Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Laukkuhaaste: mitä mun veskasta löytyy?

huhtikuu 15, 2014

Sain tällaisen kivan haasteen aNNika home and away -blogin Annikalta, kiitokset sinne Barcelonaan! :) Idea on siis kurkata minun käsilaukkuun, mitä sieltä kaikkea sieltä löytyy.

bag01

Laukkuna mulla toimii yleisimmin Helsinkiin muuton jälkeen ekoilla säästöön jääneillä palkkarahoilla ostettu suklaanruskea, kätevän kokoinen laukku Guessin outlet-myymälästä. Suomessa käytän tätä lähes aina, ulkomailla reissatessa en varmaan koskaan. Mulla laukun hihnan täytyy mennä olkapäälle, koska en tykkää kantaa laukkua kädessä vaan tarvin molemmat kädet vapaiksi. Koska töihin lähtiessä illalla on edelleen pimeää, mulla roikkuu tässä vieläkin tyylikkäästi kissaheijastin, kuten näkyy :)

bag02

bag03

bag04

Näitä ilman harvemmin poistun kotoa

Ensinnäkin ne tärkeimmät tavarat: avaimet, lompakko ja kännykkä. Jos joku näistä kolmesta puuttuu, saattaa tulla ongelmia matkaan, riippuen siitä, mihin oon menossa ja miten pitkäksi aikaa. Avaimeni oon muistaakseni kerran jättänyt alakerran pyykkitupaan lukkojen taa, mutta onneksi oli lauantaialkuilta ja naapureita lappasi sisään ja ulos vähän väliä, joten kauaa ei onneksi tarvinnut odotella pelastavaa enkeliä.

bag05

Avaimenperät selkeästi kertovat jotain omistajastaan? :)

Sitten nämä vähemmän tärkeät, mutta jotka kuitenkin mielellään pitää löytyä mun laukusta: Labellon huulirasva, pari huulikiiltoa, purkkaa, Sisu-aski, Buranaa, kynä ja ponnareita sekä paperipuuteri tai vaihtoehtoisesti ihan perinteinen puuteri. Yleensä löytyy myös nenäliinoja ja kasa kauppakuitteja – nyt olin just kerenny tyhjentää laukun niistä :) Myös Travalon kätevä matkakokoinen hajuvesiputeli kulkee mulla mukana ja sisältä löytyy yleensä Juicy Couturen Viva la Juicya tai Victoria’s Secretin tuoksua. Lisäksi laukussani pitää myös olla vesipullo, vaikken joisikaan siitä. Jos tiedän ettei sitä ole, tulee jo pelkästä ajatuksesta kauhea jano :D

bag09

bag10

Erikseen mainittava, yksi tärkeimmistä, etenkin jos oon liikkumassa julkisilla jonnekin, niin kuin useimmiten olen, esimerkiksi töihin tai keskustaan. Sonyn MP3-soitin on mulle hyvin rakas ja jos ei bussissa ole ketään tuttuja juttuseurana niin mulla on aina nappikuulokkeet korvilla. Lähes katastrofin paikka on siinä vaiheessa, jos soitin on unohtunut kotia tai jos siitä loppuu akku kesken bussimatkan! Ja kuulokenaru on aina ihan tuhannen söheröllä, ihan sama miten hyvin käärin sen soittimen ympärille laittaessani sen takaisin laukkuun.

bag06

Sitten on vielä tämä:

bag07

Niin mikä..?

Se on ryöstöhälytin. Liikun aika paljon yksin ilta-aikaan ja ystäväni vinkkasi ryöstöhälyttimen hyödyllisyydestä etenkin nuorelle naispuoliselle henkilölle. En varsinaisesti ottaen tunne oloani turvattomaksi Helsingissä liikkuessa, mutta väärään aikaan esimerkiksi Huopalahden juna-asemalle eksyessä oon aika tiukkaan puristanut tuota hälytintä toisessa ja avaimia sormien välissä pystyasennossa toisessa kädessä, kaiken varalta.

Tuo ryöstöhälytin toimii niin, että siinä kiinni oleva sokka vetäistään irti, jolloin siitä lähtee 110 desibelin ujeltava hälytysääni, joka jos ei muuta, niin ainakin hämää ja pelästyttää ahdistelijan hetkeksi. Löysin itse asiassa aiheesta tämän artikkelin, jossa ryöstöhälytin oli pelastanut nuoren naisen väkivaltaiselta hyökkäykseltä Turussa vuonna 2009. Noita saa ainakin Clas Ohlsonilta, mistä myös ostin omani. Ainut varjopuoli tuolla vempaimella on se, jos sokka lähtee vahingossa irti tarpeettomassa paikassa – silloin on vähintään koko kerrostalo ja varmaan lähimmät naapuritalotkin hereillä… :D

bag08

Eli näillä varusteilla varmaan mennään jo aika pitkälle! Haastankin seuraavaksi laukkujensa sisältöä esittelemään Liikkeellä -blogin Sofian sekä Karttapallolla -blogin Amandan, jos ette ole vielä saaneet tätä haastetta :)

Tätä postausta kirjoittaessa soi:

Cheek – Sokka irti

Eng: I got a blogger’s challenge from aNNika home and away to show what’s inside my bag. Besides the most important items such as keys, mobile phone and wallet, I got some miscellaneous things like lip balm, lip glosses, mini perfume, paper powder, chewing gum, Sisu drops, painkiller, and a pen. Moreover, I don’t leave this building without my Sony MP3 player and most often I’m also carrying a pocket size alarm to keep me safe especially during dark hours.

Saatat myös pitää näistä

8 Kommenttia

 • Vastaa Diego huhtikuu 15, 2014 at 13:22

  :D

  • Vastaa Mari huhtikuu 15, 2014 at 18:44

   :)

 • Vastaa Inka huhtikuu 15, 2014 at 15:49

  Ei vitsi miten mainio tuon sun turvaväline, iso peukku sulle. Ja pakko kysyä että miten tuo sun travalo on toiminu? Mulla nimittäin se alko vuotaa.. Ihmettelin pitkään että miten se oli aina tyhjä vaikka en käyttäny sitä juuri ollenkaan kunnes tajusin, pikkusen harmitti!

  • Vastaa Mari huhtikuu 15, 2014 at 18:46

   Kiitti Inka! :) Ja joo, itse asiassa oon kans huomannut pientä vuotoa siinä Travalossa, jos ei oo vähään aikaan käyttänyt niin se on laukun pohjalla tyhjentynyt jonkun verran. Mutta laukku ei kyllä tuoksu mitenkään hajuvedeltä, joten en tiiä mihin se oikein haihtuu..?! :P

 • Vastaa Annika huhtikuu 15, 2014 at 16:45

  Mä oon miettinyt jo pitkään ton travalon hankintaa, mutta mua taas askarruttaa että saako sen hyvin pestyä vai pitääkö sinne sitten laittaa aina sitä yhtä ja samaa hajustetta. Sun teksti nyt antaa ymmärtää toisin :)
  Mulla on muuten kans tollanen “rape alarm”, joita kaveri oli aikoinaan Skoteissa jossain yliopiston tapahtumassa saanut ja toi kaikille naispuolisille kavereilleen. Se on mulla yleensä vaan joskus matkoilla mukana, mutta ehkä olis hyvä kantaa sitä laukussa eikä pitää kotona laatikossa. Mua toisaalta myös askarruttaa, että mistä tietää sen toimivan.. pitäis ehkä testata se ennen h-hetkeä. :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 15, 2014 at 19:04

   Mun mahollisimman harhaanjohtavasta tekstistä ei käykään ilmi, että mulla on itse asiassa kaksi noita Travaloita :) Pakkauksessa minkä ostin tulee tosiaan kaksi niitä pikku putelia ja niille myös kiva pieni säilytyskotelo. En ole kokeillut pestä niitä ja vähän epäilen ettei se välttämättä oikein onnistukaan. Mutta kahella tuoksulla pärjääkin jo aikas hyvin! :)

   Mäkin aattelin, että enemmän tosta hälyttimestä on hyötyä laukussa/taskussa ku kotona laatikossa. Ja kannattaa tosiaan testata se jossain paikassa missä ei kukaan saa sydäriä siitä ujelluksesta! Jos sitä laittaa lähellekään korvaa niin kuulo on aika koetuksella. Toivon vaan, ettei oikeasti ikinä tulisi tilannetta, missä tuota joutus käyttää, mutta ehkä se on ees sellasena psyykkisenä apuna taskussa..? :)

 • Vastaa Sofia huhtikuu 22, 2014 at 16:58

  Nyt käyn tälle päivää nappaamassa tämä haasteen; kiitoksia! :) Saatan yhdistää tähän myös matkalaukkusysteemin, tuleepahan kirjoiteltua. Oon kans miettiny hankkivani sekä tuollainen pikkuisen tuoksuputelin, että tuon hälyttimen, mutta samat “huolet” mullakin; vuotaako puteli ja lähteekö tuosta hälyttimestä sokka irti vahingossa… :D siinä sitä oltaiski ku jossain bussissa vaikka vahingossa… hehe, ei kai se niin herkästi. Mulla on kans tuntuu olevan joka veskassa joku huulirasva/kiille/puna, mutta toisaalta se on ihan hyvä niin onpahan aina varalta mukana! ;)

  • Vastaa Mari huhtikuu 23, 2014 at 17:11

   Ole hyvä Sofia! :) Toistaiseksi en ole onnistunut vahingossa irrottamaan sitä sokkaa, hyvin se pysyy kiinni laukun tai takin taskussa kulkiessa. Mutta kaverilla oli irronnut se kerrostalon hississä aamulla viideltä, joten… :D Ja joo oon ihan huulirasva-addikti, jos ei kiillettä niin edes joku huulirasva on oltava mukana, muuten tulee vierotusoireita :) Innolla oottelen sun laukkupostausta!

  Vastaa