Pallontallaajat.net
Valikko
Uncategorized

Pikku-Mari Brightonissa kymmenisen vuotta sitten

huhtikuu 10, 2014

Voitteko kuvitella sitä fiilistä, kun sydän meinaa pakahtua onnesta? Hymy valloittaa kasvot väkisinkin, ja elämä tuntuu helpolta.

uk06

Brightonin aurinkoinen ja kivikkoinen ranta kesällä 2003

Heinäkuun 15. päivä vuonna 2003, 16-vuotissyntymäpäivänäni seisoin Brightonissa Shoreham-by-Sean piskuisella tummahkolla hiekkarannalla ystäväni Lauran kanssa. Päällimmäisenä ajatuksena se, että uskalsin toteuttaa jo pikkuteininä keksimäni haaveen kansainväliselle englannin kielikurssille lähdöstä Etelä-Englantiin.

uk05

Laura ja minä Buckinghamin palatsin edessä Lontoossa

Se oli ensimmäinen reissu ulkomaille kaverin kanssa, ilman vanhempia, ja osaatte ehkä kuvitella, miltä 16-kesäisestä tuntuu tupsahtaa keskelle Lontoon metropolia!

uk04

Hymyilevät poliisit Lontoon keskustassa

Se mieletön vapauden tunne, vailla pelkoa tuntemattomasta – vain suurta mahanpohjassa kutkuttavaa jännitystä, mitä seuraavan kolmen viikon aikana tulee tapahtumaan.

uk03

Italialaisten tyttöjen kanssa kielikurssin luokkahuoneessa. Joku saattaa vähän erottua joukosta…

Kyllä, sen reissun jälkeen olin täysin koukussa matkustamiseen. Eikä paluuta ole tähän päivään mennessä näkynyt.

uk07

Rannan huvilaituri oli suosittu etenkin auringonlaskun ja iltahämyn  aikaan

Kuvituksena on muutama skannattu, filmikameralla otettu valokuva Kajaanissa olevasta, lähes nostalgisesta Nalle Puh -valokuva-albumistani, siltä ajalta kun kuvia vielä vietiin kehitettäväksi ja fyysisesti arkistoitiin albumeihin hyllyntäytteeksi.

Eng: Memories from my International English language course in Brighton, United Kingdom in Summer 2003. You can imagine the happiness and wanderlust of a 16-year-old Mari! :)

Saatat myös pitää näistä

22 Kommenttia

 • Vastaa Inka huhtikuu 10, 2014 at 19:44

  Ihana Mari! Mulla on aika samanlainen setti, paitsi että lähin kielikurssille yksin, se oli vaan suomalaisten kesken ja kohde oli Bournemouth. Mutta ikimuistoinen ja niin jännittävä se kyllä oli, ja oon kyllä tosi kiitollinen mun vanhemmille siitä mahdollisuudesta. Ja ihana nähä mimmonen oli pikku-Mari! :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 10, 2014 at 20:52

   Hehee, kiitos Inka! :) Mä en tiedä oisinko sillon vielä uskaltanut lähteä ihan yksin, jotenkin tuntu että kaverin kanssa ollaan yhessä vähän viisaampia ;) Mekin mietittiin pitkään Bournemouthin ja Brightonin välillä enkä kyllä tarkalleen muista, minkä takia lopulta päädyttiin just Brightoniin. Nykyään mua sen sijaan kiinnostaisi Bournemouth, koska siellä on yliopisto jossa on paljon vaihtoehtoja matkailualan maisteriopintoja varten. Ja samalla lailla oon ikuisesti kiitollinen mun vanhemmille kun sain mahdollisuuden lähteä tuonne kielikurssille – tuollaset reissut ei tosiaankaan ole itsestäänselvyyksiä. Minä vuonna sä olit siellä ja kävittekö kurssin loputtua Pariisissa?

   • Vastaa Inka huhtikuu 11, 2014 at 09:59

    Mää muistaakseni laitoin Brighton + Amsterdam -kombon ykköseksi ja päädyin sitten Bournemouthiin ja sen jälkeen Pariisiin. Ei sillä, ei haitannut! :)

    Olin kesällä 2006, eli just yläasteen jälkeen eikä ois oikeastaan voinu paremmin sattua. Ja se oli ihan mahtava reissu, yks mun parhaimmista ystävistä on mimmi jonka tapasin sillä kurssilla eli ei olis voinu paremmin käydä.

    Bournemouth oli kyllä ihan supermahtava, mutta sitten jostain syystä ku käytiin siellä nelisen vuotta sitten ei se enää ollukaan nin super. Brighton sen sijaan on kyllä ihan ykkönen! :D

    • Vastaa Mari huhtikuu 11, 2014 at 17:50

     Me käytiin kans Pariisissa kurssin päätteeksi ja olihan mahtavaa :)

     Yksin lähtiessä reissuun on kyllä se etu, että helpommin tutustuu uusiin ihmisiin, kun ei oo mukana sitä tuttua kaveria jossa on kiinni koko ajan :D

     Mä aina leikittelen ajatuksella, miltä Brighton tuntuis nyt kymmenen vuoden jälkeen, varmaan ois jotenkin härö olo palata sinne kun monet asiat on varmaan muuttuneet. Ja Bournemouthissa taitaa olla “parempi” ranta, siis hiekkapohjanen, kun Brightonissa se on pikkumukulakiveä.

 • Vastaa Susanna89 huhtikuu 10, 2014 at 21:23

  Kiva kooste :) minäkin olen ollut vähän joka puolella Englantia ja monta hyvää paikka siellä kyllä on ja niin hienoja maisemia ettei uskoisikaan..

  • Vastaa Mari huhtikuu 11, 2014 at 09:55

   Kiitos Susanna! En olisi itekään uskonut miten upea esimerkiksi Englannin etelärannikko on – eikä tietoakaan niistä stereotyyppisistä sateista, ainakaan tuolloin heinäkuussa ;)

 • Vastaa Sofia huhtikuu 10, 2014 at 22:26

  Hihi, hauskoja tällaiset muistopostaukset! :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 11, 2014 at 09:57

   Kiitos Sofia! :) Oon tässä viime aikoina tosiaan käynyt läpi kaiken maailman vanhoja kuva-arkistoja ja samalla on kehittynyt näitä menneiden reissujen postausideoita. Tätä viimesintä kauemmas ajassa reissuhistoriassani tuskin voi paljoa päästäkään :)

 • Vastaa Annika - Tarinoita Maailmalta huhtikuu 11, 2014 at 02:44

  Oii, tui tui pikku-Mari :D

  • Vastaa Mari huhtikuu 11, 2014 at 09:58

   Tui tui vaan takas pikku-Annikalle! :D <3

 • Vastaa Panu / Panun matkat huhtikuu 11, 2014 at 10:21

  Hei, me ollaan oltu samana kesänä kielikurssilla samana kaupungissa. :) Itse tosin olin jo kesäkuussa, abikurssilla. Ja niin tunnelmallisia nuo skannatut kuvat. Pitäisi joskus skannata lisää omiakin kielikurssikuvia, jotka olen ottanut kertakäyttökameralla. Itselleni tuo kurssi merkitsi muuten kuvauksessa filmiajan loppua. Heti kurssin jälkeen ostin nimittäin ensimmäisen digikamerani. Mutta miksi vasta kurssin jälkeen enkä ennen kurssia? Jaa-a, ikuinen mysteeri. :D

  • Vastaa Mari huhtikuu 11, 2014 at 17:58

   Hei Panu, onpa huippua että ollaan melkein törmätty sillon samoilla suunnilla! :D Olin aluksi vähän skeptinen noiden skannattujen kuvien kanssa, saako niistä selvää, mutta on niissä omalla tavallaan nostalgista matkatunnelmaa monien vuosien takaa. Jollain vielä aiemmalla reissulla mulla on ollut myös polaroid-kamera mukana, jösses niitä kuvia! :D Mua kiinnostais myös sun kielikurssimuistot kertakäyttökamerakuvin höystettynä, vink vink :)

   • Vastaa Panu / Panun matkat huhtikuu 11, 2014 at 23:11

    Hei, olen tehnyt yhden postauksen aiheesta: http://panunmatkat.com/2013/06/28/eastbourne/ Muut vaatisivat lisää kuvien skannausta. Skannasin vajaa pari vuotta melkoisesti vanhoja kuvia häideni alla, mutta kielikurssikuvat jäivät vähän vähälle huomiolle silloin. Joskus tulevaisuudessa aion kuitenkin kirjoittaa vielä kielikurssistanikin lisää. ;)

    • Vastaa Mari huhtikuu 12, 2014 at 12:14

     Hienoa, kiitos linkkauksesta Panu! Pitää käydä tutkimassa mitä sieltä löytyy :) Mä ajattelin kanssa skannailla lisää kuvia, kunhan saan koko albumin kuljetettua Kajaanista Helsinkiin. Me käytiin sillon muistaakseni myös päiväseltään Eastbournessa :)

 • Vastaa Annika huhtikuu 11, 2014 at 13:56

  Ihania vanhoja kuvia.. omasta kielikurssista Ranskassa tulee tänä kesänä 10 vuotta. Hui, miten aika rientää!
  Sun innoittamana (Genova) rupesin tutkimaan sen matkan kuvia ja rustailemaan vanhaa matkakertomusta sielä :)

  • Vastaa Mari huhtikuu 11, 2014 at 18:02

   Kiitos Annika! Oi Ranska… Mäkin mietin jokin aika sitten, voiko olla jo 10 vuotta mennyt tosta kurssista, ei oo mahollista! Pelottavan nopeasti menee aika. Ja innolla odottelen sun Genova-muistojen julkistamista :)

   • Vastaa Annika huhtikuu 12, 2014 at 15:59

    Laitoin sulle myös laukkuhaastetta blogissa, jos innostut mukaan!

    • Vastaa Mari huhtikuu 12, 2014 at 20:23

     Kiitti Annika, pitääpä kaataa laukun sisältö pöydälle ja ottaa vähän kuvia! :)

 • Vastaa Lena / london and beyond huhtikuu 11, 2014 at 17:12

  Ihan mahtava postaus, ihania muistoja pitkän ajan takaa. :) Mä en koskaan ollut kielikurssilla ja päätin sitten ottaa takaisin kun opiskelemaan lähden – ja niin teinkin. Niin se maailma vaan vie mennessään!

  • Vastaa Mari huhtikuu 11, 2014 at 18:07

   Kiitos Lena! :) Mä haaveilin kielikurssista 10-vuotiaasta lähtien (en enää kyllä muista mistä oon jo sillon saanu ees päähäni moisen idean!) ja viimein 16-vuotiaana se haave toteutui. Maailman kyytiin on huikeaa hypätä, ei sillä väliä millon sen tekee, kunhan tekee! :)

 • Vastaa Jenni huhtikuu 11, 2014 at 18:38

  Näytät ihan samalta, et oo vanhentunut yhtään :D Määki oon ollu Brightonissa kielikurssilla mutta rippikoulukesänä, joten varmaan just vuotta aiemmin ja mekin käytiin Pariisissa kotiin tulomatkalla. Nuoresta se pitää alottaa ;) Mää en tyyliin syöny mittään koko kolmen viikon aikana ei oikein toi Englantilainen cuisine iskeny.

  • Vastaa Mari huhtikuu 12, 2014 at 12:11

   Kiitos Jenni, ehkä oon vieläkin sen 16-v. teinin tasolla välillä henkisestikin.. ;D Muistelinkin postausta kirjottaessa, että sää olit myös Brightonissa – aika moni täällä tuntuu olleen niillä suunnilla jossain välissä nuoruutta :) Mäkin muistan vähäsen laihtuneeni siinä kolmen viikon aikana, vaikka yritettiin kyllä aina kiltisti syödä isäntäperheen äitin laittamat ruuat ku ei meinannut kehdata jättää niitä lautaselle. Mutta kliseisesti fish&chips oli aika hyvää kuitenkin! :)

  Vastaa

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.