Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Vapaapäivä Portofinossa

toukokuu 13, 2014

Tammikuussa 2009 aloittamastani työharjoittelusta suomalais-italialaisessa matkatoimistossa Genovassa alkoi olla toukokuuhun mennessä kertynyt niin paljon työtunteja, että yllättäin toimistolta ehdotettiin minulle ylimääräistä vapaapäivää keskellä viikkoa. Siinä vaiheessa en paljoa pistänyt vastaan, vaan innolla halusin hyödyntää tämän oman ajan ja lähteä jonnekin Genovan ulkopuolelle tutkimaan lisää Ligurian rannikkoa.

porto02

Kovin pitkälle ei päiväreissun ajaksi kannattanut lähteä, mutta italialainen kämppikseni ehdotti minulle visiittiä Italian Rivieralla sijaitsevaan, pieneen Portofinon kaupunkiin. Portofinoa usein luonnehditaan yhdeksi Välimeren alueen kauneimmaksi kaupungiksi, enkä yhtään ihmettele, miksi:

porto01

Italian Rivieralla kukoistava Portofino houkuttelee matkailijoita kauneudellaan

Genovasta vain reilun 20 kilometrin matka Portofinoon taittui ensin junalla Santa Margherita Ligureen ja sieltä paikallisbussilla noin kymmenisen minuuttia Portofinoon. Jäin bussista vahingossa pois hieman liian aikaisin ennen varsinaista Portofinon kyläpoukamaa, mutta eipä liioin haitannut käveleskellä hetki näissä maisemissa:

porto03

porto04

Voisko tuonne merenrantahuvilaan muuttaa asumaan..?

porto05

porto06

Kuulemani mukaan Portofinossa lomailevat usein myös Hollywood-tähdet, mutta en harmikseni bongannut Johnny Deppiä rantaterassilta. Sen sijaan joka paikassa kuuli melkoisen paljon jenkkienglantia sekä saksaa, eikä millään lailla jäänyt epäselväksi, että monet muutkin matkaajat ovat löytäneet pittoreskin Portofinon lomakohteekseen. Ennen varsinaisen kylän keskusalueelle saapumista olin jo pyöritellyt mielessäni, että sitten isona haluan Portofinosta kesähuvilan, mutta se ideanpoikanen vesittyi aika vilkkaasti huomatessa pienen kohteen turistipaljouden ja sen myötä nousseet, varsin hulppeat hinnat.

porto07

Hiljalleen vilkastuva, aamupäivän puolipilvinen Portofinon keskusta

porto08

porto09

porto11

porto10

Kesähuvilaehdotuksia otetaan siis edelleen tätä lukiessannekin vastaan ;)

Kirjoittaessa soi Virginio Simonelli – Dulce notte

Eng: Had a day off from the office during my practical training in Genoa, Italy so headed for the picturesque town of Portofino on the Ligurian coast. Portofino is described to be one of the most beautiful destinations on the Mediterranean coast and unfortunately the prices have gone rather high due to the growing amount of tourists. However, a day trip to Portofino was definitely worth a visit!

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 15, 2014 at 05:59

  Vitsit mitä maisemia! Aivan älyttömiä..Ja Italiakuume sen kuin kasvaa! Tuolla ja Cinque Terrellä olis kyllä ehdottomasti pakko päästä käymään.

  • Vastaa Mari toukokuu 15, 2014 at 08:59

   Noissa maisemissa kelpais tosiaan nautiskella gelaton jos toisenkin! Ja Portofinosta Cinque Terreen on vain vajaa 100 km, joten sopivasti ovat samoilla suunnilla visiittiä ajatellen ;)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.