Pallontallaajat.net
Valikko
Lentomatkailu

Lentokokemus Iberialla Malagasta Rio de Janeiroon

lokakuu 23, 2014

Palataanpa tässä vaiheessa reissumuisteluita siihen perimmäiseen syyhyn, mikä ylipäätään vei minut Brasilian sykkeeseen ja Rio de Janeiron paratiisiin.

Vaikka olin pitkään jossain kaukana siintäneissä, liki saavuttamattomilta tuntuvissa haaveissani salaa haaveillut Rio de Janeiron rannoista ja Sokeritoppavuoresta, ei minulla ollut varsinaista konkreettista matka-aikomusta – ennen kuin sain vihiä espanjalaisen, oneworld-allianssiin kuuluvan lentoyhtiö Iberian hinnoitteluvirheisistä lentolipuista. Nämä Etelä-Amerikan kohteisiin suuntautuvat lentoliput olivat lyhyeksi aikaa päässeet lentoyhtiön varausjärjestelmään myyntikelpoisina lippuina, joten turhan kauaa en kerennyt silloin miettimään, lähteäkö Panamaan, Kolumbiaan vaiko Brasiliaan.

rio17

Lyhyesti kuvailtuna Brasilia on näinä vuosina tapetilla hyvin paljon, johtuen suurilta osin viime kesän MM-jalkapallokisoista sekä vuonna 2016 pidettävistä olympialaisista. Maan turvallisuustilanne puhuttaa yhä suuresti, vaikka ajankohtaisten urheilutapahtumien myötä esimerkiksi Rio de Janeiron kaupungin kerrotaan siistineen mainettaan konkreettisin toimenpitein turvallisuuden parantamisen vuoksi.

Paljonko sitten maksoin edestakaisista lennoista Espanjan Malagasta Madridin kautta Brasilian Rio de Janeiroon ja takaisin jälleen Madridin kautta Pariisin? No vaivaiset 220 euroa! Iberia ei ole kuitenkaan halpalentoyhtiö, ja tähän lipun hintaan sisältyi myös kaksi ruumaan menevää laukkua, jos reissuun on tarpeen lähteä isommalla muuttokuormalla. Tämä oli yksinkertaisesti sellainen “virhe”, johon en voinut olla tarttumatta, ja ikuiselle hyviä lentotarjouksia etsivälle Lattari-fanille se oli suorastaan ohittamaton mahdollisuus. Normaalisti lennot Rioon maksavat jotain 600-900 euron välillä, joten säästöä tuli reippaasti useampi satanen. Tähän lisäsin vielä lennot Helsingistä Malagaan sekä palatessa Pariisista Helsinkiin, mutta palataan niihin myöhemmissä postauksissa.

Nyt ennen kuin alkaa teksti taas rönsyillä liikaa, niin mennään postauksen varsinaiseen aiheeseen, eli lentokokemukseeni Iberialla, joka oli minulle ensimmäinen lentoni heidän valkopunakeltaisilla siivillään.

20141001_112656

Menomatka Malaga – Madrid – Rio de Janeiro

Päivän ensimmäinen reilun tunnin lentopätkä Malagasta Madridiin sujui täydenpuoleisessa koneessa lähinnä nukkuen, joten tästä minulla ei ole sen kummempaa raporttia – heräsin vasta, kun koneen pyörät tömähtivät kiitoradalle jopa 10 minuuttia etuajassa (kuka vielä väittää, että espanjalaiset olisivat aina myöhässä? ;) )

iberia11

Adolfo Suárezin Barajasin Madridin kansainvälinen lentokenttä – tuleeko kellään muulla mieleen tuosta arkkitehtuurista huulet?

Itse asiassa oli melko hyvä, että saavuimme etuajassa, koska Madridin kentällä minulla ja monella muulla samalla lennolla olleella oli aika tiukka tunnin vaihtoaika ehtiä Rion lennolle. Madridin kentällä meitä oli onneksi opastamassa Iberian henkilökunta heti koneesta tullessa Rion jatkolennolle. Madridin Barajas-lentokentällä on kaksi itsenäistä terminaalia, T4 sekä T4 S, ja Euroopasta Schengen-alueelta lähdettäessä Schengen-alueen ulkopuolelle (Amerikat, Afrikka, Lähi-Itä) on vaihdettava terminaalia, joka hoituu kohtuullisen kätevästi ilmaisella junayhteydellä terminaalien välillä. Rinkkani meni onneksi suoraan Malagasta Rioon, koska lennot olivat samalla lipulla ja lentoyhtiöllä. Oikeaan terminaaliin saavuttaessa meidän täytyi ehtiä vielä passintarkastuksen kautta portille, jossa Rioon lähtevän koneen boordaus oli jo aika lailla loppuvaiheessa – mutta kerettiinpä kuitenkin!

iberia10

Madrid Barajas-kentän molempien terminaalien läpijuoksu

Espanjasta Atlantin valtameren yli lähdimme kohti Rioa Iberian Airbus A340-200 koneella, jossa penkkirivit menivät 2+4+2. Minulla oli ikkunapaikka vasemmalla puolella konetta lähes sen perällä, koska siellä on yleensä enemmän tilaa, jos ei ole aivan täysi lento, sillä kiireisimmät matkustajat haluavat usein istua edessä.

20141001_113109

iberia01

Istuimella odottivat tyyny, peitto sekä kuulokkeet viihdenäyttöä varten. Onnistuinkin lennon aikana katsomaan romanttisen Sorry I Call You Love -leffan, ilman että olisin heti kättelyssä torkahtanut, kuten usein elokuvaa katsoessani käy syystä tai toisesta, vaikka olisi hyväkin leffa…

iberia02

Viihdenäyttö, josta löytyi musiikin ja elokuvien lisäksi pelejä, päivitettyjä lentotietoja sekä infoa Iberiasta yrityksenä

iberia03

Uskaltaisin väittää, etten ole ainoa joka oikeasti selailee lentoyhtiön lehden karttoja ja miettii minne kaikkialle voisikaan matkustaa..?

20141010_071134

Onko se niin justiinsa, vaikka Iberian lehtisessä Oulu ja Vaasa ovat heilahtaneet väärälle rannikolle, Kuopionkin koordinaatit on hieman pielessä ja Helsinki jossain lähempänä Viron saaristoa…

Ruokavaihtoehtoina oli kanaa tai pastaa, mielestäni otin kanan, joka oli jokseenkin erikoinen mutta lähtihän sillä kuitenkin nälkä. Otin yhden vaivaisen kuvan annostarjottimestani, ja silti minusta tuntui koko ajan, että vieressäni puku päällä istuva brassimies pälyili minua jatkuvasti epäuskoisena, kun olin ottamassa kuvia ruoan lisäksi myös Iberian lehdestä, kuulokkeista ynnä muista minulle aivan normaalista kuvauskohteista.

iberia04

Punaisella Iberian teemalla viimeisen päälle kakunpalaa myöten, ja huomatkaa myös metalliset ruokailuvälineet perinteisten muovisten sijaan

Noin pitkällä lennolla (10h 35min) tulee ehkä käytyä useampaan kertaan wc:ssä, mutta jossain välissä sen yhden viattoman pienen kahvikupposen jälkeen ravatut veskitauot alkaa jo jokseenkin tuntua kiusallisilta – lähinnä siksi, että joutuu jatkuvasti pyytämään vieruskaveria, joka koittaa epätoivoisesti nukkua nousemaan paikaltaan, jotta itse pääsisi Hotelli Helpotukseen. Tiedän, too much information… Minun vieressä on siis varmaan oikein rattoisaa istua pitkillä lennoilla – joko nukun tai juoksen vessassa :D Ehkä ensi kerralla otan suosiolla itselleni sen käytäväpaikan.

20141001_204215

…mutta kun nämä siipikuvat <3 Tämä on jostain Etelä-Amerikan mantereen yläpuolelta, tarkemmasta sijainnista ei ole tietoa

Onnistuin siinä kääntyillen ja vääntyillen nukkumaankin jonkin aikaa, ja herätessä oli jälleen ruokatarjoilu näine punaisine “yllätyslaatikkoineen”:

20141001_204203

20141001_204424

Sisältä paljastui kinkkupatonki, vadelmajogurtti, makeita keksejä sekä KitKat

Siinä vaiheessa Rioa lähestyessä oli jo vihdoin maata näkyvissä, suurin osa lennosta kun porhallettiin meren yläpuolella eikä maisemia voinut itse positiivisuuden perikuvakaan luonnehtia kovin vaihteleviksi.

iberia05

Kumpuilevaa maisemaa ja joki näkyvissä!

iberia06

Lähellä laskeutumista Rioon

Muistan, että tunsin oloni siinä vaiheessa yllättävän freesiksi pitkiin lentoihin ja heikosti nukuttuun pariin edelliseen yöhön nähden. Tai sitten olin vaan niin yliväsynyt etten tajunnut että oikeasti väsyttää, who knows. Aikaerorasitusta en sen kummemmin joutunut potemaan perillä, kiitos yövuoron, jonka vuorokausirytmi sopii Lattareihin päin matkatessa kuin nenä päähän.

iberia07

No niin, täällä on nähtävästi aika monta muutakin

Paluumatka Rio de Janeiro – Madrid – Pariisi

Paluumatka Riosta Madridiin alkoi lennon lähdön viivästymisellä noin tunnilla. Syy tähän oli täysin inhimillinen mutta hyvin ikävä: eräs matkustaja sai jonkinlaisen sairaskohtauksen, kun kone oli lähtenyt portilta ja suuntasi jo kohti kiitorataa. Tässä vaiheessa haluaisin ehdottomasti kiitellä lentohenkilökunnan ripeää, mutta rauhallista sekä asiantuntevaa toimintaa tilanteen hoidossa. Paikalle kuulutettiin tilanteen vakavuuden tiedostettua välittömästi koneessa olevat mahdolliset lääkärit, joita onneksi löytyi muutama, sekä koneen kapteeni, joka lopulta teki päätöksen, että palaamme takaisin lähtöportille, jotta huonosti voiva matkustaja saadaan kiidätettyä ambulanssilla sairaalaan. On onni, ettei näin käynyt silloin, kun lennetään keskellä Atlanttia, ja kaikin puolin tilanne oli minun silmissä hienosti hoidettu koneen henkilökunnalta.

iberia08

Rio de Janeiro näyttäytyi viimeisenä iltana upeasti hehkuvan auringonlaskun kera lentoa odotellessani

Tällä lennolla ei koneissa ollut viihdenäyttöjä lainkaan, vaikka kyseessä oli kaukolento (vai olenko ehtinyt Finskin ja American Airlinesin long-haul-lennoilla tottua jo liian hyvälle?. Peitot ja tyynyt kuitenkin löytyi istuinpenkeiltä.

Lennolla oli suuri, 35-päinen ryhmä brasilialaisia, noin 50-60-vuotiaita matkustajia, jotka olivat espanjan opiskelijoita ja menossa kahden viikon opintomatkalle ympäri Espanjaa. Viinitarjoilun jälkeen iltalennolla oli varsin hilpeä tunnelma, ja ryhmän jäsenet seisoskelivat koneen käytävillä pienissä porukoissa juttelemassa keskenään. Vaihdoin itse Brasilian ja Suomen kulttuuritietoa vieressäni istuvan, ryhmään kuuluvan Marcela-nimisen brasilialaisen naisen kanssa, joka suureksi yllätyksekseni puhui myös englantia, mitä kovinkaan moni brasilialainen ei osaa.

Kaiken kaikkiaan lentokokemukseni Iberialla oli mukava ja melko toimiva. Ainoa pieni huomautus oli paluulennolla ruokatarjottimien poiskeräämisen kestäminen, sillä useat matkustajat alkoivat kyllästyessään odottamaan jo itse kuskata astioita koneen keittiöön. Mitään odotuksia ylittävää ei palvelussa tapahtunut, mutta aina päästiin perille nätisti ja Madridista Pariisiin myös jälleen etuajassa myötätuulella kepeästi lentäen.

iberia09

Reissun aikana koluttuihin moninaisiin lentokenttiin palaan myöhemmissä postauksissa, mutta seuraavassa reissutarinassa päästään ehkäpä jo sanoinkuvaamattoman upeille ja kovasti odotetuille Iguassun putouksille!

Kirjoittaessa soi Zacarias Ferreira – Me sobran las palabras

Eng: I booked my return flights from Malaga, Spain via Madrid to Rio de Janeiro, Brazil from a Spanish airline and oneworld-alliance member Iberia only for the prince of 220 euros (due to an error made in their reservation system). The price also included 2 pieces of luggage. Overall my experience with Iberia was positive but not any overwhelming. The cabin crew however was very aware how to handle a sick passenger having a seizure on board, and most of the times we landed on time or even early to the destination.

Saatat myös pitää näistä

21 Kommenttia

 • Vastaa Elina / Vaihda vapaalle lokakuu 23, 2014 at 20:58

  Hola! Kylläpä lensit halvalla! Mekin ollaan lennetty kerran Venezuelaan muutamia vuosia sitten 250 eurolla eli kyllä noihin kannattaa tarttua. :) Hyvän näköiset pöperötkin. Iguassun juttuja odotellessa. Se on ollut kyllä paras paikka ikinä missä olen päässyt käymään.

  • Vastaa Mari lokakuu 24, 2014 at 07:53

   Hola chica! Halvalla tosiaan lähti, joten eihän tuollaiseen houkutuslintuun voinut olla tarttumatta :) Ja Iguassu oli munkin mielestä lähes sanoinkuvaamattoman upea kokemus, ja pian kirjoittelenkin sieltä päin tarinaa.

 • Vastaa Annika lokakuu 23, 2014 at 21:13

  Apua, noin halvalla!!! En kestä!
  Mun ainoa Iberia-kokemus tähän asti on Barcelona-Guatemala-Barcelona viime vuodelta, siinä tosin oli muutama välilasku Madridissa ja Panamassa (takastullessa MAD ja San Salvador). Koneet oli ikivanhoja, niissä oli käsinojissa vielä tuhkakupit, mitään omia näyttöjä ei tietenkään ollut vaan viiden rivin päässä pyöri smurffileffa. Laskun ja nousun aikana “hattuhyllyt” tärisi niin, että kuvittelin niiden tulevan alas minä hetkenä hyvänsä. Tähän vielä turbulenssit sun muut, niin voin kertoa että n. 11h lento oli aika puuduttava kokemus. Ei ihan heti tee mieli lentää Iberialla uudelleen :)

  • Vastaa Mari lokakuu 24, 2014 at 08:03

   No älä muuta sano Annika, tuo oli jo ihan naurettavan halpa hinta kaukolennoista, kun joskus oon maksanu Helsinki-Kajaani menopaluusta saman verran!

   Oho, aika suolaiselta kuulostaa sinun Iberia-kokemus. Meillä myös paluulennon kone oli selkeästi vanhempaa mallia kuin menolennon rautarouva, ja neljän penkin keskirivillä istuessa huomasi, kuinka ne matkatavarahyllyt välillä tärräsi pään yläpuolella lievän turbulenssin aikana, mikä onneksi meni nopeasti kuitenkin ohi. Mä voisin vielä lentää Iberialla, jos vaan tulee joku edes vähän vastaavanlainen tarjous eteen :)

   • Vastaa Annika lokakuu 24, 2014 at 09:10

    Joo, no kyllä ton hintasten lentojen takia lentäis vaikka päällään :)

    • Vastaa Mari lokakuu 25, 2014 at 16:46

     No ihan mielellään! :)

 • Vastaa Jenni / Globe Called Home lokakuu 23, 2014 at 22:05

  Musta sä et ole tottunut liian hyvään noissa viihdenäytöissä. Kyllä mä nykyään olisin aika kärttyinen, jos koneesta ei löytyisi mannertenvälisellä viihdenäyttöä… Kerran niin sattunut viimeisen kahden vuoden aikana, ja sen jälkeen olen kyseisellä lentoyhtiöllä matkustaessa aina tarkistanut lippua varatessa, että viihdenäyttö kyseisessä koneessa luvataan.

  • Vastaa Mari lokakuu 24, 2014 at 08:09

   Mullekin tuli suorastaan vähän yllätyksenä, ettei ollut tuota viihdenäyttöä, kun oletin sen useamman pitkän matkan lentokokemuksen jälkeen olevan nykyään lähestulkoon koneiden vakiovaruste. Toisaalta nukuin sen paluumatkan aika makiasti, niin etten tiedä oisinko edes kerennyt laittaa leffaa siihen taustalle pyörimään :)

 • Vastaa Maarit Johanna lokakuu 24, 2014 at 00:24

  Yli kymmenen tuntia ilman viihdenäyttöä olisi kyllä melko ankeaa. Icelandairilla sai kolmen ja puolen tunnin lennolla reiluksi pariksi tunniksi viihdekäyttöön iPadit, mutta ei sekään ollut oikein hauskaa. iPadit on jotenkin tiellä. Näyttö on paljon parempi kun se on kiinteänä siinä tuolissa. Eväkset näyttää sen sijaan ihan pätevälle lentsikkasapuskalle, kelpais mullekin! En ole yleensä kovin nirso :) Ja ihmeellistä miten halvalla! Jos olis ylimääräistä ja sopiva kohde niin voisin mielelläni odotella toista lippusekaannusta ja iskeä kiinni :D

  • Vastaa Mari lokakuu 24, 2014 at 08:16

   iPad kuulostaa sinänsä hauskalta idealta koneessa, mutta kuten mainitsit tuo käytännön puoli voi olla vähän hankala, kun säheltää sen, ruokatarjottimen, oman vesipullon yms kanssa mitä pientä tavaraa tulee koneessa käytettyä.

   Mäkään en ole yleensä kovin nirso (lentokone)ruoan suhteen, mutta Turkish Airlinesilla lentämisen jälkeen ei taida ihan heti mikään voittaa sitä kulinaristista elämystä, jonka saa vielä usein edulliseen lipun hintaan :) Toisaalta olihan tuo mun Iberian lentokin lähes puoli-ilmainen, mutta monet muut on varmasti maksaneet siitä ihan täyden hinnan.

 • Vastaa säppä lokakuu 24, 2014 at 02:33

  Kääk miten halvat liput löysit! Ite oon tässä tovit kattellu lentoja tammikuun tienoille ja hinnat pyörii siellä 650 euron hujakoilla.. Ei vaan tiedä kuinka kauan uskaltaa toivoa hintojen laskua ennenku ne pompsahtaaki ylöspäin! Pakko siis pian kiikuttaa ihan ostoskoriin asti.

  • Vastaa Mari lokakuu 24, 2014 at 08:20

   Mäkin oon katellut ihan teoriassa (ja haaveillen..) lentoja tammi-helmikuulle, ja tosiaan ne on tuota luokkaa mitä säppä mainitsit. Vähän epäilen ettei ne ainakaan halvennu tuosta, ellei tule jotain superhyvää tarjousta. Toisaalta tuohon aikaan vuodesta matkailusesonki alkaa nousta huippuunsa, joten en oikein uskalla odottaa mitään järkyttävän hyviä “hintavirheitä” :)

 • Vastaa Anni lokakuu 24, 2014 at 06:46

  kyllä kiitos, mullekki tommosia “tarjouksia” :D onko olemassa jokin paikka, mihin et matkustais yksin? Kiinnostaa ihan siksi, kun ite paljon yksin reissaan, ja olin jotenki eläny siinä uskossa, ettei lattareihin oo yksinäisellä blondilla mitään asiaa. Onneks todistit sen vääräksi, ja voi alkaa itekki kyttäillä hintavirheitä :)

  • Vastaa Mari lokakuu 24, 2014 at 08:36

   Tuollasia tarjouksia odotellaan täälläkin jälleen kieli pitkällä! :)

   Hmm, mielenkiintoinen kysymys. Mulla oli joskus varmaan ajatus, että Meksikoon en ainakaan lähtis yksin, ja no, lähin sinne ensimmäiselle sooloreissulleni. Sitten oli Turkki, kävin sielläkin yksin ja nähtävästi se on ihan mahdollista. Ja aina oon itekin tähän mennessä ajatellut, ettei Lattarit ole ehkä se kaikista varmin paikka yksinreissaavalle, vähän hassulle blondille, mutta nähtävästi olen edelleen hengissä ja ehkä enemmän elossa kuin ikinä, joten… :)

   Mua on pitkään kiinnostanut myös Guatemala, josta myös valitettavasti sanotaan, että “siellä pääsee helposti hengestään”, mutta silti tiedän matkablogien kautta monia, jotka ovat siellä reissanneet, muistaakseni myös yksinmatkustavina naisina. Toki paljon riippuu omasta käyttäytymisestä ja osaksi myös huonosta tuurista, jos omalle kohdalle sattuu jotain ikävää, ja sehän voi tapahtua missä päin maailmaa tahansa (tai vaikka ihan omassa kodissa). Jos nyt oikeasti heitän tähän jonkun maan, niin Afganistaniin ei tekisi mieli lähteä ihan heti – toisaalta, nämä mielikuvat johtuvat siitä, mitä uutisissa on näytetty viimeiset 10 vuotta eikä mulla ole oikein muuta tietoa maasta, joten varmaan se oma epätietoisuus pelottaa.

   Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin itsekin iloinen ja helpottunut todetessani, että Brasiliassa pystyi huoletta reissaamaan yksin.

   • Vastaa Mari lokakuu 24, 2014 at 08:37

    No johan tuli pitkä vastaus, luullakseni kuitenkin vastasin monen mutkan kautta siihen, mitä Anni kysyit :)

    • Vastaa Annika lokakuu 24, 2014 at 09:14

     Kyllä Lattareissa voi hyvin blondi matkustaa yksin – kokemusta on. Tottakai riippuu myös ihan siitä missä päin Lattareita matkustaa, kannattaa pitää mielessä että yli 20 maahan mahtuu kaikenlaista, eikä alue ole yhtään sen homogeenisempi kuin Eurooppakaan. Argentiinassa, Chilessä ja Perussa matkanneena voin kertoa, että siellä todellakin on ihan turvallista matkustaa, vaikka ympäri maata bussilla. Toisaalta Guatemalaan en ehkä lähtisi yksin tällä hetkellä. Riippuu myös millainen matkailija on, haluaako lähteä paikallisbussilla seikkailemaan yksin ympäri maata vai viihtyykö mieluummin pääkaupungissa – se pitää myös ottaa huomioon.

     • Mari lokakuu 25, 2014 at 18:55

      Kiitos Annika näiden reissukokemuksien jakamisesta! On totta, että Lattareihin mahtuu varmasti monenlaista maata sekä ihmistä ja riippuu osittain myös matkanteon muodosta, miten turvallisissa olosuhteissa ollaan. On tosi mukavaa ja huojentavaa kuulla, että noissa mainitsemissasi maissa on turvallista liikkua – tässä herää taas pikku hiljaa uusia reissuideoita!

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla lokakuu 24, 2014 at 16:13

  Sapuskaa tuli kyllä reilusti meidänkin lennolla Panamaan. Vegaanisapuskakin oli ihan OK:ta :-) kylläpä meille kävi tuuri, kun saatiin nämä halpislennot!

  • Vastaa Mari lokakuu 25, 2014 at 18:56

   No älä muuta sano Tiina, ihan huippua oli päästä unelmien reissulle tuohon hintaan! Eikä nälissäänkään tarvinnut olla missään vaiheessa :)

 • Vastaa Lena / london and beyond lokakuu 24, 2014 at 17:34

  Mun piti kans tarttua noihin halpislentoihin, mutta kun Italiano oli juuri silloin lennolla enkä saanut häntä kiinni niin siinähän sitten sitä oltiin. Eli meni sivu suun, pitää ensi kerralla toivoa että on tavoitettavissa. :D

  Näitä lentoyhtiöjuttuja on todella kiva lukea, itse olen myös innostunut näitä kirjoittamaan… jotenkin tuuppaavat aina rönsyilemään kun on niin paljon asiaa. Tosi kiva ja informaatinen postaus :)

  • Vastaa Mari lokakuu 25, 2014 at 19:01

   Kiitos paljon Lena! Harmi kun ette saaneet tuota tarjousta – ensi kerralla sitten paremmalla tuurilla :) Mulla oli myös aika tiukilla että kerkesin vielä saada lennot tuohon hintaan – jouduin soittelee erikseen Iberian asiakaspalveluun Madridiin, kun maksu ei eka mennyt läpi ja yrittivät sitten puhelimessa velottaa multa normaalin lennon hinnan, josta sitten aikamme väännettiin juttua. Onneksi olin tehnyt ns. ennakkovarauksen, ja ehtinyt jo saada varaustunnuksen hintoineeen s-postiin, joten eivät voineet enää mennä muuttamaan tuota alkuperäistä virhehintaa.

   Mua myös kiinnostaa lentomatkailuun liittyvät asiat ja mietin vähän oisko tämäkin postaus pitänyt jakaa kahteen eri osaan, mutta päätin lopulta pitää sen ihan yhtenäisenä vähän tiivistäen tarinaa :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.