Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Korkkarit kattoon Tallinnassa! #sokoshotels40

syyskuu 1, 2014

Keretään me siihen laivaan, kun juoksuksi laitettaan!”

tallinn03

Tämä lause taisi kuulua kesän viimeisenä viikonloppuna pariinkin kertaan, niin meno- kuin paluumatkalla, kun suuntasimme hyvän ystäväni Riikan kanssa kohti Tallinnaa Sokos Hotels 40 vuotta – 40 blogitarinaa -bloggaajakampanjan merkeissä. Tällä kampanjalla Sokos Hotellit juhlivat 40 toimintavuottaan ja kutsuivat 40 matkailusta kirjoittavaa bloggaajaa vierailemaan hotelleissaan Suomessa, Tallinnassa sekä Pietarissa.

tallinn19

Sokos Hotel Viru on yksi Tallinnan näkyvimmistä maamerkeistä

En ole koskaan tätä ennen yöpynyt Tallinnassa, joten tunnelma oli aika katossa, kun sain tiedon, että omalle kohdalleni sattui onnekkaasti juurikin legendaarinen, keskellä kaupungin sykettä sijaitseva Original Sokos Hotel Viru. Kampanjaan kuului yksi yö kahdelle hengelle illallisen kera, ja viime lauantaina suuntasimmekin kohti Tallinnan kaupungin ihmeitä ja houkutuksia hyvin ansaitulle tyttöjen minilomalle, kun kelitkin sattuivat kohilleen!

tallinn20

tallinn11

Hotellin aulatiloja

Hotellin aulaan saapuessamme oli sattumoisin juuri ruuhka-aika, ja hetken saimme jonotella ja kuunnella, kuinka jo hyvään maistitilaan ehtinyt suomalainen mies oli hukannut passinsa, jota kärsivällinen hotellin henkilökunta koitti ystävällisen avuliaasti metsästää hänelle. Vihdoin tiskille päästessämme palvelu oli meidän kohdallamme sujuvaa, mutkatonta ja selkeää – suomen kielellä. Etukäteen olin asioinut varausta tehdessäni sähköpostitse hotellin myyntiassistentin kanssa englanniksi, sillä tämä tuntui varmemmalta kieleltä olettaen, että nykyään Virossa etenkään nuorempi sukupolvi ei välttämättä puhu suomea tai mieluummin kommunikoi englanniksi. Korjatkaa toki, jos jollain on eriävää tarkempaa tietoa asiasta.

tallinn09

Huoneemme sijaitsi hotellin 21. kerroksessa, josta oli upeat näkymät Tallinnan satamaan sekä vanhaankaupunkiin, mikä oli varmastikin huoneen vahvin valtti. Lisäksi olen aina unelmoinut ikkunatasosta, jolla voi istuskella ja katsella ulos kohti kaupungin valoja, ja tästä huoneesta löytyi riemukseni sellainen – iso plussa myös! Muutenkin huone oli perussiisti ja tyynyjä oli valittavana kahdenlaista kokoa. Sängyt olivat mukavan pehmeät ja niiden päälle oli aseteltu Sokos Hotel Virun omat hedelmäkarkit, joten heti kättelyssä saatiin suut makiaks ;)

tallinn04

tallinn05

tallinn06

Ikkunalauta, jolla voi istuskella <3 Huomatkaa myös tarkoitusta varten laitettu pieni istuintyyny

tallinn25 copy

Haaveiluhetki Tallinnan kattojen yllä

tallinn10

Kauniita kaupunkinäkymiä huoneemme ikkunasta 21. kerroksesta

tallinn21

tallinn24

Pitkän ja rankan laivamatkan jälkeen matkaaja osaa arvostaa pehmeää hotellisänkyä :)

tallinn08

Korkkarit kattoon!

Illallinen meillä oli etukäteen varattuna hotellin Suomessakin tutusta Amarillo-ravintolasta klo 19. Saapuessamme henkilökunta ei heti alkuun ollut tietoinen varauksesta, mutta pienen etsiskelyn jälkeen myyntiassistentin kanssa käymäni sähköpostikeskustelu löytyi ja meidät ohjattiin ystävällisen jämptisti mukavaan loosipöytään. Sain valita ateriani herkullisesta grillimenusta ja ystävälleni oli etukäteen sovitun mukaisesti tarjolla kasvisvaihtoehtoja, joista esimerkiksi burritolla ei yleensä voi mennä kovin pahasti pieleen!

tallinn17

Alkupaloina nacholautanen salsalla talon viinin kera

Tarjoilija kävi asianmukaisesti ruokaillessamme tiedustelemassa, onko kaikki hyvin ja maistuvatko ateriat. Ainoa asia, joka hieman ruokailun aikana häiritsi, oli ravintolan yhteydessä toimivan yökerhon taustamusiikki, joka kuului myös ravintolaan ja muuttui jo ennen iltakahdeksaa bassojytkytykseksi – olo oli vähän kuin olisi illastanut Nurmjärven paikallisella yöklubilla (kokeilkaapa ite joskus, niin tiedätte! ;) )

tallinn18

Garlic Chicken ja vegeburrito maistuivat

Tallinnan lauantaisen yöelämän fiilistelyn jälkeen oli ihana kaivautua pehmeisiin ja siisteihin lakanoihin, painaa pää tyynyyn ja mieli höyhensaarille.

tallinn23

Tallinnan valot hiljalleen hämärtyvässä yössä

tallinn12

Aamupalaa hotellissa oli tarjolla klo 7-11 tuoreine lämpimine leipineen, myslineen ja raikkaine hedelmineen. Myös lämmintä purtavaa, kuten nakkeja, munakokkelia ja lihapullia oli saatavilla, ja näin pienenä kahvihifistelijänä voisin todeta, että sen aamuinen tummapaahtoinen sumppi maistui suussa sopivan pehmeältä ja sulavalta. Hotelli on kohtuullisen suuri lukuisine kerroksineen ja niinpä myös aamiaistilat olivat hyvänkokoiset ja istumatilaa riitti hyvin.

tallinn13

tallinn14

tallinn15

Kaiken kaikkian Sokos Hotel Viru on mainio yöpymispaikka Tallinnassa etenkin sijaintinsa suhteen. Hotellista on lyhyt kävelymatka niin vanhaankaupunkiin, parille paikallisten suosittelemille tanssiklubille sekä myös satamaan. Lisäpisteitä tuli vielä suorasta oviyhteydestä aivan naapurissa sijaitsevaan Viru-keskukseen, joka meinasikin vesittää etenkin toisen reissuleidin budjetin kertaheitolla! :)

Lämpimät kiitokset vielä Sokos Hotelleille hienosta hotellikokemuksesta!

tallinn22

*Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Sokos Hotelsin kanssa*

Kirjoittaessa soi Kaija Koo – Supernaiset

Eng: Me and my friend were invited to Sokos Hotel Viru in Tallinn, Estonia for a night and a dinner as part of Sokos Hotels 40 years campaign for 40 bloggers. We especially enjoyed the view from our room on the 21st floor of the hotel as well as the very central location in a walking distance from the Old Town, nightlife and the harbour.

Saatat myös pitää näistä

18 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta syyskuu 1, 2014 at 20:08

  Voi näytti ihanalta teidän reissu :) Ja mahtava, että sattui hyvä hotellikin kohdalle. Niin kenenkäs budjetti se oli mennä siellä Viru-keskuksessa? :D

  • Vastaa Mari syyskuu 1, 2014 at 20:31

   Ihana reissu olikin, sellainen tyttöjen pikapyrähdys lähellä mutta kuitenkin ulkomailla :) Höynäytin Riikan River Islandiin kun niitten liike löyty Viru-keskuksesta ja sieltähän ei meinattu pois päästä! :D Oma budjetti puolestaan retkahti vasta laivan tax freessa kun sieltä suureksi yllätykseksi löyty Victoria’s Secretiä!

   • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta syyskuu 2, 2014 at 02:51

    Oih River Island! Sitä on kyllä ikävä. Victoria’s Secretissa on sen sijaan tullut hengattua vaarallisen usein lounastunneilla…

    • Vastaa Mari syyskuu 2, 2014 at 09:05

     Joo oon Nelly.comista pari kertaa tilannut River Islandin hameita, kun liikettä ei vielä fyysisesti Suomessa ole. Ja juuri olin aikeissa tilata VS myös netin kautta, kunnes laivalla sattui eteen niiden tuotteita..oi voi!

 • Vastaa Elina / Narulelu maailmalla syyskuu 1, 2014 at 21:15

  Hah! Mäkin olin viikonloppuna Tallinnassa, tosin yö meni Baltic Queenilla. Jotenkin luulen, että teillä oli paljon rauhallisempi reissu kuin meidän rymyporukalla. ;) Viru hotelli näyttää ihan asialliselta.

  • Vastaa Mari syyskuu 2, 2014 at 09:07

   Ai vitsi, eli melkein oltais saatettu törmätä toisiimme Tallinnan kaduilla! :) Siitä rauhallisesta en tiedä, mutta ihan nätistihän se meni kaupungin yöelämässä, josta taidan kirjotella myöhemmin vielä erikseen erään vinkin.

 • Vastaa Inka syyskuu 2, 2014 at 07:55

  Jee, ihanaa että teidän reissu meni mukavasti! Ja oli tosi mielenkiintoista kurkistaa miltä näytti Virussa, kun me oltiin viikkoa aikaisemmin Estoriassa. Pitääkin kirjoittaa siitä heti! Nuo Tallinnan vanhan kaupungin maisemat on kyllä jotain niin siistiä!

  • Vastaa Mari syyskuu 2, 2014 at 09:09

   Mua on kans jo pitkään kiinnostanut Viru, ja nyt uutuutena tuo mainitsemasi Estoria, eli innolla oottelen sun postausta tästä hotellista! :) Ja Tallinnan vanha kaupunki <3

 • Vastaa Kthetraveller syyskuu 2, 2014 at 18:35

  Kylläpä teillä oli hulppeat näkymät huoneestanne!

  • Vastaa Mari syyskuu 2, 2014 at 20:21

   Näköalat oli kyllä hienot ja silmä lepäsi noissa maisemissa!

 • Vastaa Laura R. syyskuu 3, 2014 at 13:56

  Huikeet huonenäkymät! Vaikuttaa olleen ihana tyttöjen retki! :)

  • Vastaa Mari syyskuu 3, 2014 at 16:39

   Ihana reissu olikin huonenäkymineen päivineen! Useammin pitäisi olla näitä tyttöjen retkiä :)

 • Vastaa Maarit Johanna syyskuu 3, 2014 at 18:41

  Nyt näyttää kivalta hotellilta! Muutamista sokos hotellien arvosteluista on saanut vähän sellaisen kuluneen ja vähän tunkkaisen vaikutelman. Siis vaikka kuvat ovatkin olleet laadukkaita. Viruhan on nyt siis muutenkin legendaarinen paikka että se on pakko joskus kokeilla! En ole itsekään koskaan Tallinnassa yöpynyt, joten tässä vaihtoehto :)

  • Vastaa Mari syyskuu 5, 2014 at 17:29

   Tätä hotellia voisin ihan hyvin mielin suositella tukikohdaksi Tallinnan reissulle! En itsekään tiennyt mitä odottaa hotellivierailulta, mutta onneksi kokemus oli kaiken kaikkiaan positiivinen ja hyvä maku jäi suuhun :)

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta syyskuu 9, 2014 at 10:58

  Nerokas pikkuidea tuo ikkunalaudan tyyny :)! Kivalta reissulta ja hotellilta näytti :)

  • Vastaa Mari syyskuu 9, 2014 at 16:23

   Tuo tyyny (ja toinen samanlainen toisella puolen ikkunalautaa) oli juuri sellainen pieni lisä mikä sai hyvälle mielelle! :)

   • Vastaa Jerry / Pako Arjesta syyskuu 9, 2014 at 18:20

    Ne on ne pienet lisät, millä on merkitystä ;)

    • Vastaa Mari syyskuu 9, 2014 at 19:19

     Ihan totta, niillä parhaimmillaan ylitetään asiakkaan odotukset ;)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.