Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Muutto ulkomaille ja helmikuun kaukoreissu

joulukuu 9, 2014

No niin, penkistä kiinni, koska täällä päässä ensi vuoden suunnitelmat ovat paisuneet aika ennennäkemättömiin sfääreihin, jopa minun mittapuullani! Hups…

Olen jo pitkään ehtinyt tässä menneinä kuukausina pohtimaan, mitä oikein alan tekemään seuraavaksi, sanotaan nyt vaikka näin vaatimattomasti koko elämäni kanssa. Koko Helsingissä asumiseni ajan minua on tavalla tai toisella kaihertanut ajatus ulkomaille muutosta, mutta aina olen keksinyt jonkin ylitsepääsemättömän (teko)syyn, miksen voisi lähteä.

Nyt olen kuitenkin jo jonkin aikaa ollut sellaisessa elämäntilanteessa, jossa pitemmäksi aikaa lähteminen on täysin mahdollista – vaikein osuus oli tehdä itse se päätös, että minä ihan aikuisten oikeasti lähden, heti sopivan tilaisuuden tullen.

Vaikka Suomessa ja Helsingissä on tavallaan kaikki hyvin, on minua jo pitemmän aikaa jollain lailla tökkinyt täällä olo ja elo. Toki talven myötä lisääntyvällä pimeydellä ja kylmyydelläkin on oma vaikutuksensa tähän mielentilaan, kuten joka vuosi. Tilannetta ei pitemmän päälle helpota satunnaiset lyhyemmät reissut joita olen tehnyt, päin vastoin – siinä vaiheessa kun tuntuu, ettei reissusta palatessa enää tunne kotiinpalaamisen riemua vaan että mieluummin olisi jäänyt jatkamaan matkaa, alkaa kyseenalaistaa tosissaan sen, miksi en lähtisi tämän levottoman sieluni kanssa vähän pitemmäksi aikaa pois muille maille.

Uskon kovasti siihen, että jokainen on itse vastuussa omasta elämästään ja että omilla päätöksillään voi vahvasti vaikuttaa siihen, millaiseksi elämänsä rakentaa. Nyt puhutaan lähinnä länsimaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta, koska täällä suurimmalla osalla meistä on tämä mahdollisuus. Jos johonkin asiaan ei ole tyytyväinen, sitä voi omilla päätöksillään ja teoillaan muuttaa parempaan suuntaan, jos vain tarpeeksi paljon haluaa muutosta ja on valmis tekemään työtä sen eteen.

Mikä se suunnankääntävä muutos minulla siis on?

3320438680_da2f2b2b51_z

Lähden tammikuun alussa Italiaan kolmen kuukauden matkailumarkkinoinnin palkalliseen työharjoitteluun kansainvälisessä yrityksessä, jonka pääkonttori sijaitsee Venetsiassa. Työnkuvaani kuuluu suurimmaksi osin Suomen online-markkinointi ulkomaalaisille matkailijoille, ja pääsen tulevassa harjoittelussani hyödyntämään ja kehittämään lisää niin kirjoitus- kuin sosiaalisen median taitojani. Lisäksi uskon, että kohtuullisen hyvästä Suomen tuntemuksestani Etelä-Suomessa asuneena Pohjois-Suomen kasvattina tulee myös olemaan hyötyä tässä tehtävässä.

Minulle tämä paikka kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, ja Italiaan palaaminen näin viiden vuoden jälkeen on enemmän kuin mieluinen vaihtoehto. Venetsia on minulle asuinkaupunkina uusi – tätä ennen olen vain käynyt siellä kahdesti, helmikuun karnevaalien aikaan sekä myöhemmin samana vuonna 2009 maaliskuussa vielä suhteellisen hiljaisen matkailukauden aikana.

3379769268_b2d2b783ea_z

Karnevaaleista muuten puheenollen, pysykäähän vielä penkissä – ei nämä huikeat uutiset suinkaan tähän lopu!

Tiedättekö ne bucket listat, joita esimerkiksi monissa matkablogeissakin esiintyy paikkojen, tapahtumien tai aktiviteettien suhteen, mitä halutaan tehdä kerran elämässä? Viime lokakuisen Brasilian reissun jälkeen vannoin, että kerran elämässäni haluan nähdä ja kokea sambakarnevaalit. Ennen kuin tiesin Venetsiaan muutostani, olin jo ehtinyt kaikessa hiljaisuudessa varata lennot Rioon helmikuuksi, koska korkean matkailusesongin eli karnevaalien aikana varaukset täytyy ennakoida hyvissä ajoin.

rio18

Auringonnousu Copacabanalla Babilonian favelan huipulta ihailtuna

Vietän kahden viikon reissullani kolme päivää Riossa, mutta varsinaisille karnevaaleille suuntaan Koillis-Brasilian Recife-nimiseen rannikkokaupunkiin, jota sopivasti kutsutaan Brasilian Venetsiaksi. Mitä sattumaa, eikö?? Recifen ja viiden kilometrin päässä sijaitsevan naapurikaupungin ja Unescon maailmanperintökohteen Olindan karnevaalit eroavat kovasti Rion karnevaaleista muun muassa musiikkityyleiltään, ja toisin kuin Riossa, nämä karnevaalit ovat kaikille ilmaiset. Ne ovat kuulemani mukaan myös maan mielenkiintoisimpia karnevaaleja afro-brasilialaisen historiansa vuoksi ja vähemmän täyteenahdetut kuin Rion kuuluisat sambakarnevaalit.

3234115558_f22715e12e_z

Olindan karnevaalivärejä Koillis-Brasiliassa

Kuinka yhdistän työharjoitteluni sekä tulevan kaukoreissuni? Yritys, jossa tulen työskentelemään panostaa tammi-helmikuussa Brasilian markkinointiin juurikin karnevaalien vuoksi, ja heiltä päin ehdotettiin, että koska olen menossa sinne paikan päälle, voisin toimia ikään kuin live-bloggaajana raportoiden tunnelmia karnevaaleilta yrityksen some-kanaviin kuvien ja tekstipäivitysten myötä. Aika huikeata! Ja on myös mielestäni hienoa, että minun matkustusintoni nähdään esteen sijasta mahdollisuutena kehitykseen heillekin.

Ääks, itseänikin meinaa hengästyttää kirjoittaessa tätä kaikkea tulevaa ylös! Varmaa on siis se, että vuosi 2015 tulee saamaan aika lennokkaan alun täällä päässä ja Marimenten toimituskin on vallan innoissaan uudesta raportointikaupungistaan Venetsian kanaalien äärellä!

Kuljin eilen Helsingin katuja iltahämärässä, jouluvalojen loisteessa, fiilistellen näiden neljän vuoden aikana tutuksi käynyttä kaupunkia ja sen kauneutta samalla lailla, kuin nostalgisoin Kajaania joulukuussa 2010 ennen Helsinkiin muuttoani.

hel05

Aleksanterinkatu upeassa jouluvalaistuksessaan

hel06

‘Nuevo’ – jotain uutta, kovasti kaivattua muutosta

Muutos tuntuu jälleen hyvältä, ja pitkästä aikaa on sellainen olo, että suunta on oikea.

Tämmöistä siis tänne! Mitäs teiän joulukuuhun ja ensi vuoden reissusuunnitelmiin kuuluu?

Venetsian ja Olindan kuvat: Flickr Creative Commons / Iselin, Kevin Gibbons, Prefeitura de Olinda

Kirjoittaessa soi Gué Pequeno – Brivido ft. Marracash

Eng: Got some incredibly awesome news! I will move to Venice for paid internship in online tourism marketing for 3 months starting in January 2015! And as if this wouldn’t be enough of excitement already, I’m also fulfilling one of my bucket list dreams to visit the carnival in Brazil the coming February! What can I say – life is what you make out of it and you are the one who’s responsible for it, so better do it good!

Saatat myös pitää näistä

54 Kommenttia

 • Vastaa Annika -Tarinoita Maailmalta joulukuu 9, 2014 at 19:20

  Voi mahtavat on suunnitelmat kylla, Venetsiasta toiseen vaan :) Taalla suunnitelmat on aivan levallaan enka oikeastaan tieda mita ensi vuosi tuo. Jospa sita jotain kivaa kehkeytyisi taallakin :)

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:00

   Hahaa Annika, huvittaa itteäkin tuo ‘Venetsiasta toiseen’ homma… :) No mutta sulla on Suomen reissua heti alkuunsa tiedossa ja varmaan Nisun kanssa riittää nyt kotona tekemistä ja puuhastelua? :)

 • Vastaa Katja joulukuu 9, 2014 at 19:28

  mitämitämitä?! Kuulostaa kyllä sananmukaisesti vauhdiikkaalle uuden vuoden aloitukselle! Ihan mahtavaa että oot saanu noin upeita tilaisuuksia :)
  Asua nyt Venetsiassa! Kaupungista ehtii varmasti saada aivan erilaisen ja kokonaisvaltaisemman kuvan kuin omalla päivä reissulla :D

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:03

   No niinpä Katja, tässä vieläkin saan sisäistää itelleni joka päivä että kohta on asuinpaikkana Venetsia…say whaaat?? :) Vaikka tähän aikaan vuodesta sielläkin on kylmä, on siellä nyt ehkä vähän rauhallisempaa asumisen kannalta kuin kesäaikaan.

 • Vastaa Anna Koskela joulukuu 9, 2014 at 19:33

  Kuulostaa kuule ihan mahtavalta nämä Sinun suunnitelmat!

  Ai mitä kuuluu mulle….noh, jos tosta Norjassa kävisi ;-)
  Ei vaan…Ihan joo jotain…Pikkuhiljaa selkenee.

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:06

   Kiitos Anna, oon itekin aika innosta piukeena täällä! :)

   Mä en ole vielä käynyt Norjassa, mutta monen blogikirjotuksenkin perusteella sinne kannattaisi ehottomasti suunnata jossain vaiheeessa ;)

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta joulukuu 9, 2014 at 19:48

  Siis ei jumalauta :D! Sori, mutta pakko nyt reagoida näin :P. AIVAN MIELETÖNTÄ :D!!!!! Tulee itelleenkin innostunut ja mahtava fiilis, kun lukee tällaisesta :)! HYVÄ SINÄ!

  Mahtava työpaikka, upea uusi asuinkaupunki ja erinomainen bucket-list toteutus :)! Mitä muuta sitä voisikaan toivoa? En oikein osaa sanoa tähän mitään muuta, koska koko postaus oli tavallaan niin tyhjentävä. Melkein on leuka lattiassa :P. Onneksi olkoon tästä kaikesta ja hienoa, että uskallat viedä elämäsi sinne, minne haluat!

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:12

   Ahahaa, mahtava reaktio Jerry! :D Kyllä tässä on itelläkin vielä välillä naurussa pitelemistä kun oikeasti miettii tämän suunnitelman mielettömyyttä! :)

   Päällimmäisenä ajatuksena tämän kaiken keskellä on kuitenkin se, että tämä on juuri se mitä oon halunnut ja toivonut jo pitkään (ja vihdoin ottanut itseäni niskasta kiinni ja tehnyt asian eteen jotain). Kiitos paljon räiskyvästä kommentistasi, tämä muistetaan! :)

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta joulukuu 10, 2014 at 15:44

    Jos on oikeella asenteella, asiat tuppaavat yleensä menemään juuri siihen suuntaan, mihin haluaa… ihan huomaamattakin :). Tärkeintä vain on siinä loppuvaiheessa ottaa ohjat omiin käsiin ja tehdä se loppusilaus asian mahdollistamiseksi. Hienoa, että teit sen :)!

    Mukavaa kuulla, että kommentti sai aikaan hyvää mieltä :D.

    • Vastaa Mari joulukuu 11, 2014 at 20:11

     Joo, oon oikein tyytyväinen että pidin huolta siitä loppusilauksesta!

     Ja ehdottomasti tuollaiset kommentit saa hymyn huulille! :)

 • Vastaa Kthetraveller joulukuu 9, 2014 at 19:55

  Woohoooo! Aivan mahtavia uutisia, onnittelut!

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:06

   Jee, kiitos paljon Kthetraveller! :)

 • Vastaa Inka joulukuu 9, 2014 at 20:02

  Jeuuu, niin mahtavia suunnitelmia!!

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:07

   No elä muuta sano Inka!!

 • Vastaa säppä joulukuu 9, 2014 at 20:20

  Huikeeta! Ihan mahtavaa! :) Venetsia on ihana ja kiva että pääset Brasiliaankin uudestaan! Jaiks, oon ilonen sun puolesta ja jään ilolla seuraamaan näitäkin juttuja!

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:13

   Kiitos paljon säppä, mäkin oon täällä iloinen kuin kissa liukkaalla jäällä! :) Juttua Venetsiasta ja jatkokertomusta Brasiliastakin on varmasti tulossa vuoden alussa!

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home joulukuu 9, 2014 at 21:39

  Vau, huikean paljon onnea! Venetsia on mun suosikkikaupunkeja maailmassa ja yritin päästä sinne yliopistovaihtoon, mutta se sitten kaatui yliopistojen väliseen nihkeyteen. Jäi harmittamaan. Kiva lukea sitten sun Venetsia-kuulumisia blogista!

  Mä itse muutan ensi maanantaina takaisin Luxemburgiin, enkä ole ihan niin innoissani, sillä jäisin mielelläni Coloradoon pidemmäksi aikaa. Pitää katsoa, miten ensi vuosi kehittyy…

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:22

   Kiitos ihan huikean paljon Jenni! Harmi ettet päässyt Venetsiaan vaihtoon – mulla on myös valitettavasti kokemusta Italian yliopistojen nihkeydestä, sillä halusin aikoinani korkeakouluopiskelijavaihtoon nimenomaan Italiaan mutta sopivien yhteistyökoulujen puutteessa homma kaatui heti alkutekijöissään. Tein myöhemmin myös koko opinnäytetyöni tarkoituksena kehittää lisää opiskeluvaihtomahdollisuuksia Italian korkeakoulujen kanssa.

   Toivottavasti ensi vuosi kehittyy sinullakin mieluiseen suuntaan!

 • Vastaa Jenni joulukuu 9, 2014 at 21:41

  WOW!!!! Kuulostaa kyllä niin huipulta. Mahtavuutta!!

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:14

   No niinpä Jenni, tämä on suorastaan ihan uskomattoman huippua!!

 • Vastaa Suvi joulukuu 9, 2014 at 22:37

  Kuulostaa todella hyvältä, onnea tulevaan. Itseä ei ole ainakaan koskaan lähteminen kaduttanut, päinvastoin. Ehkäpä vielä joskus asun hetken ulkomailla

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:26

   Kiitos kovasti Suvi! Olen täysin samaa mieltä, että lähteminen ei ole koskaan kaduttanut, vaan ennemminkin lähtemättä jättäminen.

 • Vastaa Maarit Johanna joulukuu 9, 2014 at 23:07

  Nostan peukut pystyyn ja toivon sulle mielettömästi onnea matkaan!! Omat suunnitelmat tulevalle vuodelle saattaa olla melko järisyttäviä mutta vielä ei tiedä. Jos saa vahvistuksia pian, tulen kailottamaan niitä myös blogissani. Mutta Mari, Venetsia, ihan mahtavaa!! En edes ajatellut että siellä asuu normaaleja ihmisiä enää kun starat ja sheikit on ostaneet kaikki kämpät. Tervemenoa varmaan jonkun Johnny Deppin naapuriksi sinne? :D

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:33

   Kiitos hurjan paljon Maarit Johanna! Mulla on myös sellainen käsitys, että Venetsian asuinväkiluku pienenee koko ajan ja etenkin nuoret muuttaa sieltä kauemmas kalliiden vuokrien takia.. Mutta hahaa, ei mua ollenkaan millään lailla haittaisi hengata vaikka jonkun Johnny Deppin naapurina kanaalin varrella! ;D
   Innolla jään odottelemaan myös sinun tulevia suunnitelmia ja kuulumisia!

 • Vastaa Annika joulukuu 9, 2014 at 23:20

  Oi, onpa huikeeta! Hienoa, että uskallat lähteä ja upeeta vielä, että pääset takaisin Italiaan. Puhumattakaan siitä, että joku firma osaa nähdä matkailevan työntekijän mahdollisuutena – taitaa olla aikamoinen poikkeus ;) ja vielä Brasiliaan toiste saman vuoden aikana. Not bad! Mua rupeaa ahdistamaan, kun on tullut oltua jo yli 3 kk paikallaan Suomessa, eikä minkäänlaisia lentolippuja ole edes ajatuksen tasolla varattu yhtään minnekään.

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 11:16

   Ihan totta Annika, tämä suunnitelma vaan jotenkin paisui paisumistaan ja tässä sitä nyt ollaan….mutta en kyllä suinkaan valita, päinvastoin! :)

   Ymmärrän hyvin että useamman kuukauden paikallaanolo alkaa jossain vaiheessa tuntumaan, etenkin jos ja kun on tottunut liikkumaan ja reissaamaan usein. Kaukokaipuu, tuo helposti leviävä ja varsin parantumaton tauti! :)

 • Vastaa Sukellus Asiaan joulukuu 10, 2014 at 05:55

  Onnea matkaan! ;)

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 10:34

   Kiitosta paljon Sukellus Asiaan! ;)

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka joulukuu 10, 2014 at 08:35

  Upeita suunnitelmia!
  Kieltämättä itsellänikin juuri tuossa aamulla pimeässä Hesaria (ulkoa!) hakiessani kävi mielessä, että kun olen tavannut sanoa, että marraskuuksi olisi hyvä päästä Suomesta johonkin, niin kyllä sen voisi laventaa, että marras- ja joulukuuksi.
  Meilläkin on nyt sitten jo 6 lentoa varattuna – verrattuna viikko sitten tilanteeseen, jossa ei olllut yhtään. Tosin tuosta tulee vain 2 reissua, Helsingistä Frankfurtin kautta Losiin ja takaisin ja tammikuussa ihan hurjan pitkä reissu Tukholmaan ja takaisin :-)

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 12:35

   Kiitos kommentistasi Pirkko!
   Kuulostaa huikeilta myös teidän reissusuunnitelmat – kummasti sitä saa aivan uutta virtaa tähän alkutalveen ja joulukuun pimeyteen, kun on lentoliput odottelemassa takataskussa ja pääsee jälleen reissusuunnitelmien pariin! Kävin itse muuten ekan kerran elämässäni Tukholmassa viime viikonloppuna ja vaikka visiitti maissa oli ainoastaan lyhyt päiväretki, Tukholma kerkesi jo siinä ajassa vaikuttaa positiivisesti! :)

 • Vastaa Sari | Pakkasesta Paratiisin joulukuu 10, 2014 at 08:36

  Vautsi mitkä suunnitelmat heti vuoden alkuun!! Aivan mieletöntä ja hassua miten voi ilahtua ventovieraan upeista mahdollisuuksista, melkein tuli tippa linssiin :)

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 12:38

   Hehee Sari, kiitos paljon liikuttavasta kommentistasi! :) Muistan kun ite olen myös välillä lähestulkoon hyppinyt kattoon asti onnenkyyneleissä luettuani blogia, jossa reissaaja toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa. Innostus tarttuu helposti itseenkin, vaikkei tuntisikaan kyseistä tyyppiä, jännä homma!

 • Vastaa Annika | Travellover joulukuu 10, 2014 at 09:37

  Venetsia! ❤️ Kateuttani ei voi mikään sana kuvata.
  Pienemmässä paikassa karnevaaleista pääsee ehkä paremmin osalliseksi kuin Riossa, vaikka the kulkueet siellä ovatkin. Toivottavasti turvallisuustilannekin parempi. Omasta karnevaalimatkasta kohta kymmenen vuotta, ja se ei ollut sellainen unelmien täyttymys, kuin vanha sambatanssija odotti. Ihanaa matkaa!

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 12:52

   Kiitos kovasti Annika!
   Mulla oli täällä aika jännät paikat juurikin lueskellessa sinun hiljattaisia Venetsia-postauksia, kun samalla jännittelin saanko tuon paikan :)
   Harmi ettei Rion karnevaalimatka ollut sellainen mitä odotit. Mulla ei taivu samba kyllä mihinkään suuntaan ainakaan vielä, mutta tutkimani mukaan Recifen ja Olindan vähän erilaisten musiikkityylien karnevaaleilla nimenomaan pääsee itsekin osallistumaan juhlahumuun ja tanssin riemuun!

 • Vastaa Lotta Watia | Unagidon joulukuu 10, 2014 at 09:52

  Ihania suunnitelmia! Onnea seikkailuihin! :-)

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 12:52

   Kiitos paljon Lotta Watia! :)

 • Vastaa AnskuBcn joulukuu 10, 2014 at 10:45

  Hienot suunnitelmat, Venetsia tulee varmasti olemaan upea kokemus, kuin myös Brasilia!

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 12:54

   Kiitos kommentista AnskuBcn! Mustakin tuntuu, ettei näillä aineksilla voi alkuvuosi aivan mönkään mennä! :)

 • Vastaa Teea joulukuu 10, 2014 at 11:34

  Ihana lukea tällaisia tekstejä!! Onneksi olkoon :). Kuulostaa kyllä huikean kivoilta suunnitelmasi ja olen onnellinen puolestasi! Se on kyllä totta, että meillä länsimaalaisilla on semmoiset mahdollisuudet vaikuttaa omaan elämäämme, että olisi täyttä tuhlausta olla tarttumatta niihin unelmiin kiinni.

  Itsellä on myös ihania suunnitelmia ensi vuodelle (paljon reissausta <3), mutta niistä lisää myöhemmin :)

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 14:07

   Kiitos kovasti Teea! :) Ja tosiaan ollaan länsimaisina aika onnekkaita tällaisten mahdollisuuksien ja valintojen kanssa, joita ei saisi ollenkaan pitää itsestäänselvyyksinä – muttei myöskään jättää käyttämättä, kuten mainitsit.
   Mielenkiinnolla jään odottelemaan myös sinun ensi vuoden reissusuunnitelmien paljastamista! :)

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla joulukuu 10, 2014 at 11:34

  Wau, kuulostaa hienolta! Onnittelut :-)

  • Vastaa Mari joulukuu 10, 2014 at 14:09

   Kiitos paljon onnitteluista Tiina! :)

 • Vastaa Merja joulukuu 10, 2014 at 14:49

  Jiihaa, ihan mahtavia uutisia, paljon onnea hienoista valinnoista! Olen todella iloinen puolestasi. Rohkeita valintoja pitää tehdä, se on elämää eikä tarvitse vanhana harmitella tekemättömiä asioita :) En ole kummassakaan Venetsiassa käynyt, joten jään innolla odottamaan postauksia. Omissa suunnitelmissa alkuvuoteen pari reissua; Tukholma ja Barcelona. Ensi syksynä todennäköisesti lähden pariksi viikoksi Kanadaan. Tuo reissu on vielä hieman auki, mutta 90 % todennäköisyydellä sinne mennään. Can´t wait :)

  • Vastaa Mari joulukuu 11, 2014 at 11:15

   Jee, kiitos hurjan paljon Merja! Olen itse myös vahvasti sitä mieltä, että huikeisiin tilaisuuksiin täytyy uskaltaa tarttua, niin ei tarvi sitten jälkeenpäin harmitella elämätöntä elämää :) POstauksia näistä kohteista varmasti luvassa paljon!
   Sinun reissusuunnitelmat kuulostaa myös hienoilta, ja minua kiinnostaa myös Kanada kovasti mielellään sellaiseen vuoden aikaan, kun itärannikolla ei ole -30 astetta pakkasta! ;)

 • Vastaa UrbaaniLaura joulukuu 10, 2014 at 21:26

  Hyvä, Mari! Kiva kirjoitus ja hyviä pointteja. Tunnistan sun jutusta itseni. Mulla kans nykyään reissusta kotiin palaaminen ei ole ollut se innostavin juttu. Monta reissua on jäänyt kesken ja sydän on maailmalla. Suomessa ja Helsingissä on ihanaa ja kivaa ja kaikkea (ainakin välillä), mutta kyllä se maailma aina kutsuu kulkemaan. Oon iloinen sun puolesta, että uskallat hypätä tuntemattomaan. Sitä ei koskaan tiedä, minne tie seuraavaksi vie, kun ensin avaa yhden uuden oven :).

  • Vastaa Mari joulukuu 11, 2014 at 11:26

   Kiitos paljon kommentistasi UrbaaniLaura! Juuri tällaisen vertaistuen takia blogin kirjoittaminen ja toisten, samanhenkisten blogien lukeminen on niin huippua kun saa oivaltaa, ettei ole ainoa, joka miettii näitä asioita ja haikailee ahkeraan tahtiin muille maille. Kuten sanoit, vaikka elämä Suomessa ja Helsingissä onkin ihanaa, niin välillä ja etenkin tällä hetkellä kaipaan jotain ihan muuta. Ja mitä tuon kolmen kuukauden jälkeen, niin vielä ei voi tietää – se tässä omalta osaltaan onkin hienoa, kun kaikki tiet on avoinna :)

 • Vastaa Jenna joulukuu 10, 2014 at 22:31

  Wauuuu! Noin sitä pitää. Pitää uskaltaa mennä! Sitä ei tiedäkään, millaiseksi seikkailuksi ensi vuotesi muodostuu. Nyt kun päätös on tehty, voit vain innostua ja toteuttaa suunnitelmasi. Ja ehkä ne suunnitelmatkin muuttuu vielä uudeksi seikkailuksi :)

  • Vastaa Mari joulukuu 11, 2014 at 11:29

   Niinpä Jenna, seikkailua seikkailun perään! Kuten sanonta kuuluu: “Be careful what you wish for ’cause you just might get it!” :)

 • Vastaa Annika / Britannika joulukuu 11, 2014 at 15:55

  Ihan huikeeta!!

  Uuteen maahan muuttaminen on aina sellanen mahdollisuus johon kannattaa tarttua samantien. Paras matkustuksen muoto ehdottomasti :D Ja pian taas itselläkin edessä jei :P

  • Vastaa Mari joulukuu 11, 2014 at 20:09

   Kiva Annika kun kommentoit!
   Ehdottomasti oon myös uuteen maahan muuttamisen kannalla, etenkin jos siihen suorastaan tarjoutuu mahdollisuus. Ja aivan huippua kun säkin oot lähdössä kohti uusia seikkailuja :)

 • Vastaa reissuesa joulukuu 13, 2014 at 00:13

  Hienoja suunnitelmia ja 3 kk on justiin sopiva matkan pituus :-). Itse en ole edelleenkään saanut päätettyä minne suunnistan tammikuussa, Thaimaahan vai jonnekin muualle.

  • Vastaa Mari joulukuu 13, 2014 at 18:51

   Kiitos kommentistasi reissuesa! Mustakin tuntuu hyvältä idealta lähteä tällä kertaa vähän pitemmälle matkalle. Tammikuu ja ylipäätään Suomen hyinen talvi on sellaista aikaa, että silloin tekee mieli jonnekin aurinkoon ja lämpöön, tai ylipäätään maisemanvaihdokseen! :)

 • Vastaa romario joulukuu 21, 2014 at 22:32

  Moi! Hienoa, että on muitakin Brasilia-faneja. Olindan karnevaalit ovat aivan erityyppiset kuin Riossa, mutta menoa kyllä riittää. Paikkana Olinda on ihan kiva. Hyvää matkaa.

  • Vastaa Mari joulukuu 23, 2014 at 11:16

   Moikka romario, ja kiitos paljon! Joo, Brasilia otti ja koukutti, ja aivan mielenkiinnolla odotan noita Olindan ja Recifen karnevaaleja!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.