Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

¡Viva México! – suosikkireissukuvani TOP 10

toukokuu 8, 2014

mex06

Hola mi gente!

Suomen harmaat sadekelit ovat saaneet minut entistä enemmän uppoutumaan aurinkoisiin reissumuisteluihin – tällä kertaa on vuorossa viimevuotinen Meksikon reissuni Jukatanin niemimaalle, Riviera Mayan vitivalkoisille hiekkarannoille.

Alusta asti Marimente-blogia seuranneet tietävätkin, että tämän Pohjois-Amerikan reissun vuoksi alunperin aloitin blogin kirjoittamisen, koska halusin tallentaa kaikki koetut muistot sellaisinaan ylös blogiin myöhemmin muisteltaviksi. Meksikoa tällä reissulla edelsivät New York ja Kanadan Ottawa, mutta tässä postauksessa halusin keskittyä Meksikon kuuman polttavaan aurinkoon ja suurten nostalgisten tunteiden fiilistelyyn. Tämä oli minulle se reissujen reissu: kolmeksi viikoksi yksin Meksikoon, tuntematta ketään, tietämättä mitä odottaa.

Okei, olihan mulla varattuna espanjan kielikurssi, joten osasin toki olettaa, että opiskelujen ohella tutustuisin uusiin, mielenkiintoisiin ihmisiin ympäri maailmaa ja saisin perehtyä jo kauan ihannoimani Meksikon Karibianpuoleiseen rannikkoon.

Meksikolla on yhä edelleen eräänlainen paikka sydämessäni, ja uskon vielä joku päivä palaavani muinaisille maya-intiaanien maille tutkimaan, mitä kaikkea tällä uskomattomalla maalla onkaan tarjota.

Halusin koota tänne kymmenen suosikkikuvaani Meksikon reissulta kertomaan, mitä kaikkea yhä kaipaan hyvin paljon tästä maasta. Tässä niitä tulee, olkaatte hyvät! :)

mex04

Vitivalkoinen majakka Playa del Carmenin rannalla

mex05

Playan loputon hiekkaranta, Karibianmeri ja sininen taivas. Mitä muuta voi ihminen tarvitakaan lomallaan?

mex13

…Noh, ehkä herkullisia kanatacoja tomaattisalsan ja quacamolen kera

mex10

Kallion sisällä mutkitteleva kirkasvetinen laguuni

mex12

“Moiii…eiku hola!”

mex11

Aika flamingoja me kaikki (:

mex09

Isla Mujeres-saaren kangaskaupan voimakkaita värejä kuin itämaisessa basaarissa konsanaan

mex14

Hilpeät reissulaiset Saksasta, Briteistä ja Ranskasta – ja joku riemukas suomalainenkin siellä napottaa! :)

mex03

Pienen Valladolidin kaupungin katedraali sunnuntai-iltapäivän hiipuvassa auringossa

mex02

Maya-intiaanien ‘pyhä kaivo’ eli cenote on maljamainen, syöpymällä syntynyt veden täyttämä suuri kuoppa, joita on ainoana maailmassa vain Jukatanin niemimaalla Meksikossa

mex01

UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluvan Chichén Itzán esikolumbiaanisen arkeologisen alueen El Castillo -pyramidi

Okei, tuli kymmenen sijasta yksitoista kuvaa, sillä en millään voinut jättää mitään noista pois – tyypillinen poikkeus Marimenten toimitukselle ;)

Kirjoittaessa soi Zion y Lennox – Amor genuino

Eng: Memories from my trip to Yucatan Peninsula, Riviera Maya, Mexico in winter 2013. In love with Mexico, now and forever.

 

Saatat myös pitää näistä

6 Kommenttia

 • Vastaa Lena / london and beyond toukokuu 8, 2014 at 21:03

  Ihana postaus, näitä on hauska lukea :) Huikealta kuulostaa tuo Meksikon reissu yksin ja kielikurssi, mun pitäs varmaan varata samanlainen Italiaan. :D Oliko sulla pohjaa miten paljon ennen kurssia / miten paljon opit?

  • Vastaa Mari toukokuu 9, 2014 at 08:58

   Kiitos Lena! :) Kävin joskus ammattikorkeakoulussa espanjan alkeiskurssin, mutta näitten välissä oli jo muutama vuosi, joten ne perusteetkin oli jo vähän hukassa. Onneksi ecuadorilainen kaverini täällä Suomessa suostu treenaamaan mun kanssa vähän peruskielioppia ja ylipäätään puhumista, niin että sain suuni auki espanjaksi ja Meksikossa olin jossain keskitasoryhmän liepeillä. Opetus siellä koulussa keksittyikin onneksi pitkälti keskusteluihin ja siihen, että oppii kommunikoimaan ihan arkipäiväisissä tilanteissa, ja koen että sain tosi paljon irti kielestä siinä ympäristössä kolmen viikon aikana. Ehdottomasti suosittelen kielikursseja, italiaa ois kans ihana ruveta muistelemaan! :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 9, 2014 at 03:10

  Mahtava tuo laguunikuva!! Ja tuo cenote-kuvakin on mieleeni..Mahtaa olla vesistöt mulla vaan mielessä :) Ihanan värikästä meinikiä!

  • Vastaa Mari toukokuu 9, 2014 at 09:00

   Kiitos Annika! Meksikossa oli niin mielettömiä luonnonmaisemia, etenkin nuo “vesistöt”, ja niin paljon jäi vielä tutkimatta Jukatanilla, saati sitten muussa Meksikossa. Ai mikä matkakuume…? ;)

 • Vastaa Sofia toukokuu 11, 2014 at 13:24

  Nuo vesistöt on kyllä upeita. Ja tacotkaan ei näytä yhtään hassumalta! ;)

  • Vastaa Mari toukokuu 11, 2014 at 17:13

   Noihin maisemiin ois mahtavaa palata joskus, ja nappasta pari tacoa joukkoon mukaan! :)

  Vastaa