Pallontallaajat.net
Valikko
Istanbul

Tänään suuntana Istanbul

toukokuu 26, 2014

Lähestyvän reissun kynnyksellä (kröhöm, lähtö TÄNÄÄN puolen päivän jälkeen!) huomaan, etten itse asiassa ole aivan hirveästi käyttänyt aikaa suunnitteluun, mitä meinaan tehdä paikan päällä Istanbulissa. Lentojen ja majoitusten varaamisen jälkeen olen enimmäkseen selaillut kohdevinkkejä erinäisiltä matkailusivustoilta ja muista matkablogeista, sekä näiden pohjalta tehnyt hieman suuntaa antavaa suunnitelmaa reissua varten.

nurtsi01

Kaiken suodattamani tiedon perusteella näyttäisi siltä, että Istanbulissa on tarjolla lukemattomia mahdollisuuksia tutkia kaupunkia. Koska oma reissuni on vain vajaan viiden päivän mittainen pyrähdys, täytyy tarjontaa osata rajata aika reippaalla kädellä ja keskittyä aivan siihen olennaiseen, mitä oikeasti haluan tehdä reissun aikana.

Koska aion ottaa kaupunkireissuni täysin loman kannalta, en ole kehittänyt mitään tiukkoja aikatauluja enkä missään nimessä halua juosta ympäri kaupunkia nähtävyydestä toiseen näkemättä näin hätiköitynä oikeasti mitään. Tarkoitus on tutkia kaupunkia verkkaisesti vaellellen ja nauttien meren läheisyydestä, basaarien tuoksuista sekä kulttuurien sekoituksen ilmapiiristä.

nurtsi03

Viime keskiviikkona, kun mulla alkoi kovastikin tarpeeseen tullut kesäloma, tein tapojeni mukaan pienen to do -listan, mitä vielä pitää muistaa tehdä ennen reissua. Tältä listalta löytyi muun muassa lentokenttäkuljetuksen varaamista majoituspaikkaan, koska halusin ennakoida tilanteen tällä kertaa paremmin kuin viime reissun “Carlos-keissin” kanssa meinasi käydä. Lisäksi olin rustannut listaan valuutanvaihdon sekä mahdollisten paikallisten tuttavien kontaktoinnin ennen lähtöä (tämäkinhän voi tietty lahopäänä päästä unohtumaan, jos ei sitä ole kirjannut ylös?!).

nurtsi02

Mietin hetken, mitä teen tällä kertaa läppärin kanssa, ottaako mukaan vaiko ei, ja lopputulos on se, että läppäri jää tälläkin reissulla omalle lomalleen tänne kotia. Kuten viime Väli-Amerikan reissullakin, en halua istua iltoja näyttöruudun edessä vaan panostan sitten reissun jälkeen matkaraportteihin ihan ajatuksen kanssa. Ei se nopeus tai määrä, vaan laatu, niin kuin aina :)

nurtsi04

Sen sijaan netin toimivuudesta riippuen päivittelen reissukuulumisia Marimenten Instagramiin, joten jos haluatte Istanbulin terkkuja heti tuoreeltaan niin viimeistään nyt kannattaa seurata siellä @maricomente-nimimerkkiä! :)

Ja nyt asiasta puheen ollen, olen aika täpinöissäni ilmoittamassa, että saan myös reissuni ajan kunnian emännöidä Suomen suosituimman matkailumediasivusto Rantapallon Instagramia. On todella mahtavaa päästä esittelemään Istanbulin ihmeitä omin silmini laajemmalle matkailijayleisölle, ja kiitänkin jo etukäteen Rantapalloa tästä hienosta mahdollisuudesta! Rantapalloa voi seurata Instagramissa @rantapallofi-nimellä.

nurtsi05

Marimenten Facebook-sivulle saatan myös mahdollisuuksien mukaan piipahtaa kertomaan matkan etenemisestä, ja tuolla sivulla muutenkin julkaisen blogipostausteni lisäksi kaikkea kivaa matkailuun liittyvää. Kannattaapi siis käydä tykkäilemässä! ;)

Mukavaa maanantain jatkoa teille rakkaat lukijat, tämä reissuleidi suuntaa nyt rinkkoineen kohti Helsinki-Vantaata! Palaillaan loppuviikosta!

backpacker

Rinkka hyvin, tukka hyvin…eiku :)

Kuvitus on Nurmijärven kauniin kesäisistä maaseutumaisemista, joihin on aina välillä rentouttavaa paeta kuin vadelmaveneellä Helsinkiä pakoon soutaen Hankoon.

Eng: Today I’m off to Istanbul! Have done a rough activity plan what to do at the destination but above all I just want to relax, feel and enjoy my holiday and the trip to the fullest! Therefore I will leave my laptop back home and will get back to writing new blog postings after the journey at the end of this week. During my trip you can follow me on Instagram @maricomente and I will also have the honour to host Finland’s biggest travel media Rantapallo’s Instagram @rantapallofi from Istanbul – excited like a kid in a candy store!

Have a great Monday, see you soon again! :)

 

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Ruth toukokuu 26, 2014 at 11:05

  Heippa ja loistavaa matkaa! Istanbul on yksi niitä viimeisimpiä kaupunkeja, mikä erityisesti kiinnostaisi käydä katsomassa (ja kuvaamassa kaikessa kauneudessa!) vielä tässä lähimailla, lähiaikoina kenties, joten mielenkiinnolla jään odottelemaan reissupostauksiasi !
  Pisteet sulle läppärin kotia jättämisestä, kyllä sitä pitää osata
  keskittyä ympäristöönsä 100% kun noin muhkean herkulliseen paikkaan pääsee :9 ja varo liikennettä. Sieltä löytyy kuulemma euroopan hulluimmat kuskit ;D

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2014 at 11:57

   Kiitos kovasti Ruth! Istanbul on aivan mieletön kaupunki, ja kuskien temperamentti on tosiaan aika ripeätahtista :D Ja osoittautui ihan oikeaksi päätökseksi jättää läppäri kotia, sillä tekemistä ja näkemistä riitti jokaiselle päivälle (ja välillä yöllekin)!

 • Vastaa Laura toukokuu 26, 2014 at 13:09

  Mahtavaa Istanbulin reissua! :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2014 at 11:57

   Kiitos Laura! :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 26, 2014 at 14:45

  Apua nytkö se reissu jo tupsahti eteen! Mahdottoman hyvää matkaa, ihanaa seikkailua ja pidähän itsestäsi huoli :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2014 at 11:58

   Kiitos paljon Annika! Se reissu lähestyi vähän kuin varkain huomaamatta, vaikka kovasti sitä olinkin jo odottanut! :D

 • Vastaa Annika toukokuu 26, 2014 at 15:25

  Ihanaa Istanbulin matkaa! Älä ota ainakaan taksia lentokentältä hotellille.. :)

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2014 at 12:00

   Kiitos paljon Annika! Juu tällä kertaa meni kentältä siirtyminen vähä sujuvammin kuin vaikkapa Costa Ricassa.. :)

 • Vastaa Anneli toukokuu 27, 2014 at 11:14

  Istanbul on aivan ihana kaupunki.Olen käynyt siellä monta kertaa, mutta en kyllästy siihen koskaan. matkaan sinne taas elokuun lopulla. Oikein hauskaa ja onnistunutta matkaa sinulle.

  • Vastaa Mari kesäkuu 1, 2014 at 12:02

   Kiitos paljon kommentista ja reissutoivotuksista Anneli! :) Olen täysin samaa mieltä, että Istanbul on aivan mahtava paikka, ja toivon todellakin tämän reissuni jälkeen palaavani sinne vielä joskus uudestaan (mielellään vaikka kuinka monta kertaa!)

  Vastaa