Pallontallaajat.net
Valikko
Lentomatkailu

Lentokokemukseni Turkish Airlinesilla

kesäkuu 18, 2014

Turkish Airlines

Lentomatkailun ja siihen liittyvien palvelujen intohimoisena kokeilijana ja tarkkailijana olin kuin Jack Sparrow Black Pearlin ruorissa päästessäni elämäni ensimmäisen kerran Turkin kansallisen lentoyhtiön, vuonna 1933 perustetun Turkish Airlinesin kyytiin. Ennen tätä mielikuvani tästä lentoyhtiöstä ovat muodostuneet enimmäkseen Lionel Messin ja FC Barcelonan tähdittämistä mainoksista ja Globally Yours -sloganista.

Sain Helsingistä Istanbuliin edulliset 149 euron tarjouslennot alunperin Turkish Airlinesin Facebook-sivujen mainoksen kautta. Kuka vielä tämän jälkeen kyseenalaistaa some-markkinoinnin kannattavuutta, kysynpähän vaan? :) Kolmen ja puolen tunnin suora lento kuulosti lisäksi suorastaan luksukselta useampaan välilaskuun, loputtomiin lentokenttärepertuaareihin ja päälle parikymmentä tuntia kestäviin lentoihin Lattareihin päin tottuneelle!

ta01

Helsinki-Vantaalla mun rinkka meni yllätyksekseni erikoismatkatavaroiden joukossa, josta ei toki tarvinnut maksaa lisämaksua. Rinkan helposti matkan varrelle tarttuvien hihnojen vuoksi ilmeisesti sen sai laittaa suosiolla erikoishihnalle – viime reissulla Finnairilla lentäessä se puolestaan oli kelmutettava muovilla.

Yhtä kaikki, ennen Turkish Airlinesin Boeing 737-800 lentokoneeseen astumista tarjolla oli sekä suomen- että turkinkielisiä sanomalehtiä. Koneen sisällä huomioni kiinnittyi heti turkooseihin istuimen päänojiin, joka antoi raikkaan yleisvaikutelman lentoyhtiöstä (tässä vaiheessa en vielä ollut tietoinen, että turkoosi väri muutenkin liittyy vahvasti Turkkiin, kuten tässä postauksessani kävi ilmi!) Lisäksi päänojat olivat sivuille mukavan kaarevat, mikä helpottaa mahdollista nukkumista, jos sitä malttaa siellä harrastaa :)

ta14

Myös koneen peitot ja tyynyt mukailivat samaa turkoosia väriskaalaa

Kone oli täysi, penkkirivit 3 + 3 ja kuulutukset tuli ainakin turkiksi, englanniksi ja italiaksi. Turvallisuusohjevideon aikana taustalla soi Turkish Airlinesin tunnusmusiikki ja koneen lähtiessä rullaamaan kentällä soi vieno itämaistyylinen musiikki. Kerrankaan en lisäksi istunut siiven kohdalla, sillä tein lähtöselvityksen etukäteen netissä, jolloin oman istuinpaikan sai valita ilman lisämaksua.

ta04

Heti nousun jälkeen meille tarjoiltiin tervehdykseksi koneessa pienet pehmeät, hillomaiset turkkilaiset makeiset, lokumit (Turkish Delight) ennen varsinaista ruokatarjoilua. Jopa näin lyhyellä kolmen ja puolen tunnin lennolla saimme ensin eteemme ruoka- ja juomalistat, ja pian herkullisen ruoan tuoksu alkoikin leijailla koneessa – tällaista en muista kokeneeni millään muulla aiemmin lentämälläni lentoyhtiöllä!

ta03

ta05

Menolennolla oli tarjolla lohta ja perunamuussia sekä tomaatti-linssisalaatti ja tuoreita hedelmiä leivän kera

ta15

Paluulennon ateria oli yksi herkullisimmista lentokoneaterioistani ikinä! :)

ta06

ta07

Täälläkö niitä pilvilinnoja rakennellaan? :)

ta08

Up on the Cloud 9

ta09

Istanbulissa laskeuduimme nätisti, mutta rullasimme kentällä tovin jos toisenkin. Lopulta koneen kapteeni kuulutti pokkana ajaneensa väärään paikkaan tai muuta vastaavaa, mutta eipä siinä mitään hätää, kun saimme bussikuljetuksen koneesta kentälle.

ta10

Istanbulin modernia kaupunkia pilvenpiirtäjineen

ta11

Nyt alkoi jo näyttää eksoottisemmalta – eka moskeija bongattu!

ta12

Istanbul-Atatürkin kansainvälinen lentoasema sijaitsee 24 kilometriä keskustasta

ta13

Koko Turkish Airlinesin lentokokemukseni palveluineen päivineen oli ehdottomasti positiivinen ja tarjosi huikeaa vastinetta rahalle! Ja en nyt voi olla näin loppuun vielä asiallisesti ohimennen huomauttamatta, että lentoyhtiön stuertit sattuivat olemaan niin meno- kuin paluulennollakin aika komeita. Kiitos ja kumarrus, Marimenten päivä pelastettu! ;)

ta16

Näin hän matkustaa :)

Eng: I really enjoyed my flight experience with Turkish Airlines from Helsinki to Istanbul and back. Loved the turquoise interior decoration of the plane, the delicious food and the caring service on board.

Saatat myös pitää näistä

16 Kommenttia

 • Vastaa Maarit Johanna kesäkuu 18, 2014 at 21:10

  Kiitos informatiivisesta postauksesta! Pyysin poikaystävääni ottamaan kuvia lennolta istanbuliin mutta ei ollut tajunnut. Nyt näytin hänelle näitä kuvia ja osasi osoittaa että oli samanlaisia sapuskoja ollut hänenkin lennolla tarjolla. Näyttää kyllä paremmalta ku vaikka Finskillä, vaikka en niidenkään ruuista ole koskaan valittanut :) olis kiinnostavaa kokeilla kyseistä yhtiötä!

  • Vastaa Mari kesäkuu 22, 2014 at 23:13

   Kiitos kommentista Maarit Johanna! Musta on kans aina mielenkiintoista kokeilla sellaisia uusia lentoyhtiöitä, millä en ole ennen lentänyt, ja etenkin ruokatarjoilut kiinnostaa, jos semmoisia sattuu olemaan :) Tykkäsin kovasti Turkish Airlinesista, ja ehdottomasti lentäisin heidän lennollaan vielä toisen jos vaikka kolmannenkin kerran tämän kokemuksen perusteella!

 • Vastaa VeeraBianca kesäkuu 18, 2014 at 22:25

  Oi tämä oli kiva ja informatiivinen postaus! : ) Turkkilaisen palvelun pätevyys yllättää kyllä joka kerta!

  • Vastaa Mari kesäkuu 22, 2014 at 23:19

   Kiitos VeeraBianca! :) Itse olin myös aika ällistynyt turkkilaisen palvelun osaamisen tasosta!

 • Vastaa Pirjo kesäkuu 19, 2014 at 11:51

  Lensin viime kesänä itsekin pitkästä, pitkästä aikaa Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta Keniaan ja todellakin oli positiivinen yllätys :-). Kaiken muun lisäksi ateriavaihtoehdot olivat todella hyvät & lennoilla tarjoiltiin MAAILMAN ehkä parhainta appelsiinimehua :-)!!

  • Vastaa Mari kesäkuu 22, 2014 at 23:23

   Kiitos kommentista Pirjo! Oon ihan samaa mieltä, että kaiken muun hyvän lisäksi vielä se tuorepuristettu appelsiinimehu oli NIIIIN herkullista! : )

 • Vastaa Jenni kesäkuu 20, 2014 at 00:53

  Minä lensin turkkarilla Tansaniaan joulukuussa ja sieltä takaisin tammikuussa. Siis vitsi miten kiva lentoyhtiö! Hyvää ruokaa, tositositosi ystävällinen henkilökunta ja kivat penkit. Seuraavat lennot on ostettu Ethiopian Airlinesille ja mua vähän jänskättää, että millainen lentoyhtiö se on! Vaikuttaa kyllä hyvältä! :-)

  – Jenni / http://no-more-lovesongs.blogspot.com

  • Vastaa Mari kesäkuu 22, 2014 at 23:27

   Tosi kiva kuulla, että sullakin Jenni oli positiivinen lentokokemus turkkilaisella! Ethiopian Airlines kuulostaa taas vielä vähän astetta jännemmältä ja eksoottisemmalta, innolla siis jään odottelemaan kokemuksiasi tästä lentoyhtiöstä :)

 • Vastaa Teea kesäkuu 22, 2014 at 14:16

  Kiva lukea kokemuksistasi! Minulla on myös yhtä hyviä kokemuksia turkkilaiselta! Lensimme sillä aikanaan Intiaan niin, että mennessä oli vuorokauden pysähdys Istanbulissa. Kaikki neljä lentoa menivät mukavasti tilavilla penkeillä (kiitos pitkän mieheni, ainakin kaksi lennoista meni vielä exit-paikoilla ilman lisäkustannuksia), viihdetarjontaa oli todella paljon, palvelu ystävällistä ja ruoka ihan oikeasti hyvää! Saimme vielä Turkish Airlinesin kustantaman hotelliyön Istanbulissa, joten kokemus oli todella positiivinen. Vieläkin välillä muistellaan näitä lentoja ilolla, budjettimatkailijana kun en ole tottunut sellaiseen luksukseen (ja lennot olivat kyllä heilläkin edulliset) :D. Tarjouksia olen kytännyt useasti, mutta toistaiseksi ei olla vielä tartuttu niihin. Eiköhän sitä kuitenkin vielä jossain vaiheessa nousta lentoyhtiön kyytiin :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 23, 2014 at 12:08

   Kiitos Teea pitkästä ja perusteellisesta kommentista! :) Kuulostaa suorastaan luksukselta teidän kokemukset Turkish Airlinesista, ihan ilolla tykkään lukea noin hyvästä palvelusta. Ja iskit ihan naulan kantaan tuolla budjettimatkaajan pointilla, kun yleensä en ole tottunut saamaan mitään ylimääräistä lennolla ainakaan maksutta, ja perusolettamuksenani on vaan, että lentoyhtiö kuljettaa matkustajat paikasta A paikkaan B niin turvallisesti ja aikataulunmukaisesti kuin mahdollista. Sitten kun vastaan tulee lentoyhtiö, joka ihan oikeasti tarjoaa vastinetta rahalle (etenkään kun en edes maksanut paljoa noista Istanbulin lennoista) niin siinähän on jo vähemmästäkin hämillään ja maailmankirjat aivan sekaisin! :D

 • Vastaa Valdet kesäkuu 9, 2015 at 21:09

  ihana on Turkish airlines..
  siellä on hyvä ateria ja palvelu on erittäin hyvä.
  paras lentoyhtiö kaikki mitä sanoit on totta.
  Terveisiä Valdet.

  • Vastaa Mari kesäkuu 10, 2015 at 22:52

   Kiitos Valdet, Turkish Airlines on varmasti yksi parhaimmista lentoyhtiöistä!

 • Vastaa Terhi / Muru Mou kesäkuu 26, 2015 at 16:55

  Tämäpäs oli hyödyllinen postaus ja tuli todella positiivinen kuva tästä lentoyhtiöstä! Ollaan katottu lentoja Köpiksestä Bangkokiin ja halvimmat on Norwegianilla ja Turkish Airlinesilla. Mä tiedän nyt kumpi me valitaan! Kiitos :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 29, 2015 at 12:01

   Ole hyvä Terhi, ja todella mukava kuulla jos voin omalla henkilökohtaisella kokemuksellani vaikuttaa muiden matkustajien valintoihin :) Myös Norwegianista mulla on enimmäkseen positiivisia kokemuksia, mutta Turkkilainen ylitti kaikki odotukset myös hinta-laatusuhteella.

 • Vastaa Parasta marraskuu 23, 2015 at 01:05

  30 kg matkatavaraa + golfbägi ilmainen

  • Vastaa Mari marraskuu 29, 2015 at 19:22

   Kiitos lisähavainnoista, nuo ovat myös hyviä etuja!

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.