Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Rakkaus kukkii Italian Cinque Terressa

toukokuu 4, 2014

cinque11

Alunperin tästä Annika home and away -blogin samanaiheisesta postauksesta inspiroituneena päädyin itsekin jälleen muistelemaan iki-ihanaa Italiaa.

Tällä kertaa löysin itseni penkomasta Genovasta käsin vuonna 2009 tekemämme Cinque Terren päiväreissun kuvia, joita ei jostain syystä aivan tuhannen paljoa ole. Liekkö maisemat oli siellä niin häikäiseviä, että tajusin jättää kuvaamisen vähemmälle ja elin hetkessä hengittäen pittoreskien Ligurianmeren rantakylien raikasta, vehreää, merentuoksuista ilmaa.

cinque14

Näissä Manarolan kylän postikorttimaisemissa voisi viettää päivän jos toisenkin

cinque04cinque15

Cinque Terre tarkoittaa kirjaimellisesti ‘viittä maata’ ja tämä UNESCOn maailmanperintölistalla oleva kohde koostuukin viidestä pienestä kylästä, jotka sijaitsevat pitkin rannikon vuoristoa ja muodostavat alueelle kansallispuiston. Lisäksi myös Cinque Terren vedenalainen luonto on suojelun kohteena. Kylien nimet pohjoisesta etelään lukien ovat Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore. Välimatkat kylästä kylään ovat niin lyhyitä, että liikkuminen käy suht helposti jalan – tosin maasto on paikoittain varsin kivikkoista vuorenrinteillä, joten hyvät kengät, osassa maastoa jopa vaelluskengät ovat suositeltavat.

cinque10

Reitti mutkittelee pitkin rannikon vuorenrinteitä, tarjoten kulkijalle henkeäsalpaavan kauniita luonnonmaisemia

cinque08

Kartalla näkyvät Cinque Terren viisi kylää Monterossosta aina Riomaggioreen asti

Oma kulkumme alkoi eteläisimmästä Riomaggioren kylästä, josta reittiä seuraavaan kylään Manarolaan kutsutaan nimellä Via dell’Amore, Rakkauden polku. Tämän reitin varrelta löytyy jos jonkinnäköistä rakkaudentunnustusta kiviin, rakkauslukkoihin ja jopa kaktuksiin tehtyjen kaiverrusten muodossa!

cinque03

cinque06

cinque05

Lemmenlukko on mannermainen tapa ilmaista rakkaudentunnustus. Avaimen voi heittää samalla vaikkapa alhaalla siintävään Ligurianmereen.

cinque01

cinque02

Kaktusparatkin ovat päässeet todistamaan lukemattomia rakkaudentunnustuksia

cinque07

Värikästä kalastajakylän elämää

Värikästä italialaisen kalastajakylän elämää

cinque13

Tämän päivän päätteeksi muistoissani siintää vielä, että Cinque Terrestä takaisin Genovaan illan hämyssä palatessamme päädyimme suomityttöporukallamme kaupungin suurelle, monen ravintolan yhteiselle terassiaukiolle viettämään iltaa hulvattomien aussipoikien kanssa – mutta sehän on jo aivan toinen tarina se! :)

Tätä postausta kirjoittaessa soi:

Modà feat. Jarapedepalo – Come un pittore

Annalisa – Senza riserva

Ed Sheeran – Cold Coffee

Eng: During my staying in Italy we did a day trip to Cinque Terre on the Ligurian coast not very far from Genoa. Cinque Terre consists of five small villages of Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza and Monterosso al Mare which are located on an area of rocky hills, which forms a national park that is one of the UNESCO World Heritage Sites. The distances between the villages are more or less walkable and the route offering impeccably beautiful nature views from Riomaggiore to Manarola is called Via dell’Amore, Lovers’ Lane.

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta toukokuu 4, 2014 at 18:04

  Siis mitä, en yhtään tiennyt että oot käynyt Cinque Terrellä!! Nyt oon kyllä kade :D Tuonne olis ihana päästä katseleen ja käveleskeleen. Btw, mä luulen että meidän pitää tehdä joku Italian kiertomatka seuraavaksi ;)

  • Vastaa Mari toukokuu 5, 2014 at 08:10

   Kerittiin me tehä Italiassa onneksi muutakin kuin töitä ja aperitiiveja ;) Italian kiertomatka kuulostaa loistavalta idealta, voisko se olla aika semmonen hmm…ruokapainotteinen? :)

 • Vastaa Annika toukokuu 5, 2014 at 13:45

  Tää oli nyt aivan täydellisesti ajoitettu, koska meinataan suunnata tuonne reilun viikon päästä :)

  • Vastaa Mari toukokuu 5, 2014 at 17:07

   Oii, nauttikaa huikeista maisemista! Ihanaa reissua teille! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.