Pallontallaajat.net
Valikko
Lattarimaat

Rio de Janeiron apinametsässä ja kasvitieteellisessä puutarhassa

marraskuu 6, 2014

Hengästyttävän upeiden hiekkarantojen, värikkäiden faveloiden ja Santa Teresan boheemin taiteellisen kaupunginosan (tästä lisää myöhemmin) lisäksi myös luonto on lähellä Rio de Janeiron kontrastien kaupungissa.

garden04

garden02

garden01

garden05

Ranskalainen hostellihuonekaverini Noemie

Ipanemalta noin parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä, Rodrigo de Freitas-järveä ympäröivän urbaanisen reitin varrelta löytyy Rion kasvitieteellinen puutarha. Tämä sademetsämäinen puisto on rauhallinen ja rentouttava hengähdyspaikka keskellä tämän mielettömän kaupungin sykettä. Sisäänpääsymaksu on seitsemän realia eli noin 1,50 euroa, ja porttien sisäpuolella näyttää tältä:

garden06

garden07

garden09

garden10

garden11

garden08

garden12

Jos joku tietää, niin vinkatkaapa mitä nämä puusta roikkuvat pallukat ovat?

garden13

garden16

Maailmassa on yli 20 000 orkidealajia, joista 2500 löytyy Brasiliasta. Aika hillitön määrä!

garden15

Paikallinen tirppi bongattu!

garden14

Corcovadon kukkula ja Kristus-patsas

Eteenpäin matkaa jatkaessa 10 minuutin tepastelun jälkeen pääsimme Parque Lagen julkiseen subtrooppiseen sademetsään aivan Corcovadon kukkulan juurella, jonka huipulla sijaitsee mahtava Kristus-patsas. Jäimme ennen viidakkoreittejä lounastamaan puiston edustalla kohoavaan komean arkkitehtuurisen rakennuksen kahvilaan, joka on osa Parque Lagen visuaalisten taiteiden koulua.

garden18

garden17

Ja ei kun masut täynnä kohti mehtää, bongaamaan apinoita, joita kuulemamme mukaan liikuskelisi alueella kahta eri lajia. Puisto oli ihanan hiljainen, eikä paikalla näkynyt silloin suuria matkaajalaumoja. Pian kesyjä kaukaisia sukulaisiamme alkoikin parveilla ympärillämme:

garden19

garden21

garden23

garden22

garden20

Nämä apinat eivät onneksi olleet lähellekään yhtä äänekkäitä kuin Nicaraguassa Ometepe-saarireissumme metsäsamoilulla Annikan ja minut pahanpäiväisesti säikäyttäneet, miltei niskan päälle puista hyppineet himogorillat!

Tällaista eläimellistä menoa tällä kertaa – tykkäättekö te bongailla eläimiä (ja kasveja) reissuillanne?

Kirjoittaessa soi Calle 13 – Tocarte toda

Eng: During the days spent in Rio de Janeiro we visited the Botanical Gardens which is a 20-30-minute walk from Ipanema situated in the middle of the urban area of Rio. A bit further there’s also Parque Lage, a public subtropical rainforest where you can spot monkeys which are pretty tamed!

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Merja marraskuu 7, 2014 at 13:59

  Voi miten ihana puutarha, todella kaunista! Tykkään bongailla niin eläimiä kuin kasvejakin. Ehkä enemmän eläimiä, kun oma kasvituntemus on varsin surkeaa. Jos on opas matkassa, joka tietää paljon kasveista, niin sitä on toki ilo kuunnella. Vaellusmatkoilla varsinkin kasveja ja eläimiä tulee tarkkailtua eri tavalla kuin muilla reissuilla. Perun vuoristossa näkyi myös orkideoita ja Nepalissa sain videolle hienon pätkän kuningaskalastajasta, joka nappasi purosta evästä suuhunsa.

  • Vastaa Mari marraskuu 10, 2014 at 09:36

   Oi, kuulostaa huikealta varsinkin tuo mainitsemasi kuningaskalastaja Nepalissa! Minun kasvitietämys on myös varsin rajoittunutta, mutta orkidean onnistun kyllä useimmiten tunnistamaan :) Oppaan kanssa olisi mielenkiintoista kiertää tällaisia puistoja, niin ei tarvisi jättää lajinimeämisiä pelkästään omien arvausten varaan. Itse tykkään myös etenkin luonnossa liikkuessa tarkastella kaikkea rauhassa ja pysähdellä kuvaamaan parhaimpia bongauksia.

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta marraskuu 7, 2014 at 14:55

  Ihanan näköinen paikka! Etenkin tuo palmukuja…Mutta huh noita apinoita, mietinkin että sähän olet hyvin toipunut meidän koettelemuksesta, minä hädin tuskin uskalsin skrollata alas noihin sun apinakuviin ;) Jospa ne ei kaikki olisi yhtä kamalia…

  • Vastaa Mari marraskuu 9, 2014 at 18:43

   Mulla tuli tuosta palmukujasta vähän mieleen Los Angeles, Miami tai joku muu vastaava Jenkkilän paikka, jossa en tosin ole koskaan käynyt. Ja mä ajattelin tällä reissulla painaa villasella sen Nicaraguan apinakokemuksen! Nämä veitikat oli onneksi niin kivoja, että melkein tulivat kädestä pitäen heittää ylävitosia :D

 • Vastaa LENINGRADKA marraskuu 7, 2014 at 20:31

  Symppiksiä apinoita!

  Kasvitieteellisissä tulee välillä käytyä, tosin enemmän vain kuljeskelemassa (“päiväpatikoimassa”) kuin sivistämässä itseään botaniikalla.

  • Vastaa Mari marraskuu 9, 2014 at 18:46

   Kiva kun kommentoit LENINGRADKA! Minusta myös tuo Rion kasvitieteellinen tarjoaa sopivan rauhoittavan hengähdyksen luonnossa keskellä vilkasta kaupunkielämää. Ja apinat oli pop!

 • Vastaa Anna Koskela marraskuu 9, 2014 at 08:00

  Itse en apinoista ihan kamalasti tykkää, mutta nuo nyt olis suht vaarattoman näköisiä ;-)

  Asiasta viidenteen. Blogissani haaste sinulle, jos innostuisit.
  http://tamamatka.pallontallaajat.net/2014/11/08/blogihaaste-mita-meikkilaukussa-matkalla/

  • Vastaa Mari marraskuu 9, 2014 at 18:50

   Nuo olivat aika viattoman näköisiä yksilöitä ja niitä uskalsi kuvaillakin suht läheltä :)

   Kiitos Anna mielenkiintoisesta haasteesta – varmasti tulen tarttumaan tähän jossain vaiheessa!

  Vastaa