Pallontallaajat.net
Valikko
Suomi

“Läpi yön laulan sulle, kun kesäyön aurinko laskee”

heinäkuu 18, 2014

Paahtavan kuuma aurinko ja reippaat 750 kilometriä Helsingistä Ouluun matkaa taittaen autolla.

road13

road03

Äkkiseltään heitettynä noiden kahden yhdistelmä ei juuri kuulosta erityisen houkuttavalta.

Asiahan aivan erikseen on, kun siihen lisätään ajamisesta tykkäävä, puhelias kuski, rauhallisesti takapenkillä köllöttävä, söpö jämtlanninpystykorva sekä ilmastoidussa autossa matkanteko iltapäivästä illaksi kääntyvässä, valoisan kuulassa kesäyössä. Tällöin ajatus road tripista pohjoiseen alkoi jo suorastaan kutkutella lentämisen tai junassa istumisen sijaan!

road02

“Jee, kaasu pohjaan ja menoksi!”

road09

Koukkaus Etelä-Pohjanmaan Jalasjärven kautta lämminhenkisine kahvitaukoineen idyllisen punaisessa maalaistuvassa virkisti mieltä ja vilaus Seinäjoen juuri valloittaneesta Tangomarkkinakadun vilskeestä toi mieleen lapsuuden kesävisiitit äidin sukulaisten luona – puhumattakaan aakean laakeista, tilaa antavista Pohojammaan peltomaisemista.

road14

road04

road07

road08

Kalajoen hiekkasärkät edustaa ylpeänä liikenneympyrässäkin

road06

Jossain Nicaraguassa tällanen viritys tien päällä ois ehkä ihan normaalia…

Lännen rantatietä ajellessamme suomenkieliset kyltit loistivat välillä kokonaan poissaolollaan ja piskuisella huoltoasemalla pysähtyessämme ympärillä kuului ainoastaan Suomen toista virallista kieltä, joka meinaa allekirjoittaneella olla kouluvuosien jälkeen hieman unohduksissa. Lämpimien ja yllättävän maukkaiden iltapalapaninien osto onnistui kuitenkin joten kuten suomeksi, ja tyytyväisinä jatkoimme matkaa edelleen kohti Tervaporvarien kaupunkia.

road05

road10

Hiljainen tienoo ja superkuu

road01

“Joko oltais kohta perillä..?”

Puolen yön aikoihin Oulua lähestyessämme auringonlasku hehkui kilpaa horisontissa juuri samaisena yönä loistaneen superkuun kanssa. Nämä ovat juuri niitä hetkiä, jolloin ymmärtää, miksi toisinaan kannattaa matkustaa pitkän kaavan mukaan, vailla sen suurempaa kiirettä ja vain nauttia ympäröivistä kesäyön maisemista.

road11

Keskiyön jälkeistä auringonlaskua ihaillen, melkein perillä Oulussa

road12

Kirjoittaessa soi Kuningasidea – Pohjolan tuulet

Eng: Road trip from Helsinki to Oulu through the Southern Ostrobothnia included beautiful field landscapes and views of both the sun and the moon at the same time. Loved driving in a good company on a bright, light Finnish summer night!

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Anssi heinäkuu 18, 2014 at 23:18

  Haa, hyvinkin tuttuja maisemia Jalasjärveltä! Toisessa kuvassa on Keskikylän entinen meijeri, jossa on sittemmin kasvatettu kannabista. :D Oliko Jalasjärven kahvipysähdys jossain yksityistalossa, kun en vain millään saa päähäni mitään kuvaukseen sopivaa kahvilaakaan…

  • Vastaa Mari heinäkuu 19, 2014 at 10:19

   Kiva Anssi kun kommentoit! On kiintoisaa tietää kuvissa näkyvien rakennusten taustoista tarkemmin, mullehan ne oli vaan idyllistä maalaismaisemaa :) Ja yksityistalossa tai mökissä tosiaan hörpättiin kahvet, kun otettiin sieltä kyytiin tuo kuvissakin vilahdellut koiruli Oulun koiranäyttelyä varten.

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta heinäkuu 19, 2014 at 05:04

  Voi ihania Suomi-maisemia! Road trippailuapa ei ole tullut harrastettua sitten aikapäiviin missään maassa, pitänee korjata tilanne jossain välissä…:)

  • Vastaa Mari heinäkuu 19, 2014 at 10:23

   Kesällä se on mukavaa Suomessakin, ja aika harvoin mullakaan tulee autolla lähettyä pitkälle matkalle. Mites ois USA:n road trip, sehän oli sulla bucket listallakin? ;) Ja Riikka myös mukkaan!

 • Vastaa Laura heinäkuu 19, 2014 at 18:09

  Kesäinen Suomi ja roadtripit läpi yöllisten peltomaisemien… Ah, suoraan sanottuna en tiedä mitään parempaa! :)

  • Vastaa Mari heinäkuu 20, 2014 at 10:20

   No niinpä Laura, musta on aina yhtä mahtavaa huomata, että omassa kotimaassakin voi kokea tällaisia elämyksiä! :)

 • Vastaa Amanda heinäkuu 24, 2014 at 12:35

  Kommentoin vähän myöhässä, mutta kyllä, just tollaiset road tripit on välillä ihan parhaita. :) Fiilistelin itse just bussimatkailua, ja sehän menee vähän samaan genreen kaikkine maisemantuijotteluineen.

  • Vastaa Mari heinäkuu 25, 2014 at 10:13

   Juuri tuossa liikkuvan maiseman tuijottelussa on jotain niin rauhoittavaa ja rentouttavaa. Viime kesänä menin kans yöbussilla Kajaanista Helsinkiin 10 tuntia juhannusaattoyönä, ja olihan nätit maisemat kun pohjoseen mentäessä ei tullut pimeää ollenkaan! :)

  Vastaa