Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Risteilykokemuksia uudistuneella Silja Symphonylla

joulukuu 12, 2014

Mitä siitä tulee, kun kourallinen etenkin omasta mielestään kokeneita reissaaja-bloggaajia laitetaan samaan paattiin päämääränään niinkin eksoottinen kohde kuin Tukholma?

silja18 No komiikkaa siinä ainakin saadaan aikaiseksi kerran jos toisenkin!

Mainittakoon tässä vaiheessa, että yksi heistä, nimittäin juurikin Marimenten toimitus ei ollut ennen tätä käynyt kertaakaan elämänsä aikana Tukholman tantereella. Aukko yleissivistyksessä? Ehkäpä, ja varmaan monessa muussakin asiassa, mutta sitä suuremmalla syyllä nyt oli korkea aika suunnata kohti Skandinavian pääkaupungiksikin tituleerattua pohjoismaisen kaunista kohdetta. Olkoonkin, että kaikessa isänmaallisuudessaan tämä reissu sattui juuri itsenäisyyspäivän viikonlopulle…

silja10

Silja Symphonyn hulppea bulevardi

silja11

silja21

Olen ylipäätään käynyt risteilyillä hyvin vähän (yli 20 vuotta Kainuussa viettäneenä ei sieltä noin vain lähetä pikapyrähdykselle Tallinnaan tai nähtävästi Tukholmaankaan!) ja etenkään en ole koskaan näin budjettireissaajana yöpynyt laivalla Deluxe-tason ikkunallisessa hytissä:

silja03

silja04

silja05

Seura oli risteilyllä mitä parhainta, ja heti laivaan päästyämme suuntasimme archie gone lebanon-blogin Inkan sekä hänen miehensä Karimin, Tuntemattomaan ja takaisin -blogin Lauran ja Pingviinimatkalaisten Millan ja Juhanan kera illallispöytään italialaishenkiseen Tavolàta- ravintolaan, jossa oli hyvä potkaista Silja Symphonyn risteily onnistuneesti käyntiin!

silja01

Maissikanaa ja pancettaa

silja02

Tiramisua marjojen keran näin söpöstä purnukasta

Alkumatkan merenkäynti oli sen verran reippaasti keinuttavaa, että ruokailun jälkeen allekirjoittanut vietti harmikseen perjantain loppuillan ihan mummona hytin sängynpohjaa halaillen. En ole koskaan aiemmin edes Nicaraguan hajoamispisteessä olevassa pikkupurkissa tuntenut minkäänlaista merisairautta, mutta kerta se on kai ensimmäinenkin. Noh, ainakin tutustuin hienoon hyttiimme, voisiko sanoa, perusteellisesti ottaen siitä kaiken ilon irti villin perjantai-illan kunniaksi…

silja06

Lauantaiaamuna pomppasin freesinä ja skarppina aikaisin ylös ja ihmettelin, kun hyttikaverini Laura ei näyttänyt olevan millänsäkään aamiaiselle menosta. Jaa, viksu maailmanmatkaaja-Mari oli unohtanut käsitteen AIKAERO kokonaan, koska Ruotsiin päin mentäessä kelloa täytyi siirtää tuntia taaksepäin. No niin, eihän tässä vielä mitään hätää…

silja16

Buffet-aamiainen oli varmasti yksi parhaimmista joista olen ikinä saanut elämäni aikana nauttia, ja skumppalasillisella höystettyä evästä hamstrattiinkin pöytään yleensä useamman lautasen verran.

silja07

silja19

Laiva pysähtyi päivän ajaksi Tukholmassa, mutta palaan itse kaupunkivisiitin tunnelmiin erillisessä postauksessa.

Paluumatkalla ei onneksi keinuttanut lähellekään niin paljoa kuin mennessä, ja illallisbuffetkin oli varsin nautinnollinen hauskassa seurassa.

silja08

silja09

Jälkkäreissä löytyi muun muassa piparijuustokakkua sekä glögi-pannacottahyytelöä

Iltaa jatkoimme viinibaarin jälkeen meidän tyttöporukalla vielä Atlantis-klubi yläkertaan tanssahtelemaan pikkutunneille asti, kunnes uni vei vihdon voiton pitkän mutta antoisan Tukholma-päivän jälkeen.

silja12

silja13

silja14

silja17

Aamulla taas eräs _kaikenkokenut_ reissaaja ihmetteli, miksi Lauran herätyskello soi niin pirun aikaisin, ja toteaa hetken päästä kääntäneensä itse kelloa väärään suuntaan edellisyönä…hyvä Mari! Ei voi aina osata, ja onhan se kuitenkin hirveän haastavaa kamppailla tuon kokonaisen YHDEN tunnin aikaeron kanssa ja vielä edestakaisin.

Lisää näiden reissaajien törppöilystä tällä reissulla voipi lukea Inkan kynäilemänä archie gone lebanon-blogista. Kiitokset vielä itse kullekin säädylle huipusta matkaseurasta ja ikimuistoisesta Tukholman reissusta!

silja20

Kun ittensä on pakko tunkea joka paikkaan… :D

Risteily toteutettiin yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Kirjoittaessa soi Nikke Ankara – Perjantai 13.

Eng: It’s been very few times for me to take a cruise from Helsinki to Stockholm. On this journey I was happy to be accompanied by awesome blogger collegues from Pallontallaajat. Despite having impeccable trouble with the _enormous_ time difference of one (1) hour between Finland and Sweden and suffering from sea sickness during the whole first night I had a great experience on board with the recently renewed Silja Symphony.

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset joulukuu 13, 2014 at 09:38

  Oooo-ou :D Onneksi pääsit kunnolla illanviettoon toisena iltana. Kiitos itsellesi huippu reissuseurasta <3

  • Vastaa Mari joulukuu 13, 2014 at 18:53

   Kiitos teillekin huipusta seurasta <3 Ja onneksi tosiaan päästiin tokana iltana porukalla pistämään jalalla koreasti! :)

 • Vastaa Sofia / Liikkeella joulukuu 13, 2014 at 10:35

  Hauskaa teillä näyttää olleen ja mitä sitä turhaa stressaamaan! :) Itseäni ei tuo merisairaus vaivaa mutta viimevuotisella risteilyllä heräsin sen sijaan korvat täysin lukossa yöllisen myrskyn jäljiltä. Oli kiva lukea uudistetusta Siljasta, toiveissa olisi pikkureissu kaverin kanssa keväällä sikäli mikäli aikaa löytyy :)

  • Vastaa Mari joulukuu 13, 2014 at 18:59

   Jotenkin tuossa seurassa unohtu turha stressaaminen, ja kaikki varmaan ajatteli toisistaan että kyllähän me nyt selvitään naapurimaan reissusta nätisti..jaa-a! :) Korvien meneminen lukkoon on ikävä tunne, toivottavasti ei kestänyt sulla kauaa. Silja Symphony oli oikein positiivinen kokemus etenkin tällaselle, joka hyvin harvoin harrastaa noin hienoja risteilyjä :)

 • Vastaa Laura joulukuu 19, 2014 at 19:14

  Vo ei, vasta nyt ehdin lukea tän sun postauksen ja nauroin, hohhoh, tosiaan maailmanmatkaaja risteilee… Mut tuo sun herätyskellosekoilu oli kans aika sympaattista :D Mutta tulipa Tukholma viimein valloitettua!

  • Vastaa Mari joulukuu 20, 2014 at 17:51

   Kiva kun löysit tämän postauksen Laura! Maailmanmatkaajat tosiaan vauhdissa – mutta olipahan ikimuistoinen reissu ja nähtävästi naapurimaassa pikaisesti pistäytyessäkin saa aikaan kaikenlaista tilannekomiikkaa :D Kiitos vielä mahtavasta seurasta!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.