Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

Kainuun Riviera – Manamansalon saari

heinäkuu 25, 2014

Näin kesäaikaan Suomenmaa on kukkeimmillaan ja heinäkuiset hellepäivät ovat tarjonneet lämpöä ja aurinkoa ihan riittämiin asti myös omien kotikontujen tutkimiseen. Hätkähdin tuossa eräs päivä Kainuun Sanomia kotona Kajaanissa lukiessani, etten ole koskaan elämäni ja Kainuussa viettämieni 23 vuoden aikana käynyt Vaalaan kuuluvassa Manamansalon saaressa ja kylässä. Tämä lomakeidas sijaitsee Oulujärven rannalla 80 kilometrin päässä Kajaanista, ja on kesäaikaan suosittua retkeily- ja leirintäaluetta upeiden maisemiensa vuoksi.

Muistan ala-asteen musiikinopettajani jopa säveltäneen ja sanoittaneen kokonaisen oman laulun tälle Kajaanin ja Oulun liki puolivälissä sijaitsevalle kesärantamajoituskohteelle, ja Manamansalon Saaripäivät oli minulle tapahtuman nimenä ennestään tuttu.

kai01

kai08

Muuta tietoa minulla ei tästä paikasta ei juurikaan ollut, joten aurinkoisen lauantai-illan kunniaksi ajelimme siltaa pitkin saarelle katsomaan sinne edellisiltana saapuneiden laivojen regattaa.

kai02

kai03

Siinä on venhettä jos jonninmoista!

kai07

Martinlahden satamasta löytyi muun muassa Kajaani-niminen, upea höyrylaiva

kai04

kai06

kai05Nopea silmäys Manamansalon Kultahiekkojen leirintäalueelle ja hienohiekkaiselle Oulujärven rannalle ei jättänyt lainkaan epäilysten varaan, miksi aluetta toisinaan kutsutaan Kainuun Rivieraksi.

kai13

kai09

Piipahdimme myös musiikkialan monitaituri Kassu Halosen taidetalon pihalla sekä valtavan patsaan luona, joka käsittääkseni edustaa herraa itseään.

kai12

kai11

Pois saarelta ajelimme sen toiselta puolen ja tällöin sain myös kokea elämäni ensimmäisen lossikyydin!

kai15

kai16

kai17

kai14

Oulujärvi eli ‘Kainuun meri’ on Suomen viidenneksi suurin järvi

Kesä on mitä otollisimpaa aikaa panostaa lähimatkailuun Suomessa ja ymmärtää, että aina ei tarvitse lähteä edes kovinkaan kauas kokeakseen jotain mieleenpainuvan ikimuistoista.

Nauttikaa ihanista Suomen kesäpäivistä ja käykää tutustumassa lähiseutujenne matkailutarjontaan!

kai10

..Ja syökää paljon jäätelöä! :)

Eng: Went to explore the leisure island and village of Manamansalo situated in the Lake Oulujärvi.

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta heinäkuu 27, 2014 at 04:17

  Voi Manamansalo! Me käytiin siellä perheen kanssa tosi usein silloin kun olin pieni! Siellä oli huippua uida, kun järveen pystyi kävelemään vaikka kuinka kauas, ennen kuin edes alkoi syvenemään. Ja lossimatkatkin oli kivoja! Ois kiva pyörähtää tuolla nyt vanhempana, kun oon varmasti ollut alle kouluikäinen tuolla käydessä :D

  • Vastaa Mari heinäkuu 27, 2014 at 11:11

   Hehee, mustakin oli vihdoin ja viimein kiva käydä Manamansalossa katsomassa, minkälaisesta rivierasta oikein on kyse :D Luulen että perimmäinen syy, miksi en ollut ennen käynyt siellä on se, kun ollaan aina menty omalle mökille perheen kanssa tämmösillä kesäkeleillä. Seuraavan kerran kun oot Suomessa kesäaikaan niin koitetaanpa suunnata noille hiekkarannoille! ;)

 • Vastaa Jenni heinäkuu 28, 2014 at 18:49

  Manamasalo <3 Olen käynyt siellä kerran, pienenä. Lähdin mummun ja vaarin kanssa asuntovaunureissulle. Kun tultiin kotiin, oli äiti ja iskä hankkineet mulle lemmikkikanin.

  • Vastaa Mari heinäkuu 28, 2014 at 22:28

   Ihania lapsuusajan muistoja sulla Jenni! :) Asuntovaunuja ja -autoja siellä näytti nytkin olevan paljon, ilmeisen suosittu leirintäalue näin kesäaikaan.

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.