Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Tämä Tallinnan ravintola sulattaa sydämet

syyskuu 6, 2014

Viime viikonloppuisella tyttöjen riemulomallamme Tallinnassa sattui kulkureittimme varrelle eräs ravintola, jonka ehdottomasti halusin tuoda täällä blogissakin esille.

v01

Jos ette ole kasvissyöjiä, niin no hätä – en minäkään ole. Tämä hyväksi havaittu ravintola tarjoaa nimenomaan vegaanista ruokaa, jota paatuneimmankaan lihansyöjän ei kuitenkaan tarvitse millään lailla säikähtää, päin vastoin! Matkalla mukana ollut ystäväni on vege ja sen vuoksi metsästimmekin sellaista ruokapaikkaa, josta saisi muutakin kuin pastaa, josta on vain poistettu kinkunsuikaleet. Lisäksi on virkistävää kokeilla välillä jotain uutta, ja iloksemme satuimmekin bongaamaan Vegan Restoran V -ravintolan pienemmällä sivukadulla, aivan kivenheiton päässä Tallinnan vanhankaupungin Raatihuoneentorilta.

v07

Ravintola oli sisään astuessamme lähes täpösen täynnä, ja juuri ja juuri onnistuimme saamaan vapaan pöydän edellisen pöytäseurueen lähtiessä jatkamaan matkaansa. Uskoisin, että täysi ravintola lienee melko varma merkki paikan erinomaisuudesta ja suosiosta. Runsaasta asiakaskunnasta huolimatta ravintolan tila henkii hieman kellarimaista rauhallisuutta eikä vaikuta kiireiseltä tai ahdistavan täydeltä.

v05

v02

Kotoisan tyylikkäästä paperisesta menusta löytyy herkkuja moneen lähtöön, eikä niitä ole myöskään hinnalla pilattu, kuten ei juomavalikoimaakaan. Ravintolan henkilökunta on nuorehkoa ja palvelu hoituu näppärän ystävällisesti englannin kielellä.

v03

v04

Listalta meille valikoitui kikherneburgeri uunivihanneksilla (5,80e) sekä chili sin carne ruskealla riisillä kovakuorisen tortillan sisään rakennettuna (6,20e)  – mielikuvituksellista ja herkullista! Kyytipojaksi on mielestäni ihan ok nauttia lasillinen proseccoa tai valkoviiniä, hyvässä seurassa tietenkin.

Ravintolavierailun lopun kruunasi vielä hieman erikoinen seikka, sillä wc:ssä ei ollut tavallisia valoja lainkaan, vaan asiointi hoituu kynttilän lempeän liekin loimutessa. Kerrassaan kekseliästä ja ravintolan tunnelmaan sopivaa!

v06

Kirjoittaessa soi Iggy Azalea – Black Widow feat. Rita Ora

Eng: Highly recommended restaurant tip for all Tallinn visitors: Vegan Restoran V situated just a bit outskirts from the Town Hall Square serves delicious food even if you weren’t vegan (I do eat meat as well). Prices are affordable, service friendly and the atmosphere cosy and relaxing.

Saatat myös pitää näistä

16 Kommenttia

 • Vastaa Lena / london and beyond syyskuu 6, 2014 at 13:24

  Nytkin kun minäkin ilmoitan itseni Tallinnasta kovasti pitävien joukkoon, niin nämä vinkit ovat hyvin tervetulleita. En ole myöskään vegaani, mutta ravintola vaikuttaa oikein hyvältä! :)

  • Vastaa Mari syyskuu 7, 2014 at 10:56

   Minäkin olen tullut siihen tulokseen, ettei Tallinnasta voi olla tykkäämättä! :) Ja tuo kyseinen vegaaniravintola oli ihan huippu löytö kaikin puolin, suosittelen!

 • Vastaa Kthetraveller syyskuu 6, 2014 at 13:44

  Oh wow!!!! Toi on niin mun oloinen ravintola niin ruokansa kuin hintansakin puolesta :) Kiitti vinkistä, pistän must visit-listalle.

  • Vastaa Mari syyskuu 7, 2014 at 10:59

   Olepas hyvä Kthetraveller, ajattelin jakaa tämän vinkin siksi, että muutkin hoksaisi löytää tiensä noin kivaan paikkaan Tallinnan reissulla! :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta syyskuu 6, 2014 at 17:42

  Wow! Älyttömän kokoiset ja hintaiset annokset! Tuonnehan on suorastaan päästävä..Jos joskus vielä eksyn Tallinnaan.

  Ihana tuo vessa, sinne ei vissiin ole tarkoitus jäädä kohentamaan meikkiä ja pöyhimään hiuksia :D

  • Vastaa Mari syyskuu 7, 2014 at 11:04

   Hinta-laatusuhde oli tuossa paikassa tosiaan ihan omaa luokkaansa! Ja veskissä voi toki puuteroida nenua mutta aika hakuammunnaksi se menee :D Hmm, mietin just että kerettäskö piipahtaa Tallinnassa sillon tammikuussa kun tuut, mutta en tiedä miltä kaupunki näyttää talviaikaan…no suunnitellaanpa! :)

 • Vastaa Arja syyskuu 6, 2014 at 19:29

  Kiva kulla että ravintolavinkkini tuli käyttöön ;) Tätä paikkaa ei kyllä voi liikaa hehkuttaa. Vieläkö tyrnijälkkäri oli listalla?

  • Vastaa Mari syyskuu 7, 2014 at 11:13

   Kiitos vielä vinkistä Arja! Mulla oli sun vinkkaus korvan takana ja itse paikka tuli jo vastaan ennen kuin varsinaisesti alettiin metsästämään ruokapaikkaa :) Tyrnijälkkäri löytyi vielä listalta, mutta reilujen pääruoka-annosten uuvuttamina ei enää kyetty jälkkäriosastolle, harmi!

 • Vastaa Danilosaurus syyskuu 6, 2014 at 19:33

  Näyttää hyvältä ja tunnelmalliselta :) Pitänee käydä tuolla seuraavan kerran kun tulee käytyä tallinnassa.

  • Vastaa Mari syyskuu 7, 2014 at 11:14

   Suosittelen ehdottomasti, tuo oli aivan huippu ruokapaikka niin tunnelman, hintojen kuin itse ruoankin suhteen! :)

 • Vastaa Sofia / Liikkeellä syyskuu 7, 2014 at 11:16

  Oi, ihana vinkki! Näyttää kyllä tosi mukavalta ja passain ainakin mun makuun ja ruokavalioon oikeen hyvin. Pitääpä ottaa kohteeksi seuraavalla kerralla :)

  • Vastaa Mari syyskuu 8, 2014 at 15:56

   Tuo ravintola oli kaiken kaikkiaan niin symppis, että lämpimästi voin suositella sitä kun iskee nälkä Tallinnassa! :)

 • Vastaa Maarit Johanna syyskuu 7, 2014 at 14:33

  Nyt näyttää superhyvältä! Vaikka olenkin suuri liharuokien ystävä, olen siskoni vaikutuksesta alkanut kokeilemaan myös täysin lihattomia vaihtoehtoja. Kikherneburgeri kuulostaa taivaalliselta. Luulen että saisin poikaystävänikin raahattua tuonne, kiitos vinkistä :D

  • Vastaa Mari syyskuu 8, 2014 at 16:07

   Ole hyvä Maarit! :) Mulla on vähän sama tilanne, kun kaksi parhaista kavereista on vegaaneja, niin tulee itsekin kokeiltua välillä lihattomia ruokia. Kikherneistä tykkään myös muutenkin ja meni pitkään kun arvoin tuon chili sin carnen ja kikherneburgerin välillä!

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla syyskuu 7, 2014 at 19:03

  Nam :P Tämä menee ehdottomasti korvan taa :)

  • Vastaa Mari syyskuu 8, 2014 at 16:08

   Jee Tiina, tästä paikasta tuli myös mun ehdoton suosikki Tallinnassa! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.