Meikeistä mukaan otan yleensä vaan meikkivoiteen ja ripsarin. Aurinkokohteisiin aurinkorasvaa, muuten yleensä vain käsirasva ja huulirasva. Reissuilla tykkään myös käyttää meikinpoistoliinoja, joilla saa naaman putsattua myös ilman vettä :)

  • Vastaa Mari joulukuu 16, 2014 at 13:55

   Kiva kun kommentoit Hanna! :) Mulla ois tarkotus vähän vähentää tuota kosmetiikkavalikoimaa, mutta en tiedä osaanko :P Meikinpoistoliinat on käteviä eikä kuivata ihoa niin paljon kuin veden kanssa lotraaminen, mutta mulla ei jotenkin puhdistu niillä iho kunnolla tai jotain, koska yleensä hetken aikaa niiden käytön jälkeen alkaa ilmestä ikäviä näppyjä iholle.

 • Vastaa Inka joulukuu 15, 2014 at 19:15

  Miks nää kosmetiikkapostaukset on niin hirveän kiinnostavia? Tää oli tosi mielenkiintoinen alusta loppuun, ja pitää itselläkin kaivaa putelit esiin heti, kun pääsen olemaan kotona valoisaan aikaan ja tehdä vastaava postaus.

  Ja haha, hauska sattuma, että Nivea on sulle mieluinen merkki! :)

  • Vastaa Mari joulukuu 16, 2014 at 13:58

   Kiitti Inka! :) Muakin aina kiinnostaa kovasti, minkälaisella varustuksella ihmiset on reissussa kosmetiikan suhteen, ja etenkin miten sen saisi jotenkin minimoitua. Teeppä ihmeessä vastaava postaus, jään innolla oottelemaan!

   Nivea on tosiaan ollut mulla luottomerkkinä niin kauan kun muistan, niin iho- kuin aurinkotuotteissakin! :)

 • Vastaa Anna Koskela joulukuu 15, 2014 at 19:21

  Kiva kun ehdit vastaamaan!

  Juuri katselin mitä tällä kertaa tuli pakattua mukaan ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin ehkäpä olisi voinut jonkun kulmakarvavärin ja ripsarin muistaa meikkipusiiin heittää. Nyt sitten ollaan kaksi vikkoa ilman :)

  Terkkuja Bangkokista.

  • Vastaa Mari joulukuu 16, 2014 at 14:04

   Kiitos Anna terkuista!

   Toisaalta reissussa on kiva ottaa rennosti ja olla mahdollisimman kevyellä meikillä, mutta ripsiväristä en luovu jos ei ole pidennyksiä! ;)

   Hauskaa Bangkokin reissua sinulle, nauti joka hetkestä!

 • Vastaa Merja joulukuu 18, 2014 at 16:08

  Arkena tulee käytettyä joka päivä meikkiä, joten lomalla pyrin vähentämään sen minimiin. Hyödynnän pieniä näytteitä, joita saa naistenlehtien välistä sekä muita matkakokoja. Meikeistä aurinkorantamatkalle lähtee melkeinpä vain ripsiväri, luomiväri ja huulikiilto. Kaupunkilomille otan yleensä koko arsenaalin aina meikkivoiteista lähtien mukaan. Ripsipidennyksistä olen haaveillut, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ne helpottaisivat reissussa elämää kummasti.

  • Vastaa Mari joulukuu 18, 2014 at 19:54

   Nuo pienet näytteet ja muutenkin matkakokoiset putelit on käteviä, ettei tarvi täysikokoisia raahata mukana lomalla. Ja ripsipidennykset todellakin helpottavat elämää, niin arkena kuin reissussakin. Minulla tekisi kovasti mieli laittaa taas pian uudet, nyt kun olen todennut että omatkin ripset näyttää vielä olevan tallesssa. On ne pidennykset sen verran hienot ja näppärät!

  Vastaa