Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Boutique-hotelli kuin nukkekoti

heinäkuu 1, 2014

“Etsi semmoista pinkin väristä rakennusta!”

Istanbulin vanhakaupunki oli jenkkipariskunnan kanssa jaetun kimppataksin kuskin mukaan kaupungin ainoa alue, jossa kadut ovat kapeaakin kapeammat, mutkittevat eikä niiden järjestyksessä ole päätä eikä häntääkään. Ja joka paikassa on toinen toistaan värikkäämpiä taloja!

han11

Siinä vaiheessa tunsin olevani ihan oikeassa paikassa, ja mielenkiintoni kaupunkia kohtaan heräsi jo toisen kerran lentokoneen laskeutumisen aikana nähtyjen moskeijamaisemien jälkeen. Juuri tällaista ihanaa sekamelskaa halusinkin päästä tutkimaan! :)

Varaan yleensä reissumajoitukseni booking.comin tai hotels.comin varauspalvelusivustojen kautta, koska niissä voi kätevästi säädellä hakuehtoja esimerkiksi majoituksen tyypin, hinnan ja sijainnin mukaan. Lisäksi nämä varaussivustot tarjoavat usein edullisempia diilejä kuin varattaessa suoraan majoituksen omilta sivuilta, mikä ei tietenkään ole aina se yleissääntö, vaan hintoja kannattaa silti aina vertailla molemmissa paikoissa.

Halusin viiden yön Istanbulin reissuni aikana kokeilla kahta eri majoitusvaihtoehtoa, joten ensimmäiset pari yötä vietin Sultanahmetin alueella lähellä kaupungin kuuluisimpia nähtävyyksiä, kuten Hagia Sofian museota, Topkapin palatsia ja Sinistä moskeijaa. Täältä oli mielestäni kätevä aloittaa Istanbulin tutkiminen omin päin, sillä loppureissukseni olin kaavaillut, että kaverini kaveri vie minut mahdollisesti tutustumaan kaupungin muihin alueisiin, mikä osuikin aika napakymppiin!

20140526_193815

Hotel Han näyttää jo ulkoapäin varsin Marimaiselta majoitukselta :)

Varaamani, aavistuksen hippimeininkivivahteisen Hotel Han -hotellin respassa minut toivotti verkkaisesti tervetulleeksi vanhempi, rennon oloinen mies, jolla ei näyttänyt olevan kiire minnekään. Eipä sillä, eihän minullakaan ollut, lomallahan tässä oltiin ja aurinkokin olisi vielä parin tunnin ajan ylhäällä. Avaimet saatuani onnittelin itseäni rinkan valinnasta reissukassiksi, sillä hotellissa ei ollut hissiä vaan ainoastaan kapeat, jyrkät portaat ylös, vähän kuin Amsterdamin Damrak-kadun ympäristössä sijaitsevissa vanhoissa reppureissaajamajoituspaikoissa.

han02

Oveanikin vekslasin avaimen kanssa ihan tuntuvan tovin, ja mietin jo onko siinä jokin blonditesti… :D Vihdoin sisälle huoneeseeni päästyäni minua odotti tämä söpö, nukkekotimainen ja silti jokseenkin itämainen näky:

han01

han03

Toisen kerroksen oma, pieni yhden hengen huoneeni kylppärillä ja ikkunoilla suht rauhalliselle pikkukadulle maksoi 50 euroa yöltä. Keskeisen sijainnin (ja heiii sen uniikin sisustuksen! ;) ) puolesta olin valmis maksamaan tuon hinnan, vaikka Istanbulista varmasti löytyy paljon tuotakin edullisempia majoitusvaihtoehtoja.

han04

han06

Hagia Sofia pilkotteli sopivasti ikkunasta iltavalaistuksessaan

Suurena plussana ilmaisen nettiyhteyden (tämähän on lähestulkoon pakollinen vaatimus matkabloggaajana somen päivitystä varten..) lisäksi oli aivan ihana kattoterassi, jossa nautittava aamiainen kuului huoneen hintaan. Oli virkistävää aloittaa päivä suoraan aamuauringon paisteessa kera kupin turkkilaista kahavia! :)

han09

Alkavaa päivää kelpasi paistatella aamiaisella hotellin kattoterassilla

han07

Tyypillinen turkkilainen aamiainen eli leipää, juustoja, kananmuna, hedelmiä, makea kakkupala sekä kahvia

han10

han05

Näkymä hotellin kattoterassilta

han14

Tiedättehän sen tunteen, kun saavutte lennon jälkeen väsyneenä ja aluksi vähän eksyksissä uuteen kaupunkiin, etenkin jos olette reissussa yksin? Ehkä sokerina pohjalla kruunaamassa ikimuistoisen kokemukseni tähän hotelliin majoittuessa oli se, kun heti ensimmäisen kerran ulos kävellessäni hotellin yhteydessä toimivan ravintolan sisäänheittäjä kysyi, haluaisinko maistella turkkilaista omenateetä hotellin katuterassilla – talon tarjoamana. No mikä jottei! :)

han13

Turkkilainen omenatee <3

Eng: While visiting Istanbul, I stayed my two first nights at Hotel Han, a cute doll house look-a-like boutique hotel in Sultanahmet (Old Town) area of the city. Definitely my kind of a place to stay, or what do you think? ;)

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta heinäkuu 1, 2014 at 18:45

  Eikä mitkä värit!! Aivan mahtava, kyllä noista väreistä, omasta huoneesta ja kattoterassista sietääkin maksaa :) Aivan ihana, niin kuin totesit niin Marimaisen näköinen paikka. Teekin kuulostaa oikein hyvältä..

  • Vastaa Mari heinäkuu 1, 2014 at 21:14

   Olin kyllä kieltämättä aika tyytyväinen tuohon majoitusvalintaan ekoiksi öiksi, ja mielestäni sain ihan mukavasti vastinetta rahalle juuri noilla sun mainitsemilla seikoilla. Ja respasetä tunsi suomalaisia ja kehotti lähettämään postikortin Helsingistä :D

 • Vastaa Miia / miikkulaisen.com heinäkuu 1, 2014 at 23:38

  Hihii! Ei näytä siltä Istanbulilta ollenkaan, mitä itse olen nähnyt! Aivan huisi löytö! :)

  • Vastaa Mari heinäkuu 2, 2014 at 10:48

   Tuo oli aika napakymppi kaikkine värikkäine yksityiskohtineen, tykkäsin siitä ihan hurjasti! :)

 • Vastaa Inka heinäkuu 2, 2014 at 07:28

  Vau miten mahtava majapaikka, viimeistään tuon sängyn nähtyäni loksahti suu auki, niin hieno! Mekin oltiin kahdessa paikassa yötä silloin omalla Istanbulin reissulla, ja se oli kyllä tosi hyvä valinta, niin pääsi näkemään eri kaupunginosia vähän paremmin. Ja pakko sanoa että toinen niistä oli ihan superlämmin hostelli, joten todellakin hyvä valinta maksaa vähän enemmän majoituksesta, niin ei ainakaan tarvi kuunnella kännisten aussien kuorsausta!

  • Vastaa Mari heinäkuu 2, 2014 at 14:17

   Hehheh, joo joskus vähän enemmän pulittamalla saa ainakin nukkua yönsä suht rauhassa! Reissun ekoiksi öiksi tosiaan kaipasin itekin vähän omaa rauhaa ja yksityisyyttä, ja tuolla sisustuksen värikylläisyydellä ja kaikella söpöydellä ei vaan ollut mitään rajaa :) Varmasti yöpyisin tuolla toistekin!

 • Vastaa Jerry / Pako Arjesta heinäkuu 2, 2014 at 20:24

  Boutique hotellit ovat kyllä ainutlaatuisia, mutta tuo on ihan omassa sarjassaan :P! Hieno paikka, mutta ehkei minulle se kaikkein sopivin, jos matkustaisin yksin ;)

  • Vastaa Mari heinäkuu 2, 2014 at 21:23

   Tämä majoitus oli tosiaan ihan yhtä omalaatuinen kuin siitä postauksen laatinut bloggaajakin ;) Ja ootahan kun pääsen kertomaan loppureissuni majoituspaikasta… :)

 • Vastaa Laura heinäkuu 4, 2014 at 00:11

  Upean näköinen paikka ja oon kyllä jo aivan myyty noille väriyhdistelmille! :D Tää hotelli täytyy kyllä ehdottomasti laittaa korvan taakse jossain tulevaisuudessa häämöttävää Istanbulin-reissua varten!

  • Vastaa Mari heinäkuu 4, 2014 at 14:27

   Kiva kun tykkäsit Laura, en meinannut itekään saada tarpeekseni noista väreistä, suorastaan kuin karkkia silmille! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.