Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Kuinka päädyin vierailulle säkkipillien maahan

toukokuu 20, 2014

“Open up your mind and see like me / Open up your plans and damn you’re free” – Jason Mraz: I’m Yours

 

Lupasin viimeisimmässä postauksessani, että minulta löytyy takataskusta vielä muutama vanhempi reissutarina teidän kanssanne jaettavaksi.

Hollannissa vuonna 2008 opiskelijavaihdossa ollessani pitkäaikainen ystäväni ja uskollinen reissukaverini, Skotlannissa silloin opiskellut Annika piipahti moikkaamaan meitä Pohjois-Hollannin pikkuiseen Leeuwardenin kaupunkiin. Eräiden illanistujaisten tuloksena päätimmekin lähes yhdeltä istumalta, että tekisin kevään aikana myös vastavierailun Skotlannin Edinburghiin – eikä siinä juurikaan aikailtu, kun lennot Amsterdamista Edinburghiin oli jo samaisena iltana varattuna!

edi06

Sateesta huolimatta ryhdikkään tunnelmallinen Royal Mile Edinburghin vanhassa kaupungissa

Meillä oli Hollannin koulusta lähes viikon mittainen kevätloma ennen vappua, joten eräänä aurinkoisena lauantaiaamuna pakkasin pienen rinkkani täyteen reissumieltä ja hyppäsin Leeuwardenista Amsterdamin junaan, soittimessani varsin kliseisesti Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma.

edi03

Kevään tulppaaniloistoa Edinburghissa

Mitä sitten, oli vaan niin hyvä fiilis, vapauden tunne junan kiitäessä kohti pääkaupunkia – sellainen tunne, että koko maailma oli sillä hetkellä avoin ja kaikki mahdollista! Juuri nuo mieleenpainuvat hetket haluan aina taltioida mieleeni ja sydämeeni ikuisesti, ja niitä en koskaan vaihtaisi mistään hinnasta pois. Tämä on juuri niitä suurimpia syitä, miksi ylipäätään lähden aina kerta toisensa jälkeen reissuun.

edi05

Edinburgh Napier University, joka näyttää lähinnä avaruustukikohdan tutkimuskeskukselta?

Sateinen, nopeasti hämärtyvä Princes Street. Nousen lentokenttäbussista keskelle Edinburghin kaupungin pääostoskadun sykettä ja suuntaan ensimmäisenä katseeni korkealla kukkulalla siintävään, upeasti valaistuun Edinburghin linnaan, ihaillen sen mahtavaa ja jykevää silhuettia pimeää taivasta vasten.

edi01

Ja seuraavassa hetkessä Annika jo kiiruhtikin minua pysäkille vastaan.

edi02

Säkkipillien sadunomainen luritus soi useammassa kadunkulmassa

edi04

Kellä muulla löytyy opiskelijakimppakämpästä liikennevaroitusmerkki, joka on “vain tarttunut mukaan” jostain matkan varrelta..anyone? :)

edi08

“Kaksi yhden hinnalla” -limudrinkkitarjousta ei voitu noin vain sivuuttaa!

edi07

Angus-skottilammaskin tietää, mistä puhuu

Tätä kirjoittaessa soi Plain White T – Hey There Delilah

Eng: I visited the gorgeous city Of Edinburgh, Scotland in Spring 2008, during the time when I was an exchange student in the Netherlands and my friend Annika was doing her Bachelors’ in Edinburgh. I still remember the feeling of freedom when packing my tiny backpack and taking a train to Amsterdam to catch my flight to Scotland. When arriving to slightly rainy Edinburgh in the evening, my first spot while getting off at the main shopping street Princes Street was seeing the historic fortress of Edinburgh Castle at the head of the Old Town.

 

 

Saatat myös pitää näistä

10 Kommenttia

 • Vastaa Lena / london and beyond toukokuu 20, 2014 at 13:53

  Ihana Skotlanti-postaus! :)

  En tiedä mistä johtuu, mutta monilla ainakin Glasgown aikoinani oli noita liikennemerkkejä kämpissään. Varmaan joku skotlantilainen juttu ;) Mulla veri vetää Skotlantiin varmasti aina, niin pitkään siellä tuli oltua. Ei ole toista samanlaista maata!

  • Vastaa Mari toukokuu 20, 2014 at 18:36

   Kiitos Lena kommentista! :) Tämä selventää vähän tuota liikennemerkkimysteeriä, ehkä se on joku “paikallinen traditio” ;D Mua on kans alkanut viime aikoina kiehtomaan uudestaan Skotlanti, ja etenkin se reteä skottiaksentti!

 • Vastaa Laura toukokuu 20, 2014 at 21:00

  Edinburgh ja Skotlanti ovat olleet mulle aikaisemmin melko pitkälti sellaisia… no, sanottaisko ikävästi että yhdentekeviä matkakohteita. Sellaisia, joissa voisi toki olla kiva käydä, mutta joiden miettimiseen en oo koskaan aiemmin käyttänyt liiemmin aikaa. Viimeisen puolen vuoden sisällä mieli on kuitenkin muuttunut lukuisien aluetta ja erityisesti nimenomaista kaupunkia hehkuttavien blogien ja postausten ansiosta ja nyt en melkein mitään muuta tahtoiskaan kuin päästä kurkkimaan, millaiselta tarunomainen Skotlanti omin silmin nähtynä näyttäisikään! :)

  • Vastaa Mari toukokuu 21, 2014 at 17:20

   Mulla oli myös ennen vähän samanlainen mielikuva Skotlannista, tai ei oikeastaan mitään sen erikoisempia tuntemuksia maata kohtaan. Annikan sinne muuttaessa altistuin kuitenkin lievälle Skotti-hehkutukselle ja blogipostauksia lukiessa tuli semmonen tunne, että onhan sinne päästävä, etenkin kun on hyvää seuraa tarjolla :) Mulla usein vaikuttaa matkakohteen valintaan se, jos satun tuntemaan sieltä jonkun kaverin, koska sillon oletan pääseväni tutustumaan maahan ehkä paremmin paikallisen silmin, kuin jos itse lähtisin suin päin ummikkona tutkimaan paikkoja.

 • Vastaa anni toukokuu 22, 2014 at 13:54

  Tuli jotenki hassu olo ku tuntuu että tää teksti vois olla mun kirjottama :D kiinnität huomiota ihan samanlaisiin asioihin ja ekaa matkablogia kirjottaessani itekin listasin aina loppuun mitkä piisit sillä hetkellä teki sitä fiilistä :) tykkään sun blogista tosi paljon vaikka se ihan uus tuttavuus onkin, mutta innolla ootan aina uusia julkasuja. Ainiin, ja oon itekin kajaanista, ja muistan sut kyllä nähneeni jossain :)

  • Vastaa Mari toukokuu 22, 2014 at 17:52

   Kiitos Anni kommentista ja positiivisesta palautteesta! :) Oon itekin huomannut, että eniten tulee seurattua juurikin sellasia blogeja, joihin jotenkin itse voi samastua ja joista löytyy samanhenkisiä huomioita kuin mitä itse tekisi. Ja musiikin avulla voi elävästi päästä takaisin siihen tiettyyn tunnelmaan, mikä on sillä hetkellä ollut siinä paikassa, mitä kulloinkin muistelen. Ja vau, onpa kiva kuulla että siellä ruudun takana on muitakin kajaanilaisia! Nyt mua jäi vaan kiinnostamaan, ollaankoan joskus voitu törmätäkin siellä päin! :)

 • Vastaa anni toukokuu 22, 2014 at 18:41

  http://loosefitlife.pallontallaajat.net/ tuohon raakileeseen mulla on tarkotus alkaa kirjotella taas reissuista :)

  • Vastaa Mari toukokuu 23, 2014 at 22:04

   Hei kiitti linkkauksesta, pitääpä käydä tutkimassa! :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 23, 2014 at 04:58

  Hahah, huippua muistella vanhoja :D Enpäs muistanutkaan tuota liikennemerkkiä meidän kämpässä..! Voi niitä aikoja..:D

  • Vastaa Mari toukokuu 23, 2014 at 22:07

   Hahaa, muistan tuon varmaan ikuisesti, ja onneksi on kuvia muistuttamassa jos unehtuu :) Ja siihen että oon edelleen aika lailla sitä mieltä että Edinburghissa oon syönyt elämäni parhaan pizzan ei tarvita edes kuvaa muistin virkistämiseksi! ;D

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.