Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Voimalla seitsemän miehen

elokuu 6, 2014

Olen tässä joskus aiemmin kesällä hehkuttanut saattanut mainita pariin kertaan Nurmijärven leppoisen rauhoittavista maalaismaisemista. Ennen kuin eräs parhaista ystävistäni reilu vuosi sitten iski valloituslippunsa kyseiselle paikkakunnalle, ei minulla ollut Nurmijärvestä juuri muita mielikuvia kuin Matti Vanhanen ja Pikku G.

sääksi

Nurmijärven Sääksin paratiisirannalla syyskuussa 2013. Kyllä, luit oikein – SYYSKUUSSA! :)

Mikä Nurmijärvellä sitten on hyvän seuran (ja tuon hiekkarannan) lisäksi niin mahtavaa, että siellä täytyy jatkuvasti olla ramppaamassa? Näin ohimennen, asiasta sivuraiteelle aika railakkaasti poiketen on pakko mainita iki-ihana, Nurmijärven kirkonkylän eli suomeksi keskustan oma ravitsemusliike Club Venla, jonne suoraan sanottuna lähden mieluummin kuin yhdellekään Helsingin klubille. Venlassa olen saanut pomppia niin Brädin, Tuomas Kauhasen kuin Kuningaspähkinän ja Setä Tamunkin tahtiin, ja nyt kun päästiin astioille, niin syyskuussa siellä pääsee revittelemään itsensä Elastisen rytmeissä – ihan vaan jos kaipaatte menovinkkejä! ;)

nurtsi13

“Pummilla Tallinnaan!”

Palatakseni takaisin jossain välissä kadotettuun tämän postauksen punaiseen lankaan, olen vähän kyllästynyt muutamaan kertaan suosimiini Top-sitä-Top-tätä -listoihin. Siksipä esittelenkin teille sen sijaan erään hienon, yksittäisen helmen Nurmijärvellä, jossa samoillessa asianmukaiset kengät on kaiken a ja o!

nurtsi01

nurtsi07

Nurmijärven kirkonkylän lähellä sijaitseva Myllykoski on virkistysalue keskellä luonnonkauniita metsämaisemia ja upeasti kuohuvaa koskea. Alueella on luonnonpolku, joka kiertelee Suomen kansalliskirjailija Aleksis Kiven lapsuudenmaisemissa, ja se soveltuu loistavasti vaikkapa päiväretkeilyyn. Myllykoski on myös suosittu kalastuspaikka, ja siellä voi kalastaa perhokalastusvälineillä. Lisäksi alueelta löytyy kiitettävän hyvin tulentekopaikkoja.

nurtsi04

nurtsi05

nurtsi06

myllykoski

Varsinainen _viidakon tähtönen_ sulautuu jälleen upeasti ympäristöönsä :D

nurtsi08

nurtsi09

nurtsi03

Perhostelua Myllykoskella

nurtsi11

nurtsi12

nurtsi10

Kiljukoon nyt kaikkein kaula,
koska mielin virren laulaa
voimasta seitsemän miehen.

Tähtiä kuin otavassa,
poikia on Jukolassa,
laiskanpulskeja jallii.

Juho pauhaa, pirtti roikaa;
hän on talon aika poika,
ankara “Poika-Jussi”.

Tuomas seisoo niinkuin tammi,
koska saarnaa Aaprahammi,
Jukolan Salomon suuri.

Simeoni, liuhuparta,
valittaa se “ihmisparka,
syntinen, saatana, kurja”.

Simeoni herneet keittää,
Timo sekaan rasvat heittää,
patahan kuohuvaan sylkee.

Lauri-poika metsäs häärii,
katselevi puita väärii,
mäyränä nummia tonkii.

Viimein tulee hännän huippu,
Pikku-Eero, liukas luikku,
Jukolan tiuskea rakki.

Siinä onpi velisarja,
jalo niinkuin sonnikarja,
voimalla seitsemän miehen.

– Aleksis Kiven romaanista Seitsemän veljestä

 —

Kirjoittaessa soi Elastinen – Bäkkiin Stadiin (albumilta Elaksis Kivi)

Eng: There’s a pure nature attraction of Myllykoski situated not far from the centre of Nurmijärvi in the Southern Finland. It’s a beautiful and popular place for a day trip, fishing or making a campfire. Have you ever been there?

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Kthetraveller elokuu 6, 2014 at 19:50

  Voi että, harvemmin sitä tulee liikuttua ns. lähimaisemissa mikä on niin väärin. Mahtavia kuvia mahtavan oloisesta paikasta. Täytyy kyllä ottaa joku kerta auto alle ja käydä Myllykoskella koko perheen voimin.

  • Vastaa Mari elokuu 6, 2014 at 23:50

   Kiitos Kthetraveller! Minäkin olen koittanut harrastaa lähiseutumatkailua enemmän nyt näin kesällä, kun kelit on olleet mitä parhaita ja aurinkoa on riittänyt. Myllykoski sopii varmasti hyvin myös lapsiperhekohteeksi, itsekin taisin löytää taas sisäisen lapseni siellä kiviä pitkin tasapainoillessani! :)

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla elokuu 6, 2014 at 22:30

  Viime kesänä käytiin fillareilla Myllykoskella ja Taaborinvuorella :)

  • Vastaa Mari elokuu 6, 2014 at 23:52

   Jes, hyvä Tiina! :) Taaborinvuori jäi viimeksi välistä, ja ensi kerralla haluan vierailla myös Aleksis Kiven syntymäkodilla.

  Vastaa