Pallontallaajat.net
Valikko
Istanbul

Istanbulin loputtomassa yössä

kesäkuu 16, 2014

Istumme Taksimin alueella, Istiklal-pääkävelykadun varrella sijaitsevassa hienossa näköalaravintolassa ihaillen pian alkavaa auringonlaskua. Edessämme on huolella valmistetut cocktail-drinkit sekä niiden mukana pientä purtavaa.

nite01

nite02

Pimeä laskeutuu Istanbuliin vasta yhdeksän aikoihin, paljastaen kaupungin tuhannet valot ja taianomaisen, öisen metropolin ilmapiirin. Keskustelemme kaverini kanssa turkkilaisista ihmisistä – siitä, etteivät he tunne itseään eurooppalaisiksi, eivät aasialaisiksi, ehdottomasti eivät lähi-itämaisiksikaan…ainoastaan turkkilaisiksi. Kaverini mukaan kulttuurillisesti heitä lähimpänä ovat kreikkalaiset, mutta silti he tuntevat luonnollisesti olevansa aivan oma Turkin kansansa.

nite05

nite04

Tämä hiusseppeleitä myyvä nokkela pikkupoika näytti omien sanojensakin mukaan aivan Cristiano Ronaldolta :)

Lähdemme drinkkien jälkeen kohti Bosporinsillan aluetta Ortaköyn kaupunginosassa. Yövalaistuksessa kimaltelevasta sillasta tulee mieleen, että olemme vähintään mielikuvitukseni San Franciscon Golden Gaten sillan kupeessa.

nite03

nite08

Bosporinsillan tunnelmavalaistus

Näyttää siltä, kuin kenelläkään ei olisi arki-iltana kiire nukkumaan; pienet lapsetkin juoksentelevat vanhempien valvonnassa leikkipuistossa, herkulliset katukojut tarjoavat mitä eksoottisimpia ruoka-annoksia ja kaverinikin vakuuttelee minulle kirkkain silmin, ettei hänen tarvitse olla nukkumassa vielä tuhkimoaikaan, vaikka seuraavana päivänä hänellä on normaali toimistotyöpäivä.

nite07

Moskeija yövalaistuksessaan

nite06

Lapsiakaan ei ole vielä paimennettu nukkumaan

nite09

Katuruokakojut heräävät henkiin etenkin yöaikaan

nite10

Pikku paatteja kellumassa Bosporinsalmen rannassa

Tiedättekö niitä hetkiä, kun kaikki tuntuu niin ihmeelliseltä ja hyvältä, ettette voi uskoa sitä todeksi ja nipistätte itseänne käsivarresta varmistaaksenne, ettei hetki ole vain unta? Tällainen olo valtasi minut istuessamme illanviettopaikan toisessa kerroksessa paljaan, öisen tumman taivaan alla, katsellen yhtä tummana lainehtivaa Bosporinsalmea ja sen rannalla kelluvia pieniä veneitä.

nite11

nite12

Ajattelin jo, ettei ilta voi enää mennä tästä paremmaksi, mutta tanssahdellessani seuraavaksi yhden Istanbulin kuumimman yökerhon tanssilattialla öisen tähtitaivaan alla, aaltojen iskeytyessä kivikkoiseen rannikkoon, totesin olleeni jälleen väärässä!

Jatkoimme vielä öistä Istanbulin tutkimusmatkaamme lähikorttelista kantautuvaa livemusiikkia kohden. Mies ja kitara, kaihoinen turkkilainen balladi sekä turkkilaisen kansallisjuoman, rakin maistelu olivat hieno päätös upealle Istanbulin yölle.

nite15

nite16

Eikä siinä vielä kaikki – paluumatkalla pysähdyimme katukojulle nauttimaan sitruunasta puristetulla mehulla maustettuja simpukoita, joita innokas myyjä syötti meille suoraan suuhun! Lisäksi istahdimme vielä syömään perinteiset kill hangover -keitot, jotka ovat ilmeisesti tyypillistä krapularuokaa Turkissa, kuten meillä Suomessa pizzat ja kebabit.

20140531_005110

Lämmin linssikeitto krutongeilla ja sitruunasta puristetulla mehulla. Kaverini keitossa oli astetta eksoottisemmin lehmän vatsalaukkua…

Oli muuten mukava hiippailla aamuyön pimeillä tunneilla takaisin hostellille ruususeppele päässä ja koittaa olla herättämättä kahta muuta samassa jaetussa huoneessa nukkuvaa reissaajatyttöä, joita en ollut edes tavannut vielä ennen tätä…smooth. Kertoilen lisää tästä mielenkiintoisesta kissahostellikokemuksestani myöhemmässä postauksessa! :)

nite17

Kirjoittaessa soi Yankı Alper – İmdat Yangın Var

Eng: Some pictures describing the nightlife of Istanbul. Seems like nobody’s in a hurry to sleep and especially the areas of Taksim and Ortaköy totally wake up during night time!

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Maarit Johanna kesäkuu 16, 2014 at 14:41

  Näköalabaarit on niin mun juttu! Siis oliko tuo tanssilattia/clubi ulkona? Sellaisen haluaisin kokea :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 16, 2014 at 16:56

   Juu se paikka, jossa käytiin tanssahtelemassa oli nimeltään Anjelique, kolmessa kerroksessa oleva yökerho, jonka alakerrassa oli ulkoilmaterassi suoraan Bosporinsalmelle. Ehdottomasti suosittelen! Löysin tuosta paikasta ainakin täältä pari kuvaa lisää, ei onneksi ollut viikolla noin täynnä kuin tämän artikkelin kuvissa: http://www.foodrepublic.com/2012/07/13/spot-angelique-istanbul-turkey

 • Vastaa Lena / london and beyond kesäkuu 16, 2014 at 22:52

  Näiden juttujen jälkeen mun on pakko päästä Istanbuliin. Tuo italiano oli siellä viime syksynä ja mua harmitti ihan tosi paljon etten päässyt mukaan. :( Haluan nähdä tuon maan, missä ei olla eurooppalaisia eikä aasialaisia – vaan ihan turkkilaisia.

  • Vastaa Mari kesäkuu 18, 2014 at 18:47

   Istanbul on ihan huippu kaupunkikohde, ehdottomasti suosittelen! Mä leikittelen jo ajatuksella, että vielä joskus palaan sinne, vaikka harvemmin on tullut palattua samoihin kohteisiin uudelleen. Istanbulissa vaan oli sitä jotakin :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta kesäkuu 29, 2014 at 14:34

  Kuulostaa ja näyttää hyvältä, etenkin nuo drinkit!!

  • Vastaa Mari kesäkuu 29, 2014 at 20:18

   Drinkit oli aika herkullisia, ja visuaalisestikin houkuttelevan näkösiä..nam nam! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.