Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

Päivä hurmaavassa Porvoossa

syyskuu 16, 2014

Meinasin lentää pyrstölleni viime perjantaisella Porvoon päiväreissullamme.

Miksikö?

Oli aivan häkellyttävää löytää Suomesta ja vieläpä näin läheltä kaupunki, jonka kapeilla ja sokkeloisilla mukulakivikaduilla aika tuntuu suorastaan pysähtyneen. Vanhan Porvoon tunnelma sympaattisine puutaloineen onkin kuin keskiaikaisessa sveitsiläisessä alppikylässä. Katsokaapa vaikka:

porvoo01

porvoo02

porvoo03

porvoo04

porvoo06

Näillä rikkomattoman hiljaisuuden täyttäneillä kaduilla päämäärättömän vaeltelun jälkeen huomasimme – kuin tyhjästä – olevamme yhtäkkiä Porvoon tuomiokirkkoa innokkaasti kameroihinsa ikuistaneen japanilaisen matkailijaryhmän ympäröimänä.

porvoo07

porvoo11

porvoo05

Mukulakivin päällystettyjä katuja on paljon – tasapohjakengät tekevät kävelyn astetta mukavammaksi

Vielä pidemmälle, Porvoonjoen rantaan saavuttaessa matkailijoiden tulva oli ällistyttävää, sillä en tähän päivään mennessä ollut lainkaan tietoinen Porvoon matkailun vetovoimaisuudesta. Tämä oli meille kaikille kolmelle ystävykselle riemukkaan jälleennäkemisen lisäksi ensimmäinen kerta Porvoossa, ja mielikuvamme kaupungista lähentelivät enimmäkseen Brunbergin suklaatehdasta sekä Porvoon lakua.

porvoo08

porvoo10

Punaiset ranta-aitat saivat värinsä jo 1700-luvun loppupuolella ja niitä käytettiin aikoinaan kahvin ja tupakan välivarastoina

porvoo12

porvoo17

porvoo13

Tikkareita joka makeannälkään

porvoo14

porvoo16

Ihana puinen kirjanmerkki

porvoo15

Instagramin puolella jo kerkesin julistaakin @maricomente -nimimerkin takaa, että ehdottomasti veisin Suomessa ensimmäistä kertaa vierailevan reissaajan tutkimaan Porvoon rauhaa, lukuisia pieniä käsityö- ja makeispuoteja sekä ihailemaan Porvoonjoen rannan suloisia punaisia pikku puutaloja. Ihan näin suomalaisenakin olin vaikuttunut Porvoosta – kerrassaan kaunista!

porvoo09

Kirjoittaessa soi Nopsajalka feat. Erin – Seuraava

Eng: I warmly recommend anyone visiting Finland for the first time to experience the unique and picturesque city of Porvoo only 50 kilometres away from Helsinki!

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Mirje - Kotona kaikkialla syyskuu 16, 2014 at 22:32

  Porvoo on kyllä kuin satukirjasta. Itsekin kävin siellä vasta vuosi sitten ja harmittelin, ettei ollut tullut aiemmin lähdettyä. Se on kuitenkin ihan siinä Helsingin kupeessa, helpon matkan päässä.

  • Vastaa Mari syyskuu 17, 2014 at 16:18

   Ihan totta Mirje, itsekin ihmettelin miten ei ole tullut aiemmin käytyä Porvoossa vaikka se on tässä ihan lähellä. Ehdottomasti lähtisin toisenkin kerran!

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta syyskuu 17, 2014 at 05:25

  Voi näyttääpä nätiltä! Ei ole tullut Porvoossa käytyä..Juurikin luin yhdestä enkkublogista, kun joku hehkutti Raumaa kohteena. Pitänee kai käydä sielläkin joskus :D

  • Vastaa Mari syyskuu 17, 2014 at 16:19

   Kyllä Annika, suomimatkailu kunniaan! :) Porvoo oli tosiaankin nätti ja mietin, miltä siellä uinuvilla kaduilla näyttäisi talviaikaan – aika sadunomaiselta?

 • Vastaa Lotta Watia | Unagidon syyskuu 17, 2014 at 22:59

  Porvoota tuntuu monet blogeissaan hehkuttavan, niin onhan se sinne joku kerta matkattava! Harvalla suomalaisella paikkakunnalla on enää vastaavia maisemia. Pari vuotta sitten kävin ensimmäistä kertaa Raumalla ja oikein häkellyin, että miten sellaista kaupunkinäkymää on meillä vielä jäljellä.

  • Vastaa Mari syyskuu 18, 2014 at 18:28

   Kiva Lotta kun kommentoit! Minäkin ymmärsin monien blogien Porvoon ihastelun siellä piipahtaessani, ihan aiheesta on kaupunkia hehkutettu. On ihana huomata, miten joissain Suomen kaupungeissa on säilytetty vanhaa kaupunginosaa sellaisenaan kuin se on alunperin rakennettu. Rauma olisi vielä käymättä, kiitos vinkistä!

 • Vastaa Maarit Johanna syyskuu 20, 2014 at 12:49

  Oi ihana Porvoo! Yhden ainoan kerran siellä käynyt kesäaikaan ja olin ihan että miksei kukaan ole kertonut mulle että Suomesta löytyy tällainenkin kaupunki!! Lappilainen eläny pimennossa koko elämänsä :D Ihania nuo puutalot. :))

  • Vastaa Mari syyskuu 21, 2014 at 11:54

   Tämä kainuulainenkin oli tähän mennessä elänyt ihan yhtä pimennossa :D Ite kans oisin voinut ihailla noita puutaloja vaikka kuinka kauan ja ois kiva myös nähdä, miltä näyttää talvinen Porvoo!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.