Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Brasilian lähtöpaniikki

syyskuu 28, 2014

Voihan karitsan kikkarat sentään!

Taas kuin salakavalasti on The Day eli reissuun lähtöpäivä luikerrellut parin päivän päähän enkä tätä kirjoittaessa oikein tiedä miten päin pitäisi olla.

Lennot Brasilian Rio de Janeiroon varasin jo puolisen vuotta sitten enkä ole varmaan koskaan ennakoinut mitään reissua noin pitkälle. Nyt tämä kuusi kuukautta on vaan jotenkin vilahtanut ohi ja eilen illalla vihdoin ja viimein sisäistin henkisestikin itelleni, että lähtö on lähellä ja olisi hyvä varmaan käydä läpi ihan käytännön juttuja lentoihin, majoituksiin, lentokentältä kaupunkiin siirtymisiin ynnä muihin selvittelyihin.

pic04

Lyhyesti ja mahdollisimman selkeästi kuvattuna lennän tiistaina Malagaan, jossa olen yötä Torremolinoksessa ja seuraavana aamuna lähtee lento kohti Rio de Janeiroa. Keskiviikkoiltana saavun Rioon ja vietän siellä viisi yötä parissa eri paikassa, hyödyntäen sekä hostellimajoitusta että itselleni täysin uutta majoituspalvelua airbnb:tä, johon kuka tahansa voi laittaa oman kotinsa tai yksittäisen huoneen asuttavaksi maksua vastaan.

Maanantaina jatkan matkaani Riosta Brasilian, Argentiinan ja Paraguayn rajalla sijaitseville, itseään Niagaraakin suuremmille Iguassun putouksille, joiden läheisyydessä yövyn parin yön verran. Tarkoituksena on tutkiskella putouksia sekä Brasilian että Argentiinan puolelta. Sieltä palaan takaisin huilaamaan vielä hetkeksi Rioon keskiviikkona ja torstai-iltana aloitan taas pitkääkin pitemmän kotimatkani Madridin ja Pariisin kautta takaisin Helsinkiin.

pic05

Pysyittekö kaikki perässä?

Ei se mitään, hyvä jos itse alan muistaa tuon monen mutkan matkareittini jotenkin jo ulkoa!

Sen verran tehokas olen tässä juuri alkaneella kahden viikon kesälomallani jo ollut, että koepakkasin uskollisen rinkkani kertaalleen suunnilleen siihen malliin, miten meinasin sitä kantaa. Ilokseni huomasin, että paino ei onneksi kuormitu edelleen toipumisvaiheessa olevaan, kesäkuussa murtamaani olkaluun yläosaan vaan jakaantuu mukavasti hartioille ja rinkan lantiovyön ansiosta lantiolle, joten olkapää saa olla aika rauhassa rinkkaa kantaessa. Kuten yleensä, koitan lähteä reissuun mahdollisimman kevyellä kantamuksella olettaen, että jos esimerkiksi jotain vaatetta jää puuttumaan, niitä saa (ja varmaan tuleekin ostettua…) paikan päältä.

Aiemmin tällä viikolla kävin varmuuden vuoksi ottamassa keltakuumerokotuksen, koska sitä suositellaan Iguassun putouksille mennessä ja kuulemani mukaan saatetaan muodollisuuden vuoksi kysyä viranomaisten taholta Argentiinan puolisilta putouksilta takaisin Brasilian puolelle palatessa.

pic01

Kansainvälinen rokotuskortti

Kävin myös vaihtamassa euroja Brasilian realeiksi, ja katsokaa nyt näitä hienosti kuvitettuja seteleitä; melkein vetävät vertoja Costa Rican apinarahoille!

pic02

Papukaija, apina, kissaeläin…

Niin ja joku taisi jo kysellä, että jännittääkö – totta helkkarissa jännittää tässä vaiheessa ja lähdön hetki onkin se kaikista kutkuttavin ja toisaalta myös sekavin tunnemyrskyn vaihe! Itse tien päällä ollessa osaa jo suhtautua rennommin matkantekoon (kai?).

Tiistaihin asti täällä siis jännätään, kihelmöidään ja koitetaan jotenkin pysyä housuissa! :) Koitan vielä ennen varsinaista lähtöä kirjoitella kaiken olennaisen tiedon mikä todennäköisesti unohtui tästä postauksesta.

Minkälaisia tuntemuksia teille reissuun lähtö aiheuttaa? Ootteko pelkkää hymyä vai onko se yksi suuri tunteiden sekamelska?

pic03

Eilen olin vielä näin tyyni – mihin se kaikki mielenrauha oikein hävisi?! :)

Kirjoittaessa soi Sean Paul feat. Damian Marley – Riot

Eng: Gosh, only couple of days before departing for Brazil! Already pre-packed my dear sweet backpack, got vaccinated against yellow fever just in case and exchanged some Brazilian reals. Besides Rio de Janeiro I will be visiting Iguacu Falls before heading back to Finland. Oh btw, did I already mention I’m feeling silly as a wet hen for all the excitement! :)

Saatat myös pitää näistä

24 Kommenttia

 • Vastaa Katja syyskuu 28, 2014 at 19:12

  Voi että minäkin olisin täpinöissäni jos Brasilia ja seikkailut odottaisivat parin päivän päässä! :D
  Itsellä riippuu monestikin reissun määränpäästä ja vähän ehkä matkakaveristakin kuinka matka alkaa kutkuttaa etukäteen.

  Ihan parasta matkaa Brasiliaan! : )

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 11:06

   Kiitos paljon Katja! :)

   Ihan totta, että riippuu hyvin pitkälti kohteesta, sen sijainnista (esim. kuinka lähelle tai kauas on menossa) ja matkaseurasta tai tässä tapauksessa matkaseurattomuudesta kuinka paljon on jännitysvolat kaakossa. Tällä hetkellä toteaisin, että aika kovilla mennään! : )

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta syyskuu 28, 2014 at 19:36

  Voi nyt kun se reissu jo noin häämöttä edessä! Jännää jännää…:) Hyvä siitä tulee, kuulostaa ihan huipulta reissulta!! Toivottavasti kaikki lennot menee niin kuin pitääkin. Koitahan postailla jotain instaan tai facebookkiinkin matkan varrelta jos onnistuu :)

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 11:10

   Se on jännä kun joka kerta käy niin, että aluksi reissu tuntuu niin kaukana häämöttävältä ja seuraavassa vaiheessa huomaakin, että lähtöpäivä on, öhm – HUOMENNA! Lentoja on tosiaan taas suhattavana vähän joka suuntaan, onneksi menomatka on nyt jaettuna kahelle päivälle. Ja noista somepäivityksistä mun pitikin mainita vielä postauksessa ennen varsinaista lähtöä! :)

 • Vastaa Kea syyskuu 28, 2014 at 19:50

  Ihanaa että päätit lähteä käymään Iguazulla. Et varmasti tule pettymään! Käy myös Paraguayn puolella kääntymässä… sekin on ikimuistettava kokemus. :) Hyvää matkaa!

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 11:13

   Kiitos kovasti Kea! :) Jonkin aikaa jäin arpomaan mennäkö myös Iguazulle vaiko ei, mutta lopulta uteliaisuus voitti – kerrankos sitä, kun siellä suunnilla kuitenkin ollaan! Katotaan josko aika riittäs myös Paraguayn puolelle, tähtään siihen, että ainakin Argentiinassa piipahdan päiväseltään.

 • Vastaa Elina / Narulelu maailmalla syyskuu 28, 2014 at 20:30

  Ihanaa tosiaan, että päätit lähteä Iguassulle! Sulle tulee varmasti ihan mahtava reissu. On tuossa sun matkasuunnitelmassa kyllä muistettavaa :D Oletko ihan yksin lähdössä matkaan?

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 11:15

   Mustakin tuntui loppuunsa hyvältä idealta sisällyttää Iguassu tuohon reissuun! Ja tosiaan yksin olen lähdössä reissuun, mutta paikan päällä ei ole tarkoitus olla omiin nimiin koko matkaa. Varaamani majoitusmuodot on olettaakseni sen verran sosiaalisia paikkoja, että sieltä löytyy samanhenkisiä reissaajia ja paikallisia :)

 • Vastaa Inka syyskuu 28, 2014 at 21:47

  Vitsi Mari, oot kyllä yks mun reissuidoleista! Tai oikeammin sunsta vois varmaan käyttää nimeä seikkailija. :) Tsemppiä viimeisiin päiviin ennen lähtöä, kaikki onneksi järjestyy aina ja mikään ei voi mennä huonosti maassa, jolla on noin söpöt setelit. :D

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 11:20

   Voi kiitos paljon Inka! On melekosen huippua kuulla olevansa yks oman reissuidolinsa idoleista :D Papukaijasetelikuvat silmissä rohkeasti kohti tuntematonta ;)

 • Vastaa Annika syyskuu 28, 2014 at 21:48

  Jee, hyvä että päätit mennä Iguazulle ja Argentiinan puolelle myös :) Ihanaa matkaa!

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 11:21

   Kiitos paljon Annika! Joo en vaan voinut missata Iguazua kun kerran siellä suunnalla oon! :)

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla syyskuu 28, 2014 at 22:39

  Hei Jee! Meilläkin lähtö Väli-Amerikkaan häämöttää jo reilu parin viikon päässä. Niin jännää! Mahtavaa reissua ja tervetuloa hetkiseksi Malagan suunnille :)

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 18:06

   Kiitos paljon Tiina! :) Iiks, näin nämä reissut vaan tuppaa lähestymään, ja onhan niitä ihan huikeeta odotella ja suunnitella! Harmi kun en kerkeä jäädä Malagaan pitemmäksi aikaa, ois ollut kiva tutkia tarkemmin sitäkin paikkaa. Ens kerralla sit! ;)

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta syyskuu 28, 2014 at 23:09

  Onnittelut siitä, että reissu on todellakin jo noin lähellä :)! Aivan mahtavaa matkaa sinulle! Tuosta tulee varmasti upea elämys :). Mutta on pakko myöntää, että ajatuskin Brasilian lennosta alkaa väsyttää etäisyytensä suhteen :P. Sinne pitää todellakin haluta mennä ;).

  Itsellä reissuun lähtöön liittyy yleensä moniakin tunteita, mutta jännitys (hyvä sellainen) on se päällimmäinen. Outoa on kuitenkin se, että monesti erityisesti illalla, kun väsyttää ja mietin esimerkiksi seuraavana aamuna alkavaa reissua, tuntuu lähes siltä, ettei “jaksaisi” lähteä. Haluaisi vain jäädä kotiin nukkumaan. Tuo on joku ihme reaktio, minkä osaan selittää vain sillä, että väsyneenä ei halua lähteä kodin tarjoamasta turvasta yhtään mihinkään. Mutta pakko myöntää, että tuo kaikki karisee, kun hymy nousee huulille auton startatessa kohti Helsinki-Vantaata :). Nytkin jo jännittää mahdollinen tuleva Tokion matka, vaikkei sitä ole vielä edes päätetty xD.

  Turvallista matkaa!

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 18:15

   Kiitos Jerry kommentista ja omien kokemuksiesi jakamisesta! Etäisyys Brasiliaan tosiaan välillä vähän hirvittää, mutta onneksi oon tottunut nukkumaan suurimman osan ajasta lennoilla ja muutenkin saan aikani kulumaan värkkäämällä siinä kaikkea, ottamalla kuvia jne. :)

   Mulle on myös hyvinkin tuttu tuo reissuun lähtöä edeltävän illan ristiriitainen tunne, ettei yhtäkkiä “huvittaisikaan” lähteä pois tutusta ja turvallisesta, kohti uutta ja tuntematonta. Vaikka onkin ollut jo pitkään aivan innoissaan tulevasta niin etenkin juuri väsyneenä ja yön pimeimpinä hetkinä tulee tuo “mitä tässä nyt oikein tapahtuu, what was I thinking?? -tunne. Onneksi se on yleensä hyvin pian ohimenevää kunhan pääsee vähän reissun makuun :)

   Toivottavasti pääsette Tokion matkalle pian, jos päädytte siihen valintaan, se ois varmasti ihan huippua!

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta syyskuu 29, 2014 at 20:54

    Hienoa tietää, etten ole ainoa, joka tuntee noin :O! I’m not a freak after all ;). Itse taas en osaa nukkua koneessa lainkaan (paitsi saa nähdä, jos busineksessa onnistuisi), joten tuollainen matka economyssa olisi yhtä tuskaa tällaiselle selkävaivaiselle.

    Kiitos, sitä todellakin toivon minäkin :). Kaikki ratkeaa viimeistään ensi viikolla, joten pidetään peukut pystyssä! Se olisi nimittäin unelmien täyttymys :).

    • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 22:30

     Joo et todellakaan ole ainoa, ja itse asiassa muistelen joskus vuonna käpy lueskelleeni Pallontallaajien keskustelusivustolla kokemuksia samasta aiheesta, joka lienee varsin yleinen tuntemus. Koitin löytää sitä keskustelua linkittääkseni sen tähän muttei tähään hätään nyt jostain syystä löytynyt :P Reissua edeltävän yön unet jää mulla usein joko tarkoituksella tai jännityksessä valvoessa aika vähäisiksi, joten meen väsyneenä koneeseen ja siksi varmaan nukun lennolla aina niin hyvin :D

     Jee, pidetään peukut pystyssä ensi viikkoon asti ja toivotaan parasta. Unelmista totta! :)

 • Vastaa Maarit Johanna syyskuu 29, 2014 at 01:26

  Et just voi olla tosissas. Kävin eilen Euroopan voimakkaimmalla vesiputouksella Dettifossilla ja se sai pääni niin sekaisin että aloin googlettelemaan tänä aamuna maailman suurimpia ja kauneimpia putouksia. Iguassu nousi esiin ja nyt siis olet lähdössä sitä tsekkaamaan!! Kade kade kade! Nyt ainakin seuraan kuin haukka sinun reissua. Tahon kans! Rio ei niinkään sykähytä, mutta kun luontokohteista on kyse niin sydän läpättää <3

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 18:21

   Mulle on myös niin moni hehkuttanut noita Iguassun putouksia että onhan se päästävä paikan päälle näkemään ne ominkin silmin niin tietää, mistä oikein on kyse :) Tykkään, että voin yhdistää reissuuni sekä kaupunkia että rantaa, mitä molempia Rio tarjoaa, ja kun siihen lisätään Iguassun luontoelämys niin ite kasattu lomapaketti on aika jees! Ja nyt alkoi kiinnostaa nuo Dettifossin putoukset myös, joten pitää mennä kurkkimaan lisää sun blogista! :)

 • Vastaa Sofia / Liikkeellä syyskuu 29, 2014 at 18:56

  Ihanaa ja turvallista matkaa! Kauniita seteleitä kyllä :) Joskus itsellekin tulee se yllättävä paniikki että muistaako nyt sitä matkaohjelmaa ja kaikkia käytännönjuttuja, vaikka kaikki olisikin hyvin suunniteltu.

  • Vastaa Mari syyskuu 29, 2014 at 22:23

   Kiitos paljon Sofia! :) Noissa seteleiden kuvituksissa kyllä lepää silmä. Ja usein oon saanut huomata, että vaikka kuinka hyvin mielestään suunnittelis reissun niin aina joku juttu menee tavalla tai toisella pieleen..kai niin on tarkotuskin, niin osaa seuraavalla kerralla olla fiksumpi!

 • Vastaa Pingviinimatkalaiset syyskuu 30, 2014 at 19:59

  Voi Mari! Niin se aika vierähti. Muistan vieläkin kun kerroit hankkineesi nuo lennot :D Nyt se sitten koittaa ja haluan toivottaa sinulle turvallista ja antoisaa matkaa! Olet kyllä eri rohkea ja ymmärrän hyvin jos mieli on levoton. Nauti ja fiilistele läpi aurinkoisen Brasilian. Kiva jos jotain ehdit instaan tms kanavaan laittaa, täällä seurataan innolla! -Milla

  • Vastaa Mari lokakuu 12, 2014 at 14:15

   Kiitos paljon Milla! Lentoja varatessa sen 7kk etukäteen reissu tuntui vielä niin kaukaiselta, ettei Brasiliaan lähtö tuntunut siinä vaiheessa edes todelliselta :) En tiedä siitä rohkeudesta, mutta ehkä vaan luotan aina siihen että asiat järjestyy tavalla tai toisella, hyvin tai vähemmän hyvin, mutta kuitenkin järjestyy. Instaakin ehdin päivitellä aina välillä kun olin nettiyhteyden päässä, ja takana on kyllä tätä kommenttia kirjoittaessa aivan huikea matka!

  Vastaa