Pallontallaajat.net
Valikko
Italia

Ikuisen Rooman täydellistä gelatoa etsimässä

huhtikuu 16, 2014

**Toim. huom. Varoitus noin miljoonasta ei-aina-välttämättä-niin-onnistuneesta Mari-kuvasta, joita tämän postauksen lomassa esiintyy!**

rome01

“Anna mulle jäätelö, ja näin hurmaava oon sitä tuhotessa”

Pääsiäisviikon tunnelmissa olen tänään muistellut parin vuoden takaista Rooman matkaa, joka ajoittui juuri hieman ennen Italiassa vietettäviä suuria pääsiäisjuhlia.

Genovassa viettämäni kevään 2009 jälkeen olen palannut Italiaan kerran, vuonna 2012 maaliskuussa. Vaikka asuin Pohjois-Italiassa Ligurian maakunnassa kokonaisen viiden kuukauden ajan, en sinä aikana muka koskaan _ehtinyt_ käydä Italian mahtavassa pääkaupungissa. Milanot ja Venetsiat kuitenkin kiertäneenä lievä hävetys paisui parin vuoden aikana jokseenkin sen verran, että Ikuinen kaupunki oli vihdoin päästävä näkemään. Ja kun kohteena on ihana Italia, ei reissu vaan voi silloin mennä kovinkaan pahasti pieleen! :)

rome04

Colosseumin raunioiden edessä. Huomatkaa taustalla punainen, kaksipyöräinen näppärännäköinen menopeli!

rome05

Nayan Colosseumin sisäpihalla poseeraamassa

rome03

Vatikaanissa aurinkoisella Pietarinaukiolla

Kolmen yön pikapyrähdykseen mahtui mahtavan Colosseumin, Vatikaanivaltion ja muiden historiallisten nähtävyyksien lisäksi tietenkin suussasulavia ruokaelämyksiä, aurinkoa, hotellin kattoterassilla fiilistelyä ja yleistä rentoutumista. Che bella Itaaalia! :)

rome07

Espanjalaisille portaille oli halunnut muutama muukin

rome08

“Kai se lantti nyt ainakin lähteeseen osui…”

rome09

Via del Corson pitkä ostoskatu

rome10

Välillä piti pysähtyä tankkaamaan puistofocaccialle

rome06

Mustia kissoja ylittämässä tietä

rome11

Historian siipien havinaa Rooman arkeologisella alueella

rome18

Näkymiä hotellin kattoterassilta

rome17

Jos ei vespa mahdu parkkiruutuun, voi sen ihan hyvin jättää vaikka jalkakäytävälle tai suojatielle?

rome19

Eikä myöskään haittaa mitään, jos on rakennuksen kupoli keskellä päätä

rome16

Tuoreena leipomosta ostettu, vastaleivottu pizza margherita kattoterassilla <3

rome12

Se on palmu..tai joku vehka

rome13

Tässä vaiheessa päivää alkoi meno olla jo vähän väsynyttä… :)

rome14

…tai muuten vaan ylikierroksilla käyvää

Mutta jos nyt näin loppuun vielä ryhdistäydytään ja palataan ihan perusasioihin: löytyi se Rooman täydellinen gelatokin viimein! :)

rome02

Tätä postausta kirjoittaessa soi yliannostus Lorenzo Jovanottin ja Eros Ramazzottin biisejä

Eng: I visited the beautiful and historical city of Rome in March 2012, right before Easter festivities of Italy. The purpose of the trip was to see few historical sites such as Colosseum and the Vatican City but probably even more than that, enjoy the delicious Italian cuisine. I found a perfect gelateria called San Crispino and had mouth-watering pizza margherita on a roof top terrace of a hotel.

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta huhtikuu 17, 2014 at 04:12

  Hahaa, mulla on ihan samanlainen kurkistuskuva tuollaisen palmuvehkan takaa. Olikos tämä jonkun Colosseumin lähistöllä olevan museon alueella? Mmm, olispa täälläki nyt pääsiäisenä lämmintä niin vois avata gelatokauden :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 17, 2014 at 08:27

   Heh, haastan sut myös julkistamaan palmukurkistuskuvan jossei se jo ole julki jossain postauksessa! :) Nuo mun palmukuvat on muistaakseni aika läheltä Rooman arkeologista aluetta, mistä löytyy mm. Forum Romanum. Siinä lähistöllä on myös keisari Augustuksen talo, sekä tuo puistoalue, missä oli palmuja, appelsiinipuita ja kaikkea muutakin nättiä :)

 • Vastaa Inka huhtikuu 17, 2014 at 07:17

  Haha, mulla oli sama tavoite kun oltiin nelisen vuotta sitten kymmenen päivää Roomassa. Harmillista oli se että ajankohta oli tammikuu, joten ihan joka päivä ei tarennut gelatoa vedellä. Ja jäi se Rooman paras gelateriakin bongaamatta, mutta onneksi olin löytänyt suosikkini jo pohjoisemmasta Triestestä. :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 17, 2014 at 17:07

   Uu, Trieste on vielä mulla näkemättä mutta kiinnostaisi kovasti! Ja vedin tolla reissulla varmaan useamman gelaton päivässä – Italiassahan on ihan ok syödä jätskiä vaikka lounaaksi..? ;) Onneksi käveltiin siellä kuitenkin sen verran paljon ettei tarvinnu tulla kolmen päivän jälkeen kotia ihan pullana! :D

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.