Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Yöpyisitkö kissahostellissa?

heinäkuu 6, 2014

Nyt seuraa majoitusvinkki etenkin budjettireissaaville kissaihmisille, mutta miksei kaikille muillekin, jotka suunnittelevat matkaa Istanbuliin.

Olin jo ehtinyt innoissani, rinkka täynnä reissumieltä porhaltaa etukäteen varaamani majoitukseni ohi Taksimin aukiolta alas kohti Bosporia parikin kertaa, kunnes lopulta äkkäsin kadun varressa pienen, sangen huomaamattoman oven, jossa luki “Stray Cat” (suom. Katukissa). Sinne siis!

cat01cat13

cat04

cat08

Sisällä näyttävän räikeät kissa-aiheiset seinämaalaukset ensitöikseni huomattuani tunsin oloni jo aika kotoisaksi ja tiesin olevani jälleen ihan oikeassa paikassa. Alkumatkan pari ensimmäistä yötä pinkissä nukkemaisen söpössä hotellissa yövyttyäni myös tämä hieman boheemi kissahostelli vaikutti varsin jännältä kokemukselta. Viimeistään siinä vaiheessa olin aivan myyty, kun näin pari pikku kissimirriä kellimässä hostellin aulan sohvalla, ja kolmannen istumassa avonaisella ikkunalla, tarkkaillen herkeämättä naapurustoa.

20140528_181718

cat03

Oleskelutila oli harvoin näin tyhjänä

cat06

cat05

Minulla oli varattuna Stray Cat -hostellista sänky neljän hengen naisten dormista, sisältäen aamiaisen, vuodevaatteet ja Internetin yleisillä alueilla. Maksoin tästä 18 euroa yöltä, mikä oli mielestäni aika huikean edullinen hinta mukavasta reppureissaajahostellista. Huonekavereina minulla oli kivat aussi- ja kiinatytöt, ja yhden yön ajan neljännessä sängyssä piipahti myös venäläinen nuori tyttö. Kukaan ei onneksi kuorsannut, ja meistä neljästä minä olin se, joka hiippaili joka yö kolmen jälkeen pimeydessä omaan sänkyyn, koittaen olla herättämättä muita. Mutta, tietääkseni en itekään ole se hostellityyppi, joka kuorsaa :D (sori vaan näistä hurmaavista mielikuvista…)

cat02

Jokaisella oli huoneessa oma yksittäinen sänky – kerrossänkyjä ei hämmästyksekseni näkynyt

cat09

Lukollisten säilytyslokeroiden itseironista huumoria :)

cat10

cat12

Näkymä kolmannen kerroksen ikkunasta kadulle

Tavallaan oli fiksu veto hostellilta laittaa netti vain aulan hengailualueelle, jolloin porukka ei nökötä omissa huoneissa sängyillään nokka kiinni puhelimissa vaan tekee samaa edes ringissä yleisellä alueella, jossa voi Instagramin päivityksen lomassa vaihtaa pari sanaa ihan kasvokkainkin muiden reissaajien kanssa. Itse tutustuin muun muassa toiseen aussityttöön, joka oli viipynyt Istanbulissa viimeiset viisi kuukautta ja seuraavaksi suuntasi kohti Kanadaa, sekä vastavalmistuneeseen chileläisopiskelijaan, joka oli lähtenyt isomman kaveriporukan kanssa maailmanympärimatkalle. Tässä juuri kiteytyi hostellien hienous ja soveltuvuus etenkin yksinreissaavalle – samanhenkistä juttuseuraa ei melkeinpä voi olla löytämättä!

Sain nakitettua chileläisen kameran eteen vaikka kovasti yritti ensin karata :)

Hostellin yleiset vessa- ja suihkutilat oli ihan siedettävät, mutta olin tässä vaiheessa melko tyytyväinen rinkkani yläosan irrotettavaan toilettilaukkuun, jonka saa metallikoukulla ripustettua seinälle – ihan mielettömän kätevä keksintö tällaisissa olosuhteissa! Suihkusta tuli lämmintä vettä ja viemärikin veti, joten jopa minä, normaalisti suihkussa suunnilleen asuva kylpijä selvisin kolmesta yöstä kiitettävän hyvin – tässä vaiheessa voidaan vielä lisätä vettä myllyyn – pelkän pikkuruisen käsipyyhkeen avulla! Hostellilla ei ollut saatavilla pyyhkeitä, en kantanut omaa isoa mukana eikä pyyhekauppoja ollut lähimaillakaan. Mutta nou hätä, suihkussa kävin kyllä siitä huolimatta joka aamu :) (tiedän, too much information..)

cat14

Reissuneitin rinkasta irrotettava, seinälle ripustettava toilettilaukku

Hostellin henkilökunta oli nuorta ja rentoa, ja heiltä sai aina vinkkejä mitä tehdä ja minne mennä tutkimaan kaupunkia. Sain lisäksi hostellista kovasti kaipaamani kunnollisen Istanbulin kartan, semmoisen, jossa on kaikki pikkukatujenkin nimet merkattuna. Tämän kartan avattuani en enää missään välissä ollut eksyksissä loppureissullani!

cat11

Nyt alkoi olla karttaa ja opaskirjaa joka lähtöön!

Kivana lisänä kartasta löytyi myös turkin kielen hieman kieli poskella koottu minisanasto. Suurin osa ihmisistä Istanbulissa puhuu kyllä englantia, mutta tiedättehän, kun ootte vieraassa maassa, on aina kiva osata edes hei ja kiitos paikallisella kielellä. Siksi kokosinkin teille tähän ne olennaisimmat sanat, joiden lausumista harjoittelin paikallisen kaverini kanssa ja joilla selvisin seuraavat kolme päivää, englanniksi toki jatkaen (suluissa suuntaa-antavat lausumisohjeet) :

Hei = Merhaba (merhaba)

Kiitos! = Teşekyler! (teshekylär)

Kippis! = şerefe! (sherefe)

Ei = Hayır (haier)

Ale, tarjous = Indirim

Raha, käteinen = Nakit

Tuosta voidaan nyt päätellä, että nähtävästi oli hyödyllisempää opetella sanomaan turkiksi ‘ei’ kuin ‘kyllä’, sillä jälkimmäistä en tiedä vieläkään, kun taas kieltosana oli varmaan päivittäin käytössä (palaan tähän seikkaan myöhemmin yksinmatkustavana naisena Turkissa -postauksen yhteydessä!)

Onko teillä ollut hyviä tai huonoja hostellikokemuksia, tai jotain mikä on jäänyt erityisesti mieleen hostellissa tai jossain muussa majoituspaikassa yöpyessänne?

Kirjoittaessa soi John Holt – Ghetto Queen

Eng: I stayed at a laid-back backpacker accommodation called Stray Cat Hostel for the last three nights of my Istanbul journey. I met travellers around the world and the hostel also accommodates three adorable cats that are eager to play with any guest around the common areas :) If you like a simple, youthful and colourful accommodation only in a walking distance from Taksim Square, I would warmly recommend you this lovely hostel!

Saatat myös pitää näistä

14 Kommenttia

 • Vastaa Susanna89 heinäkuu 6, 2014 at 22:30

  Ihanat kissat ja kivan kuuloinen majoitus. Mieleen on jäänyt moni paikka ja myös kissakahvila on tullut löydettyä sattumalta

  • Vastaa Mari heinäkuu 7, 2014 at 10:04

   Mä haluaisin myös käydä Lontoon tai Japanin kissakahviloissa, ja toivon että joskus saadaan semmoinen Suomeenkin!

   • Vastaa Boheemi heinäkuu 25, 2014 at 06:02

    Syksyllä avataan Tallinnaan kissakahvila :)

    • Vastaa Mari heinäkuu 25, 2014 at 10:14

     Jes, huippua! Jälleen yksi hyvä syy matkata kohti Tallinnaa :)

 • Vastaa Elina / Narulelu maailmalla heinäkuu 6, 2014 at 22:39

  On muuten pirteän väristä ja mulle ainakin kelpaa mainiosti kissat kaveriksi!

  Hirveän vähän on tullut hostelleissa yövyttyä ja edellisistäkin kokemuksista on jo vuosia. Muutama hyvä kokemus on hostelleista ja sitten yksi tosi huono, kun huonekaveri paljastuukin jokseenkin sekopäiseksi. Sen kokemuksen jälkeen olen suosinut hotelleja ja autossa nukkumista.

  • Vastaa Mari heinäkuu 7, 2014 at 10:10

   Joo, hostellikokemus riippuu pitkälti juuri niistä samassa huoneessa majailevista matkaajista, eli aika lailla on tuurista kiinni, ketä muita sinne sattuu huonekavereikseen saamaan. Täysin kamalaa hostellikokemusta mulle ei vielä ole sattunut omalle kohdalle, ja välillä esimerkiksi kaverin kanssa reissatessa tulee joissain maissa melkein edullisemmaksi ottaa kahden hengen huone budjettihotellista kuin yöpyä hostellidormissa.

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta heinäkuu 6, 2014 at 23:03

  Pirtsakka hostelli! Muuten voisin varmaan yöpyäkin vastaavassa paikassa, mutta Adam sais kyllä aika slaagin kissa-allergiansa kanssa :D

  • Vastaa Mari heinäkuu 7, 2014 at 10:13

   Mullahan itse asiassa myös on lievä kissa-allergia, mutta selviän siitä suht hyvin apteekista saatavilla allergialääkkeillä. No, nämä lääkkeethän tietysti jäi sillon kotia, joten en loppuunsa ihan hirveästi voinut paijailla kissimirrejä. Mutta oli ne söpöjä! :)

 • Vastaa Tiina, Kinttupolulla heinäkuu 6, 2014 at 23:13

  Kääk! Täällä yks kissahullu kajahti :D Mutta miks vaan yks kissakuva, niitä olis voinut mun puolesta olla vaikka sata ;)

  • Vastaa Mari heinäkuu 7, 2014 at 10:16

   Mietin kans ite miksi mulla löytyi vaan lähinnä tuo yks kuva hostellin kissoista, vaikka kadulla sitten kuvasin niitä sitäkin enemmän. Laitan johonkin toiseen postaukseen sitten ne loput katukissakuvat ihasteltaviksi :)

 • Vastaa Anni heinäkuu 7, 2014 at 06:51

  Aivan ihana postaus! Kyllä kelpais kissahostelli mullekin :) meow.

  • Vastaa Mari heinäkuu 7, 2014 at 10:17

   Kiitos Anni! Tuo kissahostelli oli kyllä semmonen löytö, että varmaan menisin samaan paikkaan uudestaan seuraavallakin Istanbulin reissulla :)

 • Vastaa Lena / london and beyond heinäkuu 7, 2014 at 13:33

  Mä tykkään hostelleista kun yksin reissaan, juuri ihmisten takia. En ole tavannut yhtään epämiellyttävää henkilöä hostelleissa ja uusia ystäviä on tarttunut matkoilta mukaan. :) Ihana se fiilis siellä yleensä on :)

  Voisin hyvin käyttää tuota mainitsemaasi hostellia, siistit hostellit ja hyvä hinta on aina plussaa.

  • Vastaa Mari heinäkuu 7, 2014 at 20:55

   Juuri tuosta tykkäsin minäkin, kun Stray Catissa oli sellainen ihana ja rento yleisfiilis ja porukkaan oli helppo soluttautua ihan uutenakin tulokkaana :) Ylipäätään en ole kauhean nirso mitä majoituksen tasoon tulee, mutta tähän mennessä ei ole onneksi tullut vastaan mitään täysin rotanloukkuhostelleja (ja tuollahan tosiaan oli sitä paitsi kissoja, hehheh… :D )

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.