Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Äkkilähtö kaupunkilomalle etelään!

marraskuu 19, 2014

Tiedättekö sen eteläeurooppalaisen seitsemän kukkulan kaupungin, jonka kuuluisaan suihkulähteeseen lantin heittäneestä sanotaan, että hän tulee vielä palaamaan tuohon kaupunkiin?

Heitin oman kolikkoni keväällä 2012 vailla varsinaista olettamusta, tulisinko oikeasti vielä joskus tallaamaan Ikuisen kaupungin vanhoja mukulakivikatuja ja fiilistelemään Italian pääkaupungin elämänsykettä lukuisilla piazzoilla.

rome01

Aurinkoinen Rooma ja Espanjalaiset portaat keväällä 2012

Työvuorotilanteeni muuttuessa ensi viikolla minulle tarjoutui pekkaspäivien myötä mahdollisuus pieneen minilomaan, eikä kovin kauaa tarvinnut miettiä, mitä vapaillani tulisin tekemään. Aluksi Suomen sisäiset lennot polttelivat mielessä iki-ihanan Kajaanin, Oulun tai vaikkapa Lapin lumiloman myötä, mutta sain todeta jälleen kerran, että useat lennot muualle Eurooppaan ovat, yllättävää kyllä, edullisempia kuin monet Suomen sisäiset lennot.

Vaikka aina reissujeni jälkeen vannon vielä joskus palaavani samaan paikkaan, hyvin harvoin olen loppuunsa niin tehnyt. Italia on kuitenkin sellainen maa, johon voin mielihyvin palata aina kerta toisensa jälkeen, jopa samaan kaupunkiin. Viime Rooman-reissullamme tuli koluttua läpi kaikki pakolliset nähtävyydet Colosseumin, Trevin suihkulähteen ja muiden historiallisten nähtävyyksien merkeissä, joten tällä tulevalla matkalla haluan keskittyä rentoutumiseen, yleiseen fiilistelyyn, kahviloissa istuskeluun ja ihmisten tarkkailuun sekä suussasulavaan italialaiseen ruokaan, viiniä unohtamatta.

rome03

Kaivelin tänä aamuna italian kielen sanakirjan pitkästä aikaa esiin ja yritän tässä parin päivän ajan muistella kahden italian kurssin ja viiden kuukauden Genovassa keväällä 2009 asumisen jälkeisiä sanastojeni rippeitä. Italian kieli on mielestäni ehkä maailman kaunein kieli (jopa kauniimpi kuin espanja?) ja jo pelkkä sen kuuleminen vaikkapa kadunkulmassa keskustelevien ihmisten puhumana on kuin musiikkia korvilleni.

rome02

Lähtöpäivä on tämän viikon lauantaina ja perillä Roomassa olen neljän yön verran. Kovin paljoa en ehdi tehdä taustatyötä ennen tätä reissua, mutta onneksi kaupunki on jokseenkin tuttu ja kuten sanottu, paikan päällä kuljen fiiliksen mukaan, ilman varsinaisia aikatauluja, niin kuin lomalla kuuluukin.

Tämmösissä tunnelmissa siis täällä! Onko teillä antaa Rooma-vinkkejä, etenkin ravintoloiden suhteen? Tai onkos teillä kutkuttamassa uusia reissusuunnitelmia tai oletteko joskus varanneet matkan suht lyhyellä varoitusajalla tilaisuuteen tarttuen?

Kirjoittaessa soi Emis Killa – Parole di ghiaccio

Eng: Due to some days off from work I decided to take a mini vacation of four nights in Rome, the beautiful capital of Italy. I spontaneously booked return flights yesterday and will head for the Eternal City this Saturday. It’s my second time to visit Rome and I’m obviously super excited here for the cittá molto bella!

 

Saatat myös pitää näistä

13 Kommenttia

 • Vastaa Kthetraveller marraskuu 19, 2014 at 18:06

  Oi, mä niin rakastan tuollaisia pikaisia päätöksiä, niissä on oma tunnelmansa. Ja sinun lomasuunnitelmasi vaikuttavat juuei sellaisista josta itsekin tykkään. Nauti lomastasi. Niin juu ja kyllähän täällä jotain pikapyrähdystä on kanssa katteltu ;)

  • Vastaa Kthetraveller marraskuu 19, 2014 at 19:10

   Öh, siis juuri, ei juuei niinkuin tuossa tuli kirjoitettua aiemmin..

   • Vastaa Mari marraskuu 20, 2014 at 12:59

    Kiitos paljon Kthetraveller! Olen saanut aina välillä huomata, että parhaita päätöksiä on turha jäädä miettimään liian pitkäksi aikaa. Jos tulee mahdollisuus lähteä äkkiseltään vaikkapa Roomaan, en näe ensimmäistäkään syytä sanoa ‘ei’! :)

 • Vastaa Annika -Tarinoita Maailmalta. marraskuu 19, 2014 at 20:26

  Siis mika viime hetken Italia-villitys kaikilla on menossa! Just luin kaimani Travellover blogista, etta hankin on lahossa Italiaan talla viikolla, tosin pohjoisemmas. Niin etta matkakateellinen taalla terve :D

  Rooma kuulostaa ihanalta minilomapaikalta :) Toivottavasti ei ole liian kylma gelatolle!!

  • Vastaa Mari marraskuu 20, 2014 at 13:09

   Mulla tuli myös Instassa vastaan Travellover-blogin lentokenttäkuvat valmiina Italian-reissuun – Italiahan ei ole koskaan huono valinta, kuten huomaamme! :) Ja gelatoa syön kyllä vaikka hanskat käessä ja nenä huurussa! :D

 • Vastaa Anne | Metallia Matkassa marraskuu 19, 2014 at 20:53

  Mä olin just kuukausi takaperin sitten Roomassa! Italia-villitys on tosiaan nyt meneillään, kun kaikki siellä käy! :D

  Käy tutustumassa Sapienzan yliopiston lähellä Quartiere San Lorenzon alueeseen, siellä vaikutti olevan paljon kivoja ravintoloita ja boheemia menoa!

  Hyvää reissua Roomaan, mä kaipaan sinne jo takaisin!

  • Vastaa Mari marraskuu 20, 2014 at 13:25

   Kiitos Anne! No on totta tosiaan Italia-villitystä nyt viime aikoina ollut havaittavissa :) Mulla tulikin mieleen sinun/teiän blogipostaus “Rooman Kalliosta” ja mietin että siellä suunnalla pitää ehottomasti päästä käymään nyt tulevalla reissulla. Näyttää juuri minun tyyliseltä alueelta tutkia ja käveleskellä ympäriinsä!

 • Vastaa Anne | Metallia Matkassa marraskuu 19, 2014 at 20:55

  Niin ja lisäyksenä vielä, että ei niitä perusnähtävyyksiä nyt kannattaisikaan mennä katselemaan, kun kaikki on siellä just nyt remontissa.. Eli parempi keskittyä vaikka vain viiniin, ruokaan ja jäätelöön. Fontana di Trevi oli ihan järkyttävä rakennustelinehirvitys ja ihmiset heitti kolikoita sinne tyhjään altaaseen! Apua :D

  • Vastaa Mari marraskuu 20, 2014 at 13:28

   Oho, onpa onni että nuo suurimmat nähtävyydet on jo käytynä läpi, sillä tyhjä Fontana di Trevin allas kuulostaa suorastaan pelottavalta ajatukselta! :D Mulla on yhä enemmän sellainen fiilis, että tästä taitaa tulla aika kulinaristinen matkakokemus… :)

 • Vastaa Inka marraskuu 19, 2014 at 23:47

  Ihanaa Mari!!! Niin siistiä, toivottavasti Rooma hellii vielä lämmöllä! :) Vinkkejä ei oo muuta ko että syö gelatoa niin paljo että napa ruskaa. Mää en aikoinaan opetellu italiaksi juuri muuta ko sen verran, että osasin tilata jäätelöä. Ja hyvin meni!

  • Vastaa Mari marraskuu 20, 2014 at 13:31

   No siinähän on jo hyvin olennainen osa italian kieltä ja kulttuuria Inka, pisteet sulle! :) Gelatoa meinasin määkin nautiskella enemmän tai vähemmän, kai se on ihan ok mihin aikaan vuodesta tahansa, kun Italiassa ollaan ;)

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset marraskuu 19, 2014 at 23:57

  Täällä kans yks Italian rakastaja, mutta sitähän kai olen toitottanut ennenkin :D Roomasta (tai Nykistä, eli toisesta lempparista) en ikinä osaa antaa varsinaisia ravintolavinkkejä, kun enemmänkin tulee satuttua vaan summamutikassa sisään johonkin yleisen vaeltelun lomassa. Roomassa ihaninta on juuri vaeltelu kujilla, istuskelu kahviloissa ja viinibaareissa. Erityisesti Trasteveren kaupunginosa ja siitä ylös kukkulalle pujottelevat kadut ovat suosikkialueita. Ihanaa matkaa! Toivottavasti pääsen pian kuulemaan livenä tuoreimmat reissukuulumiset. -Milla

  • Vastaa Mari marraskuu 20, 2014 at 13:42

   Kiitos kovasti Milla! Meitä Italian rakastajia taitaakin olla hyvin moneksi :) Ja kun tarkemmin ajattelin niin enpä taida itsekään muistaa Italian reissuilta yhtään ravintolaa nimeltä, kun aina on tullut vain mentyä sisälle johonkin kivannäköiseen paikkaan nälän yllättäessä. Ja juurikin tulin eilen varanneeksi majoituksen tuolta Trasteveren alueelta, kun viime reissulla se jäi kokonaan välistä kaiken muun yleisen historian havinan ja gelaton syöminkin pauloissa. Ja tosiaan mulla on kovastikin tarkotus ehtiä sinne pikkujouluihin ens torstaina, joten toivottavasti päästään vaihtamaan Rooma-juttuja silloin ihan kasvokkain!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.