Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Kaikki tiet vievät pian Roomaan

marraskuu 21, 2014

Ääks, äkkiseltään noussut Italia-kuume alkaa olla täällä nyt aika huipussaan!

Olen pyyhkäissyt pölyt turkoosin vetolaukkuni päältä, joka ei nähtävästi ole ollut käytössä, hmm…sitten Pohjois-Amerikan reissun tammikuussa 2013? Tällaiselle neljän yön Rooman kaupunkipyrähdykselle vetolaukku kuitenkin passaa kuin parmesaani pastan päälle, koska liikkumisia ja muita siirtymisiä laukun kanssa ei tule kuin kentältä hotellille ja takaisin.

Niin, varasin tosiaan majoitukseksi yhden hengen huoneen aamiaisella ja ilmaisella nettiyhteydellä Trasteveren kaupunginosasta, joka jäi viime Rooman reissulla täysin tutkimatta. Ekalle illalle intouduin myös varaamaan neljän tunnin ruokakierroksen nimenomaan Trasteveressa, joka sisältää 10 eri vierailukohdetta aina kotitekoisesta pastasta ja pizzasta perheomisteiseen keksitehtaaseen ja gelateria-jätskipaikasta viinikellariin, joka on 150 vuotta vanhempi kuin itse Colosseum! Ei hullumpi aloitus Rooman hemmottelulomalle, vai mitä?

5923726668_002b415595_zKoska olen käynyt Roomassa jo kerran aiemmin, heräsi villi ajatus myös pienen päiväreissun yhdistämiseen kaupungista junalla käsin. Kohteeksi valikoin eläväisen, rosoisen, toisten mielestä sekavan ja kaoottisenkin Napolin kaupungin, jossa olen myös aina halunnut vierailla! Nopeimmillaan Roomasta pääsee Napoliin vain reilussa tunnissa, joten päiväreissukohteeksi kaupunki kuulostaa mitä mainioimmalta paikalta. Harmikseni Trenitalia ei suostunut myymään minulle etukäteen junalippuja netistä ostettuna, koska en ole Italian kansalainen. Toivottavasti kohtuuhintaisia lippuja on jäljellä vielä paikan päälle saapuessani!

6018066134_b6cbba27fb_zIhan mukavasti ehdin tässä näinkin lyhyellä varoitusajalla (lennot varasin tosiaan tämän viikon tiistaina ja lähtö on jo huomenna eli lauantaiaamuna) kehittelemään jotain ohjelmaa ja teemaa Italian reissulleni, ja loput saa mennä fiiliksen mukaan, ettei reissulle tule minuuttiaikataulua ja suorittamisen makua.

Läppäri jää tälläkin reissulla nätisti kotia ja reissua voi seurata seuraavien päivien ajan Instagrammissa @maricomente-nimimerkin takaa. Marimenten Facebook-sivuille päivitän myös ajan ja nettiyhteyksien toimivuuden rajoissa reissukuulumisia Italiasta.

Ciao, arrivederci, ci vediamo dopo! Palaillaan blogin puolella ensi viikon loppupuolella!

Kuvat: Flickr Creative Commons /Svetoslav Nikolov, Jeroen Bennink

Kirjoittaessa soi Jovanotti – Falla girare

Eng: It’s time to hit the road again tomorrow (Saturday) and head to Rome for 4 nights to explore the food culture of the authentic neighbourhood of Trastevere and if possible take a day trip to Naples as well. You are warmly welcome to follow my journey on Instagram @maricomente and on my blog’s Facebook page. Ciao, arrivederci, ci vediamo dopo!

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Katja marraskuu 21, 2014 at 18:50

  Ihanaa äkkilähtö Roomaan! Tuo ruokakierros kuulostaa ihan huikealle! Italia ja ruoka ja gelato <3 Siitä tulee sitten tänne varmasti reportaasi :D
  Huippua reissua!!!

  • Vastaa Mari marraskuu 21, 2014 at 21:27

   Kiitos paljon Katja! Oon ite myös melko täpinöissäni tästä reissusta, enkä mitenkään vähiten tuosta ruokakierroksesta!! :) Raporttia pukkaa varmasti reissun jälkeen.

 • Vastaa Kthetraveller marraskuu 21, 2014 at 19:03

  Oi että, Napolikin! Näin siitä kaoottisesta kaupungista vilauksen vain ja jään odottamaan innolla postauksiasi. Have fun!

  • Vastaa Mari marraskuu 21, 2014 at 21:29

   Thanks Kthetraveller! Napoli on jollain erityisellä tavalla kiehtonut minua jo pitempään ja nyt toivon, että tällä samalla reissulla pääsen sinnekin!

 • Vastaa säppä marraskuu 22, 2014 at 01:36

  Oi, Trastevere on niin ihanaa aluetta! :) Ja yks ruokavinkki muuten: Tribeca Cafe, siellä on tosi hyvä buffa aperitivojen aikaan! Tai ainakin oli joskus aikoinaan.. Ihanaa matkaa sulle kaikin puolin!

  • Vastaa Mari marraskuu 22, 2014 at 05:18

   Kiitos paljon säppä! Ja kiitti myös ruokavinkistä, ehdin juuri googlettaa tuon paikan ja kuulostaa tosi kivalta. Pitää laittaa ylös reissuvihkoon :)

 • Vastaa Merja marraskuu 25, 2014 at 14:25

  Wau, kuulostaa hyvältä, varsinkin tuo ruokakierros. Mielenkiinnolla jään odottamaan myös raporttia Napolista.

  • Vastaa Mari marraskuu 27, 2014 at 11:38

   Jes Merja, näitä raportteja alkaa hyvin piakoin sadella blogiin! :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta marraskuu 27, 2014 at 06:11

  Noh, onkos se sinun tie vienyt kuinka kauas? Ei sillä, että malttamattomana juttuja odottaisin tai mitään… :D Tuo neljän tunnin ruokakierros kuulostaa aika huipulta!

  • Vastaa Mari marraskuu 27, 2014 at 11:40

   Se kierros oli niiiiin huippu Annika! Tiehän ois voinut viedä vaikka kuinka pitkälle mutta valitettavasti aika oli vähän rajallinen, kuten aina :P Eilen illalla kotiuduin takasin Suomeen ja just iskin kaikki kuvat koneelle ja alan työstää täällä postauksia! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.